zondag 7 september 2014

Na 25 hits eerste #1 voor Pitbull

#1 Pitbull feat. John Ryan: Fireball      *** eerste week op #1 ***

In juni 2009 maakten we voor het eerst kennis met Armando Christian Rafael Pérez, ofwel de  Amerikaanse rapper Pitbull. Met ‘I know you want me (calle ocho)’, dat al meer dan een jaar oud was, brak hij wereldwijd door. In Frankrijk, Spanje en Vlaanderen bereikte het de eerste plaats, bij ons stond het vijf weken op de tweede plaats. Vier weken werd het van de eerste plaats gehouden door ‘Halleluja’ van Lisa en één week door ‘Give (Extrema Outdoor theme 2009)’ van G-Lontra & Rockz feat. Chelc-D.

Nederland eerste land

Sindsdien scoorde Pitbull diverse grote en kleine hits, maar een #1-hit zat er nog niet bij. Tot deze week, want ‘Fireball’ feat. John Ryan stijgt in de zesde week naar de eerste plaats van de Single Top 100. Na 25 hits is het hem dan ook in Nederland gelukt! Wat deze #1-hit extra bijzonder maakt, is dat Nederland het eerste land is waar ‘Fireball’ de eerste plaats haalt!
Van de 25 hits deed Pitbull er slechts drie in zijn eentje: ‘I know you want me (calle ocho)’ (#2), ‘Room service’ (#40), beide in 2009 en ‘Back in time’ (#84 in 2012). Daarnaast deed hij mee op niet minder dan 12 hits van anderen, waaronder twee keer met Enrique Iglesias en twee keer met Jennifer Lopez. Met de laatste werkte hij drie keer samen, onlangs nog op ‘We are one (ole ola)’ met Cláudia Leitte, het officiële WK-lied.

Blijven er dus 10 over, waarop Pitbull hulp kreeg, waaronder ‘Fireball’. Daarop zingt de Amerikaanse componist John Henry Ryan mee. Tot ‘Fireball’ was hij alleen bekend als schrijver van liedjes van onder andere One direction. Samen met vrienden die zich de ID-songwriters noemen, schreef hij tien nummers van het album Midnight Memories van One direction, dat met meer dan 4 miljoen verkochte exemplaren, wereldwijd het best verkochte album van 2013 is. Eind november 2013 sloot Henry een contract met Big Deal Music & BMG Chrysalis voor het uitbrengen van eigen materiaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten