maandag 31 oktober 2016

Juju On That Beat werd een succes dankzij een dansje

#94 Zay Hilfigerr & Zayion McCall: Juju On That Beat (TZ Anthem)

Sinds 11 augustus is de videoclip van ‘Juju On That Beat (TZ Anthem)’ bijna 25 miljoen keer aangeklikt. Niet dat er veel te zien is (helemaal niets), maar het nummer zelf is nogal aanstekelijk. Inmiddels zijn er tientallen mensen die een dansje doen op het nummer, de ‘Juju’. Op 19 oktober gaven Zay Hilfigerr & Zayion McCall een demonstratie hiervan op de Amerikaanse tv.

‘Juju On That Beat (TZ Anthem)’ is een freestyle van het nummer ‘Knuck If You Buck’ uit 2004 door de Amerikaanse hiphopgroep Crime Mob feat. Lil' Scrappy.

Zay Hilfigerr & Zayion McCall zijn twee Amerikaanse rappers. Zay Hilfigerr (= Tyjuan Peoples, uit Detroit) leerde zichzelf diverse dansjes, die hij filmde en op het internet zette. Op een dag werd hij benaderd door Tim McCall om mee te werken aan de film ‘Fireworks Fireworks’. Vervolgens liep Hilfinger Tim zijn zoon, James, tegen het lijf en begonnen de twee samen muziek te maken.
Zayion McCall, echte naam James McCall (Detroit, Michigan, 1 januari 1999) groeide op met het kijken naar tekenfilms en shows op Nickelodeon. Sinds hij Chris Brown met het nummer ‘Run’ zag, wilde hij nog maar één ding: zanger worden. maar door allerlei zaken, waaronder persoonlijke problemen, kwam dat er niet van.

In 2014 had Hilfinger een nummer geschreven met ene Jonathan Lewis, dat geïnspireerd was op de ‘Nae Nae’ een dansje door het vijftal van WeAreToonz en het nummer ‘Drop That#NaeNae’.

In McCall zag Hilfinger de ideale persoon om het nummer op te nemen. Aanvankelijk voelde McCall daar niets voor, maar Hilfinger wist hem over te halen. Wat nog miste was een videoclip. Via SoundCloud en Instagram riep Hilfinger mensen op het nummer te steunen. Nadat een kind, twee clowns (Fresh The Clowns) en een meisje een clip hadden gemaakt, waarin ze de ‘Juju’ dansten, kwam het succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten