vrijdag 12 oktober 2012

Hitflits: Adele #1 met thema 23e James Bond film; dubbele #1 voor Mumford & sons

Hitflits: Adele #1 met thema 23e  James Bond film; dubbele #1 voor Mumford & sons

Nog geen dag nadat ‘Skyfall’ van Adele, het thema van de 23e James Bond, was vrijgegeven, stond het wereldwijd bovenaan de downloadlijsten. Na een volle week (nou ja minus 7 seconden) komt het, nee knalt het binnen op de eerste plaats van de Single Top 100. Het overwicht op ‘Gangnam style’ van Psy, dat zakt naar de tweede plaats, is bijna 50%. Voor Adele is ‘Skyfall’, na ‘Make you feel my love’ (2009), ‘Rolling in the deep’ en ‘Set fire to the rain’ (beide in 2011), haar vierde #1-hit.
Na ‘For your eyes only’ van Sheena Easton (2 weken bovenaan in 1981), is Adele nog maar de tweede act die met het thema van een James Bond film, de eerste plaats bereikt. Een andere vrouw, Gladys Knight, was er in 1989 met ‘Licence to kill’ het dichtst bij: #2. Meer over James Bond hits in de nieuwe Megaman.

Mafia

In de Britse hitparade heeft nog geen nummer uit een James Bond film de eerste plaats bereikt. En, ondanks een vliegende start vorige week (na twee dagen stond het op #4), ziet het er niet naar uit dat ‘Skyfall’ de eerste zal worden. Op basis van een tussenstand van woensdag zijn er van het nummer 52.000 stuks verkocht en dat is 22.000 minder dan van ‘Don’t worry child’ van Swedish house mafia feat. John Martin. Maar wellicht dat Adele de Britten en de rest van de wereld gaat verrassen, want vandaag verschijnt daar de fysieke cd-single. In de Amerikaanse Billboard Hot 100 komt ‘Skyfall’ op #8 binnen,  met een verkoop van 216.000 downloads, in slechts drie dagen tijd.

opmars Kinderen voor kinderen zet door

Twee nummers bereiken deze week de bovenste tien. ‘Hallo wereld’ van Kinderen voor kinderen (KvK), stijgt in de derde week van 22 naar #9. Het is de grootste Kvk-hit sinds ‘Eeuwige kerst’ van Anny Schilder, het Kinderen voor kinderen koor, het Goede doel en De stem des Volks, dat begin 1985 de 5e plaats bereikte. De stijging van ‘Hallo wereld’ is grotendeels te danken aan de Kinderboekenweek, waarvan het nummer het thema is. Ook het gelijknamige album zit flink in de lift, zie de albumsnippers.

De andere binnenkomer in de top 10 is ‘Liever dan lief’ van Gers Pardoel & Doe maar. In de derde week stijgt het nummer van de 11e naar de 7e plaats, waarmee het beter scoort dan de versie die Tim Immers er in 1996 van maakte, want die bleef op #11 steken. De nieuwe versie van ‘Liever dan lief’ is de negende top 10-notering voor Doe maar en de eerste in  twaalf jaar: ‘Watje’ bereikte in 2000 de 9e plaats. Meer over Doe maar, bij de Midprice Top 50.

Terug naar de singlelijst van deze week, met nog de volgende eersteweeks noteringen:
#12 Kane: Come together [NL]
#15 Bløf: Zo stil [NL]
#31 Yellow claw feat. Ronnie Flex, MocroManiac & Jebroer: Nooit meer slapen [NL]
#45 Jake Bugg: Lightning bolt (de komende week Megahit op 3FM)
#52 Sabrina Starke feat. Ziggi Recado: Backseat driver [NL]
#54 Dean Sanders: Zij is alles [NL], thema van ‘Asterix & Obelix bij de Britten’
#63 the Lips: (You make the) Girls go wild! [NL]
#66 John de Bever: Waarom, waarom, waarom [NL], variatie op ‘Wanneer, wanneer, wanneer’ (#38 in 2011)?
#78 Alessandro: Una chica especial [NL]
#79 Loreen: My heart is refusing me, opvolger van ‘Euphoria’, in weken de grootste Eurovisiehit aller tijden: 18 weken top 10 (#2, in juni)
#80 Femke: Tik tak tik [NL]
#81 Leonie Meijer: Niemand als jij [NL]
#84 Matthijs Koning: Gewoon genieten [NL]

Voordat we overgaan naar de albumlijst, nog even een blik op de nieuwe hits uit de zevende blind audition van The voice of Holland. Twee konden er worden gedownload, eentje heeft het gered: Mathijs Rumping met ‘Young one’ op #92, origineel van Di-rect (#97 in 2011). Buiten de boot valt Claudia van den Akker met ‘Don’t let go’. Vanavond beginnen the battles, die ook van te voren zijn opgenomen, en dan zullen we zien tegen wie de resterende kandidaten het moeten opnemen. Volgende week weten we of hier ook nog nieuwe hits uit voortkomen.

Albumsnippers 

In de Britse en Amerikaanse albumlijst knalde ‘Babel’ van Mumford & sons twee weken geleden binnen op de eerste plaats. Bij ons moest de groep genoegen nemen met een tweede plek en zakte vorige week naar de derde plaats. Van het album zijn meer dan 25.000 stuks verkocht, goed voor goud dus en deze week pakt de groep alsnog de eerste plaats in de Album Top 100. Het is hun eerste #1-notering, ‘Sigh no more’ kwam in 2010 niet hoger dan de derde plaats.

De meeste #1-albums komen op die plek binnen, ‘The 2nd law’ van Muse (goed voor goud) was vorige week de 25e dit jaar en zakt deze week naar de 5e plek. ‘Babel’ stijgt vanaf de derde plaats en is pas het vijfde album dit jaar dat langer dan één week nodig heeft om voor de eerste keer de eerste plaats te bereiken. De voorlaatste keer was op 10 augustus: ‘Für einen Tag’ van Helene Fischer, dat ook in de derde week naar de eerste plaatst steeg, alleen wel vanaf #26.

Doordat ‘Babel’ naar de eerste plaats stijgt, moet Django Wagner met ‘Als de nacht …’ genoegen nemen met een tweede plaats. Het is zijn derde album en sinds het eerste is het hem alleen maar voor de wind gegaan. ‘Kali’ kwam in 2010 tot de 28e plaats, ‘Mijn gevoel’ deed het al een stuk beter en stond in april 2011 een weekje op #7. ‘Als de nacht …’ eindigt (voorlopig) op #2, dus zijn volgende album moet wel #1 komen. Tenminste als niet net Mumford & suns ook een nieuw album uitbrengt …

Zowel bij ons als bij de Britten landde ‘The 2nd law; van Muse vorige week op de eerste plaatst. Ook daar moet het album inleveren, alleen ten koste van wie is nog onduidelijk. De strijd bovenin gaat tussen ‘Halcyon’, het tweede album van Ellie Goulding (bij ons op #101) en ‘Babel’ van Mumford & suns, dat zo’n 2.000 stuks meer verkoopt. Ook hier geldt: zondag weten we het!

Het restant eersteweeks noteringen in onze albumlijst zijn:
#8 Beth Hart: Bang bang boom boom
#32 Beach boys: Greatest hits
#37 Barbra Streisand: Release me
#54 Rigby: Fire & ice sugar & Spice [NL]

‘Sprawlers’ op #56 is het debuut van Gerhardt Heusinkveld (Aalten, 22 augustus 1979), die zich kortweg Gerhardt noemt. Het blijft niet bij ‘Sprawlers’, want begin 2013 verschijnt ‘Crawlers’, het tweede deel. Beide albums horen bij elkaar, ‘Sprawlers’ vertegenwoordigt de dag, ‘Crawlers’ de nacht.

Brazilië

Gerhardt bracht vorig jaar al het mini-album ‘All is there’ uit, waarvan de muziek werd ingespeeld door Triggerfinger. Aangezien Gerhardt een veelvoorkomende naam is in Brazilië, werd het album ook daar gedraaid; hij heeft zelfs een leader mogen inspreken. Naast een eigen carrière, is Gerhardt ook nog percussionist in de band Beans & fatback, dat in 2010 het gelijknamige album afleverde (#66).

#58 Tame Impala: Lonerism, Australische groep, scoorde in 2010 met ‘Innerspeaker’ (#83)

Als je vier maanden voor het eindexamen stopt met het Conservatorium, dan moet er wel wat aan de hand zijn. Qeaux qeaux Joans (alternatieve schrijfwijze voor Coco Jones): “Het leek  alsof mensen me wilden breken, om me opnieuw op te bouwen, maar ik wilde niet gebroken worden. Ik wilde juist ondersteund worden bij de dingen die ik voelde. Uiteindelijk hoorde ik dat veel mensen die afstudeerden hetzelfde klonken. Ik heb er geen spijt van dat ik het gedaan heb, maar ik heb ook geen spijt dat ik ermee gestopt ben..”

In 2009 stoof ze het podium op bij Sea sick Steve, die daar zo van onder de indruk was, dat hij haar twee later meenam op zijn Nederlandse tournee. Daarnaast tourde ze met Beth Hart en Keith Caputo, een echt podiumdier dus, Coco Jones. Op haar zevende schreef ze haar eerste liedje en als kind had ze tien jaar pianoles. Ze heeft dyslexie en leerde pianospelen niet door het lezen van noten, maar door het onder de knie krijgen van de akkoorden en schema’s.

‘No man’s land’, binnen op #65, is in drie dagen opgenomen en is geproduceerd door Reyn Ouwehand (Alain Clark, de Staat, Kane). De titel slaat op de plek waar je je eigen gedachten en emoties hebt, iets van jezelf, maar het is ook universeel, omdat we allemaal dezelfde soort gevoelens hebben. 80% van de liedjes zijn in één keer opgenomen om zo het live gevoel te benadrukken.

Rachèl Vermeulen (Utrecht, 1991), groeide op te midden van muziek. Haar ouders (Amerikaanse moeder, Nederlandse vader) zijn zelf muzikant, dus daar pak je altijd wel wat van mee. Zo ook Rachèl, die op haar vijfde solist was in het kinderkoor en op diverse kindergospel-cd’s is te horen.

Op haar zeventiende vertrok ze, met het HAVO-diploma op zak, naar Californië. Daar volgde ze drie jaar lang een opleiding aan de Musicians Institute in Hollywood, Los Angeles. Teruggekomen in Nederland, begon ze een studie aan het Conservatorium, maar brak die na een half jaar al af. ‘De opleiding was niet wat ik er van gehoopt had’ (hé, waar hoorden we dat nog meer?).

Ze ging haar eigen gang, bracht vorig jaar de EP ‘Living in Holland’ uit (met de radiohit ‘At the disco’), en komt nu met het album ‘Be your own cheerleader’ (#69), dat ze samen opnam met haar broer Colin die drumt en leider is van haar band. De titel verwijst naar haar moeder die vroeger altijd zei: ‘you gotta be your own cheerleader’. Oftewel: niemand zal extra hard voor je lopen om je verder te brengen in het leven. Je zal het echt helemaal zelf moeten doen.’

#74 Jeff Lynne: Long wave, oprichter van het Electric light orchestra
#90 Dave Matthews band: Away from the world 

‘Light up’ van Stevie Ann gaat op herhaling op #68. Bijzonder, want het album komt uit 2010. Stevie doet momenteel de ‘Inspirations – songs from heroes’ tour, waarbij ze liedjes zingt van haar eigen helden, die haar inspireren zoals Sheryl Crow, Bob Dylan, Tom Petty en Dusty Springfield. Tijdens de concerten worden ook cd’s van haar verkocht, waaronder ‘Light up’ en dat zorgt voor de notering. Maar Stevie is ook actief met nieuwe muziek. In de film  ‘Alles is familie’, die op 22 november gaat draaien, zit een liedje van haar nieuwe album. Tevens heeft ze een rolletje als singer-songwriter.

In de Single Top 100 boekt Kinderen voor kinderen (KvK) met ‘Hallo wereld’ op #9, de grootste hit in 27 jaar tijd. Ook het gelijknamige album stijgt de top 10 in, van 11 naar #6 en bereikt een notering die in jaren niet is gehaald. We moeten 19 jaar terug in de tijd voor een notering die in de buurt kwam. Dat was ‘Kinderen voor kinderen 14 dat in 1983 twee weken lang de albumlijst aanvoerde. Dat was hun tiende en laatste #1-notering. Ook nieuw in de top 10 is ‘Junior Songfestival 2012’ van de finalisten, dat van 13 naar #7 stijgt.

In de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums, pakt Mumford & suns met ‘Sign no more’ de eerste plaats weer terug die ze vorige week afstonden aan Guus Meeuwis met ‘Armen open’, dat naar de vierde plaats zakt. Hoogste nieuwe is ‘The best Bette’ van Bette Midler op #26.

In de aanloop naar hun vier concerten in het kader van Symphonica in Rosso, die vandaag starten in het Gelredome in Arnhem, gaat Doe maar met ‘De singles’ op herhaling op #6 en staat ‘Alles 40 goed’ op #15, gezakt vanaf #9.

Edison 

In 2000 werd hen de Edison Oeuvreprijs toegekend, maar doordat ze weigerden op te treden, ging de prijs naar André Hazes. Anno 2012 krijgen ze de prijs alsnog voor (aldus de jury) ‘de grote verdiensten die de band heeft gehad voor de Nederlandstalige popmuziek’. Het was dj Frits Spits die hun muziek veel draaide in zijn programma ‘De Avondspits’. Hij was het dan ook, die de groep afgelopen dinsdag, 9 oktober 2012, de prijs mocht overhandigen. Voor het fotomoment, want in februari wordt de prijs officieel uitgereikt tijdens het Edison Pop Gala.

op Glad IJs

Dan denk je dat Doe maar er na Symphonica in Rosso (hun derde muziekleven) er echt mee stopt. Nou vergeet het maar. Zanger Hennie Vrienten: “We hadden het tijdens de try-outs zo naar ons zin op het podium dat we de smaak helemaal te pakken hebben’. En dus start op 11 januari in de Rodahal in Kerkrade de ‘Glad IJs’ tour, die hen daarna nog brengt naar Utrecht, Enschede, Eindhoven, Groningen en op 12 februari wordt afgesloten in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Of het daarna echt afgelopen is met Doe maar …

Tot zover deze Hitflits. Na het weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman met daarin ondermeer alle James Bond hits en de ontstaansgeschiedenis van James Bond.

zondag 7 oktober 2012

Megaman bij week 40 – 6 oktober 2012

In deze Megaman werkt Psy aan de Engelstalige opvolger van ‘Gangnam style’, breekt One direction ook in Nederland door, verrast Rasskulz zijn fans wekelijks met een nieuwe track, en maakt Matthew Koma remix voor zijn grote voorbeeld Bruce Springsteen. Dat en meer over de debutanten en/of bijzondere noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Psy gaat in het Engels zingen

Psy; Gangnam style (1)        *** tweede week op #1 ***

‘Gangnam style’ van Psy, staat zo’n beetje overal aan de top, alleen in de Amerikaanse hitparade wil het maar niet lukken. Hoewel er van het nummer meer zijn gedownload, blijft het qua airplay en streaming achter bij ‘One more night’ van Maroon 5, dat nu voor de derde week bovenaan staat. Voorlopig zal Psy dus niet topless optreden, zoals hij had aangekondigd als ‘Gangnam style’ #1 zou komen in de Billboard Hot 100.

contract voor 1 nummer

Over of hij daar nog #1 komt, maakt Psy zich geen zorgen, meer over zijn videoclip die al meer dan 350 miljoen keer is bekeken. Die is populairder dan hemzelf! Hoe kan hij dat ooit evenaren? Ondanks het grote succes wereldwijd, heeft hij een contract voor 1 nummer. Maar inmiddels kan hij kiezen uit diverse aanbieders die graag met hem in zee willen. In Zuid-Korea zijn ze maar wat trots op Psy, die hoopt dat nu ook andere artiesten uit zijn land wereldwijd doorbreken. Hij noemt onder andere zanger Tim en pianist Yiruma.

Engelstalig

De opvolger van ‘Gangnam style’ wordt een Engelstalig liedje, omdat hij denkt daar wereldwijd (meer) mee te kunnen scoren. Het nummer moet in november uitkomen. Althans als hij het op tijd af heeft, want Psy is er pas deze week aan begonnen!

laatste week

‘Gangnam style’ van Psy staat voor de laatste week bovenaan de Single Top 100. Volgende week neemt Adele het stokje van hem over met ‘Skyfall’, het thema van de 23e James Bond film. Het nummer is nog maar sinds vrijdagmorgen 00.07 (7 minuten over 12) verkrijgbaar, en in twee dagen tijd zijn er al meer van verkocht dan van ‘Gangnam style’ in een hele week! Alleen de verkopen vonden plaats na donderdag en dat is te laat voor een notering deze week. Vrijdag weten we wat het overwicht van ‘Skyfall’ zal zijn, je leest het dan als eerste in de Hitflits.

One direction nu ook in Nederland doorgebroken

One direction: Live while we’re young (3)            *** hoogste eersteweeks ***

Sowieso koerste ‘Live while we’re young’ van One direction deze week af op hun grootste hit. Of dat nou een tweede of derde plek zou worden, maakte niets meer uit, want het is altijd hoger dan ‘One thing’ (#72 in april) en ‘What makes you beautiful’ (#63 in januari), hun twee voorgaande noteringen.

Een eerste plaats zit er dit keer (nog) niet in voor Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson, de jongens van One direction. Maar de toon is wel gezet: ook Nederland valt voor de Britse groep. In eigen land wisten ze al drie #1-hits te scoren, waarvan twee als deel van X factor finalists 2010, waar ze als derde eindigden.

En dat is niet alleen de positie bij ons voor ‘Live while we’re young’, maar ook in de Britse hitparade die zondag werd bekend gemaakt. Halverwege de week was het nummer van One direction nog sterker dan ‘Gangnam style’ van Psy  (nu #2, van #1). De nieuwe #1 daar is ‘Diamonds’ van Rihanna, haar negende. Het verschil tussen de #1 en #2 is slechts 420 exemplaren.

The voice of Holland *** the blind auditions (6) ***

Na een weekje afwezigheid, de vijfde blind audition leverde geen enkele hit op, zijn we weer terug met nieuwe talenten uit The voice of Holland. Uit de vier voorgaande edities zijn nog twee hits over:
#5   (-3) Sandra van Nieuwland: More
#60 (51) Floortje Smit: Alone

Net als twee weken geleden, levert ook de vijfde blind audition slechts één nieuwe hit op. Maar volgende week gaan we weer (als vanouds) knallen met zelfs … twee hits! Die staan  tezamen met de andere tien hits uit deze editie op het album ‘The voice of Holland 3 – The blind auditions’, dat sinds afgelopen weekend zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar is. Waarom zou je een track los kopen als deze met alle andere nummers op een cd staat? Een geluk dus voor het talent uit de vijfde blind audition, want zijn nummer was al voor het album te koop!

Sam Holden zal the battles ook overleven

Sam Holden: Skinny love (26)

Vorige week deed de 26-jarige Sam Holden mee met het nummer ‘Skinny love’. Al na een paar seconden draaiden de stoelen van Marco, Nick & Simon en Trijntje. Van Velzen drukte als laatste, en maar goed ook, want Holden, die op zijn gevoel afging, koos voor hem.

Hoewel er officieel geen melding van is gemaakt (want alle bezoekers van the battles die al in augustus zijn opgenomen, hebben een geheimhoudingsplicht), maken we uit de sociale media op dat Holden ook the battles heeft overleefd. Met Kathy Heath, uit de eerste blind audition, is hij momenteel druk bezig om het nummer ‘Billie Jean’ in te studeren. En dat zouden ze vast niet doen als ze beide uit The voice lagen, dus kunnen we beide in de live show verwachten,  die in november beginnen.

cover

Skinny love’ is oorspronkelijk een nummer van de Amerikaanse band Bon iver van het  album ‘For Emma, forever ago’ uit 2007. Toen het een jaar later op single uitkwam, scoorde het alleen in de Deense (#32) en Britse hitparade (#88). Beter verging het Birdy met haar versie van ‘Skinny love’, want dat bereikte in veel landen de top 10 en kwam bij ons zelfs tot de eerste plaats.

advocaat

Sam Holden komt uit Wellington, Nieuw Zeeland. Hij studeerde rechten in Auckland en kwam vorig jaar naar Den Haag om stage te lopen bij het Joegoslavië Tribunaal. Na zijn stage is hij in Nederland gebleven, vanwege zijn deelname aan The Voice of Holland. Fliss Arapof, zijn vriendin die ook jurist is, schreef hem in voor de talentenshow. Ze zagen het als een grap en hadden niet verwacht dat hij uit meer dan 10.000 aanmeldingen zou worden uitgekozen.

De versie van ‘Skinny love’ door Sam Holden heeft inmiddels ook zijn thuisland bereikt. Holden op zijn beurt, heeft (voorlopig) zijn baan als advocaat opgegeven, woont in Den Haag, leert Nederlands en is nu fulltime bezig met muziek. Aan zijn hit ‘Skinny love’ verdient hij niets, want dat ligt allemaal bij The voice of Holland. Verdienen gaat hij pas met eigen nummers, waaraan hij dan ook hard werkt.

nog twee hits te gaan

De zevende en laatste blind audition, van afgelopen vrijdag, zal twee hits opleveren: Matthijs Rumping met ‘Young ones’ en Claudia van den Anker met ‘Don’t let go’, waarbij Matthijs een voorsprong heeft op Claudia, maar geen potten zal breken zoals Sandra van Nieuwland met ‘More’ dat op #1 binnenkwam. Volgende week meer daarover.

Rasskulz verrast zijn fans wekelijks

Y.S. feat. Rasskulz: Goed ontmoet (48)

Voor ‘Uhh uhh’ had de Nijmeegse rapper Y.S. in juli twee weken nodig om de 48e plaats te bereiken. Met ‘Goed ontmoet’ lukt het hem al in de eerste week. Dat zou echter ook kunnen betekenen dat het gelijk de hoogste plaats is. Of die hoge eersteweeks notering te danken is aan een andere rapper, Rasskulz uit Amsterdam? Rasskulz is ieder geval zeer actief, want elke week dropt hij – speciaal voor zijn fans – een nieuwe nummer. Zoveel liefde van een artiest voor een fan hebben wij nog niet eerder aangetroffen!

Amerikaan, Australiër en Indonesiër bundelen krachten

Steve Aoki & Angger Dimas feat. Iggy Azalea: Beat down (82)

Vorige week redde de Amerikaan Steve Aoki nog ‘Pursuit of happiness’ van Kid Cudi feat. MGMT & Ratatat door een remix van het nummer te maken. Deze week boekt het nummer 30 plaatsen winst en komt uit op de 49e plaats. Deze week mag Aoki ook zelf stralen, en dat doet hij op het nummer ‘Beat down’, waarbij hij hulp krijgt van Angger Dimas feat. Iggy Azalea.

Angger Dimas (Jakarta, Indonesië, 1 maart 1988) was al op zijn zevende in de weer met een  gitaar. Het zou nog tot zijn achttiende duren eer hij als dj aan de slag ging. Sinds 2009 mag hij zich één van de populairste dj’s van Indonesië noemen. Nog dit jaar moet zijn eerste album ‘Release me’ verschijnen, waaraan ook Adrojack en Bassjackers meewerken.

vernoemd naar hond

Iggy Azalea heet natuurlijk niet zo. Haar echte naam luidt Amethyst Amelia Kelly (Sidney, 7 juni 1990), kondig dat maar eens aan! Haar vader was komiek en schilder, haar moeder makelaar in vast goed. De artiestenkant heeft ze dan ook van haar vader. Op haar veertiende begon ze met rappen, de naam Iggy Azalea komt van een hond uit de familie. Voordat ze in 2011 filmpjes op YouTube zette, vormde ze met twee meiden uit de buurt een meidengroep. Net als Angger Dimas, komt Iggy Azalea dit jaar ook nog met haar debuutalbum (ligt in ieder geval in de planning).

Netsky veroorzaakt chaos

Netsky: Love has gone (93)

Uit Edegem, België komt Netsky, waarachter Boris Daenen (5 april 1989) schuil gaat. Sinds 2009 noemt hij zich Netsky, naar het gelijknamige computervirus uit 2004. Netsky was een worm, die er voor zorgde dat grote pakketten mail werden gestuurd naar bepaalde servers, die daardoor onbereikbaar werden of beschadigd raakten. Vooral sites van Windows en de Amerikaanse muziekindustrie waren het doelwit. Sindsdien zijn er diverse varianten van het Netsky-virus geweest, die zich onder andere richten op peer-to-peer netwerken en het delen van illegale bestanden. Zo, dan weet je een beetje met wie we te maken hebben!

sample

Netsky, de Belgische dj/producer dus, heeft in eigen land al drie hits gescoord, en allen dit jaar. ‘Love has gone’ is één van de 15 (!) singles die hij daar dit jaar heeft uitgebracht. Het nummer is niet van hemzelf, maar geschreven door Skip Scarborough, die hits schreef voor onder andere Earth, Wind & Fire, L.T.D. en Bill Withers (‘Lovely day’). ‘Love has gone’ bevat een sample van ‘Love ballad’ van L.T.D. uit 1976 van hun album ‘Love to the world’. Het nummers is naderhand ettelijke keren gecoverd (Temptations, K-Ci & Jojo) dan wel gesampled (‘The title’ op het album ‘Goodies’ van Ciara).

Femke: Neerlands hoop op 1 december

JSF finalisten 2012: JSF party (95)

Mainstreet heeft met ‘Stop the time’ al een hit op zak (deze week op #74), maar het is de 12-jarige Femke Meines uit Tuitjenhorn in Noord Holland, die ons land op 1 december mag vertegenwoordigen tijdens de tiende editie van het internationale Junior Songfestival in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dus volgende week kunnen we haar nummer ‘Tik tak tik’ in de hitparade verwachten.

feestje!

Femke maakt deze week al haar debuut net als Melle, Kim, Amy, Alessandro, Jade & Sherilyn en Sterre op #95 met het nummer ‘JSF party’. Het was dan ook erg gezellig toen de JSF finalisten 2012 de videoclip opnamen op de boot van de Holland Amerika Lijn in Rotterdam. Mainstreet werkt ook mee aan het nummer..

Matthew Koma maakte remix voor Bruce Springsteen

Alesso feat. Matthew Koma: Years (100)

De Zweedse dj/producer Alesso (= Alessandro Lindblad) kennen we nog van ‘Calling (lose my mind)’ met  Sebastian Ingrosso feat. Ryan Tedder (#58 in maart). ‘Years’ was eerst alleen maar een instrumentaal nummer. De reacties hier op waren zeer positief en voordat het nummer officieel verscheen, waren de vocalen van Matthew Koma er aan toegevoegd. Klik hier voor een akoestische sessie die Koma onlangs deed.

het vriendje van

In augustus ging het bij Matthew Koma om maar één ding: hij bleek het vriendje te zijn van Carly Rae Jepsen, waar hij al een jaar een relatie mee heeft. Inmiddels gaan er ook andere bellen rinkelen als zijn naam valt. Hij zong mee op ‘Spectrum’ van Zedd en op ‘Sparks’ van Fedde le Grand & Nicky Romero. Daarnaast toerde hij met LMFAO en Owl city. O ja, en hij werkte mee aan ‘This kiss’, het nieuwe album van … Carly Rae Jepsen. Tijd voor een korte kennismaking dus.

Toen Koma, echte naam Matthew Bair, geboren in Long Island, New York, op zijn derde de MTV ‘unplugged’ sessie zag van Bruce Springteen, gooide hij van plastic gemaakte gitaren naar het tv-toestel. Dat wilde hij ook! Een jaar later stond Koma op het podium, samen met Gerald Bair, zijn vader, ook liedjesschrijver.


remix voor Bruce Springsteen

Zijn broer bracht hem in contact met punkmuziek van onder andere Elvis Costello en via zijn ouders leerde hij de muziek van Tom Petty en Joe Jackson kennen. Hij was zanger van de punkband Bandcamp en was te zien in MTV’s ‘The real world’. Een tijdje schreef hij onder de naam The sequel nieuwe nummers. Maar het vetste was toch wel toen producer Ron Aniello hem belde met het verzoek mee te werken aan een remix van ‘Rocky ground’ van … Bruce Springsteen. Volgend jaar komt Koma met zijn eigen album ‘Propaganda’.