vrijdag 1 juli 2011

Hitflits: Adele te sterk voor Beyoncé; Sak Noel is zesde Spaanse act met een #1-hit

Met een weekje vertraging stijgt ‘Loca people (la gente esta muy loka)’ van Sak Noel naar de eerste plaats van de Single Top 100. Het nummer werd vorige week even opgehouden door ‘Armen open’ van Guus Meeuwis, dat binnenknalde op de eerste plaats, als gevolg van een sms-actie tijdens en na de concertreeks. Die actie is voorbij en dus zakt ‘Armen open’ als een baksteen naar de 32ste plaats. Meer daarover in de nieuwe Megaman.

In dezelfde week dat ‘Loca people (la gente esta muy loka)’ naar de eerste plaats stijgt, komt Britt Dekker, winnares van ‘Echte meisjes in de jungle’, met de Nederlandstalige versie van de nieuwe #1. Het nummer heet ‘F*cking vet!!!’ en komt binnen op de elfde plaats.

Nog even terug naar de nieuwe #1. Sak Noel, de uitvoerende, is een Spaanse dj, die op ‘Loca people (la gente esta muy loka)’ wordt bijgestaan door de Nederlandse Esther Sarita. Om haar naam Spaans te laten klinken, heeft ze daar een a aan vastgeplakt en dan krijg je Esthera Sarita. Officieel krijgt zij geen credit op dit nummer en dus is deze #1-hit van een Spaanse act, de zesde in de Mega-historie.

Nog maar een week oud en nu al een top 10-notering is er voor ‘Moves like Jagger’ van de gelegenheidsformatie Maroon 5 feat. Christina Aguilera, dat de hoogste eersteweeks is op #5. Voor Maroon 5 betekent dit een evenaring van ‘This love’ uit 2004 dat ook de vijfde plaats bereikte.

‘Every teardrop is a waterfall’, drie weken geleden nog #1, beleeft een tijdelijke opleving, want het nummer stijgt van 10 naar #3. Gestegen tot bij de bovenste tien is ‘Er hangt liefde in de lucht’ van Gerard Joling, dat in de derde week van 15 naar #9 gaat. Daarmee scoort Gerard zijn 24ste top 10-notering.

feest BEP houdt aan

Zondag op maandag sluiten the Black eyed peas het volledig uitverkochte Rock Werchter festival af. Het dak kan er dan niet meer af, aangezien ze op de Main stage staan, maar dat het swingen wordt is zeker. Net zo zeker dan dat ze ‘I gotta feeling’ zullen brengen, dat in de 105de week zakt van 60 naar #66. Hun album ‘The e.n.d.(the energy never dies)’ uit 2009, komt de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums, binnen op #38.

De overige eersteweeks noteringen:
#26 Sander van Doorn: Koko
#37 Marianne Weber: Amore
#72 Calvis Harris feat. Kelis: Bounce
#83 David Guetta feat. Taio Cruz & Ludacris: Little bad girl
#84 LMFAO feat. Natalia Kills: Champagne showers
#90 Elena: Disco romancing
#93 DuoNL: Kus me
#96 Jan Lelieveld: Stapelgek
#100 Emma Louis: Jungle

Afgelopen zondagavond sloot Beyoncé het Britse Glastonbury festival af met een spetterend optreden, dat door de BBC live werd uitgezonden. Dat optreden is haar niet in de koude kleren gaan zitten (ze droeg het gehele concert eenzelfde tenue), want de dagen werd haar nieuwe album ‘4’ alsmede oudere albums en singles, veel aangeschaft. ‘4’ zal aanstaande zondag dan ook op #1 binnen komen van de Britse albumlijst, waarmee ze na ‘Dangerously in love’ (in 2003) haar tweede #1-album scoort.
Bij ons heeft Beyoncé nog nooit een #1-album gescoord. #4 (‘Dangerously in love’), #5 (‘B’day’) en #6 (‘I am … Sasha Fierce’) waren de noteringen van haar eerste drie soloalbums. Maar deze week gaat ze daar met ‘4’ overheen, want dat album komt binnen op de tweede plaats. Het album verkoopt een derde minder dan ‘21’ van Adele, dat ook deze week, voor de negentiende week, de bovenste beste blijft in Album Top 100. Ook ‘19’ uit 2008 blijft aan kop van de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums, die ze in totaal voor de 34ste week aanvoert.

Nederlands succes in het buitenland

In de Amerikaanse Hot 100 zakt ‘Rolling in the deep’ na zeven weken bovenaan te hebben gestaan , naar de tweede plaats. De nieuwe #1 daar is ‘Give me everything’ van Pitbull feat. Ne-Yo, Afrobeat & Nayer. Nog geen maand geleden bereikte het nummer ook al de eerste plaats van de Britse hitparade. Het nummer is een productie van en met Afrojack, oftewel Nick van de Wall. Toen hij hoorde dat ‘zijn’ nummer de eerste plaats bereikte van de Amerikaanse hitparade, twitterde hij vanuit Amerika, waar op tournee was: ‘Aaaaaaaaaaahhhh I'm no. 1 in america!!!!’.

quotum

Van de negen eersteweeks noteringen, zijn er drie Nederlandstalig, dus we zitten dicht bij het quotum van 35% Nederlandstalige noteringen. En er zit voor iedereen wat bij, dus Henk & Ingrid komen voldoende aan hun trekken! Op ‘Gewoon echt’, het tweede album van de 44-jarige Henk Bernard uit Nijmegen, dat binnenkomt op #27, staan liedjes met een lach en een traan. Alex van Holstein daarentegen, creëert op ‘IJzeren vogel’, binnen op #65, een Nederlandstalig landschap dat een midden zoekt tussen David Bowie en Spinvis. Alternatieve elektronische poprock wordt het genoemd, waaraan Eefje Visser heeft meegewerkt.

En tenslotte is daar Jaap Corn. Tot 2001 was Jaap Veerman, zoals hij eigenlijk heet, zanger van de Volendamse groep Canyon dat in 1983 een #23-hit scoorde met ‘Als ik maar bij jou ben’. Op ‘Tegen de stroom in’, binnen op #64, zingt hij liedjes die geïnspireerd zijn door zijn eigen levenservaring maar ook door muzieklegendes als Tom Waits, Bob Dylan, Van Morrison, Leonard Cohen en vele anderen. Het album is opgenomen met zijn zoon Martijn.

Over naar het restant eersteweeks noteringen:
#23 Limp bizkit: Gold cobra
#40 Kaiser chiefs: The future is medieval
#83 Alicia Keys: Songs in a minor – 10th anniversary
#88 Foster the people: Torches
#96 LMFAO: Sorry for party rocking

Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman, met ondermeer een overzicht van alle Spaanse #1-hits. Nu nog vergelijkbare temperaturen!

zondag 26 juni 2011

Megaman bij week 26 – 25 juni 2011

Welkom bij de Megaman, waarin een smsje Guus Meeuwis aan een #1-hit helpt, Nick & Simon het op eigen kracht moeten doen, Rigby een jaar lang Grolsch drinkt, Eminem verrast is door Bruno Mars, Anouk ook muzikaal wat heeft te vertellen en Kings of Leon bedanken voor James Bond. Dat en meer over de elf eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Guus Meeuwis #1 dankzij smsje

Guus Meeuwis: Armen open (1) *** hoogste eersteweeks ***

Nog voordat de reeks ‘Groots met een zachte G’ 2011 van start ging (vorig weekend), waren de kaarten al te koop voor de gelijknamige concerten, op 8 en 9 juni, in 2012. Guus Meeuwis: “Het is echt veel te leuk om ieder jaar mee te mogen maken! Een feest voor het publiek, maar zeker ook voor ons op het podium. Een betere reden om door te gaan is er niet!” En daar kan sinds dit jaar nog een reden aan toegevoegd worden en dat is het scoren van een #1-hit! Waarover zo dadelijk meer.

Met de binnenkomst van ‘Armen open’ op de eerste plaats van de Single Top 100, scoort Guus in totaal zijn zevende #1-hit. Van die zeven kwamen er drie op #1. Naast ‘Armen open’ waren dat ‘Tranen gelachen’ (in 2007) en ‘Schouder aan schouder’ (in 2010), zijn duet met Marco Borsato. We zijn halverwege het jaar en ‘Armen open’ is inmiddels de zestiende #1-hit dit jaar. Vorig jaar op deze tijd stond de teller nog maar op twaalf #1-hits, met een totaal van 28 voor het hele jaar. Met nog een half jaar te gaan, zou dat record aantal dit jaar nog kunnen worden geëvenaard of zelfs verbroken!

1x sms-en voor twee downloads

Zoals gezegd, de concertreeks ‘Groots met een zachte G’ is ook goed voor een #1-hit. Tijdens de concerten dit jaar konden de fans via een smsje (kosten € 2,--), de speciale stadionversie van ‘Armen open’ bestellen. Maar ook nu nog kan deze live-versie via de site van Guus, worden aangeschaft. Dat is veel gedaan en samen met de albumversie van het nummer, komt het binnen op de eerste plaats. Overigens krijg je die albumversie er ‘gratis’ bij. Wij vragen ons echter wel af of beide versies nu meegeteld zijn voor een notering of alleen één van beide versies, zoals het hoort. We gaan hier achteraan en komen daar nog op terug.

portals

Hoe kan ‘Armen open’ #1 komen, zonder een fysieke cd-single (dus geen instores etc.)? En waarom zie ik het nummer niet hoog staan in de iTuneslijst, waar de meeste nummers gedownload worden? Horen we je denken. De reden is, dat Guus voor de stadionversie een overeenkomst is aangegaan met Target Media, dat onder andere de portal Downloadmusic.nl beheert. En dus zie je die downloads niet terug bij iTunes.

Het is overigens niet de eerste keer dat de concertreeks ‘Groots met een zachte G’ meehelpt aan een #1-hit. In augustus 2007 bracht Guus het nummer ‘Proosten’ op een cd-single uit, die paste in een box met nog twee andere cd-singles. Op alle drie schijfjes stonden ieder twee live versies van nummers opgenomen tijdens de concertreeks in juni van dat jaar.

criminelen

Op 21 september 2011 gaat op het Nederlands filmfestival de film ‘De bende van Oss’ in première. De film gaat over de gelijknamige criminele organisatie die in de jaren dertig in Oss actief was. Naast een hoofdrol voor Frank Lammers, spelen Sylvia Hoeks, Theo Maassen en Marcel Musters en advocaat Jan-Hein Kuijpers in de film. Voor de film schreef Guus Meeuwis samen met JW Roy het themanummer, getiteld ‘Soms is het beter’. Naast Guus en JW, zingt ook Frank Lammers daarop mee.

Nick & Simon hebben het een zomer lang druk

Nick & Simon: Een zomer lang (3)

De fans kennen ‘Een zomer lang’ van Nick & Simon al lang, want het staat op hun album ‘Fier’ dat in oktober verscheen. Het nummer is vanaf het begin een grote favoriet van het duo, dus een single kon niet uitblijven. Om die fans die het album al in huis hebben (en dat zijn er meer dan 100.000), toch te verleiden de single aan te schaffen, hebben de twee voor hen iets extra’s.

Op de cd-single staan drie Engelstalige nummers, afkomstig uit het succesvolle tv-programma ‘Nick & Simon The American Dream’. Daarnaast staat natuurlijk ook de videoclip van ‘Een zomer lang’ op het schijfje. Tel daarbij op dat ze ook nog een drietal signeersessies deden in Groningen, Ede en Enschede. Kat in ’t bakkie dus, een #1-hit kon hen niet meer ontgaan. Helaas, ‘Een zomer lang’ komt slechts binnen op de derde plaats, waarmee ze wel hun veertiende achtereenvolgende top 10-hit scoren.

Amerikaanse finale

Het ziet er niet naar uit dat het nummer volgende week alsnog naar #1 stijgt, want er komen (voorlopig) geen signeersessies meer. Afgelopen zondag zijn ze, samen met de andere coaches, Angela Groothuizen en Roel van Velzen en de nieuwe coach bij The voice of Holland, Marco Borsato, naar Los Angeles vertrokken. Daar vind aanstaande dinsdag de finale plaats van ‘The Voice of America’, waarbij ook onze eigen ‘Voice of Holland’, Ben Saunders aanwezig zal zijn. De Amerikaanse coaches zijn Christina Aguilera, Cee Lo Green, Adam Levine en Blake Shelton.

druk programma

Als Nick & Simon terugkomen, kunnen ze zo’n beetje door naar Spanje (waar ook de videoclip van ‘Een zomer lang’ is opgenomen) en Portugal, waar dit jaar ‘De zomer voorbij’ wordt opgenomen. Daarna starten in augustus de opnames voor de tweede serie van The voice of Holland en twee maanden later staat het duo vier avonden in het Gelredome in Arnhem voor hun Symphonica in Rossa concerten. Wellicht dat ze daarna tijd hebben voor een nieuw album, want ‘Een zomer lang’ is al de vierde single van het album ‘Fier’.

Fans verdeeld over nieuwe single van Jannes

Jannes: Na na na (28)

Sinds Jannes in 2005 zijn eerste top 10-hit scoorde met ‘Een beetje meer’ (#3), is de tijd tussen twee hits, nooit langer geweest dan iets meer dan acht maanden. Dat was in 2008 met ‘Ga dan’ (#2) en ‘Als jij maar bij me bent’ (#16). Tussen ‘Blijf jij vanavond bij mij’ (#35 in september 2010) en ‘Na na na’, deze week binnen op #28, zitten echter tien maanden. De reden van het uitblijven van nieuw werk, is waarschijnlijk het jubileumjaar van Jannes. Vorig jaar zat hij tien jaar in het vak en was er weinig tijd voor het opnemen van een nieuw album. Maar het is voorbij met de rust, want volgende maand verschijnt zijn nieuwe album. ‘Na na na’, waarover niet alle fans even enthousiast zijn, is zijn 21ste hit. We hopen voor hen dat dit nummer niet de toon zet voor het hele album.

Rigby drinkt een jaar lang Grolsch bier

Rigby: Fire (48)

In december speelde Rigby het nummer ‘Fire’ al bij De Wereld Draait Door. Toen was het nog de voorloper van het album ‘Solid ground’. Dat album verscheen in februari en hield het niet langer dan één week vol, op #39.

In april werd bekend dat de band gekozen was uit meer dan 50 artiesten, voor het nieuwe gezicht van het biermerk Grolsch. De reclamespot waarin hun liedje ‘Fire’ te horen is, zal een jaar lang te zien zijn op tv en in de Pathé bisocopen. Jan Nales, Marketing Directeur van Grolsch over de keuze van Rigby: “Bij Grolsch bieden we talent graag een podium. Wij zochten daarom naar een jonge en eigenzinnige band, die past bij het merk Grolsch. Wij geloven heel erg in het talent van de band en denken dat er een goede match is tussen de ambitie van ons merk en dat van de jongens. Grolsch en (live) muziek zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bovendien is het nummer ‘Fire’ een aanstekelijk nummer met veel energie dat perfect past bij onze nieuwe campagne.” Onlangs werden de nominaties voor de Gouden Loekie, voor beste reclamespot, bekend gemaakt en ‘Fire’ valt daaronder.

Bruno Mars verrast Eminem

Bad meets evil feat. Bruno Mars: Lighters (66)

Bad meets evil bestaat uit de twee rappers Royce Da 5'9" en Eminem. De twee werkten al in 1998 samen, schreven nummers en traden onder de naam Bad meets evil op. Het jaar daarop verscheen ‘The Slim Shady LP’, waarop de twee te horen zijn in het nummer ‘Bad meets evil’. Ook op het album ‘Eminem is back’ van Eminem uit 2004, werkten de twee samen in ‘She’s the one’. In 2006 gingen de twee uit elkaar, toen Royce Da 5'9" het niet goed kon vinden met leden van D12, de hiphopgroep van Eminem. Maar sinds 2010 werken de twee weer samen en dat leidde vorige week tot het album ‘Hell: the sequel’, bij ons op #25 (van 73), in de Amerikaanse albumlijst binnen op de eerste plaats.Eminem (=Marshall Bruce Mathers III, geboren in Saint Joseph, Missouri, 17 oktober 1972) kennen we wel. Royce da 5'9" daar en tegen niet.

Ondanks dat hij al vier albums heeft uitbracht, beleeft hij nu pas zijn debuut in Nederland. Zijn volledige naam luidt Ryan Montgomery, geboren in Detroit, Michigan, op 5 juli 1977. Op zijn achttiende begon hij met rappen en drie jaar later, in 1998, had hij zijn eerste platencontract op zak. De naam Royce da 5'9" kreeg hij op school, waar hij rondliep met een ketting met een R dat Rolls Royce voorstelde. Het tweede deel ‘da 5’9” slaat op zijn lengte (1.75 meter), toen hij deel uitmaakte van het basketbalteam.

In 1997 zag hij een optreden van Eminem, waarop Roy zijn manager, hem bij Eminem introduceerde. Daaruit ontstond het rapduo Boy meets evil. De ruzie met D12-lid Proof liep in 2005 hoog op, toen beide rappers gesnapt werden tijdens een vuurgevecht en de gevangenis in moesten. Begin 2008 legde Royce het misverstand over D12 met Eminem bij, waarop de twee weer samen gingen schrijven, waarvan we het resultaat inmiddels kennen. Ook Royce ging verder met opnemen en eind augustus kunnen we ‘Success is certain’, zijn vijfde soloalbum verwachten. Naast zijn solowerk, maakt Royce ook nog deel uit van de groep Slaughterhouse.


Op ‘Lighters’ doet een oude bekende mee: Bruno Mars. Aanvankelijk was het nummer zonder hem bedoeld en was zijn huidige bijdrage, een heftig rapstuk van Bad meets evil zelf op een andere beat. Vervolgens werd Bruno benaderd, die veranderingen doorvoerde in het nummer en zijn eigen deel invulde met een kort couplet. Daar was Eminem zeer van onder de indruk.

Anouk heeft ook muzikaal wat te vertellen

Anouk: I’m a cliché (70)

De laatste weken was Anouk voornamelijk in het nieuws, dat ze zelf maakte. Ze stuurde de ene na de andere tweet rond, met als voorlopig hoogte/dieptepunt de opmerking over de DVD van Ilse Delange. “Sorry, het is niet zo dat ik een hater ben maar ik ben meer een muziekliefhebber. Stop met het sturen van rotzooi, Universal Music!”, begeleidt door een foto van de DVD in een prullenbak. Ilse hield verstandig de eer aan zichzelf en reageerde met “Ik bedank Anouk voor de gratis promotie! Er komt geen gevecht hoor, zijn er twee voor nodig en ik doe niet mee:-) Fijne dag!” Aan de andere kant siert het Anouk ook wel, dat ze geen blad voor de mond neemt. Als ze dat wel zou doen, zou ze Anouk niet meer zijn.

Gelukkig laat Anouk ook muzikaal van zich spreken. Met de promotiesingle ‘Killer bee’ gaf ze een voorproefje van wat er op het album zou komen. Vervolgens ging ‘Down & dirty’, de eerste officiële single, daar ver overheen (niet alleen muzikaal, maar ook tekstueel), dat in april de vijfde plaats bereikte. De verwachtingen waren dan hoog gespannen voor het album en die heeft ze meer dan waargemaakt. Op het eind mei verschenen ‘To get her together’, haar zevende studioalbum, dat bij release al goed was voor platina, maakt ze een overstap van de rocknummers naar soul/funk nummers en bewees daarmee nog steeds te groeien. ‘I’m a cliché’, binnen op #70, sluit daar goed op aan. En last but not least, ook live laat ze horen wat ze in haar mars heeft. Vorig weekend nog tijdens Concert at sea.

René Schuurmans heeft een andere coupe én management

René Schuurmans: Verliefd zijn (76)

Verliefd zijn’ is na ‘Zing met me mee’ (#19 in februari), de tweede hit dit jaar voor René Schuurmans. Daarmee is René weer op het nivo aangeland sinds 2008, toen hij jaarlijks ook twee hitnoteringen had. In 2006 en 2004 waren het er zelfs drie. We zijn halverwege 2011, dus die derde kan ook nog!

Het is echter sterk de vraag of dat er van komt, want René heeft het erg druk. Onlangs mocht hij een aantal nummers zingen tijdens de Toppers en hij hoopt dat het een vervolg krijgt als ‘de vierde Topper’, nu Gordon er definitief mee gestopt is. Daarnaast is René druk met het promoten van ‘Verliefd zijn’ en gaat hij in september met de TROS mee op cruise naar Italië, Kroatië en Slovenië. En tenslotte werkt hij aan een nieuw album.

veranderingen

Drie jaar deed Volendam Music het management voor René Schuurmans. Maar vanwege de afstand (René woont in Brabant) is hij overgestapt op Benno de Leeuw, manager uit Sint-Michielsgestel. De Leeuw was tien jaar geleden al bezig om René in zijn stal te krijgen. Maar toen kende hij de Leeuw nog niet, die onder andere René Froger en Lee Towers vertegenwoordigde. Naast een nieuw management heeft René ook een andere coup: zijn haar is minder lang dan voorheen. En tenslotte worden zijn nummers in een andere studio opgenomen, in Ede, met echte instrumenten.

Ghijs de Bruijn zet zich in voor zieke kinderen en gehandicapten

Ghijs de Bruijn: Vrij (91)

Deze week debuteren drie Nederlandse acts in de Single Top 100, die al jaren aan de weg timmeren, maar zonder een hit op zak. Op #97 hadden we ‘Tsjakkiediekkie boem boem’ van Lytse Hille, op #93 Sasja Brouwers met ‘Jij bent de liefde van mijn leven’ en nu op #91 ‘Vrij’ van Ghijs de Bruin.

Op 3 december 2009 vierde Ghijs de Bruin (Silvolde, 1978), zijn tienjarig artiestenjubileum. Een carrière die tien jaar daarvoor begonnen was met een optreden in café ‘’t Centrum’ in Silvolde. Het was een geintje dat Ghijs die avond op het biljart ging staan en een nummer van Frans Bauer zong, waardoor hij de naam ‘Ghijssie Brauer’ kreeg. Muziek zit Ghijs in zijn genen: zijn middelste broer is zanger/rapper, zijn oudste broer heeft het Trio New York Minute en zijn moeder heeft het conservatorium gedaan en begeleidt diverse koren.

In 2006 verscheen Ghijs zijn eerste single ‘Het maakt niet uit’. Velen zouden volgen, waaronder ook nog twee albums. Sinds kort is hij in zee gegaan met producer Edwin van Hoevelaak, die onder andere ook werkt voor en met Sasja Brouwers. Met hem nam hij de single ‘Vrij’ op, dat dit najaar gevolgd moet worden door een heel album. Naast zijn solowerk zingt Ghijs ook met zijn broers Daan en Coen in het jaren 50/60 trio ‘The Brown Brothers’.

ambassadeur

Maar Gijs doet nog meer naast de muziek. Hij is ook in de weer voor kinderen die ziek zijn, een beperking hebben, die het broertje of zusje van een ziek kindje zijn of kinderen waarvan ouders niet de financiële mogelijkheid hebben om een uitje te regelen een leuke dag bezorgd krijgen. Daarvoor is de stichting ‘Laat zieke kinderen’ opgericht, waarvan Ghijs de ambassadeur is. Daarnaast is hij ambassadeur van stichting Fatima, dat zorg draagt voor mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke handicap.

Sasja Brouwers zingt voor en over haar grote liefde

Sasja Brouwers: Jij bent de liefde van mijn leven (93)

Het Nationale Songfestival (in 2003 met ‘Rauw’) en X-factor (samen met Eric Forrest in 2006, haalden de live shows niet) zetten haar op de kaart, maar een hit bleef uit.

Sasja Brouwers (Amsterdam, 9 november 1972) heeft al sinds de middelbare school één doel voor ogen en dat is een carrière in de entertainment industrie. Ze volgde drie jaar het Conservatorium, kreeg zangles en acteerlessen, speelde diverse gastrollen in onder andere de soaps GTST en ONM en zong in musicals waaronder ‘Tien is te veel’ en ‘Cyrano’. Diverse singles bracht Sasja uit en het album ‘Jong en mooi’.

solo

Na het avontuur in X-factor bleven Sasja en Eric Forrest, als duo optreden. In juli 2010 kwam daar een einde aan, doordat Eric werd gevraagd voor Jon Bovi, de coverband die nummers van Bon Jovi speelt. Sasja, die al vele keren ook solo optrad, is toen verder solo gegaan. Samen met Edwin van Hoevelaak werkt ze aan een album, waarop ook een nieuwe versie van ‘Rauw’ komt te staan. Naast natuurlijk de single ‘Jij bent de liefde van mijn leven’, dat wel over Eric moet gaan, waarmee ze ook privé haar leven deelt.

Kings of Leon bedanken voor James Bond

Kings of Leon: Backdown south (95)

Coldplay sloot de eerste avond, Foo fighters de laatste van Pinkpop 2011 af. Daar tussenin, op zondag, zaten Kings of Leon. De dagen na het festival steeg hun album ‘Come around sundown’ van 32 naar #8, maar zakte de afgelopen week naar de twaalfde plaats. Van dat album is ‘Backdown south’, binnen op #95 en hun zesde notering, afkomstig. Op het nummer speelt Levi Lowrey viool. Lowrey heeft dat niet van een vreemde: zijn overgrootvader is de Bluegrass legende James Gideon ‘Gid’ Tanner. Tanner, die leefde van 1885 – 1960, is één van de eerste artiesten die muziek maakte, dat later country muziek zou worden genoemd.

de naam is Leon, Kings of Leon

We moeten nog wachten tot eind 2012, wanneer de 23ste James Bondfilm in première gaat. Zeker is dat Daniel Graig opnieuw (voor de derde keer) de hoofdrol zal gaan vertolken. Maar wie o wie mag het themanummer voor zijn rekening nemen? Mary Byrne (Britse X-factor), schijnt genoemd te zijn, maar ook Susan Boyle (Brittain’s got talent). De enige act tot nu toe die ook benaderd is, is Kings of Leon. Daniel Craig heeft hen al drie keer persoonlijk gevraagd. Een hele eer, maar niet voor Caleb en Nathan Followil schijnbaar, want die hebben daarvoor bedankt. En daar hebben ze wel spijt van, want werken met een groot orkest zagen ze wel zitten. Dus wellicht dat de broers zich nog bedenken.

Lytse Hille is een bevoorrecht mens

Lytse Hille: Tsjakkiediekkie boem boem (97)

“Muziek is m’n passie, en ik voel me dan op dit moment dan ook echt een bevoorrecht mens dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken”, schrijft Lytse Hille op zijn blog. Lytse, dat in het Fries klein betekent, verkocht op 1 april 2006 zijn café ‘de Heidehoeke’ en is sindsdien fulltime zanger.

Lytse Hille is geboren op 6 april 1975 in Leeuwarden, maar woont al jaren in Leek. Op 9-jarige leeftijd kocht hij van zijn spaarcenten een accordeon en leerde het spelen van zijn oom Ale. Zingen deed hij al op zondagmorgen, met de hele familie, al luisterend naar een geheime zender. Van het een kwam het ander, en voor hij het wist stond hij menige bruiloft op te fleuren. Vorig jaar verscheen zijn album ‘Zwerven’, waarop zijn eerste hitje ‘Tsjakkiediekkie boem boem’ echter niet staat.