zondag 6 januari 2013

Drake lift weer mee op een bekende zangeres

Nicki Minaj feat. Drake: Moment 4 life (76)

We kunnen wel stellen dat 2012 een zeer goed jaar was voor Onika Tanya Maraj, beter bekend als Nicki Minaj. Ze scoorde maar liefst zes hits, solo of met anderen. De grootste waren: ‘Give me all your luvin’’, van Madonna met M.I.A. (#2 in februari) en ‘Starships’ (#5 in juli) en ‘Girl on fire’ van Alicia Keys (#5 in september). ‘Moment 4 life’, dat Nicki Minaj opnam met Drake, is haar tiende notering.

Drake, echte naam Aubrey Drake Graham (Toronto, 24 oktober 1986), stond al twee keer genoteerd, beide in 2010: ‘Find your love’ (#85) en ‘What’s my name?’ van Rihanna (#20), maar door hem geschreven. Niet echt resultaten om over naar huis te schrijven. Hoewel, thuis doet hij het wel stukken beter, en dan vooral als componist van liedjes voor onder andere Rita Ora, Rihanna dus en Alicia Keys.

Moment 4 life’ schreef Drake al in 2010 samen met Nicki Minaj, dat terecht kwam op haar album ‘Pink Friday’ uit datzelfde jaar. In het nummer zit een sample van ‘Confession’ a feeling’ van de rhythm en blues band Sly, Slick & Wicked uit 1972. De versie die Minaj en Drake er van maakten behaalde in Amerika de platina status, goed voor meer dan 500.000 downloads.

Na ‘Pink Friday’ (in 2010) en ‘Pink Friday: roman reloaded’ (in 2012), komt Nicki Minaj in mei van dit jaar met deel 3: ‘Pink Friday: the pinkprint’. Voor die tijd komt ‘Pinkprint’ uit op single.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten