vrijdag 9 maart 2018

Hitflits: Ronnie Flex helpt Famke Lousie met ‘Fan’ aan #1-notering

Bij alle drie haar vorige hits was Leo Roelandschap, ofwel Bizzey, betrokken als één van de tekstschrijvers. Hoogste plaats die ze mede dankzij hem bereikte, was een derde, vorig jaar met  ‘Op Me Monnie’.
Via via werd Famke Louise, want over haar hebben we het, gelinkt aan Ronnie Flex, die bijna alles wat hij aanraakt in goud verandert. Samen met Bizzey schreef hij de tekst van het nummer ‘Fan’, dat hij daarna opnam met Famke. Op de eerste dag brak hun duet met 650.000 streams, het streamrecord van ‘Habiba’van Boef, dat vorig jaar ‘slechts’ 530.000 keer werd gestreamd.

Net als ‘Habiba’ komt ‘Fan’ deze week binnen op de eerste plaats van de Single Top 100, wat Famke Louise haar eerste #1-notering oplevert. Voor Ronnie Flex is ‘Fan’ na ‘Drank & Drugs’ (in 2015), ‘Niet Omdat Het Moet’ (in 2016, beide met Lil’ Kleine), ‘Energie’ (met Frenna in 2017) en ‘Blijf Bij Mij’ (in 2017/2018), zijn vijfde #1-hit. Op 23 maart verschijnt zijn nieuwe album Nori.

SINGLE TOP 5

1. EW  Ronnie Flex feat. Famke Louise: Fan
2. (1)   Josylvio: Catch Up (op bijna 29%)
3. (2)   Drake: God’s Plan
4. (3)   Bløf feat. Geike Arnaert: Zoutelande (album Aan is goud=40.000 verkocht)
4. (4)   Josylvio feat. Hef & Moeman: Op Je Hoede
5. (14) Marshmello & Anne-Marie: Friends

Behalve ‘Friends’ van Marshmello & Anne-Marie (van 15 naar #4), is ook ‘Psycho’ van Post Malone feat. Ty Dolla $ign nieuw bij de bovenste tien. In de tweede week stijgt het nummer van de 17e naar de 8e plaats en levert Post Malone zijn tweede top 10-notering op. Voor Ty Dolla $ign is het zijn derde kennismaking met de bovenste tien.

Gaan we over naar de eerste weeks noteringen van deze week:
#25 Kevin: Tijdloos
#43 Mula B: Johnny Belt
#69 Julia Michaels: Heaven
#76 Sean Paul & David Guetta feat. Becky G: Mad Love
#79 XXXTentacion: Sad!
#80 Janieck: Does It Matter
#84 Waylon: Outlaw In ‘Em’
#96 Wulf: All Things Under The Sun

Alle veertien tracks van het album Hella Cash van Josylvio staan nog genoteerd.

Bubbling-Under

‘Does It Matter’ van Janieck is doorgestoten tot de Single Top 100 en dus komt er ruimte voor een nieuwe kanshebber: ‘Diamant’ van Nielsson. Blijven over
-          HAEVN: Fortitude (2)
-          Tabitha: Steel Jij De Show (2)

ALBUMS

Gloednieuw (in 2011), De Mooiste Jaren Komen Nog (in 2013), Lieve Schat (in 2014) en Geluk Hoop En Liefde (in 2016), de vier voorlaatste albums van Frans Bauer behaalden alle de eerste plaats. Dit keer lukt het de sympathieke Brabander echter niet, want een andere Nederlander, hiphopper Josylvio, verspert met zijn album Hella Cash, de eerste plaats. En dus laat Frans zijn vijftiende #1-notering nog even op zich wachten.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Josylvio: Hello Cash (tweede week op #1)
2. EW  Frans Bauer: Levenslied  (op meer dan 66%)
3. (2)   Bizzey: November
4. EW  Daniel Lohues: Vlier
5. (3)   Lil’ Kleine: Alleen

Hebben we tot slot nog de andere eerste weeks noteringen voor je:
#7 Tory Lanez: Memories Don’t Lie
#34 Jhope: Hope World
#41 Jonathan Wilson: Rare Birds
#49 Headhunterz: The Return of Headhunterz
#67 UB40: A Real Labour of Love
#79 Breeders: All Nerve
#85 Jethro Tull: Heavy Horses
#89 Superorganism: Superorganism
#90 Moby: Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt

Tot zover deze Hitflits. Dit warme weekend (het wordt 15-17 graden!) melden we ons nog met een nieuwe Megaman.

zondag 4 maart 2018

Megaman bij week 9 – 3 maart 2018

Josylvio pakt eerste plaats terug

En verder in deze Megaman:
-          Post Malone & Ty Dolla $ign helpen elkaar aan zesde notering
-          Daddy Yankee staat er weer alleen voor
-          the Chainsmokers zijn op schema
-          Brooks stuurde twintig mailtjes naar Martin Garrix
-          drummer Typhoon wil meer

Na zijn #1-hit ‘Catch Up’ pakt Josylvio ook met zijn album Hella Cash de eerste plaats en scoort daarmee een dubbelslag. Meer informatie over de andere nieuwe noteringen lees je in de albumflitsen.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Josylvio pakt eerste plaats terug

#1 Josylvio: Catch Up
    *** terug op de eerste plaats / derde week op #1 ***

Dankzij de release van zijn album Hella Cash stijgt ‘Catch Up’ van Josylvio terug naar de eerste plaats van de Single Top 100. Nu voor de derde week in totaal. Dat hadden er vier kunnen zijn als niet Drake daar met ‘God’s Plan’ vorige week een stokje voor stak.
Maar ook voor Josylvio geldt: er staan weer andere hiphoppers/rappers te dringen om de eerste plaats over te nemen: ‘Fan’ van Ronnie Flex feat. Famke Louise, is binnen twee dagen al meer dan één miljoen keer gestreamd en maakt volgende week de meeste kans om het stokje van Josylvio over te nemen.

Josylvio mag niet klagen. Behalve dat ‘Catch Up’ terug stijgt naar de eerste plaats, komt zijn album Hella Cash ook nog eens binnen op de eerste plaats van de Album Top 100 (zie de albumflitsen). En dus scoort Josylvio een dubbelslag. Daarnaast krijgen alle veertien tracks van het album (want dat kan nog steeds), een notering in de Single Top 100. Hij is pas de elfde artiest die dat presteert. Hier volgen ze alle veertien:
#1 (2)  Catch Up
#4 Op Je Hoede feat. Hef & Moeman
#5 Skiemen feat. Frenna
#6 Fake Love
#11 Skittle Stacking
#12 Automatic
#16 Nefertiti
#18 Jompo feat. 3Robi
#19 Alles Of Niets feat. Sevn Alias
#21 Beweeg
#27 Gold Chain feat. Yade Lauren & Kevin
#28 Paars Licht
#35 Unstoppable
#42 No Go feat. Zefanio

Naast de veertien albumtracks staat Josylvio ook nog genoteerd met ‘Ride Or Die’, zijn vorige #1-hit. In de 23e week zakt het nummer van de 71e naar de 80e plaats.

Noemen we directe even de andere hiphophits van deze week:
#69 Lijpe feat. D-Double: A2
#86 Eves Laurent feat. KM & Frenna: Vibing Girl

Post Malone & Ty Dolla $ign helpen elkaar aan zesde notering

#17 Post Malone feat. Ty Dolla $ign: Psycho

Na de #2-hit ‘Rockstar’ met 21 Savage in september 2017, werden de hits van Post Malone kleiner, met als voorlopig dieptepunt: een 82e plaats voor ‘Candy Paint’. Maar met ‘Psycho’ feat. Ty Dolla $ign, binnen op de zeventiende plaats, ziet het er weer rooskleurig voor hem uit. Voor zowel Post Malone als Ty Dolla $ign is het hun zesde notering, maar de eerste die ze samen scoren.

Daddy Yankee staat er weer alleen voor

#76 Daddy Yankee: Dura

Nog steeds teert Ramón Luis Ayala Rodríguez ofwel Daddy Yankee, op het succes van ‘Despacito’, dat hij maakte met Luis Fonsi. Het nummer stond vorig jaar in 47 landen op de eerste plaats, waarvan tien weken bij ons. Na 57 weken is het nog steeds niet voorbij, want deze week stijgt het naar de 95e plaats.

Daddy Yankee weet dat het succes van het nummer niet eindig is, en dus komt hij met nieuw werk. ‘Dura’, Spaans voor heet, nam hij in zijn eentje op, maar is niet zijn eerste eigen hit. Met ‘Gasloine’ (#16 in 2005) beleefde Daddy Yankee zijn debuut.

‘Dura’ is de voorloper van zijn album El Disco Duro, dat al begin 2017 zou uitkomen, maar vanwege het succes van ‘Despacito’ is uitgesteld tot later dit jaar. In acht Latijns Amerikaanse landen heeft ‘Dura’ al op de eerste plaats gestaan. Nu de rest van de wereld nog.

the Chainsmokers zijn op schema

#83 the Chainsmokers: You Owe Me

Precies een jaar geleden scoorden the Chainsmokers met ‘Something Just Like This’ met Coldplay, hun tweede notering in 2017. En ook deze week is ‘You Owe Me’ hun tweede notering in 2018. Het totale aantal hits in 2017 kwam uit op vier, mede dankzij het album Memories … Do Not Open. Zullen ze er dit jaar inslagen dit aantal te evenaren of misschien wel te overtreffen? We houden het voor je in de gaten.

Brooks stuurde twintig mailtjes naar Martin Garrix

#87 David Guetta, Martin Garrix & Brooks: Like I Do

Men neme de twee populairste dj’s van het moment, de Fransman David Guetta en de Nederlander Martin Garrix en succes is gegarandeerd. Vooralsnog is dat niet vanzelfsprekend, tenminste als we dat mogen opmaken uit de lage notering voor ‘Like I Do’. Na één week komt de voormalige Dance Smash én Grand Slam, slechts binnen op de 87e plaats.

‘Like I Do’ betekent wel het debuut van dj Brooks, ofwel Thijs Westbroek, geboren op 14 april 1995 in Nuenen en geen familie van zanger Henk Westbroek. De liefde voor muziek heeft Thijs van zijn neef, die in zijn kelder een dj-set had staan.

Toen Westbroek aan een track werkte in de studio’s van 2 Dutch in Eindhoven, liep Wouter Janssen van Showtek binnen, die het een ‘vet’ nummer vond en de hele nacht is gebleven om te helpen. Showtek zorgde er ook voor dat Brooks onder de hoede kwam van het artiestenbureau 2-Dutch. Sinds 2016 noemt Thijs Westbroek zich Brooks, naar een deel van zijn achternaam, Westbroek.

twintig mailtjes

De samenwerking met Martin Garrix verliep op een aparte manier. Brooks had een remix gemaakt en stuurde die naar alle twintig e-mailadressen die hij van Martin Garrix had. Uiteindelijk kreeg hij van één een reactie, waarop hij, ter controle, nog een mailtje stuurde. Toen bleek dat het ging om de enige echte Martin Garrix, die hem uitnodigde om langs te komen. Samen maakten ze het nummer ‘Byte’, dat in april 2017 verscheen. Op 13 juli 2017 stond Brooks met Martin Garris op het podium van de club Ushuaïa op Ibiza.

drummer Typhoon wil meer

#99 Makkie feat. Jacin Trill & Drummakid: Kop Op Een Thot

Voor dit jaar hadden wij nog nooit gehoord van Jacin Trill. Maar, nog geen drie maanden verder, is Jacin Trill (= Jacin Koot uit Hoorn), met ‘Kop Op Een Thot’ toe aan zijn tiende notering. Dat dankt hij dan vooral aan de vijf tracks op het #1-album Zo Vader Zo Zoon, dat hij maakte met Samuel Sekyere, ofwel Bokoesam.

‘Kop Op Een Thot’ is geen nummer van het genoemde album. Jacin Trill is daarop met  Drummakid te gast op het nummer van Makkie. De laatste twee kenden we nog niet, dus tijd voor een kennismaking.

Makkie is de 24-jarige Regilio Siegfried Orlando Macnack uit Amsterdam. Op het ROC in Amsterdam komt hij in contact met producer Krankjoram uit Almere. De twee maken mixtapes en EP’s en winnen tijdens de Grote Prijs van Nederland de muzikantenprijs. In 2016 wint Makkie de finale van de zesde editie van Supersongdag.

drummer wil meer

Als je goed luistert naar het album Lobi Da Basi van Typhoon en dan vooral naar de drumpartijen, dan hoor je Drummakid. Daarnaast speelde hij onder andere met Zwart Licht. Maar Eddy Addai, zoals hij echt heet, wilde meer en begon teksten te schrijven in het Engels.
In 2013 maakte hij zijn debuut tijdens het festival Appelsap, toen reggaezanger Kalibwoy hem op het podium vroeg om een nummer met hem te doen. Daarna rapte Drummakid ook tijdens optredens van Typhoon. In 2015 bracht Drummakid de EP Out Of The Blacc uit.

Albumflitsen bij week 9 - 3 maart 2018

Met een gigantisch overwicht van 80%, pakte Josylvio afgelopen vrijdag met zijn album Hella Cash de eerste plaats in de Album Top 100. Zo’n groot overwicht is niet meergekomen sinds 18 maart 2017, toen ÷ (Divide) van Ed Sheeran een overwicht had van 84% op Wilde Westen presenteert WW Nation van diverse rappers en hiphoppers. De week daarvoor was het overwicht van ÷ (Divide) zelfs 91%, toen op Amigo van Chef’Special. Als je weet dat in die weken de aantallen ver boven de 10.000 stuks lagen, mag je er van uitgaan dat het bij Hella Cash van Josylvio ook om flinke aantallen gaat.

Wat er verder gebeurde in de Album Top 100 van deze week lees je in deze editie van de albumflitsen.

#10 6IX9INE: DAY69
Als je Daniel Hernandez heet, kies je natuurlijk een artiestennaam die opgemerkt wordt. In eerste instantie koos de in Brooklyn, New York geboren rapper voor TEKA$HI69 of kortweg Yekashi. Tijdens optredens bedient hij zich van de naam 6IX9INE (Sixty-Nine). En dan ligt een titel als DAY69 voor je debuut mixtape ook voor de hand.

#22 Claw Boys Claw: It’s Not Me, The Horse Is Not Me – Part 1
De voorlaatste keer dat de Nederlandse groep Claw Boys Claw van zich liet horen, was in 2013 met het album Hammer. Met een 21e plaats was dat het meest succesvolle album in hun dertigjarig bestaan. It’s Not Me, The Horse Is Not Me – Part I, het elfde album van de groep rond zanger Peter te Bos, blijft daar met een 22e plaats net onder. Maar in de Vinyl 33 (er is een rode vinylplaat van), komt het album binnen op de eerste plaats!

#35 Vance Joy: Nation of Two
In totaal 57 weken, verdeeld over twee hitruns, stond in 2014/2015 het nummer ‘Riptide’  genoteerd. Een lange tijd is echter geen garantie voor een grote hit, want hoger dan de 50e plaats kwam het nummer niet. De lange adem was afkomstig van James Gabriel Wanderson Keogh, ofwel de Australische muzikant Vance Joy, Anno 2018 laat hij weer van zich horen, maar nu met een album, Nation Of Tide, opvolger van zijn debuutplaat Dream Your Life Away uit 2014.

#72 Afterpartees: Life Is Easy
Uit Horst in Limburg,  komt Aterpartees. Begonnen als Heideroosjes coverband, zijn ze uitgegroeid tot gitaarband die zelf de nummers schrijft en speelt. Life Is Easy is na Gliiter Lizard (#56 in 2015), het tweede album van Niek Nellen (zang), Sjors Driessen, Jesse van den Munckhof en Bas Nellen (allen op gitaar) en Youri Linskens (drums).

#76 the Doors: Live At The Isle of Wight Festival 1970
Na het legendarische Woodstock festival in 1969, vond het jaar daarop, tussen 26 en 31 augustus, op het eiland Wight ook een festival plaats. Optredens waren er onder andere van Jefferson Airplane, T Rex, Joe Cocker, the Who en the Doors. Het optreden van the Doors begon op 30 augustus 1970 om 02:00 uur en eindigden bijna anderhalf uur later.

Live At The Isle of Wight Festival 1970 is een registratie van dit concert, het laatste van the Doors dat gefilmd is. Op 3 juli 1971 is zanger Jim Morrison dood aangetroffen in de badkuip van zijn appartement in Parijs.

#83 Zwart Licht: Bliksem
Akwasi Owusu Ansah (Akwasi), Ramon Slager (producer Hayzee) en Dottie Dansi (Leeroy) vormen al sinds 2007 de rapformatie Zwart Licht. Hayzee en Akwasie kenden elkaar van de Middelbare school. Bliksem is het derde studioalbum van Zwart Licht. Eerder scoorde het drietal met Bliksemschicht (#68 in 2009) en de EP No Juju (#43 in 2010).