maandag 31 oktober 2016

Lost On You na bijna een jaar ook een hit bij ons

#90 LP: Lost On You

Sommige nummers hebben een lange aanloop nodig. ‘Lost On You’ van LP valt daar zeker onder, want het nummer kwam al in januari uit. Via een eerste plaats in de Griekse en Franse hitlijsten, is het succes langzamerhand over de rest van Europa verspreid. En eindelijk lukt het dan ook in ons land.

LP zijn de initialen van Laura Pergolizzi, geboren op 18 maart 1981 in Huntington, Long Island, New York. Voordat Pergolizzi de artiestennaan LP aannam, had ze al onder diverse contracten nummers opgenomen. De doorbraak kwam toen David Lowery van de band Cracker, haar zag optreden. Hij vroeg haar voor het nummer ‘Cinderella’ op het album Gentelman’s Blues van zijn band Cracker uit 1988. Daarna schreven ze samen nummers voor haar debuutalbum Heart-Shaped Scar uit 2001.

Daarnaast schreef LP nummers voor onder andere Rihanna (‘Cheers (Drink To That))’ en Christina Aguilera (‘The Beautiful People’). ‘Lost On You’, haar vijfde single, is afkomstig van de EP Death Valley. Op 2 december staat LP in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten