zondag 6 januari 2013

Nicky Romero wil wereldberoemde sterren aan zich binden

Avicii vs Nicky Romero: I could be the one (20)   *** hoogste eersteweeks ***

Een mooier verjaardagcadeau had Nick Rotteveel (6 januari is hij 24 jaar geworden) alias Nicky Romero, zich niet kunnen wensen. Zijn single samen met de Zweedse Tim Bergling alias Avicii, is de hoogste eersteweeks op #20. Daarmee verbleekt zijn eerste hitnotering uit 2012: ‘Toulouse’ dat in twee runs niet hoger kwam dan #92. Die hoge notering dankt Nicky (rechts op de foto) aan een andere dj/producer, Avicii, die met ‘I could be the one’ al toe is aan de tiende notering.
 Dat wil echter niet zeggen dat Nicky meelift op het succes van een ander. De afgelopen jaren heeft hij al een flinke staat van dienst opgebouwd. Vorig jaar was hij op #17 de hoogste binnenkomer in de jaarlijkse DJ Mag Top 100, die weer wordt aangevoerd door Armin van Buuren. Ook sloot Nicky vorig jaar een contract met David Guetta, die voor hem deuren opent die anders gesloten zouden blijven. Zo schreef Nicky mee aan twee nummers voor ‘Unapologetic’, het nieuwste album van Rihanna, waarmee hij de eerste Nederlander is die met Rihanna werkte. Ook schreef hij nummers voor Will.i.am en Nicole Scherzinger.

Hoewel Nicky graag met anderen samenwerkt, is zijn doel toch anderen aan hem te koppelen. Hij wil graag dat wereldberoemde sterren aan zijn album meewerken in plaats van andersom. Nicky: “Ik zal niet stoppen voordat dat gebeurt. En ik heb nog wat jaren voor de boeg, dus het moet lukken.'”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten