vrijdag 4 november 2016

Hitflits: vierde #1-album voor Kensington; ‘Closer’ na vijf weken op 2 nu #1

Wat Janet Jackson in 1986 niet lukte, lukt Kensington anno 2016 wel: controle nemen over de Album Top 100. Jackson bracht in 1986 een album uit met de titel Control, maar kwam niet hoger dan de 7e plaats. Het vierde album van de Utrechtse formatie Kensington heet ook Control en knalt moeiteloos binnen op de eerste plaats van de albumlijst.
Al voor de release, vorige week vrijdag, bereikte Control de gouden status, want de handel en de Bol.com’s van deze wereld, hadden er op voorhand meer dan 20.000 van besteld. Die gouden plak kregen de bandleden, zoals verwacht, vorige week vrijdag in RTL Late Night, uit handen van Humberto Tan. Na Rivals uit 2014 (dubbel-platina), dat in de 117e week stijgt naar de 8ste plaats, is Control het tweede #1-album voor Kensington.

De komende week doet Kensington drie concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. En ook volgend jaar staan ze daar drie keer. Twee dagen, 24 en 25 november zijn al bijna uitverkocht, dus dat derde concert komt er ook wel.

Of de concerten van de komende week Control op de eerste plaats kunnen houden, is nog maar de vraag. Vanaf vandaag is The Heavy Entertainment Show, het nieuwe album van Robbie Williams te koop.  Woensdagavond kreeg Robbie in RTL Late Night op voorhand al een gouden plak uit handen van, alweer, Humberto Tan.

Daarnaast komt Frenna maandag met zijn album Geen Oog Dichtgedaan. Als je weet dat de 18 tracks van Jackpot van Lijpe (binnen op de tweede plaats) 5,6 miljoen keer zijn gestreamd, dan weet je wat we kunnen verwachten van de 16 tracks van Frenna volgende week. Dus die #1-notering voor Robbie Williams is nog allerminst zeker!

ALBUM TOP 5

1. EW  Kensington: Control
2. EW  Lijpe: Jackpot (op ruim 76%!)
3. (1)   Leonard Cohen: You Want It Darker
4. EW  Paul de Leeuw: Land Van Mij
5. (6)   Kinderen voor Kinderen: Deel 37 – Voor Altijd Jong! (zaterdagavond is de jaarlijkse liveshow op tv, die tijdens de herfstvakantie is opgenomen. Het zal hen echter dit keer geen eerste plaats opleveren, met nieuwe albums van Robbie Williams en Frenna)

Gaan we snel verder met de overige eerste weeks noteringen van deze week, en dat zijn:
#13 Tino Martin: Hét Concert Van Mijn Dromen – Live in HMH, registratie van het concert dat de Haagse zanger gaf op 28 mei in Amsterdam
#22 Kraantje Pappie: III
#28 Tovo Lo: Lady Wood
#32 Meek Hill: DC4
#35 Acda en de Munnik: Adem – Het Beste Van, uitsluitend op vinyl uitgebracht
#44 James Arthur: Back From The Edge, de nieuwe #1 in de Britse albumlijst
#50 Bettie Serveert: Damaged Good
#66 Drs. P: Retrouvé, 31 nog niet eerder uitgebrachte liedjes , die Drs. P (echte naam Heinz Polzer, overleden in 2015) opnam voor het radioprogramma ‘Poptater’ tussen 1972-1973. ‘De Veerpont’ (#22 in 1973) stamt ook uit dat programma
#68 Avenged Sevenfold: The Stage
#74 Testament: Brotherhood Of The Snake
#82 A$SAP MOB: Friends – Cozy Tapes Vol. 1

SINGLES

Vijf weken lang stonden the Chainsmokers feat. Halsey DJ Snake & Justin Bieber in de nek te hijgen. De aanhouder wint, want uiteindelijk pakken ze met ‘Closer’ de eerste plek in de Single Top 100. The Chainsmokers scoorden al drie eerdere hits, maar kwamen daarmee nooit hoger dan de vijfde plaats. ‘Closer’ is dus hun eerste #1-hit, ook voor zangeres Halsey.

SINGLE TOP 5

1. (2)   the Chainsmokers feat. Halsey: Closer (op 1,06%!)
2. (1)   DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You
3. (4)   the Weeknd feat. Daft Punk: Starboy
4. (3)   Frenna feat. Jonna Fraser & Emms: My Love
5. (5)   Martin Garrix & Bebe Rexha: In The Name Of Love

Twee week geleden binnen op een twaalfde plaats, vorige week op een elfde en (logisch toch?) deze week doorgestegen naar de tiende plek. Dat is ‘Ik Kom Bij Je’ van Jonna Fraser feat. Frenna.

niet de Jackpot

Met zijn album Jackpot pakt Lijpe niet de eerste plaats, maar alle achttien (!) tracks van het album zijn wel genoeg (samen 5,6 miljoen!) gestreamd voor een notering in de Single Top 100. Twee stonden vorige week ook al genoteerd, eentje gaat op herhaling. Hier volgen ze alle 18:
#18 Enig
#22 (93) Puur feat. Ismo
#43 (98) Bijna Bij De Jackpot
#44 Pitbull
#56 Sloopsessie
#57 Codes, feat. Sevn Alias
#58 Alles Voor Niks
#62 Gewoon
#64 Jezelf
#66 Ze Wilt Me Zien, feat. Equalz
#67 Het Is Zo Beter
#69 Mama (stond op 22/10 een weekje op #71)
#75 Rekeningen
#77 Rennen
#87 Leunen
#91 Hoofdpijn
#92 Strijders, feat. D-Double & SBMG
De naam Lijpe dankt Abdel Achahbar uit Maarssen aan hoe was tijdens zijn jeugd: Lijpe: “Ik was niet echt een brave jongen. Wat school betreft was ik wel erg, daar was ik niet te houden.”

Dat 18 tracks van een album een notering krijgen is niet uniek meer sinds Justin Bieber die het in november 2015 lukte met zijn album Purpose. Dat album kwam, in tegenstelling tot Jackpot van Lijpe nu, wél binnen op de eerste plaats.

Zijn er dan ook nog ‘gewone’ nieuwe noteringen? Jawel hoor, en dat zijn de volgende:
#16 Frenna feat. Priceless & Jandro: Wasteman
#32 Drake: Fake Love
#46/97 Kensington: Sorry / Fiji
#53 Sevn Alias feat. Jairzinho & Kevin: Turnen (De Fissa Anthem)
#99 Cho feat. Abigail Johnson & Kempi: Eerste Keer 2.0

Aanstaande zondagavond luister je natuurlijk weer naar een uitzending van de Mega Album Top 50 op NPO Radio 2. Met een beetje geluk (druk weekend) komen wij ook nog even langs met een nieuwe Megaman.

maandag 31 oktober 2016

Megaman bij week 44 – 29 oktober 2016

Closer komt zeer dichtbij, maar nog net niet genoeg

En verder in deze Megaman:
-          voormalige manager helpt halve SFB aan hit
-          Soufiane Eddyani blijft in religieuze sferen
-          X factor zangeres boekt succes dankzij Galantis
-          Lost On You na bijna een jaar ook een hit bij ons
-          Lijpe gaat voor de Jackpot
-          Juju On That Beat werd een succes dankzij een dansje
-          Soof 2 nu al een hit
-          Fais & Afrojack: never change a winning team

In maart pakte ze met Queen For A Day zonder enige moeite de eerste plaats, maar met Fake It Till We Die moet ze dit keer genoegen nemen met een tweede plek. Wie houdt onze Anouk van de eerste plaats? Je leest het in de Hitflits.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Closer komt zeer dichtbij, maar nog net niet genoeg

#1 DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You
     *** zevende week op #1 ***

Vorige week zat er weinig beweging in ‘Closer’ van the Chainsmokers feat. Halsey, maar deze week naderen ze ‘Let Me Love You’ van DJ Snake feat. Justin Bieber wel heel erg dicht. Niet eerder kwam ‘Closer’ zo dichtbij de eerste plaats. Het verschil tussen beide nummers is nog maar 0,59%, in aantallen streams zo’n 40.000. ‘My Love’ van Frenna feat. Jonna Fraser & Emms, volgt op ruim 4% van ‘Closer’.

‘Let Me Love You’ van DJ Snake feat. Justin Bieber staat nu voor de zevende week bovenaan de Single Top 100. Dat is evenveel als ‘Cold Water’ van Major Lazer feat. Justin Bieber & MØ en ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB remix)’ van Mike Posner. Alleen ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla hield het langer vol: veertien weken. Dat aantal gaat ‘Closer’ niet meer redden dit jaar, want we hebben na deze week nog maar zes hitweken te gaan!

voormalige manager helpt halve SFB aan hit

#49 Frenna feat. Rabby Racks & Priceless: Check
      *** hoogste eerste weeks ***

Zowel Frenna (= Francis Edusei) als Priceless (= zijn broer Jackie) maken deel uit van de  Haagse hiphopgroep SFB. Dus eigenlijk is ‘Check’ een half nummer van SFB. Echter er is nog één act die meewerkt aan het nummer, en dat is Rabby Racks. Ook hij heeft een link met SFB, want Rabby Racks is hun voormalige manager!
Speciaal voor zijn verjaardagsfeest in 2013 hadden de vier leden van SFB (dat toen nog niet echt bestond) een aftermovie geschoten en daaronder hun eerste nummer ‘Ziekniehh’ gezet. Vervolgens ging iedereen los terwijl de camera liep, waarna Rabby Racks het online heeft gezet en de views binnenkwamen. Racks wilde de vier leden van de straat halen en hun focus op muziek leggen. Hij is dan ook min of meer verantwoordelijk voor het ontstaan van SFB.

Soufiane Eddyani blijft in religieuze sferen

#62 Ismo feat. Soufiane Eddyani: Blijven Geloven

Soufiane Eddyani blijft in religieuze sferen, want na ‘God Vergeef Me’ (#44 twee weken geleden en deze week op #58),  komt hij nu met ‘Blijven Geloven’. Het nummer maakte hij samen met Ismo, die ook nog met Lijpe en het nummer ‘Puur’ genoteerd staat, op #93. ‘Blijven Geloven'’ is de voorloper van de EP De Waarheid 2, binnenkort in dit megatheater.

X factor zangeres boekt succes dankzij Galantis

#88 Galantis & Hook N Sling: Love On Me

Met ‘No Money’ scoorde het Zweedse duo Galantis hun tweede top 10-hit; in juni stond het nummer een weekje op de zesde plaats. Het succes van dat nummer was onder andere te danken aan Reece Bullimore, de 10-jarige zoon van Andy Bullimore, één van de schrijvers van het nummer.

Voor de vocalen op ‘Love On Me’, hun vierde notering, werd dit keer geen familielid gevraagd, maar de Britse Laura White, die ook mede-componist is van het nummer. Laura Jane Amanda White (Atherton, Greater Machester, 31 augustus 1987), werd in 2008 achtste tijdens de vijfde editie van de Britse X Factor. Sindsdien heeft ze zes singles en twee EP’s uitgebracht, maar zonder groot succes.

Naast Laura White en Galantis zelf, doet er nog iemand mee op ‘Love On Me’. Dat is de Australische producer Hook n Sling, die bij ons al in 2012 scoorde met ‘Take Me Higher’ met Goodwill (#82). Achter Hook n Sling gaat Anthony Maniscalco schuil, geboren in Sidney op 12 november.

Lost On You na bijna een jaar ook een hit bij ons

#90 LP: Lost On You

Sommige nummers hebben een lange aanloop nodig. ‘Lost On You’ van LP valt daar zeker onder, want het nummer kwam al in januari uit. Via een eerste plaats in de Griekse en Franse hitlijsten, is het succes langzamerhand over de rest van Europa verspreid. En eindelijk lukt het dan ook in ons land.

LP zijn de initialen van Laura Pergolizzi, geboren op 18 maart 1981 in Huntington, Long Island, New York. Voordat Pergolizzi de artiestennaan LP aannam, had ze al onder diverse contracten nummers opgenomen. De doorbraak kwam toen David Lowery van de band Cracker, haar zag optreden. Hij vroeg haar voor het nummer ‘Cinderella’ op het album Gentelman’s Blues van zijn band Cracker uit 1988. Daarna schreven ze samen nummers voor haar debuutalbum Heart-Shaped Scar uit 2001.

Daarnaast schreef LP nummers voor onder andere Rihanna (‘Cheers (Drink To That))’ en Christina Aguilera (‘The Beautiful People’). ‘Lost On You’, haar vijfde single, is afkomstig van de EP Death Valley. Op 2 december staat LP in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Lijpe gaat voor de Jackpot

#93 Lijpe feat. Ismo: Puur

Vrijdag verscheen Jackpot, het debuutalbum van Lijpe (= Abdel Achahbar). Als voorproefje daarop komen alvast twee tracks van het album binnen. Naast ‘Puur’ feat. Ismo, is dat ‘Bijna Bij De Jackpot’ op #98. Volgende week verwachten we de andere tracks van het album, dat ongetwijfeld hoog zal eindigen in de Album Top 100, want de nummers worden al bijna 1 miljoen keer gestreamd.

Juju On That Beat werd een succes dankzij een dansje

#94 Zay Hilfigerr & Zayion McCall: Juju On That Beat (TZ Anthem)

Sinds 11 augustus is de videoclip van ‘Juju On That Beat (TZ Anthem)’ bijna 25 miljoen keer aangeklikt. Niet dat er veel te zien is (helemaal niets), maar het nummer zelf is nogal aanstekelijk. Inmiddels zijn er tientallen mensen die een dansje doen op het nummer, de ‘Juju’. Op 19 oktober gaven Zay Hilfigerr & Zayion McCall een demonstratie hiervan op de Amerikaanse tv.

‘Juju On That Beat (TZ Anthem)’ is een freestyle van het nummer ‘Knuck If You Buck’ uit 2004 door de Amerikaanse hiphopgroep Crime Mob feat. Lil' Scrappy.

Zay Hilfigerr & Zayion McCall zijn twee Amerikaanse rappers. Zay Hilfigerr (= Tyjuan Peoples, uit Detroit) leerde zichzelf diverse dansjes, die hij filmde en op het internet zette. Op een dag werd hij benaderd door Tim McCall om mee te werken aan de film ‘Fireworks Fireworks’. Vervolgens liep Hilfinger Tim zijn zoon, James, tegen het lijf en begonnen de twee samen muziek te maken.
Zayion McCall, echte naam James McCall (Detroit, Michigan, 1 januari 1999) groeide op met het kijken naar tekenfilms en shows op Nickelodeon. Sinds hij Chris Brown met het nummer ‘Run’ zag, wilde hij nog maar één ding: zanger worden. maar door allerlei zaken, waaronder persoonlijke problemen, kwam dat er niet van.

In 2014 had Hilfinger een nummer geschreven met ene Jonathan Lewis, dat geïnspireerd was op de ‘Nae Nae’ een dansje door het vijftal van WeAreToonz en het nummer ‘Drop That#NaeNae’.

In McCall zag Hilfinger de ideale persoon om het nummer op te nemen. Aanvankelijk voelde McCall daar niets voor, maar Hilfinger wist hem over te halen. Wat nog miste was een videoclip. Via SoundCloud en Instagram riep Hilfinger mensen op het nummer te steunen. Nadat een kind, twee clowns (Fresh The Clowns) en een meisje een clip hadden gemaakt, waarin ze de ‘Juju’ dansten, kwam het succes.

zondag 30 oktober 2016

Soof 2 nu al een hit

#95 Jayh x AmsterdamSoundSystem: Jodge Me Niet

Zo’n 720.000 mensen zagen in nog geen twee maanden tijd de romantische komedie ‘Soof’, dat daarmee de platinastatus verwierf. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. In februari 2014 lieten Marjolein Beumer (actrice en scenarioschrijfster) en Antoinette Beumer (regisseur) weten dat er een vervolg zou komen en dat deze film eind 2015 in de bioscopen te zien zou zijn.

Dat is een jaartje later geworden, want vanaf 8 december draait ‘Soof 2’ in de Nederlandse bioscopen. Opnieuw met Lies Visschedijk, Fedja van Huèt en Anneke Blok.

Op de soundtrack van de eerste ‘Soof’ stonden twee nieuwe nummers: ‘The Blessed Days’ door VanVelzen (titelsong) en ‘De Weg Terug’ van Marco Borsato, afkomstig van zijn album Duizend Spiegels, dat net uit was.

De eerste ‘Soof’ leverde echter geen hit op. Maar ruim een maand voordat ‘Soof 2’in première gaat, scoren Jayh x AmsterdamSoundSystem al een hit met ‘Jodge Me Niet’. Het is niet de eerste keer dat ze samenwerken. Vorig jaar maakten ze het nummer ‘Draai Zo’.
De twee leden van AmsterdamSoundSystem maken deel uit van het producers collectief Soulsearchin’, dat hits produceerde voor onder andere Lange Frans en the Opposites.

Dan Karaty, bekend door zijn jurering in ‘Holland’s Got Talent’ en ‘Dance Dance Dance’, bedacht een speciale choreografie, de zogenaamde ‘Soof Shuffle’ voor de clip bij ‘Jodge Me Niet’. Zelf is Karaty ook in ‘Soof 2’ weer van de partij.

Fais & Afrojack: never change a winning team

#100 Fais & Afrojack: Used To Have It All

Na het succes van ‘Hey’ (#7 in april en mei), hebben Afrojack en Fais opnieuw de krachten gebundeld op ‘Used To Have It All’, dat Afrojack zijn 21e notering oplevert en Fais zijn tweede. Aan ‘Used To Have It All’ schreef Giorgio Tuinfort mee.