zondag 29 juni 2014

Dierenarts en agronoom scoren hit

#74 Joäo Neto & Frederico: Lê lê lê

Niet alleen DuoNL probeert een graantje mee te pikken van het WK-voetbal in Brazilië (zie onder #83), ook Braziliaanse artiesten zien hun kans schoon om met een nummer te komen. En ze weten dat wij Hollanders daar gevoelig voor zijn, getuige de hits ‘Ai se eu te pego!’ van Michel Télo en ‘Balada’ van Gusttavo Lima, de #1, respectievelijk #3 van 2012.

‘Lê lê lê’ van Joäo Neto & Frederico is onder meer geschreven door Raynner Sousa, die ook nummers schrijft voor … Michel Télo en Gusttavo Lima! ‘Lê lê lê’ stamt uit 2011, hetzelfde jaar dat de nummers van Télo en Lima uitkwamen.

João Neto Nunes Goiás (12 augustus 1979), links op de foto, en Frederick Augustus Silva Nunes (11 maart 1982), zoals ze volledig heten, komen beiden uit de plaats Goiânia. Beide kregen de muziek van huis uit mee: zowel hun opa’s als vaders waren muzikanten. Zelf begonnen ze rond hun tiende met zingen, maar volgden eerst een gewone opleiding. João werd dierenarts, Frederick is afgestudeerd agronoom (landbouwdeskundige). In 2004 brachten ze hun eerste album uit.

‘Lê lê lê’ bereikte in eigen land de zesde plaats en was de voorloper van het album Ao Vivo Em Palmas dat in 2012 verscheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten