zondag 30 oktober 2016

Soof 2 nu al een hit

#95 Jayh x AmsterdamSoundSystem: Jodge Me Niet

Zo’n 720.000 mensen zagen in nog geen twee maanden tijd de romantische komedie ‘Soof’, dat daarmee de platinastatus verwierf. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. In februari 2014 lieten Marjolein Beumer (actrice en scenarioschrijfster) en Antoinette Beumer (regisseur) weten dat er een vervolg zou komen en dat deze film eind 2015 in de bioscopen te zien zou zijn.

Dat is een jaartje later geworden, want vanaf 8 december draait ‘Soof 2’ in de Nederlandse bioscopen. Opnieuw met Lies Visschedijk, Fedja van Huèt en Anneke Blok.

Op de soundtrack van de eerste ‘Soof’ stonden twee nieuwe nummers: ‘The Blessed Days’ door VanVelzen (titelsong) en ‘De Weg Terug’ van Marco Borsato, afkomstig van zijn album Duizend Spiegels, dat net uit was.

De eerste ‘Soof’ leverde echter geen hit op. Maar ruim een maand voordat ‘Soof 2’in première gaat, scoren Jayh x AmsterdamSoundSystem al een hit met ‘Jodge Me Niet’. Het is niet de eerste keer dat ze samenwerken. Vorig jaar maakten ze het nummer ‘Draai Zo’.
De twee leden van AmsterdamSoundSystem maken deel uit van het producers collectief Soulsearchin’, dat hits produceerde voor onder andere Lange Frans en the Opposites.

Dan Karaty, bekend door zijn jurering in ‘Holland’s Got Talent’ en ‘Dance Dance Dance’, bedacht een speciale choreografie, de zogenaamde ‘Soof Shuffle’ voor de clip bij ‘Jodge Me Niet’. Zelf is Karaty ook in ‘Soof 2’ weer van de partij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten