zondag 4 maart 2018

Brooks stuurde twintig mailtjes naar Martin Garrix

#87 David Guetta, Martin Garrix & Brooks: Like I Do

Men neme de twee populairste dj’s van het moment, de Fransman David Guetta en de Nederlander Martin Garrix en succes is gegarandeerd. Vooralsnog is dat niet vanzelfsprekend, tenminste als we dat mogen opmaken uit de lage notering voor ‘Like I Do’. Na één week komt de voormalige Dance Smash én Grand Slam, slechts binnen op de 87e plaats.

‘Like I Do’ betekent wel het debuut van dj Brooks, ofwel Thijs Westbroek, geboren op 14 april 1995 in Nuenen en geen familie van zanger Henk Westbroek. De liefde voor muziek heeft Thijs van zijn neef, die in zijn kelder een dj-set had staan.

Toen Westbroek aan een track werkte in de studio’s van 2 Dutch in Eindhoven, liep Wouter Janssen van Showtek binnen, die het een ‘vet’ nummer vond en de hele nacht is gebleven om te helpen. Showtek zorgde er ook voor dat Brooks onder de hoede kwam van het artiestenbureau 2-Dutch. Sinds 2016 noemt Thijs Westbroek zich Brooks, naar een deel van zijn achternaam, Westbroek.

twintig mailtjes

De samenwerking met Martin Garrix verliep op een aparte manier. Brooks had een remix gemaakt en stuurde die naar alle twintig e-mailadressen die hij van Martin Garrix had. Uiteindelijk kreeg hij van één een reactie, waarop hij, ter controle, nog een mailtje stuurde. Toen bleek dat het ging om de enige echte Martin Garrix, die hem uitnodigde om langs te komen. Samen maakten ze het nummer ‘Byte’, dat in april 2017 verscheen. Op 13 juli 2017 stond Brooks met Martin Garris op het podium van de club Ushuaïa op Ibiza.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten