vrijdag 11 oktober 2019

Hitflits: goud voor Gimma, tweede #1-album van Josylvio

Zijn vorige album Hella Cash, staat al sinds 3 maart 2018 onafgebroken genoteerd en gaat nu op #37, de 85e week in. In 2018 was het zelfs het bestverkochte album.
Gimma, zijn vierde studioalbum en de opvolger van Hella Cash begint niet verkeerd. Niet alleen knalt het album binnen op de eerste plaats van de Album Top 100, maar is het in de eerste week ook nog meer dan 3 miljoen keer gestreamd. Dat is goed voor een gouden plak (= 20.000 exemplaren), die de rapper donderdagavond uit handen kreeg van zijn moeder.

bekroning

“Deze plaat voelt als een bekroning van al het harde werk van de afgelopen tijd. De transformatie die ik heb doorgelopen -van rapper naar artiest/platenbaas- is te horen op dit album. Ik loop nu in deze scene rond met veel meer ervaring, maar ben hongeriger dan ooit.” Aldus Josylvio over Gimma, zijn vierde studioalbum dat onder meer is opgenomen in Los Angeles en New York. Van de zestien tracks, krijgen er twaalf een notering in de Single Top 100 (zie daar)

ALBUM TOP 6

1. EW  Josylvio: Gimma
2. (3)   Post Malone: Hollywood’s Bleeding (op ruim 47%)
3. (2)   Suzan & Freek: Gedeeld Door Ons
4. (5)   Ed Sheeran: No.6 Collaborations Project
5. (4)   Henkie T: Visionair
6. (1)   the Beatles: Abbey Road Anniversary Edition (nog wel #1 in de Vinyl 33)

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week en dat zijn de volgende acht:
#12 Nick Cave & the Bad Seeds: Ghosteen
#14 Summer Walker: Over It (=Summer Marjani Walker uit Atlanta, Georgia)
#24 Wilco: Ode To Joy
#27 Dermot Kennedy: Without Fear
#46 Flying Colors: Third Degree
#51 Lost Frequencies: Alive And Feeling Fine
#56 Simple Minds: Live – In The City Of Angels
#89 Sela: Thuis

SINGLES

Voor de derde week voert Tones & I de Single Top 100 aan met haar zelfgeschreven ‘Dance Monkey’. En ook in haar thuisland Australië blijft ze de singlelijst aanvoeren, nu al voor de elfde week. Daar is het nummer al 3x platina, wat betekent dat er zo’n 210.000 stuks van zijn verkocht. Daarnaast staat het nummer in meer dan twaalf landen op de eerste plaats. En ook in ons land zien we niet zo gauw een nummer dat ‘Dance Monkey’ van de eerste plaats kan verdrijven.

SINGLE TOP 6

1. (1)   Tones & I: Dance Monkey (derde week op #1)
2. (2)   Marco Borsato, Snelle & John Ewbank: Lippenstift (op bijna 32%)
3. (3)   Snelle: Reünie
4. (4)   Shawn Mendes & Camila Cabello: Señorita
5. (5)   Suzan & Freek: Blauwe Dag
6. (13) Post Malone: Circles

Daniel Smyers (uit Wexford, Pennsylvania) en James Shay Mooney (uit Natural Dam, Arkansas) vormen het countryduo Dan + Shay. In eigen land hebben de twee al een aardige reputatie opgebouwd met twee #1-hits in de countrylijst. Zij blijven dicht bij hun roots, wat niet geldt voor Justin Bieber, die samen met hen het nummer ‘10,000 Hours’ schreef en opnam, dat we begroeten op de 28e plaats.

Voor het uitkomen van Gimma, het vierde studioalbum van Josylvio, bereikten al vijf tracks de Single Top 100. Drie daarvan gaan deze week op herhaling en daar komen deze week ook nog zeven nieuwe tracks bij:
#29 Geboren Flex
#32 Day One feat. Lijpe
#40 Bankrekening feat. Hef
#41 Game Over
#43 Get Mine
#55 No Love feat. Frenna
#78 La La Love

Resten nog de andere eerste weeks noteringen:
#15 Travis Scott: Highest In The Room
#44 Broederliefde: Shelbyana

#61 Aitch: Taste (Make It Shake) (= de 19-jarige Brit Harrison Armstrong uit Manchester. Zijn artiestennaam Aitch stamt af van de Britse letter H, zoals je die uitspreekt: Aitch)

#72 Regard: Ride It (=Dardan Aliu uit Kosovo; ‘Ride It’ is een cover van Jay Sean uit 2007)

#77 Saffehbeats, Rasskulz & BKO: 24/7 (Rasskulz = Henkie Oduro, rapper uit Anderlecht, België; Biko is zijn broer Bryan. Saffehbeats is de 22-jarige Xavier de Haan uit Oost-Souburg. Saffehbeats maakte de beats van ‘24/7’)

#80 Juice Wrld & Youngboy Never Broke Again: Bandit (20-jarige rapper uit Baton Rouge,
Louisiana. Voorheen noemde hij zich N(ever) B(roke) A(gain) YoungBoy. Maar eigenlijk heet hij Kentrell DeSean Gaulden)

Défano Holwijn, 27 jaar uit Amsterdam, is rapper, acteur, YouTuber en presentator. Samen met Hosai nam hij het nummer ‘Babyfever’op, dat binnenkomt op de 85e plaats. Hosai (vermoedelijk afkomstig uit Afghanistan), zingt in de band Deadly Zoo van dj/producer Sidney Samson,

#90 Blackbear: Hot Girl Bummer (= Matthew Musto, producer uit Los Angeles. Musto schreef mee aan ‘Boyfriend’, de eerste top 10-hit voor Justin Bieber, #8 in 2012)

#93 Broederliefde: Tan2 Ducks
#94 Childsplay x Frsh: Noncha

Tot zover deze Hitlfits. Wijzen we je tenslotte nog even op de kwartaalflits, met de overzichten van singles en albums van de eerste negen maanden van 2019.