vrijdag 11 november 2016

Hitflits: Frenna voor de helft #1, zesde #1-album voor Robbie Williams

In de Album Top 100 is het hem niet gelukt om met zijn album Geen Oog Dichtgedaan de eerste plaats te pakken; het album komt na vier dagen binnen op de vierde plaats. Maar met de track ‘My Love’ feat. Jonna Fraser & Emms, pakt Frenna wel de eerste plaats. In de achtste week stijgt het nummer vanaf de vierde plaats naar de top van de Single Top 100. Na Lil’ Kleine & Ronnie Flex met ‘Drank & Drugs’ en Lil’ Kleine solo met ‘Niet Omdat Het Moet’ (beide in 2015), is Frenna de derde Nederlandse hiphopper met een #1-hit op zak.

SINGLE TOP 5

1. (4)   Frenna feat. Jonna Fraser & Emms: My Love
2. (3)   the Weeknd feat. Daft Punk: Starboy (op 0,54% van ‘My Love’)
3. (1)   the Chainsmokers feat. Halsey: Closer
4. (2)   DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You
5. (12) James Arthur: Say You Won’t Let Go, komende week Alarmschijf ...

de week van Frenna

Frenna scoort niet alleen zijn eerste #1-hit met ‘My Love’ feat. Jonna Fraser & Emms, maar elf tracks van het album Geen Oog Dichtgedaan krijgen ook een plekje in de Single Top 100. Drie stonden er al, eentje gaat op herhaling en daar komen er deze week nog zeven bij, waarmee hij in totaal 24 noteringen op zijn naam heeft staan. Hier volgen de elf van deze week:
#1 (4) Frenna feat. Jonna Fraser & Emms: My Love
#11 (16) Wasteman feat. Priceless & Jandro
#17 Paraplu feat. KM & Eves
#24 OMW feat. Jonna Fraser
#51 Longtime
#56 (80) Check, feat. Rabby Racks & Priceless
#72 Away feat. Jandro
#78 Openbaar
#82 Away feat. Jandro
#90 Plug (stond
#100 Geblessed
Daarnaast dankt Frenna aan Jonna Fraser nog een twaalfde notering deze week: 'Ik Kom Bij Je' gaat van de tiende naar de zestiende plaats. Maar dat nummer staat niet op het album van Frenna.

Vijf nummers van Geen Oog Dichtgedaan hebben de singlelijst (nog) niet gehaald, maar drie daarvan wel de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100, en dat zijn:
#103 Benz
#112 Medicijn
#135 Stappen In De Range, feat. Jandro
Geen notering is er voor de soloversie van ‘My Love’ en ‘Bleed 4 De Fam’ feat. SFB. De versie van SFB met Wibi Soerjadi stond in september een weekje op #64.

Naast de acht extra nummers van Frenna, komen ook nog nummers van andere acts binnen en en dat zijn de volgende tien:
#14 F1rstman feat. DJ Youss-F & Boef: Overal
#42 Boef: Paperchase
#45 Clean Bandit feat. Sean Paul & Anne-Marie: Rockabye
#70 Lijpe & Boef: Niks
#71 Josylvio, Adje, Kevin & D-Double: On The Low
#77 Zefanio feat. Jonna Fraser: Laatste Keer
#88 Rae Sremmurd feat. Gucci Mane: Black Beatles
#89 Neiked feat. DYO: Sexual
#91 Boef fat. Zack INK: Drugs
#92 SBMG: No Mickey

ALBUMS

Na het duettenalbum Swing Both Ways (#2 in 2013), komt de 42-jarige Britse entertainer Robbie Williams weer met een gewoon album, The Heavy Entertainment Show. Hij scoort daarmee zonder moeite een #1-plek, waarmee hij zijn zesde #1-succes kan bijschrijven. Het album is de echte opvolger van Take The Crown uit 2012, dat ook met grote overmacht op #1 binnenkwam.

De afgelopen week was er geen enkel album dat in de buurt kwam van de verkopen van The Heavy Entertainment Show. Op voorhand waren er meer dan 20.000 van besteld, waarvoor Williams vorige week al op voorhand een gouden plak kreeg uitgereikt uit handen van Humberto Tan. Op 4 juli 2017 geeft Robbie Williams een concert in het Goffertpark in Nijmegen.

Control van Kensington, vorige week op #1, zakt naar de tweede plaats en verkoopt bijna een derde minder dan het album van Williams. Ook Geen Oog Dichtgedaan van Frenna, binnen op de vierde plaats, komt niet in buurt, ondanks dat de 16 tracks bijna 5 miljoen keer zijn gestreamd. Het had waarschijnlijk anders geweest als Frenna niet maandag, maar vorige week vrijdag al zijn album had uitgebracht.

De kans dat Frenna volgende week alsnog #1 komt, achten wij niet groot. Dan dienen zich al weer nieuwe kansbebbers aan voor de #1-positie. Wat te denken van Emeli Sandé met Long Live The Angels of David Bowie met Legacy? Wellicht zelfs dat een oude bekende weer terugkeert op de eerste plaats: Leonard Cohen met You Want It Darker. Vanochtend werd bekend dat de Canadese zanger op 7 november is overleden en 82 jaar is geworden. Sindsdien worden zijn nummers massaal gedownload en gestreamd.

Maar er is nog een kanshebber voor de eerste plaats, Ushuaia, het tweede album van K3 2.0, met twaalf oude en twaalf nieuwe nummers. Met hun eerste album 10.000 Luchtballonnen lukte het eind vorig jaar net niet, nu misschien wel. Volgende week weten we het.aanvulling 12/11:
Vrijdag dropte hiphopper Sevn Alias zijn debuutalbum Trap Grammy, waarvan alle tracks in één dag bijna 750.000 keer zijn gestreamd. Als hij dit elke dag weet te verdubbelen, zit Alias aan het eind van de week op meer dan 5 miljoen streams en maakt hij zeker kans om #1 te komen. Momenteel staat You Want It Darker van Leonard Cohen bovenaan. maar of hij dat een hele week kan volhouden?

TOP 5

1. EW  Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show
2. (1)   Kensington: Control
3. (5)   Kinderen voor Kinderen: Deel 37 – Voor Altijd Jong! (afgelopen zaterdag is de jaarlijkse liveshow op tv geweest, dat zorgt voor een winst van twee plaatsen)
4. EW  Frenna: Geen Oog Dichtgedaan
5. (3)   Leonard Cohen: You Want It Darker

Resteert de overige eerste weeks:
#6 André van Duin: André van Duin Zingt Sonneveld (na het album De Leeuw Zingt Long van Paul de Leeuw, #4 in 2014, vroeg de platenmaatschappij aan André van Duin om een album op te nemen met liedjes van cabaretier/zanger Wim Sonneveld, overleden in 1974)

#8 Bon Jovi: This House Is Not For Sale
#12 Alicia Keys: Here
#14 René Froger: Dit Is Hoe Het Voelt
#17 Lavina Meijer: The Glass Effect – The Music Of Philip Glass, opvolger van haar album  Philip Glass – Metamorphosis / The Hours (#3 in 2012)
#48 Queen: On Air, zes cd’s (deluxe edition) met live opnames gemaakt tussen 1973 – 1977 voor de BBC
#51 Murray Perahia: Johann Sebastian Bach: The French Suites

Nog voordat Sinterklaas in het land is, morgen komt de Goedheiligman aan in Maassluis, staan er al twee kerstalbums in de lijst en daar zal het zeker niet bij blijven:
#30 (19) Pentatonix
#55 Michael Bublé: Christmas, album uit 2011, dat zijn zesde hitrun ingaat. Hoogste plaats: zes weken op #1

En tot zover deze uitgebreide Hitflits. Zondag is er weer een uitzending van de Mega Album Top 50 op NPO Radio 2. En ditzelfde weekend melden wij ons weer met een nieuwe Megaman.