zondag 7 oktober 2012

One direction nu ook in Nederland doorgebroken

One direction: Live while we’re young (3)            *** hoogste eersteweeks ***

Sowieso koerste ‘Live while we’re young’ van One direction deze week af op hun grootste hit. Of dat nou een tweede of derde plek zou worden, maakte niets meer uit, want het is altijd hoger dan ‘One thing’ (#72 in april) en ‘What makes you beautiful’ (#63 in januari), hun twee voorgaande noteringen.

Een eerste plaats zit er dit keer (nog) niet in voor Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson, de jongens van One direction. Maar de toon is wel gezet: ook Nederland valt voor de Britse groep. In eigen land wisten ze al drie #1-hits te scoren, waarvan twee als deel van X factor finalists 2010, waar ze als derde eindigden.

En dat is niet alleen de positie bij ons voor ‘Live while we’re young’, maar ook in de Britse hitparade die zondag werd bekend gemaakt. Halverwege de week was het nummer van One direction nog sterker dan ‘Gangnam style’ van Psy  (nu #2, van #1). De nieuwe #1 daar is ‘Diamonds’ van Rihanna, haar negende. Het verschil tussen de #1 en #2 is slechts 420 exemplaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten