vrijdag 4 juli 2014

Hitflits: #1-album voor 5 seconds of summer

Twee weken geleden was 5 seconds of summer nog in ons land, en mocht de boyband het voorprogramma verzorgen van One direction. Vorige week werden drie nummers van het debuutalbum van 5 seconds of summer vrijgegeven, die alle drie een notering kregen in de Single Top 100. Deze week gaan twee nummers op herhaling. Allemaal leuk natuurlijk, maar ze gaan natuurlijk voor de hoofdprijs en die pakken ze deze week, want het album 5 Seconds Of Summer komt deze week binnen op de eerste plaats van de Album Top 100! Ze zijn daarmee de zevende boyband na Doe maar, Take that, Backstreet boys, Boyzone, One direction en Mainstreet.

TOP 5

  1. e.w.     5 seconds of summer: 5 Seconds Of Summer
  2. (1)       Nick & Simon: Herinneringen: Het Beste Van Nick & Simon
  3. (2)       Ed Sheeran: X , aanstaande zondag zijn tweede Britse #1-notering
  4. (30)     Marco Borsato: Duizend spiegels
  5. (3)       the Common linnets: The Common Linnets
Hier volgt het restant eerste weeks noteringen:
#9 George Ezra: Wanted On Voyage
#21 Cosmic gate: Start To Feel
#26 Hillsong: No Other Name
#31 David Gray: Mutineers
#60 Steven Wilson: Cover Version
#80 Saga: Sagacity
#82 Jethro Tull: A Passion Play (album uit 1973, nu geremastered)

En dan nog twee albums die een feestje hebben te vieren:
#64 Pink floyd: The Dision Bell 20th Anniversary Edition (1994: 16 wkn./-1)
#36 Bon jovi: New Jersey Special 25th Anniversary Edition (1989: 11 wkn./73)

SINGLES

TOP 5

  1. (2)       Gerard Joling: Rio (terug op #1 / tweede week)
  2. (1)       René Froger: Juich voor Nederland!
  3. (4)       Tove lo feat. Hippie Sabotage: Stay high
  4. (9)       Lilly Wood & the Prick: Prayer in C (Robin Schulz remix)
  5. (3)       Dotan: Home
De eerste weeks noteringen van deze week op een rijtje:
#34 Hozier: Take to the church
#71 Maroon 5: Maps
#72 Deorro: Five hours
#80 Magic!: Rude
#85 X ambassadors: Jungle
#90 Jason Mraz: It’s so hard to say goodbye to yesterday
#98 MKTO: Classic

Brits succes overgewaaid naar Nederland

Vorige week kwam ‘Gecko (overdrive)’ van Oliver Heldens x Becky Hill binnen op de eerste plaats van de Britse hitparade. In de eerste week gingen er 76.517 stuks van over de (digitale) toonbank. Het was daarmee de achttiende Nederlandse act met een #1-hit in de Britse hitparade. Bij ons kwam de instrumentale versie, ‘Gecko’ geheten, in mei niet hoger dan de 32e plaats. Dankzij het nieuws rond de Britse #1, komt ‘Gecko (overdrive)’ binnen op #82.

ook streaming in Britse hitparade

‘Gecko (overdrive)’ van Oliver Heldens x Becky Hill was de allerlaatste #1 in de meer dan 60-jarige Britse historie … gebaseerd op verkochte aantallen singles (fysiek) en downloads. Vanaf deze week is Groot-Brittannië ook om en worden streams meegenomen voor een notering. In tegenstelling tot Nederland waar (bijna) nooit cijfers naar buiten komen, zijn ze er daar heel open over. De streams tellen mee in een verhouding 100:1 ten opzichte van downloads, fysieke singles etc.

Volgens de voorlopige singlelijst van vrijdagochtend zal ‘Problem’ van Ariana Grande feat. Iggy Azalea de eerste #1 worden die niet meer alleen gebaseerd is op verkochte aantallen. Qua streams pakt ‘Problem’ slechts een kleine 2%, dus echt revolutionair is deze #1 dus niet.

streams overstijgen downloads

Vorige week werd bekend dat het aantal streams in Nederland het aantal downloads is gepasseerd. Sinds een jaar worden voor de Single Top 100, streams in een bepaalde verhouding meegenomen, volgens een bepaalde wegingsfactor. Nu de streams het aantal downloads overstijgt, zal dit zeker gevolgen hebben voor de samenstelling van de Single Top 100 en zal deze wegingsfactor worden aangepast.

Tot zover deze Hitflits. Morgen kun je op de nieuwspagina van 3FM terecht voor de albumflitsen en daarna dé wedstrijd natuurlijk. Wij melden ons na het weekend met een nieuwe Megaman. O ja, let nog even op het codewoord voor Jack van Gelder: stokstaartjesconferentie! Fijne wedstrijd.

zondag 29 juni 2014

Megaman bij week 26 – 28 juni 2014

Alvorens we de Megaman van deze week aan je voorstellen, duiken we even terug in de tijd. Het is deze week precies 40 jaar geleden dat de Nationale Hitparade (NHP), voorloper van de Single Top 100, van start ging. Op donderdag 27 juni 1974 was de eerste radiouitzending van de NHP, voorheen Daverende Dertig. Inhoudelijk veranderde er niet veel, dat kwam pas later.

TV

Naast een naamsverandering gebeurde er nog wat in hitland. Vier dagen later, op maandag 1 juli was de NHP te zien in AVRO’s Toppop. Voorheen hanteerde Toppop een top 20 die door kijkers was samengesteld. Deze verandering betekende dat in principe alle nummers konden langskomen, dus ook Nederlandstalige nummers, die anders niet aan bod kwamen.


Een hitparade gebaseerd op verkochte singles, wekelijks op tv, dat kenden we nog niet in Nederland. Het was zo’n beetje de enige mogelijkheid om de artiesten achter de laatste hits te zien. Veel dj’s van nu zijn opgegroeid met de hits uit de NHP.

naar het volk

Het idee voor de Nationale Hitparade kwam niet zomaar uit de lucht vallen. In 1973 bestond de auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra 60 jaar. Om de organisatie meer naar het volk te brengen, werd het idee geopperd om de hitlijst van de publieke omroep (de Daverende Dertig van Felix Meurders) onder Buma/Stemra te laten vallen. Maar er speelde meer.

zeezenders

Rond 1974 zag het er naar uit dat de zeezenders (Veronica en Noordzee) door de politiek gedwongen zouden worden te stoppen met uitzenden. Daarmee zou ook de Top 40 van Veronica verdwijnen, een belangrijk promotiemiddel voor de platenmaatschappijen. Deze zagen de bui al hangen, en hadden wel oren naar het plan van Buma/Stemra. De AVRO was bereid om de (nieuwe)lijst op tv te gaan uitzenden en daarmee waren alle voorwaarden geschapen voor de start van de Nationale Hitparade.

Dat het uiteindelijk anders afliep, de Top 40 ging door, Toppop stopte in 1978 met de NHP (pakte het in 1986 wel weer op) en de barsten in de eenheid van de publieke omroep, is een ander verhaal. Feit is, dat met de start van de NHP het fundament is gelegd voor de huidige Single Top 100. Zonder de NHP had deze waarschijnlijk niet meer bestaan.

De volledige ontstaansgeschiedenis van de NHP kun je lezen in het boek ‘Mega Top 50 presenteert 50 jaar hitparade - zoals wekelijks uitgezonden bij de publieke omroep tussen 1963 en 2013’, dat vorig jaar is verschenen.

En nu over naar de Megaman van deze week, met daarin: René Froger neemt oranjestokje over van Gerard Joling.

En verder:
Grootste hit voor B-brave, DuoNL op de Braziliaanse tour, Jason Mraz heeft een relatie met vier vrouwen, komediant schrijft dé zomerhit van 2014 en John Mayer bewondert Beyoncé.

In de Album Top 100 zijn the Common linnets na zes weken hun eerste plaats kwijt. Aan wie? Je leest het in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM. Vrijdag weten we of dat verandert én of er weer een andere WK-hit op #1 staat. Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

René Froger neemt oranjestokje over van Gerard Joling

#1 René Froger: Juich voor Nederland!                                                      *** eerste week op #1 ***

Alle aandacht ging vorige week uit naar Gerard Joling met zijn WK-single ‘Rio’, dat de eerste plaats pakte, mede dankzij een actie op Facebook. Het leek er op dat ‘Rio’ ook deze week de Single Top 100 zou aanvoeren, maar op de laatste dag nam René Froger met ‘Juich voor Nederland!’ het oranjestokje over van Gerard Joling, die al weer broed op nieuwe acties.

‘Juich voor Nederland!’ is na ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ met het Goede doel (in 1989) en ‘Samen’ (in 2012), de derde #1-hit voor Froger. ‘Samen’ scoorde hij dankzij het EK-voetbal. Daarnaast is ‘Juich voor Nederland! na ‘Nederland wordt kampioen!’ van Jan Smit & Johnny de Mol (op 24 mei) en ‘Rio’ van Gerard Joling (vorige week) de derde WK-hit die binnen één toerrnooi de eerste plaats haalt.

dubbel gevoel

René Froger zal zijn derde #1-hit met gemengde gevoelens hebben ontvangen. Afgelopen maandag maakte hij bekend oververmoeid te zijn en dringend behoefte te hebben aan veel rust. Zijn stem is volledig weg. Tot 7 augustus zijn alle publieke optredens gecanceld, zodat hij zich daarna weer kan richten op optredens. Alle promotie voor ‘Juich voor Nederland!’ is dan ook stopgezet.

acties

Veel bedrijven zien dit WK af van (grote) acties. De kater van het EK-2012, toen Nederland nog niet eens de eerste ronde doorkwam, ligt hen nog zwaar op de maag. Veel bedrijven bleven toen met hun spullen zitten.

Veren

Supermarkten daarentegen pakken dit WK flink uit en hebben een aantal artiesten aan hen gebonden. PLUS geeft gratis veren weg en laat Gerard Joling optreden. De actie vorige week maandag, waarbij fans van Gerard met hem op de reservebank de wedstrijd tegen Chili konden bekijken, was volledig door PLUS georganiseerd.

Juichpakken

Eind vorig jaar werd René Froger door Jumbo benaderd om mee te werken aan hun campagne. René: “'Ik ben toch een voetbaldier en we hebben gewoon een te gek liedje (‘Juich voor Nederland!’). Dit moest ik gewoon uitbrengen.” Er werd een spotje van 3 minuten gemaakt, waarin hij zijn nummer zingt en stylist van het zuiden Roy Donders te zien is met zijn speciaal voor Jumbo ontworpen Juichpak.
Het oranje joggingpak om het Nederlands elftal om aan te moedigen bleek vanaf het begin een succes, iets dat Jumbo niet had voorzien. De juichpakken waren in no-time uitverkocht. Nieuwe zijn besteld, maar schijnen pas na het WK leverbaar te zijn … Daarnaast zijn er kinderjuichpakken voor de kleine donders.

Tot nu toe hebben de supermarkten dankzij het WK-voetbal zo’n € 21 miljoen extra omgezet, waar ze € 50 miljoen verwachten. Nu Nederland door is naar de kwartfinales komt het streefbedrag meer in de buurt.

Grootste hit voor B-brave

#27 B-brave: Vanavond is van jou *** hoogste eerste weeks ***

Op 13 juni meldden Kaj van der Voort, Samuel Leijten, Cassius Verbond, Dioni Jurado-Gomez en Jaj Wowor, de leden van B-brave, dat ze bezig waren met de videoclip van ‘Vanavond is van jou’. In menig meisjeskamer zal de spanning hoog opgelopen zijn, want hoe zou die er uit zien, hoe zou het nummer (waarvan al wel een live versie van was) klinken?

Vorige week zondag, 21 juni 2014, was het dan eindelijk zover, ‘Vanavond is van jou’ was eindelijk te koop! Het gevolg was dat de fans het nummer massaal downloaden, waardoor het nummer in de voorlopige Single Top 100 van afgelopen maandag op #7 stond. Alleen, en dat geldt voor zo’n beetje voor alle boybands, zwakte het daarna snel af. Daardoor komt de single uiteindelijk binnen op de 27e plaats, waarmee B-brave nog wel de grootste hit scoort. Tot deze week was dat ‘Bij mij’ (#36 in 2013).

5 seconds of summer scoort met albumtracks

#28/#36/#37 5 seconds of summer: Amnesia / Everything I didn’t say / Kiss me kiss me

Voor de Nederlandse fans van 5 seconds of summer kon de afgelopen week niet stuk. Allereerst waren hun idolen in Nederland en vormden het voorprogramma van een andere boyband, One direction. Daarnaast zijn er drie tracks vrijgegeven van het langverwachte debuutalbum 5 Seconds Of Summer, dat sinds vrijdag te koop is. En net als the Common linnets, Michael Jackson en Ed Sheeran, zijn de tracks voldoende gedownload voor een plekje in de Single Top 100. Daarmee staat 5 seconds of summer op zes noteringen dit jaar, waarvan alleen ‘She looks so perfect’ (#13 in maart), het langer dan één week vol hield.

Mainstreet blijft achter bij andere boybands

#58 Maintreet: All we wanna do

Het lijkt wel de week van de boybands. Hadden we al B-brave (zie #27) en 5 seconds of summer (op #28, 36 en #37), nu krijgen we Mainstreet. All we wanna do’ is inmiddels de achtste notering voor Nils Käller, Daan Zwierink, Owen Playfair en Rein van Duivenboden en de derde dit jaar. Nog eentje te gaan dus en dan is het kwartet singles dat ze zouden uitbrengen, kompleet.

Dierenarts en agronoom scoren hit

#74 Joäo Neto & Frederico: Lê lê lê

Niet alleen DuoNL probeert een graantje mee te pikken van het WK-voetbal in Brazilië (zie onder #83), ook Braziliaanse artiesten zien hun kans schoon om met een nummer te komen. En ze weten dat wij Hollanders daar gevoelig voor zijn, getuige de hits ‘Ai se eu te pego!’ van Michel Télo en ‘Balada’ van Gusttavo Lima, de #1, respectievelijk #3 van 2012.

‘Lê lê lê’ van Joäo Neto & Frederico is onder meer geschreven door Raynner Sousa, die ook nummers schrijft voor … Michel Télo en Gusttavo Lima! ‘Lê lê lê’ stamt uit 2011, hetzelfde jaar dat de nummers van Télo en Lima uitkwamen.

João Neto Nunes Goiás (12 augustus 1979), links op de foto, en Frederick Augustus Silva Nunes (11 maart 1982), zoals ze volledig heten, komen beiden uit de plaats Goiânia. Beide kregen de muziek van huis uit mee: zowel hun opa’s als vaders waren muzikanten. Zelf begonnen ze rond hun tiende met zingen, maar volgden eerst een gewone opleiding. João werd dierenarts, Frederick is afgestudeerd agronoom (landbouwdeskundige). In 2004 brachten ze hun eerste album uit.

‘Lê lê lê’ bereikte in eigen land de zesde plaats en was de voorloper van het album Ao Vivo Em Palmas dat in 2012 verscheen.

DuoNL op de Braziliaanse tour

#83 DuoNL: Ritme van de mambo

Van DuoNL zal je niet snel een WK-single verwachten. Om toch een beetje van de sferen mee te proeven, komt het duo, bestaande uit Christian & Williejan van der Linden, met een Braziliaanse cover. ‘Ritme van demambo’ is een Nederlandse versie van het Spaanstalige nummer ‘¿Quién será?’ van de Mexicaanse componist en bandleider Pablo Beltrán Ruiz die het in 1953 opnam met zijn Pablo Beltrán Y Su Orchestra.

Het jaar daarop schreef Norman Gimbel een Engelstalige tekst op het nummer, dat de titel ‘Sway’ meekreeg. In datzelfde jaar nam Dean Martin het op (#15 USA). Pas in 1999 kreeg het ook een notering in Nederland. Daarvoor waren de producers van Shaft verantwoordelijk.

Zij gebruikten de versie van Rosemary Cloony uit 1959, van haar elpee A Touch Of Tobasco, dat ze opnam met Perez Prado (onder andere componist van ‘Mambo no.5’ van Lou Bega). Het probleem was echter dat Shaft de rechten niet kreeg om hun versie uit te brengen. En dus benaderden ze in juli 1999 de Amerikaanse jazzzangeres Donna Canale, die het nummer inzong. Shaft kwam tot #13. In 2009 werden diverse remixen van ‘Sway’ gemaakt en scoorde Shaft opnieuw, nu tot #51.

Jason Mraz heeft een relatie met vier vrouwen

#88 Jason Mraz: Hello, you beautiful thing

Op 15 juli verschijnt Yes!, het vijfde studioalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Jason Mraz. De titel slaat niet op een persoon tegen wie Jason Yes! zegt, maar op de mensen die Yes! tegen hem zeggen. En dat zijn dan de vier leden van de meiden rockband Raining Jane, waarmee hij al sinds 2007 nummers schrijft en die hem begeleiden. Zij schreven ook mee aan de nummers van Yes!.

In de aanloop naar 15 juli verschijnt iedere week een track van het album en dus zitten we nu al op drie stuks. ‘Love someone’ en ‘You can rely on me’ hebben het (nog) niet gehaald, ‘Hello, you beautiful thing’ komt binnen op #88. Het is zijn eerste hit sinds ‘The freedom song’ (#94 in 2012). In augustus start Jason, die vorige week maandag 37 jaar werd, een wereldtournee die hem ook naar Europa brengt. Op 1 oktober doet hij Theater Carré aan.

Noorse komediant schrijft de zomerhit van 2014

#90 Anders Nilsen: Salsa tequila

Ieder jaar is er een zoektocht naar de zomerhit van het jaar. Stop daarmee, want dé zomerhit van 2014 is ‘Salsa tequila’ van Anders Nilsen. Althans, daar is hij, getuige de videoclip, heilig van overtuigd. Daarin roept hij naar zijn vrienden: “Ik denk dat ik net dé zomerhit van 2014 heb gemaakt!”

tekstschrijver

Anders Nilsen (26) komt uit Stanvanger in Noorwegen en vestigde zich twee jaar geleden in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Daar werkt hij als tekstschrijver voor het programma ‘Tabu med Abu’ van NRK, een populair internetkanaal. Het idee voor het schrijven van de zomerhit kreeg hij nadat een vriend hem vertelde dat de saxofoon het instrument van het jaar was geworden. Dat zou hij gebruiken voor het schrijven van een zomerhit. Alleen vond hij wel dat een liedje met een saxofoon een beetje verleden tijd was, waarop hij op het idee kwam om ook een accordeon te gebruiken.

Spaans

Vervolgens heeft Anders Nilsen oude zomerhits zitten kijken en luisteren en daarbij viel het hem op dat de meeste Spaanstalige teksten bevatten zoals ‘Macarena’ van los Del Rios en ‘Asereje (The ketchup song)’ van los Ketchup. Aangezien Anders geen Spaans kent, zoals de meeste Noren, koos hij voor die Spaanse woorden die de Noren wel kennen, zodat iedereen het makkelijk kan meezingen. En daarmee was ‘Salsa tequila’ geboren.

niet alleen meer voor de Noren

Aanvankelijk had Anders het nummer alleen voor de Noren bedoeld, maar na één week was de videoclip al meer dan 400.000 bekeken, waarna ‘Salsa tequila’ ook in andere landen is uitgebracht. Nu nog afwachten of het echt dé zomerhit van 2014 wordt.

Arjon Oostrom is halverwege zijn album

 #92 Arjon Oostrom: Pure verleiding

‘Pure verleiding’ is inmiddels de zesde single van het album Lekker Lekker van Arjon Oostrom. ‘Zakka zakka’ feat. Willem de Wijs & Feest DJ Bas (#10 in 2011) was de eerste en tot nu grootste hit van het album, dat in februari van dit jaar verscheen. Er staan twaalf nummers op het album, dus Arjon kan nog wel even vooruit.

John Mayer bewondert Beyoncé

#95 John Mayer: XO

XO betekent kisses and hugs, kussen en omhelzingen (knuffels) en waren bedoeld voor Jay-Z, de man van Beyoncé. Waren, want de twee liggen een beetje overhoop met elkaar. Zo erg zelfs, dat ze drie keer per week bij een relatietherapeut langsgaan om hun huwelijk te redden.

“The break in her voice on the first ‘baby, love me lights out’ in XO. Real and raw.” Dat zegt John Mayer over Beyoncé. Hij zong het nummer voor het eerst op 15 april tijdens de ‘Paradise Valley’ tour in het Australische Adelaide. Daar kreeg hij zulke goede reacties op, dat hij op 22 mei een akoestische versie met alleen piano, gitaar en harmonica, op Soundcloud zette.
Vijf dagen later werd het nummer beschikbaar gesteld als download en een maand later komt het schoorvoetend binnen op #95. Op vrijdag, 20 juni, was ‘XO’ één van de nummers die John Mayer speelde zijn concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Clean bandit kent Sharna Bass van een workshop

#97 Clean bandit feat. Sharna Bass: Extraordinary

Descemer Bueno & Gente D’Zona die meewerken aan ‘Bailando’, de hit van Enrique Iglesias en Sean Paul komen uit Cuba (zie onder #100). In datzelfde Cuba werd de videoclip van ‘Extraordinary’ van Clean bandit feat. Sharna Bass opgenomen. Na ‘Rather be’, één van de grootste hits dit jaar, moet Clean bandit met ‘Extraordinary’ bewijzen geen eendagsvlieg te zijn. Ook al wordt dit geen grote hit, Clean bandit zal ons nog met andere nummers verrassen. Beluister daarvoor het album  New Eyes, dat begin deze maand verscheen.

Op ‘Rather be’ werden de vocalen voor rekening genomen van Jess Glynn, op ‘Extraordinary’ is het de 17-jarige Sharna Bass. Sharna, geboren op 21 mei 1997 in Noord Londen, werd ontdekt door de leden van Clean bandit, toen zij meedeed aan workshops die de band had opgezet voor jonge muzikanten. Als tegenprestatie voor de workshops mochten ze kosteloos gebruik maken van de South Kilburn Studios in de Londense wijk Kilburn, waar de nummers voor het album New Eyes zijn opgenomen.

Enrique Iglesias covert zichzelf

#100 Enrique Iglesias feat. Sean Paul & Descemer Bueno & Gente D’Zona: Bailando

De laatste hit van formaat voor Enrique Iglesias dateert uit 2011 toen ‘Tonight (I’m f**kin you)’ feat. Ludacris & DJ Frank E tot #11 reikte. Ook Sean Paul heeft al zo’n drie jaar geen grote hit meer gescoord; ‘Got 2 luv u’ feat. Alexis Jordan kwam in hetzelfde jaar tot #9. En daarmee hebben we de blikvangers op ‘Bailando’ gehad. Naast Enrique en Sean doen daar ook nog Descemer Bueno & Gente D’Zona op mee, die we niet eerder aantroffen. Tijd voor een kennismaking dus.

Descemer Bueno is een Cubaanse zanger, geboren in 1971 in Alquizar, la Habana. Na een  tijdje muziekleraar te zijn geweest, vormde hij in 1990 het jazzcombo Estado de Animo, dat redelijk succes had in Spanje, Bolivia, Uruguay, Duitsland en Argentinië.

Via Californië en Kaapstad (Zuid-Afrika) belandde hij in New York waar hij zich stortte op hip-hop. Daarna keerde hij terug naar Cuba, waar hij nummers ging schrijven en produceren voor jonge Cubaanse muzikanten. Diverse nummers van hem worden gebruik in films. De band met Enrique Iglesias bestaat sinds diens album Euphoria uit 2010. Descemer Bueno werkt momenteel aan zijn tweede album.

Gente D’Zona is net als Descemer Bueno afkomstig uit Cuba, maar dan uit Havana. Gente D’Zona is een trio dat reggaeton muziek maakt. De oorsprong van het trio, dat anno 2014 bestaat uit Alexander Delgado, Randy Malcom en producer Frank Palacios, ligt in Alamar, een buitenwijk van Havana, dat gezien wordt als de geboorteplek van de Cubaanse hip-hop.
In 2000 kwamen in Alamar diverse rappers bijeen, waaronder Alexander Delgado die met Michel Delgado Gente D’Zona begon. Drie jaar later stapte Michel op, waarna Alexander verder ging met leden van Jacob Forever. Vorig jaar kwam ook een einde aan die samenwerking en kwam Alexander in contact met Randy Malcom, waarmee hij de vaste kern vormt van Gente D’Zona.

Bailando’ is een nummer dat Enrique Iglesias opnam voor zijn album Sex And Love dat in maart van dit jaar verscheen. Het origineel is Spaanstalig (niet op het album), maar de Engelstalige versie is nu zijn nieuwe single. Vreemd dat ‘Bailando’, dat ‘dansen’ in het Spaans betekent, niet vertaald is naar ‘Dancing’.