zondag 29 juni 2014

Noorse komediant schrijft de zomerhit van 2014

#90 Anders Nilsen: Salsa tequila

Ieder jaar is er een zoektocht naar de zomerhit van het jaar. Stop daarmee, want dé zomerhit van 2014 is ‘Salsa tequila’ van Anders Nilsen. Althans, daar is hij, getuige de videoclip, heilig van overtuigd. Daarin roept hij naar zijn vrienden: “Ik denk dat ik net dé zomerhit van 2014 heb gemaakt!”

tekstschrijver

Anders Nilsen (26) komt uit Stanvanger in Noorwegen en vestigde zich twee jaar geleden in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Daar werkt hij als tekstschrijver voor het programma ‘Tabu med Abu’ van NRK, een populair internetkanaal. Het idee voor het schrijven van de zomerhit kreeg hij nadat een vriend hem vertelde dat de saxofoon het instrument van het jaar was geworden. Dat zou hij gebruiken voor het schrijven van een zomerhit. Alleen vond hij wel dat een liedje met een saxofoon een beetje verleden tijd was, waarop hij op het idee kwam om ook een accordeon te gebruiken.

Spaans

Vervolgens heeft Anders Nilsen oude zomerhits zitten kijken en luisteren en daarbij viel het hem op dat de meeste Spaanstalige teksten bevatten zoals ‘Macarena’ van los Del Rios en ‘Asereje (The ketchup song)’ van los Ketchup. Aangezien Anders geen Spaans kent, zoals de meeste Noren, koos hij voor die Spaanse woorden die de Noren wel kennen, zodat iedereen het makkelijk kan meezingen. En daarmee was ‘Salsa tequila’ geboren.

niet alleen meer voor de Noren

Aanvankelijk had Anders het nummer alleen voor de Noren bedoeld, maar na één week was de videoclip al meer dan 400.000 bekeken, waarna ‘Salsa tequila’ ook in andere landen is uitgebracht. Nu nog afwachten of het echt dé zomerhit van 2014 wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten