vrijdag 2 juli 2010

Hitflits: Caro Emerald evenaart André Rieu

Voor de tweede week voert Yolanda be cool feat. Dcup met ‘We no speak Americano’ de Single Top 100 aan. Het verschil met de #2, ‘Waka waka (This time for Africa)’ van Shakira feat. Freshlyground, is bijna 50%, op de voet gevolgd door ‘Wavin’ flag’ van K’naan op #3.

Nog meer WK-geweld bij de bovenste tien is afkomstig van Gerard Joling met ‘Alweer een goal!’. Twee weken geleden kwam het nummer binnen op #9, zakte vorige week naar #12 en boekt nu vier plaatsen winst en komt uit op een achtste plek. Laten we hopen dat de titel vanmiddag vaak genoeg van toepassing zal zijn op ons Oranje, want op het moment dat we dit schrijven, moet de wedstrijd tegen Brazilië nog beginnen!

‘Terug in de tijd’ van Jan Smit zakt in de derde week van #2 naar #9, waarmee die tiende achtereenvolgende #1 nu definitief tot het verleden behoort. Overigens valt de daling nog mee, want de speciale WK-versie die alleen op download verkrijgbaar is, valt als een baksteen van 7 naar #38 in de Download Top 50. De fysieke cd-single blijft goed doorverkopen en red de daling dan ook. Het totale aantal Nederlandse WK-hits is afgenomen met vier, het zijn er nu nog elf, een kompleet Oranje hitelftal dus.

Echt nieuw bij de bovenste tien is ‘Altijd te laat naar bed’ van Frans Duijts dat in de achtste week vanaf #45 komt. Het levert Frans na ‘Ik mis je’ (#4 in januari), zijn tweede top 10-hit op.

Volgens kenners is ‘Love the way you lie’ een kanshebber voor een #1-positie, gemaakt door twee artiesten die beiden een flinke staat van hits hebben opgebouwd en nu de krachten samen hebben gebundeld. Die twee zijn Rihanna feat. Eminem die met het nummer binnenknallen op #16 en daarmee de hoogste eersteweeks zijn deze week.

Onder de resterende tien echte binnenkomers zit nog één nummer dat met het WK 2010 heeft te maken: ‘Don’t go lose it baby’ van Hugh Masekela. Het nummer wordt gebruikt in de commercial van ING, die elke voetbalavond een aantal keren langskomt. In 1984 haalde ‘Don’t go lose it baby’ de 34ste plaats, maar met de binnenkomst op #48, zit er voorlopig niet meer in.

En dan het restant:
#69 Di-rect: ‘Hold on’
#74 Aloeblacc: ‘I need a dollar (how to make it in America)’
#76 Elske DeWall: ‘Away from you’
#79 Jacqueline: ‘Flame’
#83 Jack Parow: ‘Cooler as ekke’
#86 Partysquad! and Afrojack: ‘Amsterdamn’
#90 30 seconds to Mars: ‘Closer to the edge’
#97 Scissor sisters: ‘Fire with fire’
#100 Jason Derulo: ‘Ridin’ solo’

Afgelopen week werd bekend dat ‘A night like this’ met 2999 draaibeurten, het meest gedraaide nummer over het eerste halfjaar op zo’n 50 Nederlandse rtv-stations is. Het nummer staat deze week voor de 29ste week genoteerd en zakt van 25 naar #37. Daarnaast boekt haar derde single ‘That man’ in de zesde week kleine winst en stijgt drie plaatsen door naar #58. We hebben het natuurlijk over Caro Emerald die ook deze week, in totaal voor de twintigste week, de Album Top 100 aanvoert met ‘Deleted scenes from the cutting room floor’. Daarmee evenaart ze André Rieu met ‘Strauß & Co dat in 1994/1995 ook twintig weken bovenaan stond. Proficiat Caro!

In de Amerikaanse albumlijst prijkt het album al op de eerste plaats (zijn zesde #1-album daar) en ook de Britten gaan dit weekend om. Bij ons stijgt ‘Recovery’ van Eminem naar de tweede plaats. Ook winst is er voor ‘Battle studies’ van John Mayer, dat twee plaatsen opschuift en op een derde plaats komt. Bij de binnenkomst op 21 november 2009 pakte het album al de eerste plaats.

Op de vierde plaats vinden we de hoogste eersteweeks: ‘Alive’ van Ed Kowalcyck’, het eerste soloalbum van de voormalige zanger van de Amerikaanse groep Live. Eind 2009 werd hij uit de band gezet, nadat hij een dispuut kreeg rond het eigenaarschap van het gezamenlijke bedrijf rond de band Live.

Er gaan niet minder dan tien albums op herhaling, albums die al eerder genoteerd stonden. Het aantal echte binnenkomers, de eersteweeks noteringen, zijn daarentegen op één hand te tellen. De hoogste was op #4, de andere volgen nu:
#29 Scissor sisters: ‘Night work’
#63 Roots: ‘How I got over’
#73 Stef Ekkel: ‘Dit ben ik … het beste van’
#83 Herbie Hancock: ‘The imagine project’

een jaar verder

Op 25 juni was het een jaar geleden dat Michael Jackson overleed. Vanzelfsprekend werd hier in diverse media veel aandacht aan besteed en dat zorgt er voor dat twee albums van hem winst boeken: ‘This is it’, de gelijknamige soundtrack, gaat in de 36ste week van 39 naar #33. ‘The collection’ gaat voor de tweede keer op herhaling op #31. In de Back catalog Top 50, de lijst met oudere albums zien we dat ‘Thriller’ van 46 naar #39 stijgt.

Afgelopen week maakte SENA, de organisatie die de naburige rechten van artiesten en producenten regelt, bekend dat in 2009 de muziek van Michael Jackson het meest is gedraaid op de Nederlandse radiostations. De top 10 van buitenlandse artiesten ziet er als volgt uit:

1 -- Michael Jackson
2 06 Coldplay
3 -- Adele
4 03 U2
5 07 Robbie Williams
6 -- Kings of Leon
7 -- Beyoncé
8 -- Jason Mraz
9 01 Madonna
10 -- Elvis Presley

Nationaal was het de muziek van André Hazes die het meest werd gedraaid in 2009. De top 10 over 2009:

1 -- André Hazes
2 06 Krezip
3 07 Ilse DeLange
4 04 Anouk
5 02 BLØF
6 01 Marco Borsato
7 10 Guus Meeuwis
8 09 Nick&Simon
9 -- Ramses Shaffy
10 03 Alain Clark
bron: Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten (SENA)

Wij maken ons langzamerhand op voor de wellicht meest beladen voetbalwedstrijd van dit WK: Nederland – Brazilië. May the best win (en dat wij dat dan zijn natuurlijk)! Veel plezier bij de wedstrijd. Na het weekend zijn wij er weer, laten we hopen niet teleurgesteld, met een nieuwe Megaman.

maandag 28 juni 2010

Megaman bij week 26 – 26 juni 2010

In deze Megaman wordt de eerste #1 door een Australische groep gescoord, is het Oranje hitelftal meer dan kompleet, pakken de Vengaboys na tien jaar afwezigheid de draad weer op, blijkt Miss Montreal een baan te zijn, vraagt een meisje van 8 aandacht voor ‘Moeder aarde’, gaat het Kleintje pils niet om het geld en hoeft Justin Bieber door het scoren van een dubbelhit zich daar geen zorgen over te maken. Dat en meer over de (Oranje)hits in de Single Top 100 van deze week.

Yolanda be cool feat. Dcup eerste Australische groep met #1

Yolanda be cool feat. Dcup: We no speak Americano (1) *** eerste week op #1 ***

Vorige week verhinderde een beessie nog de eerste plek. Maar deze week is er niets meer dat ‘We no speak Americano’ van Yolanda be cool feat. Dcup in de weg staat. ‘Schouder aan schouder’ van Marco Borsato & Guus Meeuwis, verliest zowel in de Download Top 50 als de Single Top 100 de #1-postie aan de nieuwe #1. Maar of dit de laatste keer is …

down under

Sylvester Martinez & Johnson Peterson (= Yolanda be cool) en Duncan MacLennan (= Dcup), de drie mannen achter ‘We no speak Americano’, komen allen uit Australië. Ze zijn de eerste Autralische act sinds Gabriella Cilmi met ‘Sweet about me’ in 2008, dat een #1-hit scoort. Het aantal Australische acts, met de Australische nationaliteit, dat een #1-hit bij ons scoorde, is op één hand te tellen:

- Olivia Newton-John: ‘You’re the one that I want’ en ‘Summernights’, samen met John Travolta en ‘Hopelessly devoted to you’, allen in 1978 en ‘Xanadu’, samen met ELO in 1980.
- Kylie Minogue: ‘Can’t get you out of my head’ in 2001
- Gabriella Cilmi: ‘Sweet about me’ in 2008
- Yolanda be cool feat. Dcup: ‘We no speak Americano’
Al met al is ‘We no speak Americano’ nog maar de zevende #1-hit uit Australië en zijn Yolanda be cool feat. Dcup de eerste Australische groep. Let wel, de Bee Gees scoorden verscheidene #1-hits, maar waren geen Australiërs of daartoe genationaliseerd zoals Olivia Newton-John wel.

drietrapsraket

‘We no speak Americano’ van Yolanda be cool feat. Dcup stijgt in de derde week van de tweede naar de eerste plaats. Dat is op zich niets bijzonders, ware het niet dat het nummer drie weken geleden op de derde plaats binnenkwam. Het is in de Mega-geschiedenis, die loopt vanaf 1969, niet eerder voorgekomen dat een nummer in drie weken tijd op #1 komt en telkens één plaatsje winst boekte.

uit Italië

We no speak Americano’ is gebaseerd op een zeer oud nummer: ‘Tu vuò fà l’Americano’ van de Italiaanse componist Gianni Ferrio en gezongen door Renato Carosone in de film ‘Totò, Peppino e le fanatiche’ uit 1958. Het idee voor het gebruik van het Italiaanse nummer komt van de vriendin van Johnson Peterson, één van de twee van Yolanda be cool.

WK 2010 voetbalhits – tussenstand (3)

Afgelopen donderdag, 24 juni 2010, won Oranje ook de derde groepswedstrijd en werd eerste in groep E. Vandaag, maandag 28 juni, is de eerste echte vuurproef, de wedstrijd tegen Slowakije, in de achtste finales. Die wedstrijd moeten ze winnen, want anders liggen ze er uit. Van die wedstrijd hangt meer af dan uitzicht op de wereldbeker. Want na winst vandaag, zal dat ook af te lezen zijn aan de noteringen van de WK-hits. Vorige week waren dat er nog tien, deze week zijn het er vijftien. Het Oranje hitelftal is dus meer dan kompleet. Hier volgt de voorlopige opstelling:

#2 (4) Jan Smit: ‘Terug in de tijd (WK-versie)’
#12 (9) Gerard Joling: ‘Alweer een goal!’
#15 (13) Wolter Kroes: ‘Viva Hollandia 2010’
#27 (7) Kabouter Plop: ‘Voetbaldans’
#47 (29) Hobbyisten: ‘Wij gaan door’
#52 (84) Alle 13 jaanke: ‘Doelpunt voor oranje’
#59 (97) Dikdakkers: ‘Ons Oranje’
#70 (60) André Hazes en het Nederlands Elftal: ‘Wij houden van Oranje’
#71 (57) Max en Macy: ‘Als de leeuw weer brullen gaat, tweede track op ‘1001 nacht’
#73 E.W. Jettie Pallettie: ‘Suikerbossie’
#74 (47) Max Jens: ‘We worden wereldkampioen (ole ole)!’
#85 E.W. Kleintje pils: ‘Oh Nederland – Oh Oh Oh!’
#96 E.W. de Vedettes: ‘Ow wat een mooie goal!’
#98 (70) Mooi wark: ‘We zingen en springen in ’t oranje rond’
#99 H.H. Gebroeders Ko: ‘Vuvuzela’

Afgelopen dinsdag, 22 juni 2010, kwam Jan Smit met de WK-versie van ‘Terug in de tijd’. Op deze versie, die in twee dagen tijd in elkaar is gezet, kijkt Jan ‘terug’ op het jaar 1988, toen Oranje Europees kampioen werd. In de tekst komen de voetballers van nu aan bod. De WK-versie is alleen als download beschikbaar en knalt al na drie dagen de Download Top 50 binnen op een zevende plaats. Mede daardoor stijgt ‘Terug in de tijd’ naar de tweede plaats. Daarnaast is Jan ook nog actief met andere Oranjezaken. Voor een campagne van C&A heeft hij twee weken voor het WK, de J-style WK-boxer gelanceerd, met een rood-wit-blauwe band. Inmiddels zijn er zo’n 60.000 van verkocht.

‘Vuvuzela’ van de Gebroeders Ko gaat op herhaling op #99, maar was het eerste WK-liedje dat een notering kreeg. Al in september 2009 (!) zagen de broers Gerard en Ton Koopmans in dat de Vuvuzela veel in de belangstelling zou komen te staan tijdens dit WK. Het nummer stond negen weken genoteerd en behaalde de dertiende plek. Overigens willen wij hierbij de tegenpool van dit nummer aanbevelen: John Bakker van de ANWB file-informatie die op verzoek van 3FM ook een WK-nummer maakte: ‘Alweer een kans’!

Het aantal Nederlandse WK-liedjes mag dan gestegen zijn van tien naar vijftien. Met uitzondering van Alle 13 jaanke en de Dikdakkers, zijn ze wel allemaal gezakt!

Naast de Orange-hits, zijn er nog de andere WK-nummers:
#4 (3) K’naan: ‘Wavin’ flag (celebration mix)’, het WK lied van hoofdsponsor Coca Cola
#5 (5) Shakira feat. Freshlyground: ‘Waka waka (This time for Africa)’, het WK lied van FIFA, de wereldvoetbalfederatie

‘Hocus pocus’ van Focus, dat wordt gebruikt in de Nike reclame, is vanaf #48 de Single Top 100 uitgevallen en staat nu op #127 in de Bubbling under, de wachtkamer, waarin nog zo’n zes nummers wachten om binnen te vallen.

Vengaboys pakken na tien jaar de draad weer op

Vengaboys & Perez Hilton: Rocket to Uranus (7) *** hoogste eersteweeks ***

Tussen 1997 en 2000 scoorden de Vengaboys elf hits, waaronder zeven top 10-noteringen en twee #1-hits. Wereldwijd verkochten ze met hun Euro-discoliedjes zo’n vijftien miljoen platen. Met ‘Forever as one’ (#77) namen ze in 2000 afscheid. Maar zoals we inmiddels weten, dat was niet definitief. Na wat geflopte solocarrières, lieten ze eind vorig jaar weten aan een comeback te werken. Met uitzondering van Roy den Burger, vervangen door Donny Latupeirissa (Ma’Donny), is de samenstelling van de groep dezelfde als bij de start in 1997: Kim Sasabone, Denise Post van Rijswijk en Robin Pors.

Vengaboys was destijds een project opgezet door de dj’s Wessel van Diepen (DJ Belmondo) en Dennis van den Driesschen (DJ Danski). Van Diepen had al eerder danceprojecten opgezet waaronder L.A. Style, Lick en Nakatomi. De Spaanse zangeres van Nakatomi zong nogal vaak het woord ‘Benga’ en zo schijnt de naam Vengaboys te zijn ontstaan.

De meeste van de elf Vengaboys-hits hadden wel iets herkenbaars, en dat geldt ook voor ‘Rocket to Uranus’, waarin wij ‘House in New Orleans’ horen, dat bekend werd in de uitvoering van the Animals.

Aan ‘Rocket to Uranus’ werkt ook blogger Perez Hilton mee, die tevens te zien is in de videoclip. Perez kwam al drie keer eerder in het nieuws met betrekking tot Nederlandse artiesten. Denk maar aan Anouk, de ruchtbaarheid die hij gaf aan de clip ‘Miracle’ van Ilse DeLange en ook Caro Emerald kan wel een potje breken bij hem. Perez (echte naam Mario Armando Lavandeira Jr. geboren op 23 maart 1978 in Miami), blogt sinds 2004.

Jaap (X-factor) zong nieuwe single van Glennis in

Glennis Grace: Als jij mij weer aankijkt (32)

Sinds 2007 is Glennis Grace (werkelijke naam Glenda Batta) overgestapt op het Nederlands, wat haar drie hits opleverde met als hoogtepunt ‘Als je slaapt’ dat de negende plaats bereikte. Het album ‘Glennis’ bereikte de 32ste plaats. Daar komt nu een vervolg op, en weer in het Nederlands, een Nederlandstalig pop soulalbum. Samen met de producers/tekstschrijvers Jochem Fluitsma & Eric van Tijn is ze daar druk mee doende. De eerste single, ‘Als je mij weer aankijkt’ is echter niet door hen geschreven, maar door Sander Baas, Chris Silos en Jaap van Reesema. Jaap, #1 bij X-factor, was ook degene die het nummer eind 2009 inzong en dat was de versie die ze te horen kreeg.

fans vragen om Nederlandstalig

In het Nederlands zingen was zeker niet Glennis haar eigen keuze. Maar toen fans vroegen of ze ooit iets Nederlandstalig zou opnemen, antwoordde ze daarop met nee, maar zei er nog eens over na te willen denken. Daar ze geboren is in de Jordaan en dus ook een Jordaans accent heeft, vond ze dat echt niet passen bij de muziek. Maar uiteindelijk ging ze toch om, nam een Nederlandstalig nummer op en dat viel best in goede aarde. Glennis, inmiddels zonder krullen, schrijft zelf ook teksten, maar die komen nog niet op haar tweede album te staan.

Miss Montreal is een baan!

Miss Montreal: Swing the night away (60)

Haar debuutalbum ‘Miss Montreal’ staat nog steeds genoteerd, deze week op #80 en dat voor de 54ste week. We zijn benieuwd of het album over een maand nog genoteerd staat, want dan verschijnt de opvolger ‘So … anything else’. Als voorloper is ‘Swing the night away’ uitgebracht, waarmee ze haar zesde hit scoort. Het liedje gaat over wat ze de laatste maanden heeft meegemaakt.

hard werken

Voor Sanne Hans (Miss Montreal) begon het succes in 2008 met de single ‘Just a flirt’ dat de vierde plaats bereikte. Het succes daarna heeft haar zeker overrompeld, waardoor ze een tijdje de weg kwijt was. Dagenlang at ze niet en vond alles ontzettend eng. Maar tegelijk was het een droom die was uitgekomen. Toch blijft ze de angst houden dat alles opeens afgelopen kan zijn. Sanne: “Mijn succes mag ik niet als iets vanzelfsprekends ervaren. Daarom probeer ik mezelf elke dag in te prenten dat ik hard moet blijven werken. Ik ben bang dat alles opeens over is. Dat dit succes tijdelijk is.”

Miss Montreal is een baan!

Het succes dankt ze aan haar fans, maar al die aandacht vindt ze soms ook ‘irritant’. “Miss Montreal zijn is niet alleen mijn baan, maar ook mijn leven geworden. Veel mensen zien alleen de stralende Sanne die succes heeft. Dat is zeker een kant van me, maar ik heb ook nog een privé-leven. Met de problemen die daar bij horen.”

Jettie Pallettie had WK-hit al in 2009 klaar

Jettie Pallettie: Suikerbossie (voetbalversie 2010) (73)

Een maand geleden verdween ‘Ben jij de man …’ na vijf weken uit de Single Top 100. We hadden niet zo snel weer een notering van Jettie Pallettie (= Jet Westerhuis uit Tilburg) verwacht. Maar ook zij kan schijnbaar niet zonder een WK-hit en dus bracht ze het nummer ‘Suikerbossie’ uit op single. Het nummer is afkomstig van haar album ‘Tutti spagghettie’ dat in januari verscheen. Dus Jettie was er al vroeg bij met dit WK-nummer, dat wij nog kennen als ‘Sarie Marais’, een traditioneel Zuid-Afrikaans volksliedje. In 1977 scoorde Thembi een #3-hit met het nummer ‘Take me back to the old Transvael’, dat een medley was van drie Zuid-Afrikaanse liedjes: ‘Suikerbossie’, ‘Die boere se kop is hard’ en ‘Sarie Marijs’.

Italianen helpen elkaar

Ricky L feat. Mick: Born again (Balearic soul mix) (76)

‘Born again’ stamt al uit 2005, toen uitgebracht als *****L* feat. M:ck. Daarna is het nummer door menig dj/remixer onderhanden genomen, waaronder Funkerman in 2007. En (eindelijk) in 2010 zorgt de mix van Balearic soul (= Gonzalo Luis & Ramón López) uit 2009, voor een notering. De basis is nog steeds dezelfde als in 2005, gelegd door de Italiaan Ricky L, die volledig Riccardo Luchini heet. Niet te verwarren met de gelijknamige Toscaanse kunstschilder. Mick heet volledig Michele Coletti, is 36 jaar, en ook afkomstig uit Italië.

Charlotte vraagt aandacht voor onze planeet

Charlotte: Moeder aarde (80)

Tja, wat moeten we daar nu van denken? Een meisje van nog maar acht jaar jong die aandacht vraagt voor ‘Moeder aarde’. Sinds februari vormt Charlotte uit Hardenberg samen met haar moeder Jaqueline het duo the Amazing voices. Na een optreden in de Prins Bernardhoeve in Zuid-Laren, werd ook nog zangeres Patricia van Lierop hier aan toegevoegd. Charlotte wordt gezien als een groot musicaltalent. Ze zingt zonder moeite nummers uit ‘The phantom of the opera’, ‘Tarzan’ en ‘The sound of music’. Ze bracht al de single ‘Denk aan mij’ uit. De opbrengst van ‘Moeder aarde’ gaat naar de stichting Brooke hospital for animals. Deze stichting houdt zich bezig met het wel en wee van ezels en paarden in derde wereld landen, die daar onder erbarmelijke omstandigheden moeten werken totdat ze er letterlijk dood bij neervallen.

zondag 27 juni 2010

Wordt K-liber 4 life de Nederlandse Black eyed peas?

K-liber 4 life feat. Nikita: Drop die beat (82)

Als K-liber scoorden ze vijf hits, waaronder een top 3-notering voor ‘Viben’ in 2004. Sinds 2006 noemen ze zich K-liber 4 life en wisten in dat jaar nog twee kleine noteringen binnen te halen, allen met anderen. Ze zijn de zangers Patrick Zimmerman, Gianward La Croes (producer) en Richard Beharry (componist, tekstdichter).

Op ‘Drop die beat’ worden ze vocaal bijgestaan door Nikita Doornbosch uit Haarlem. Ze zegt veel gehad te hebben aan haar zangleraar Marcel van Yortune, een bedrijf dat zangers en zangeressen coacht. Nu durft Nikita eindelijk dat moeilijke nummer van Christina Aguilera te zingen! ‘Drop die beat’ wordt al vergeleken met nummers van the Black eyed peas. Een betere vergelijking kun je je niet wensen!

Kleintje pils gaat niet voor het geld

Kleintje pils: Oh Nederland – Oh oh oh! (85)

Ze ontbreken op geen enkel groot sportevenement, waar ze zorgen ze voor een feestelijke sfeer. 35 jaar na hun oprichting in 1975 scoren ze hun eerste hit, Kleintje pils, het bekendste dweilorkest van Nederland uit Sassenheim. ‘Cracklin’ Rosie’ van Neil Diamond stond al lang op hun repertoire, dat zo’n driehonderd nummers bevat, waarvan er zo’n honderd en vijfentwintig geschikt zijn voor evenementen. Maar speciaal voor het WK 2010, maakten ze er een WK-versie van en noemden het ‘Oh Nederland – Oh oh oh!’ Oprichter en bandleider van het orkest is Ruud Bakker, die tevens de grote tromslager is. Elke woensdag komt hij met zijn tien muzikale vrienden samen in een schuur of twee uur lang te oefenen.

gratis

Als je denkt dat de orkestleden het voor het geld doen, dan heb je het mis. In februari werden ze uitgenodigd voor de Winterspelen in Vancouver en dat deden ze voor niets. Nou ja, gratis eten en bier daargelaten natuurlijk. Ruud: “Dit is een passie, muzikanten die voor geld willen spelen, hoef ik niet. Als je dood bent, heb je toch niks aan geld?” Vanwege de positieve uitstraling in de sport en de functie als muzikale ambassadeurs, alsmede vertegenwoordigers van Holland Promotie is Ruud Bakker in 1997 tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd en mag Kleintje Pils zich voortaan het 'Koninklijk onderscheiden Oranje-orkest noemen. Vorig jaar speelden ze zelfs voor de Paus.

Armin van Buuren gaat weer op wereldtournee

Armin van Buuren: Full focus (87)

Nog een klein half jaar en dan kunnen de fans van Armin van Buuren eindelijk weer los. Op 13 november geeft hij namelijk weer zijn befaamde ‘Armin only’ concert in de Jaarbeurs in Utrecht. Dan is zijn wereldtournee, die zo’n acht manden gaat duren, en waarbij hij zo’n 35 landen aan zal doen, een maand aan de gang. Een maand daarvoor, op 10 september, verschijnt zijn vierde album ‘Mirage’. Op dat album, waarop zowel instrumentale nummers als gezongen nummers staan, staat ook een track met Adam Young van Owl city, die geïnspireerd was door de muziek van Armin. ‘Full focus’ is de eerste single.

bijzondere connectie

Armin: “Voor mij staat ‘Mirage’, waar ik zo’n half jaar aan heb gewerkt, voor het gevoel van euforie dat ik krijg als ik al die mensen voor mijn ogen zie genieten tijdens mijn set. Mijn passie voor muziek die ik op zo’n moment deel met iedereen om me heen. Als die bijzondere connectie er is, hangt er haast een soort deken van positieve energie in de zaal. Ik sta dan voor 200% te genieten. Dat gevoel wil ik met ‘Mirage’ uitdrukken.”

Deense band breekt door dankzij MySpace

Ginger Ninja: Sunshine (88)

Twee jaar geleden, in 2008, begonnen vier jongens in het Deense Hovedstaden de groep Ginger ninja. Die vier jongens zijn Johan Luth (drums), Carl-Erik Riestra Rasmussen (bas), Henrik Hamilton (zang+gitaar) en Rasmus Søby Andersen (gitaar). Bekendheid verwierven ze via de Deense bandsite Bandbase.dk en hun eigen MySpace-pagina, dat hen diverse optredens opleverde en een platencontract. Hun album ‘Wicked map’ namen ze vorig jaar augustus en september op in New Mexico City. ‘Sunshine’ verscheen al in 2009 in Denemarken, maar sijpelt nu ook door naar de rest van Europa.

Joly & West scoren nu ook zelf een hit

Joly & Terry West: Magdalena (93)

Joly Wiers en Terry West uit de provincie Groningen vormen samen het duo Joly & Terry West. De twee leerden elkaar kennen in het orkest Melrose (niet te verwarren met de band Melrose!), waar ze zo’n vier jaar deel van uitmaakten. Samen zijn ze een opname studio begonnen en een orkest. Veel Noordelijke artiesten namen cd’s op in hun studio, zoals Lucas & Gea en Silvia Swart. Daarnaast schrijven Joly en Terry nummers en maken ze videoclips voor andere artiesten. Na hits geschreven te hebben voor anderen, scoren ze nu ook zelf met ‘Magdalena’.

Dubbelhit voor Justin Bieber

Justin Bieber feat. Jaden Smith: Never say never (94)
Sean Kingston feat. Justin Bieber: Eenie meenie (95)


Vraag tienermeisjes naar hun favoriete zanger en de naam Justin Bieber zal vaak langskomen. Maar qua hitnotering blijft hij achter bij zijn verrichtingen buiten onze muzikale landsgrenzen, want daar staat hij vaker wel in de top 10 dan niet. Bij ons is zijn grootste hitfeit nog steeds ‘Baby’ feat. Ludacris dat in mei tot #23 kwam.

zo vader zo zoon

Deze week wed hij niet op één nummer, maar twee. Met Jaden Smith zingt hij ‘Never say never’, het thema van ‘Karate kid’, een remake van de gelijknamige film uit 1984. In ‘Karate kid 2010’ speelt Jackie Chan de rol van de leermeester. Jaden Christopher Syre Smith (Los Angeles, 8 juli 1998) maakte zijn debuut als acteur in de film ‘The pursuit of happyness’ uit 2006. In navolging van zijn vader, Will Smith, die eerst ook alleen acteerde, is Jaden nu ook begonnen te zingen met dank aan Justin Bieber, die zelf niet in de film te zien is.

zeg nooit nooit

Mocht het niet lukken met ‘Never say never’, dan kan Justin Bieber altijd nog meeliften op ‘Eenie meenie’ van Sean Kingston. Het nummer is afkomstig van het derde album van Sean Kingston, die in 2007 debuteerde met ‘Beautiful girls’ (#11). ‘Never say never’ vind je ook terug op ‘My world 2.0 van Justin Bieber. In de Verenigde Staten van Amerika heeft ‘Never say never’ al de gouden status bereikt. Wellicht dat het nummer hier voor zowel Justin Bieber als Sean Kingston de eerste top 10-hit wordt.

de Vedettes vallen buiten het basiselftal, maar scoren wel

de Vedettes: Ow, wat een mooie goal! (96)

3209 stemmen waren niet voldoende voor ‘Ow, wat een goal!’ van de Vedettes om tot het basiselftal te horen, waar uiteindelijk de grootste WK-hit uit naar voren moet komen. Die verkiezing is opgezet door 3FM dj Giel Beelen. Maar van de overige elf, is er nog geen één die de hitparade heeft gehaald. Dus wat dat betreft doen de Vedettes het nog niet zo slecht!

De Vedettes omschrijven zichzelf als ‘23 voetbal liefhebbers die vinden dat je er niet vroeg genoeg mee kan beginnen, want wij gaan scoren. En dat is wat het Nederlands elftal ook moet doen SCOREN’. Op de melodie van ‘U.o. me (You owe me)’ van Luv’ (#3 in 1978), dat de tune was van het VPRO-programma ‘Club Waldolalla’, namen de heren van de Vedettes het nummer ‘Ow, wat een goal!’ op. De wedstrijden van het Nederlands elftal kijken de Vedettes in Cafe Slagroom op het Piusplein in Tilburg.

Ook Tony Jordan haalt hit uit Zuid-Afrika

Tony Jordan: Stop, stop, stop (97)

Vorige week kwam het duo Mike & Colin binnen op #73 met ‘Alles is top!’, dat deze week doorstijgt naar #53. Hun nummer is een Nederlandstalige versie van het nummer ‘Af en af’ van de Zuid-Afrikaanse zanger Kurt Darren van zijn album ‘Uit die diepte van my har’ uit 2008. Deze week komt Brabander Tiny Lommers, oftewel Tony Jordan, met zijn versie van ‘Af en af’, getiteld ‘Stop, stop, stop’ binnen. De tekst werd geschreven door Jos Cové. De versie van Tony werd al op 27 mei uitgebracht, tegen die van Mike & Colin op 1 juni. Van hen hoeft Tony voorlopig niets te duchten, want de heren nemen een kleine vakantie tot begin juli.

Tiny vormde voor zijn solocarrière met Frank van Weerd het duo Après ski club, dat de hits ‘Sloerie van de straat’ (#55 in 2004) en ‘Braziliaanse nachten’ (#58 in 2005) scoorde. In 2008 won Tony de Johnny Hoes Vakprijs 2008 en werd hij gekozen tot talent van het jaar. Tony trekt door het land met zijn vijf uur durende ‘Tony Jordan disco show’.