vrijdag 12 september 2014

Hitflits: Waylon nu ook solo #1

Vijf maanden geleden, op 17 mei 2014, scoorde Waylon zijn eerste #1-notering. Niet onder zijn eigen naam, maar als deel van the Common Linnets, dat hij vormde met Ilse DeLange. In april knalde de single ‘Calm after the storm’ al binnen op #1, en een maand later deed het album The Common Linnets hetzelfde.

Vanwege zijn deelname aan the Common Linnets had Waylon zijn eigen album Heaven After Midnight, dat gepland stond voor april, uitgesteld tot dit najaar. Dat heeft hem geen windeieren opgelegd, want ook dat album komt vanuit het niets binnen op de eerste plaats van de Album Top 100.
Toch is deze #1 belangrijker dan de #1 van the Common Linnets, want nu scoort Waylon ook onder zijn eigen naam een #1-album. Tot nu toe was een derde plaats het hoogst haalbare, voor Wicked Ways in 2009. After All uit 2011 kwam tot #8. Zo zie je maar, alle publiciteit de afgelopen tijd (ook negatieve) rond Waylon, betaalt zich nu uit!

TOP 5

1. EW  Waylon: Heaven After Midnight
2. (1)   Jan Smit: Jij En Ik
3. (4)   Dotan: 7 Layers
4. (6)   Kensington: Rivals
5. (5)   Eric Clapton & Friends: The Breeze – An Appreciation of JJ Cale

Over naar het restant eerste weeks noteringen:
#7 Queen: Live at the Rainbow’74 – Sold Out
#8 André Hazes: Eenzaam Zonder Jou – Het Complete Albumoverzicht
#11 Ryan Adams: Ryan Adams
#15 Robert Plant: Lullaby And … The Ceaseless Roar
#16 Interpol: El Pintor
#28 Daniel Hope / Konzerthaus Kammerorchester Berlin / André de Ridder:
Recomposed By Max Richter: Vivaldi, the Four Seasons
#30 Mieke Stemerdink: Oh Liefde
#50 St. Paul & the Broken Bones: Half The City

#51 the Kooks: Listen
#65 Corry Konings: Met Hart En Ziel Deel 2
#75 Banks: Goddess
#76 Luke Sital-Singh: The Fire Inside
#77 Silk Road Ensemble with Yo-Yo Ma: A Playlist Without Borders
#90 Faun: Luna
#100 Jhené Aiko: Souled Out

SINGLES

TOP 5

1. (1)   Pitbull feat. John Ryan: Fireball (tweede week)
2. (2)   Lilly Wood & the Prick: Prayer in C (Robin Schulz remix)
3. (3)   Sam Smith: Stay with me
4. (4)   Enrique Iglesias feat. Sean Paul / Gente DeZona / Descemer Bueno: Bailando
5. (6)   Magic!: Rude

Twee weken geleden binnen op #1: ‘Ik ben je prooi’ van Wolter Kroes & Isabella. Vorige week zakte het nummer naar de 45e plaats en deze week is het geheel verdwenen.

na 3 jaar platina

Afgelopen woensdag werd Claudia de Breij tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door verrast met een platinaplaat voor haar single ‘Mag ik dan bij jou’. Van het nummer, afkomstig uit haar theatervoorstelling Hete Vrede uit 2009, dat in 2011 op single uitkwam, zijn inmiddels meer dan 30.000 stuks verkocht. Ook de twee componisten van het nummer, Sander Geboers en Rogier Wagenaar, kregen een platina plaat.
Sinds dinsdag is het nummer weer flink gedownload en in combinatie met streaming, gaat het nummer op herhaling op #43. Nu voor de achtste keer! Hoogste plaats in de 36 weken dat het nummer genoteerd staat, is een tweede plaats, die op 1 februari 2014 werd bereikt. Het album Wat Ik Zeker Weet uit 2010 (#32 eerder dit jaar), gaat op herhaling op #79.

De belangrijkste stijgers op een rijtje:
#12 (29) Meghan trainor: All about that bass, #1 in de Amerikaanse hitparade
#18 (30) Nielson: Sexy als ik dans
#23 (46) Oliver Heldens: Koala
#27 (37) Katy Perry: This is how we do
#42 (71) Maroon 5: Animals
#48 (84) Oliver Heldens x Becky Hill: Gecko (overdrive)
De winst voor Olvier Heldens, dankt hij aan een optreden in RTL Late Night.

En alle negen eerste weeks noteringen:
#31 Calvin Harris feat. John Newman: Blame
#68 Waylon: Love drunk
#81 Afrojack & Martin Garrix: Turn up the speakers
#82 Sam Smith: I’m the only one
#89 Sjors van der Panne: Zeg me dat het niet zo is (eerste hit dit seizoen uit The voice of Holland)
#93/#97 the Script: Hail or sunshine/Army of angels, tracks van het album No Sound Without Silence
#94 Henk Bernard: Dan ga ik maar (alsnog, waren we vergeten te vermelden)
#99 Oliver & Jimi Jules: Pushing on

Morgenavond, zaterdag 13 september, om half 12 is er bij NPO3 de documentaire ‘Ain’t giving up easy’ te zien. Daarin wordt Waylon gevolgd bij het opnemen van het album in Nashville en Hollywood. Diezelfde dag volgen op de nieuwspagina van 3FM de albumsnippers. En na het weekend zijn wij er weer met een nieuwe Megaman.

zondag 7 september 2014

Megaman bij week 36 – 6 september 2014

Nederland eerste land waar ‘Fireball’ van Pitbull #1 komt.

En verder in deze Megaman:
3js zijn toe aan nieuw album, de grootste zakkers vanaf #1, Wesly Bronkhorst zingt nummer dat afgewezen werd door Jeroen van der Boom, Ben Howard voelt zich thuis in Nederland en Usher gaat in zee met Pharrell Williams.

In de Album Top 100 blijft de #1 dezelfde als de vorige week. Je leest het in de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets meer te missen.

Na 25 hits eerste #1 voor Pitbull

#1 Pitbull feat. John Ryan: Fireball      *** eerste week op #1 ***

In juni 2009 maakten we voor het eerst kennis met Armando Christian Rafael Pérez, ofwel de  Amerikaanse rapper Pitbull. Met ‘I know you want me (calle ocho)’, dat al meer dan een jaar oud was, brak hij wereldwijd door. In Frankrijk, Spanje en Vlaanderen bereikte het de eerste plaats, bij ons stond het vijf weken op de tweede plaats. Vier weken werd het van de eerste plaats gehouden door ‘Halleluja’ van Lisa en één week door ‘Give (Extrema Outdoor theme 2009)’ van G-Lontra & Rockz feat. Chelc-D.

Nederland eerste land

Sindsdien scoorde Pitbull diverse grote en kleine hits, maar een #1-hit zat er nog niet bij. Tot deze week, want ‘Fireball’ feat. John Ryan stijgt in de zesde week naar de eerste plaats van de Single Top 100. Na 25 hits is het hem dan ook in Nederland gelukt! Wat deze #1-hit extra bijzonder maakt, is dat Nederland het eerste land is waar ‘Fireball’ de eerste plaats haalt!
Van de 25 hits deed Pitbull er slechts drie in zijn eentje: ‘I know you want me (calle ocho)’ (#2), ‘Room service’ (#40), beide in 2009 en ‘Back in time’ (#84 in 2012). Daarnaast deed hij mee op niet minder dan 12 hits van anderen, waaronder twee keer met Enrique Iglesias en twee keer met Jennifer Lopez. Met de laatste werkte hij drie keer samen, onlangs nog op ‘We are one (ole ola)’ met Cláudia Leitte, het officiële WK-lied.

Blijven er dus 10 over, waarop Pitbull hulp kreeg, waaronder ‘Fireball’. Daarop zingt de Amerikaanse componist John Henry Ryan mee. Tot ‘Fireball’ was hij alleen bekend als schrijver van liedjes van onder andere One direction. Samen met vrienden die zich de ID-songwriters noemen, schreef hij tien nummers van het album Midnight Memories van One direction, dat met meer dan 4 miljoen verkochte exemplaren, wereldwijd het best verkochte album van 2013 is. Eind november 2013 sloot Henry een contract met Big Deal Music & BMG Chrysalis voor het uitbrengen van eigen materiaal.

Wolter Kroes & Isabella maken op twee na grootste val vanaf #1

#45 Wolter Kroes & Isabella: Ik ben je prooi

Vorige week scoorde Wolter Kroes zijn tweede #1-hit met ‘Ik ben je prooi’, een duet met Isabella uit Utopia. Deze week zakt het nummer naar de 45e plaats. Vermoedelijk is het gered door de ruim 700 cd-singles die besteld zijn op de site van Utopia. Op 27 augustus heeft Isabella haar deel gesigneerd, waarna Wolter zijn deel zou doen. Daar is hij schijnbaar niet aan toe gekomen, want het signeren heeft pas afgelopen vrijdag plaats gevonden.

Als de singles al zijn meegeteld, is de kans groot dat het nummer volgende week niet meer in de Single Top 100 zal staan. Maar wellicht tovert Wolter of DINO zijn platenmaatschappij nog iets uit de hoge hoed, want pas op 16 september vind in de loods van Utopia een concert plaats. Het zou toch sneu zijn als het nummer dan nergens meer genoteerd staat, toch?

De val die ‘Ik ben je prooi’ deze week maakt, is niet de grootste vanaf #1. Hier volgt de top 5 van grootste zakkers, met achtereenvolgens: notering-act-titel-(jaar, aanleiding):
#74: P3: PowNed! (2009, actie van GeenStijl om #1 te komen en na één week te verdwijnen; mislukte actie dus )
#52: Wolter Kroes: Viva Hollandia (2008, EK-hit)
#45: Wolter Kroes & Isabella: Ik ben je prooi (2014, Utopia)
#42: René Froger: Samen (2012, EK-hit)
#33: Hero: Toen ik je zag (2010, postuum uitgebracht n.a.v. de dood van Antonie Kamerling)

3js presenteren laatste single

#49 3js: Raak m’n hart        *** hoogste eerste weeks ***

Sinds lange tijd is Volendam weer in eenzelfde samenstelling vertegenwoordigd in de Single Top 100. Op #21 staat ‘Jij en ik’ van Jan Smit, op #85 staan Nick & Simon met ‘Leve de vrouw’ en op #49 komt 3js binnen met ‘Raak m’n hart’.

‘Raak m’n hart’ is de vierde en laatste hitsingle van het album Dichter Bij De Horizon, dat in november 2013 de derde plaats bereikte. 3js: “Dit nummer is al vanaf het begin een soort ‘buitenbeentje’ omdat het qua sound behoorlijk afwijkt van de andere tracks op het album. En toch is het vanwege de zomerse reggae-feel een favoriet nummer van 3JS.” Tijd voor nieuw werk dus.

Aangezien de fans ‘Raak m’n hart’ dus al bijna een jaar kennen, zullen ze het hebben aangeschaft vanwege een extra nummer op de cd-single: ‘Freakshow’ uit de Bluebus sessies. Daarnaast staan er twee remixen op van ‘Raak m’n hart’, the lazy sunday en de Delavita remix.

Maroon 5 verdeelt de aandacht over twee singles

#71 Maroon 5: Animals

‘Maps’ van Maroon 5 stijgt van #31 naar #26. Of dat de hoogste plaats is, is nog afwachten, maar het nummer heeft daar wel tien weken voor nodig gehad. Bovendien is de aandacht verlegd naar single #2, ‘Animals’, dat door radiostations warm ontvangen is. Beide nummers staan op het album V, dat in de Album Top 100 op #11 binnenkomt.

Wesly Bronkhorst scoort met nummer dat afgewezen werd door Jeroen van der Boom

#75 Wesly Bronkhorst: Ik ga maar

Zien we dat nu goed? Zit Wesly Bronkhorst in de preview van zijn nieuwe single ‘Ik ga maar’ te bellen achter het stuur en niet handsfree? Ook al is het in scène gezet, dan nog zou Wesly beter moeten weten.

‘Ik ga maar’, zijn negende notering, is geschreven door Hans van Vondelen en Tony Neef. In eerste instantie werd het nummer aangeboden aan Jeroen van der Boom. Niet vreemd want Tony Neef schreef voor hem ‘Je bent zo’ (een vertaling van ‘Silencio’ van David Bisbal), waarmee Jeroen in 2007 zijn eerste #1-hit scoorde. Waarom Jeroen van het nummer af zag van ‘Ik ga maar’ is niet bekend. Wesly is in elk geval ontzettend blij en vereerd dat hem is  gegund ‘Ik ga maar’ op te nemen.

Ben Howard voelt zich thuis in Nederland

#88 Ben Howard: I forget where we were

Een maand geleden presenteerde Ben Howard een nieuw  nummer, ‘End of the affair’. Met uitzondering van 3voor12 radio, het avondprogramma op 3FM (ma-do 22.00 – 01.00), die het tot Single van de week uitriep, was het nummer bijna nergens te horen. Niet verwonderlijk, want het duurt bijna acht minuten en dat past natuurlijk overdag! Al snel bleek het niet zijn nieuwe single te zijn, maar een track van zijn tweede album I Forget Where We Were, dat op 20 oktober verschijnt.
De titeltrack van het album is nu de eerste officiële single. Ruim een jaar geleden, op 3 augustus 2013, speelde hij het nummer al tijdens het Lollapalooza Festival in Chicago. Afgelopen zaterdag nam Ben samen met zijn bandleden een duik in de Waddenzee en fietste hij rond op Vlieland. Daar was hij om op te treden op het festival Into the great wide open. Maandag doet hij Paradiso in Amsterdam aan en dinsdag komt hij langs bij Giel. Op 18 en 19 december volgen twee concerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Usher gaat in zee met Pharrell Williams

#95 Usher feat. Nicki Minaj: She came to give it to you

Met ‘Good kisser’ leverde Usher een zeer verrassend nummer op, dat echter maar weinig waardering kreeg (#89 in mei). Wellicht moeten de fans nog even wennen aan zijn nieuwe geluid. Dit najaar verschijnt UR, zijn nieuwe album met naast ‘Good kisser’ ook ‘She came to give it to you’ feat. Nicki Minaj. Het nummer is mede geschreven door Pharrell Williams en heeft daarom misschien wel veel weg van ‘Blurred lines’, de #1-hit van Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell Williams in 2013.