zondag 29 juni 2014

Enrique Iglesias covert zichzelf

#100 Enrique Iglesias feat. Sean Paul & Descemer Bueno & Gente D’Zona: Bailando

De laatste hit van formaat voor Enrique Iglesias dateert uit 2011 toen ‘Tonight (I’m f**kin you)’ feat. Ludacris & DJ Frank E tot #11 reikte. Ook Sean Paul heeft al zo’n drie jaar geen grote hit meer gescoord; ‘Got 2 luv u’ feat. Alexis Jordan kwam in hetzelfde jaar tot #9. En daarmee hebben we de blikvangers op ‘Bailando’ gehad. Naast Enrique en Sean doen daar ook nog Descemer Bueno & Gente D’Zona op mee, die we niet eerder aantroffen. Tijd voor een kennismaking dus.

Descemer Bueno is een Cubaanse zanger, geboren in 1971 in Alquizar, la Habana. Na een  tijdje muziekleraar te zijn geweest, vormde hij in 1990 het jazzcombo Estado de Animo, dat redelijk succes had in Spanje, Bolivia, Uruguay, Duitsland en Argentinië.

Via Californië en Kaapstad (Zuid-Afrika) belandde hij in New York waar hij zich stortte op hip-hop. Daarna keerde hij terug naar Cuba, waar hij nummers ging schrijven en produceren voor jonge Cubaanse muzikanten. Diverse nummers van hem worden gebruik in films. De band met Enrique Iglesias bestaat sinds diens album Euphoria uit 2010. Descemer Bueno werkt momenteel aan zijn tweede album.

Gente D’Zona is net als Descemer Bueno afkomstig uit Cuba, maar dan uit Havana. Gente D’Zona is een trio dat reggaeton muziek maakt. De oorsprong van het trio, dat anno 2014 bestaat uit Alexander Delgado, Randy Malcom en producer Frank Palacios, ligt in Alamar, een buitenwijk van Havana, dat gezien wordt als de geboorteplek van de Cubaanse hip-hop.
In 2000 kwamen in Alamar diverse rappers bijeen, waaronder Alexander Delgado die met Michel Delgado Gente D’Zona begon. Drie jaar later stapte Michel op, waarna Alexander verder ging met leden van Jacob Forever. Vorig jaar kwam ook een einde aan die samenwerking en kwam Alexander in contact met Randy Malcom, waarmee hij de vaste kern vormt van Gente D’Zona.

Bailando’ is een nummer dat Enrique Iglesias opnam voor zijn album Sex And Love dat in maart van dit jaar verscheen. Het origineel is Spaanstalig (niet op het album), maar de Engelstalige versie is nu zijn nieuwe single. Vreemd dat ‘Bailando’, dat ‘dansen’ in het Spaans betekent, niet vertaald is naar ‘Dancing’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten