vrijdag 26 april 2019

Hitflits: Billie Eilish vierde week aan kop in albumlijst; Lil Nas X blijft Avicii voor in singlelijst

Eigenlijk kunnen we de Hitflits van vorige week herhalen. Want zowel de Single Top 100 als de Album Top 100 wordt door dezelfde acts aangevoerd. Opnieuw, dankzij de remix feat. Billie Ray Cyrus, is ‘Old Town Road’ van Lil Nas X het meest gestreamde en gedownloade nummer van de afgelopen week en voert dan ook voor de tweede week de Single Top 100 aan.

En in de Album Top 100 lukt het Billie Eilish opnieuw om met haar album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? een aanval af te slaan. Na vorige week de Zuid-Koreanen van BTS met Map Of The Soul – Persona, is Eilish ook deze week te sterk voor de 19-jarige rapper Ashafar. Zijn EP Asha komt binnen op de tweede plaats en dat is ook meteen de hoogste notering voor Zakaria Abouazzaoui, de echte naam van Ashafar, dat ‘dief’ betekent in het Marokkaans. Tot deze week was een twaalfde plaats met Aanslag in 2017 het hoogste.

geen ‘Homecoming’ voor Beyoncé

Eigenlijk hadden we een andere zangeres op de eerste plaats verwacht: Beyoncé met Homecoming: The Live Album, met 40 nummers opgenomen tijdens het Amerikaanse festival Coachella in 2018. Al na één dag (de woensdag), kwam album vorige week binnen op de 43e plaats, dus dat zag er goed uit.T


Maar na het lange paasweekend prijkte het album nog maar op de achtste plaats in de voorlopige Album Top 100. En na acht dagen van streams en downloads moet de zangeres het zelfs doen met een negende plaats. Dat is wel wat anders dan de #1-noteringen voor Beyoncé (in 2013) en Lemonade (in 2016)!

Lemonade gaat deze week op herhaling op de zesde plaats. Sinds vorige week kun je het album ook streamen op Spotify en Apple Music. Tot deze week was het album alleen beschikbaar op Tidal, de streamdienst van manlief Jay-Z. En om de release te vieren, is er aan Lemonade een extra track toegevoegd: de demoversie van ‘Sorry’.

ALBUM TOP 5

1. (1)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (vierde week op #1)
2. EW  Ashafar: Asha (op bijna 42%)
3. (3)   Frenna: Francis
4. (4)   Snelle: Beetje Bij Beetje (Nog Een Beetje)
5. (2)   BTS: Map Of The Soul – Persona

Op de twaalfde plek komt Honk, het zoveelste verzamelalbum van the Rolling Stones binnen. Op de box (3cd’s of 4 lp’s) van de Britse rockgroep die binnenkort aan een nieuwe Amerikaanse tournee begint, staan 36 nummers, gemaakt tussen 1971 – 2016.


live opnames

Maar de fans zullen vooral voor de derde cd of vierde elpee gaan, want daarop staan tien live nummers uit de ‘No Filter Tour’ in 2017 en 2018. Opnames die onder andere gemaakt zijn in Gelredome in Arnhem en Amsterdam ArenA in Amsterdam. De fans belonen de groep dan ook met een eerste plaats voor Honk in de Vinyl 33.

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week:
#51 Loyle Carner: Not Waving, But Drowning
#59 Cage the Elephant: Social Cues
#68 Lizzo: Cuz I Love You
#89 Kempi: Oompie Keke (titel vernoemd naar de overleden oom van rapper Kempi)

SINGLE TOP 5

1. (1)   Lil Nas X: Old Town Road / remix feat. Billie Ray Cyrus (tweede week op #1)
2. (3)   Avicii feat. Aloe Blacc: SOS (op bijna 17%)
3. (4)   Mabel: Don’t Call Me Up
4. (5)   Daddy Yankee feat. Snow: Con Calma
5. (7)   Kris Kross Amsterdam, Maan & Tabitha feat. Bizzey: Hij Is Van Mij

Nieuw bij de bovenste tien is ‘Walou Crisis’ van Dopebwoy feat. 3Robi & Mula B, dat in de tweede week drie plaatsen winst boekt en op de tiende plaats terecht komt.

Hebben we tot slot nog de nieuwe noteringen voor je:
#9 KM feat. Frenna & Jonna Fraser: Mamacita
#19 Sevn Alias feat. Boef: Dom
#55 Idaly feat. Famke Louise: Alleen Jou
#57 LouiVos feat. Diquenza: Waggie Nieuw
#65 3Robi: Fra333
#68 Snelle: Samen
#71 Djezia feat. Boef: Quote
#74 Latifah: Bounce Back
#78 Ava Max: So Am I
#80 Lil Dicky: Earth
#99 Alvaro Soler: Loca

Tot slot een bijzondere notering. ‘Zoutelande’ van Bløf feat. Geike Arnaert. Drie weken geleden ging het nummer op herhaling op de 100e plaats, bleef daar vorige week staan en deze week opnieuw. We kunnen het niet zo snel nagaan of dit eerder is voorgekomen. Als jij dat wel kunt, laat het ons dan even weten. Prettige Koningsdag.