zondag 7 oktober 2012

Matthew Koma maakte remix voor Bruce Springsteen

Alesso feat. Matthew Koma: Years (100)

De Zweedse dj/producer Alesso (= Alessandro Lindblad) kennen we nog van ‘Calling (lose my mind)’ met  Sebastian Ingrosso feat. Ryan Tedder (#58 in maart). ‘Years’ was eerst alleen maar een instrumentaal nummer. De reacties hier op waren zeer positief en voordat het nummer officieel verscheen, waren de vocalen van Matthew Koma er aan toegevoegd. Klik hier voor een akoestische sessie die Koma onlangs deed.

het vriendje van

In augustus ging het bij Matthew Koma om maar één ding: hij bleek het vriendje te zijn van Carly Rae Jepsen, waar hij al een jaar een relatie mee heeft. Inmiddels gaan er ook andere bellen rinkelen als zijn naam valt. Hij zong mee op ‘Spectrum’ van Zedd en op ‘Sparks’ van Fedde le Grand & Nicky Romero. Daarnaast toerde hij met LMFAO en Owl city. O ja, en hij werkte mee aan ‘This kiss’, het nieuwe album van … Carly Rae Jepsen. Tijd voor een korte kennismaking dus.

Toen Koma, echte naam Matthew Bair, geboren in Long Island, New York, op zijn derde de MTV ‘unplugged’ sessie zag van Bruce Springteen, gooide hij van plastic gemaakte gitaren naar het tv-toestel. Dat wilde hij ook! Een jaar later stond Koma op het podium, samen met Gerald Bair, zijn vader, ook liedjesschrijver.


remix voor Bruce Springsteen

Zijn broer bracht hem in contact met punkmuziek van onder andere Elvis Costello en via zijn ouders leerde hij de muziek van Tom Petty en Joe Jackson kennen. Hij was zanger van de punkband Bandcamp en was te zien in MTV’s ‘The real world’. Een tijdje schreef hij onder de naam The sequel nieuwe nummers. Maar het vetste was toch wel toen producer Ron Aniello hem belde met het verzoek mee te werken aan een remix van ‘Rocky ground’ van … Bruce Springsteen. Volgend jaar komt Koma met zijn eigen album ‘Propaganda’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten