zondag 7 oktober 2012

Psy gaat in het Engels zingen

Psy; Gangnam style (1)        *** tweede week op #1 ***

‘Gangnam style’ van Psy, staat zo’n beetje overal aan de top, alleen in de Amerikaanse hitparade wil het maar niet lukken. Hoewel er van het nummer meer zijn gedownload, blijft het qua airplay en streaming achter bij ‘One more night’ van Maroon 5, dat nu voor de derde week bovenaan staat. Voorlopig zal Psy dus niet topless optreden, zoals hij had aangekondigd als ‘Gangnam style’ #1 zou komen in de Billboard Hot 100.

contract voor 1 nummer

Over of hij daar nog #1 komt, maakt Psy zich geen zorgen, meer over zijn videoclip die al meer dan 350 miljoen keer is bekeken. Die is populairder dan hemzelf! Hoe kan hij dat ooit evenaren? Ondanks het grote succes wereldwijd, heeft hij een contract voor 1 nummer. Maar inmiddels kan hij kiezen uit diverse aanbieders die graag met hem in zee willen. In Zuid-Korea zijn ze maar wat trots op Psy, die hoopt dat nu ook andere artiesten uit zijn land wereldwijd doorbreken. Hij noemt onder andere zanger Tim en pianist Yiruma.

Engelstalig

De opvolger van ‘Gangnam style’ wordt een Engelstalig liedje, omdat hij denkt daar wereldwijd (meer) mee te kunnen scoren. Het nummer moet in november uitkomen. Althans als hij het op tijd af heeft, want Psy is er pas deze week aan begonnen!

laatste week

‘Gangnam style’ van Psy staat voor de laatste week bovenaan de Single Top 100. Volgende week neemt Adele het stokje van hem over met ‘Skyfall’, het thema van de 23e James Bond film. Het nummer is nog maar sinds vrijdagmorgen 00.07 (7 minuten over 12) verkrijgbaar, en in twee dagen tijd zijn er al meer van verkocht dan van ‘Gangnam style’ in een hele week! Alleen de verkopen vonden plaats na donderdag en dat is te laat voor een notering deze week. Vrijdag weten we wat het overwicht van ‘Skyfall’ zal zijn, je leest het dan als eerste in de Hitflits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten