vrijdag 11 februari 2011

Hitflits: tweede #1-hit voor de 3js

Hoewel het er de afgelopen week beter uitzag voor Adele met ‘Rolling in the deep’, zijn het uiteindelijk toch de 3js die de winst pakken. Hun Songfestivallied ‘Je vecht nooit alleen’ verkoopt net iets meer, 6,5%, en stijgt in de tweede week van de vijfde naar de eerste plaats van de Single Top 100.
En daarmee scoort het trio na ‘Wat is dromen’ met Ellen ten Damme (deze week op #37), hun tweede #1-hit. Met de nieuwe #1 van de 3js, komt het aantal (voormalige) #1-hits in de Single Top 100 op dertien, een nieuw (diepte)record! Vorige week waren het er elf en de week daarvoor twaalf.

De enige nieuwe bij de bovenste tien is ‘Ik ga hard’ van Partysquad feat. Adje, Gers & Jayh, dat in de vierde week van 19 naar #8 stijgt. En volgende week zeker bij de bovenste tien, staat een zangeres die nog met drie andere nummers genoteerd staat, twee in samenwerking met anderen en eentje alleen. Haar vierde hit in de Single Top 100, is ‘S&M’, hoogte eersteweeks op #15, waarmee Rihanna haar 22ste notering scoort.

postuum

De afgelopen week bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van zanger/gitarist Gary Moore. Moore is vooral bekend geworden door ‘Still got the blues’ uit 1990. Maar van oorsprong was hij geen zanger, maar gitarist en maakte een aantal keren deel uit van Thin lizzy, de band van Phil Lynott. Daarnaast had Moore zijn eigen band, Skid row.

Robert William Gary Moore werd geboren op 4 april 1952 in Belfast en overleed op 6 februari 2011 in een hotelkamer in Estepona, een vissersstad aan de Spaanse Costa Del Sol. De eerste berichten spraken over een hartstilstand, maar er gaan inmiddels verhalen de ronde, dat hij gestikt zou zijn in zijn eigen braaksel. Dit als gevolg van (teveel) champagne en brandy. Gary Moore scoorde acht hits in ons land, waaronder de #2-hit ‘Still got the blues’, dat nu op herhaling gaat op #45.

De overige eerste weeks noteringen, vooral feestnummers deze week zijn:
#41 Gebroeders Ko: Helicopter (2011), plaatje uit 2010 (#11) opgepoetst voor het Carnaval
#43 Reneé Schuurmans: Zing met me mee
#49 Double dj’s: Goede vrienden
#50 Dennie Christian: Ik ben niet meer van jou … (uit elkaar)
#56 Rob van Daal: Kan ik daar wat aan doen
#57 de Alpenzusjes: Naar voren, naar achteren
#58 Zirkus zirkus: Stiekem gedanst
#59 DJ Maurice feat. Huub Hangop & Gregor: Houdoe (Algemeen beschaafd Nederlands)
#66 Dikdakkers: Dikdakkers dans
#70 Alexis Jordan: Happiness
#72 Marike Jager: Traveller
#85 Sander van Doorn feat. Carol Lee: Love is darkness
#92 Dev feat. Cataracs: Brass down low
#94 Darryl feat. Jayh: ‘t Maakt niet uit
#97 Hooverphonic: The night before

Over de #1 in de Album Top 100 kunnen we kort zijn, want dat is voor de derde week ‘21’ van Adele. Het album blijft als een speer verkopen en gaat inmiddels richting twee keer platina. De voorsprong op de #2, nog steeds ‘Doo-wop & hooligans’ van Bruno Mars is iets afgenomen, 0,2% tot 12,94%.

‘19’, het eerste album van Adele staat nu voor de 52ste week genoteerd in de Backcatalog Top 50, de lijst met oudere albums en ook deze week weer op de eerste plaats. In de Combi Album Top 100, de lijst met alle albums (recent, ouder en verzamel), is ‘19’ naar de derde plaats gezakt, ten faveure van ‘538 Hitzone 56’, dat iets minder dan de helft verkoopt van ‘21’ van Adele.

Bij de singles kwam het overlijden van Gary Moore al ter sprake, waardoor zijn single ‘Still got the blues’ op herhaling gaat op #45. Enige weken geleden overleed Gerry Rafferty, die daardoor weer genoteerd staat met ‘Baker street’, deze week op #80. Als een speer heeft de platenmaatschappij het album ‘Collected’ uitgebracht, met hits van Stealers Wheel en uit zijn soloperiode. Zoals vaker gebeurt bij artiesten die overlijden, scoren ze beter dan bij leven. Zo ook Gerry Rafferty, want ‘Collected’ stijgt in de tweede week van #34 naar #3 en scoort daarmee twee plaatsen hoger dan in 1978, toen zijn eigen album ‘City to city’ de vijfde plaats bereikte.

Vlak onder Gerry Rafferty, staat ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald, dat inmiddels vijf keer platina is! Een felicitatie voor Caro die het wel wilde uitschreeuwen, maar dat niet van de dokter mocht.

‘Dromers en dwazen’ van de 3js kwam op 13 maart 2010 op een derde plaats binnen, wat gelijk de hoogste plaats was. Het album steeg vorige week van 32 naar #28 en maakt nu een sprong naar de vijfde plaats. Aan het originele album is een extra cd toegevoegd met tien nummers, de zogenaamde Songfestival editie. Daaronder de vijf liedjes die ze tijdens het Nationale Songfestival lieten horen en vijf live nummers.

Over naar de zes eersteweeks noteringen:
#6 James Blake: James Blake
#29 Youp van ’t Hek: Omdat de nacht
#38 the Beatles: Love
#42 Eva Cassidy: Simply Eva
#65 Ronnie Ruysdael: Oud en nieuw
#66 Laura Fygi: The best is yet to come

En tot zover deze Hitflits. Na het weekend is er weer een nieuwe Megaman, met onder andere aandacht voor de dertien (voormalige) #1-hits en de vroegste nationale Eurovisie #1-hit aller tijden. Mis het niet!

maandag 7 februari 2011

Megaman bij week 6 – 5 februari 2011

Welkom bij de Megaman, waarin Adele terugstijgt naar #1 en een dubbelslag maakt, de 3js het Songfestival op hun eigen manier invullen, Bløf 2.0 rockt, Kypski niet naar het Conservatorium wilde, Mirco wat te vertellen heeft en Lucy Iris Florida verruilde voor Amsterdam. Dat en meer over de 12 eersteweeks noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Adele stijgt terug naar #1 en maakt dubbelslag

Adele: Rolling in the dark (1) *** terug op #1 / tweede op #1 ***

Na drie weken #1-hits die vanuit het niets kwamen (Ben Saunders, Jan Smit, Dean Saunders) hebben we deze week een #1-hit die gewoon vanaf #2 stijgt. ‘Rolling in the deep’ van Adele stond op 4 december 2010 al even op #1, waarmee Nederland weer het eerste land was. ‘Make you feel my love’, haar eerste #1-hit uit 2009, heeft zelfs alleen in Nederland de eerste plaats gehaald.
Na zeven weken afwezigheid, waarbij ‘Rolling in the deep’ zes weken op #2 stond, pakt Adele deze week weer de eerste plaats. Na zo’n lange tijd terugkeren naar de eerste plaats, is nog maar één keer eerder voorgekomen. Dat was op 29 september 2007 toen ‘Jij bent zo’ van Jeroen van der Boom terugsteeg naar #1.

dubbelslag

Nu ‘Rolling in the deep’ weer op #1 staat en haar album ‘21’ nog steeds de Album Top 100 aanvoert, slaat Adele een dubbelslag. En dat doet ze voor de tweede keer. Haar eerste keer was op 25 april 2009, toen haar single ‘To make you feel my love’ en album ‘19’ gelijktijdig naar de eerste plaats stegen. Daarna is er geen act meer geweest die dat heeft gepresteerd, tot deze week dus, met Adele zelf. ‘19’, haar vorige album, verkoopt na drie jaar nog steeds erg goed, zo goed zelfs dat het ‘Doo-wop & hooligans’ van Bruno Mars is gepasseerd!

Behalve Nederland, staat ‘Rolling in the deep’ ook #1 in Zwitserland, België (zowel in Vlaanderen als in Wallonië) en Italië. Zowel in Ierland als Groot-Brittannië kwam het nummer niet verder dan de tweede plaats, tegengehouden door ‘Grenade’ van Bruno Mars.

(voormalige) #1-hits

Net als zijn broer Ben (3x) , heeft ook Dean Saunders maar kort kunnen genieten van zijn #1-hit, want ‘You and I both’ zakt in de tweede week naar de tweede plaats. Ben zakte vorige week met ‘Kill for a broken heart’ naar de derde plaats en levert deze week drie plaatsen in en komt uit op #6. Vorige week stond het aantal (voormalige) #1-hits in de Single Top 100 nog op twaalf, waarvan zes bij de bovenste tien. Deze week zijn het er in totaal elf, waarvan nog steeds zes in de top 10.

3js kunnen eindelijk hun eigen gang gaan

3js: Je vecht nooit alleen (5) *** hoogste eersteweeks ***

Twee keer eerder zijn de 3js gevraagd om mee te doen aan het Nationale Songfestival. En twee keer bedankten ze voor de eer, omdat ze niet volledig de vrije hand kregen. Vorig jaar, kort na het festival in mei, benaderde de TROS hen weer en gaf aan dat ze het nu geheel volgens hun eigen ideeën mochten invullen. Ze moesten alleen met één voorwaarde instemmen, en dat was dat de TROS het hele (schrijvers)proces mocht volgen met een camera. Om dat vervolgens te kunnen gieten in de vierdelige soap ‘3js op weg naar het Songfestival’. Afijn, je hebt er ongetwijfeld wat van gezien.

vijf liedjes

Onderdeel van het proces, was natuurlijk het schrijven van liedjes in hun eigen landhuis in de Franse Limousin-streek, waar ze al vaker nummers schreven. Flarden van vijf van die liedjes waren op woensdag 26 januari te horen in de ‘Gouden uren’. Vier dagen later, op zondag 30 januari, mocht het trio de liedjes eindelijk in zijn volledigheid aan het publiek laten horen.
Daarbij bleek al snel dat ‘De stroom’ en ‘Je vecht alleen’ favoriet waren. Na een rommelige jurering, koos zowel de vakjury (bestaande uit Daniël Dekker, Annemieke Schollaert, Hind, Erik van Tijn en René Froger) als het publiek voor ‘Je vecht nooit alleen’, ook het favoriete liedje van de 3js zelf. Zanger Jan Dulles liet weten er zo snel mogelijk een Engelse tekst voor te gaan schrijven en is daar afgelopen zaterdagavond aan begonnen. Als deze tekst goed past bij het liedje, dan zullen ze het nummer op 12 mei, tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf, in het Engels zingen.

naar de fans

Direct na de uitzending kon het liedje worden gedownload en dat levert hen gelijk een top 5-hit op. Alle vijf Songfestivalliedjes zijn verzameld op een cd samen met vijf live nummers en gekoppeld aan de cd ‘Dromen en dwazen’, de zogenaamde ‘limited Songfestival edition’. Maar daarnaast komt ‘Je vecht nooit alleen’ ook op cd-single uit, en zullen ze de komende week signeersessies doen bij filialen van de Media Markt.

Met de binnenkomst van ‘Je vecht nooit alleen’ op #5, scoren de 3js nu al de grootste Nederlandse Songfestivalhit allertijden qua hoge binnenkomst. Tot dit jaar was dat ‘Shine’ van de Toppers dat binnenkwam op #12 en uiteindelijk #2 kwam. Of de 3js er ook inslagen om ‘Ik Ben Verliefd (Sha la lie)’ van Sieneke te evenaren, dat in de tweede week van 13 naar #1 steeg, zullen we volgende week zien.

Tim Douwsma op zoek naar partner

Tim Douwsma: Winter voor twee (13)

Net nu Koning Winter zich schuil houdt, komt Tim Douwsma met het nummer ‘Winter voor twee’. Maar de fans van Tim trekken zich daar niets van aan en hebben het nummer massaal gedownload, waardoor Tim in één klap zijn grootste hit scoort. Tot deze week was dat ‘Wil je bij mij blijven slapen’ (#18 in 2008). Daarna scoorde hij nog met ‘Je bent de hemel’ (#21) en ‘Allebei’ (#42), beide in 2010.

Winter met wie?

Wellicht dat de fans van Tim wel denken dat het nummer ‘Winter voor twee’ over hen gaat, want sinds kort is Tim weer vrijgezel. Volgens Tim, die een relatie had van anderhalf jaar, laat drukke agenda het niet toe een relatie te onderhouden en ook wil hij nog geen vastigheid.

Bløf rockt weer

Bløf: Beter (17)

‘Beter’ is de 33ste notering van Bløf en had hun 34ste kunnen zijn als ‘Wijd open’ op single was uitgebracht. Maar zoals je misschien nog weet was dat nummer op verzoek van 3FM geschreven en bedoeld als het officiële themalied voor Serious Request. Wel maakte de groep een aparte Eindhoven-versie, waarvan 500 exemplaren tijdens de laatste slaapnacht werden verkocht.
Met ‘Beter’ gaat Bløf weer meer de rockkant op, die ze verlaten hadden op hun albums ‘Oktober’ en ‘April’. ‘Beter’ is de voorloper van het tiende studioalbum ‘Alles blijft anders’, dat werd opgenomen in de Hansa Tonstudios in Berlijn. Niet alleen heeft Bløf een nieuw geluid. Ze hebben zich ook, dankzij fotograaf Anton Corbijn, een nieuw logo aangemeten. Vanaf aanstaande donderdag, 10 februari, kun je daar zelf getuige van zijn, bij de aftrap van de uitgebreide clubtour van Bløf 2.0 in zaal Schaaf in Leeuwarden. Vijftien dagen later, op vrijdag 25 februari, ligt het album in de winkels, dat tevens als dubbel-elpee te koop zal zijn.

R.i.o. leent van ander Duits danceproject

R.i.o.: Like I love you (38)

Na ‘When the sun comes down’ (#22 in 2009) werden de hits van R.i.o., een project van DJ Manian (Manuel Reuter) en Yanou (Yann Peifer), kleiner. After the love’ kwam in 2009 nog tot #66 en ‘One heart’ (#68) en ‘Hot girl’ (#90), beide in 2010, zakten nog verder af. Maar met ‘Like I love you’, binnen op #38, zit er weer vooruitgang in.

Dat kunnen we echter muzikaal niet zeggen van ‘Like I love you’, waarop zanger Tony T (Neal Antone Dyer) gebruikt maakt van de vocoder. Daarnaast is het geen eigen nummer, maar van een ander Duits collectief, genaamd the Hitmen, bestaande uit Ronny Bibow, Manfred Hölter en Thorsten Kipka, die het in 2007 uitbrachten.

Kypski wilde niet naar het Conservatorium

Kypski & Slemper feat. Monks: Breaking the vow of silence (43)

Thomas Elbers alias Kypski studeerde muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Hij wilde perse niet naar het Conservatorium: “allemaal van die mannetjes die dan heel goed worden, schrikt me af. Muziektechnologie is veel breder. We kregen onder andere zangles, maar daar lulde ik me dan weer altijd onderuit. Ging ik een beat drummen, kon de rest lekker op de maat zingen en dat vond de docent goed.” En het liep goed met hem af, want hij werd zesvoudig nationaal scratchkampioen. Kypski kennen we vooral als deel van de viermansformatie C-Mon & Kypski. In januari bracht hij zijn eigen EP ‘Partyscratch 1’ uit.

eitje

Slemper, is het pseudoniem van Maarten Meussen. Als klein kind speelde hij al piano en drums. Vervolgens ging hij muziek maken met behulp van computers. Hij is producer van elektronica en dance in de breedste zin van het woord. Zo maakte hij beats van het pellen van een eitje of het malen van peper, maar ook een complete track met alleen een blikje cola. In 2006 bracht hij het album ‘Mismatch’ uit.

En dan Monks op de track ‘Breaking the vow of silence’. Monks is niet de gelijknamige Amerikaanse band uit 1965, maar vermoedelijk een Duitse technoproducer, die in 2006 het nummer ‘Da ice tea’ uitbracht. Als jij meer weet over Monks, laat het ons dan ook even weten!

Drie keer scheepsrecht voor Beam me up

Go back to the zoo: Beam me up (82)

Volgende week maandag, 14 februari, start op Comedy Central de nieuwe, vierde, serie van ‘Californication’. De serie gaat over schrijver Hank Moody (een rol van David Duchovny, bekend van the X-files), die verslaafd is aan sex. De zender benaderde Go back to the zoo voor het thema, dat nu gebruikt wordt bij de leader. En aangezien de band het een topserie vindt, leek het ze wel wat en nam daarvoor een clip op bij ‘Beam me up’.

Het is niet de eerste keer dat Beam me up
het nummer uit 2009, gebruikt wordt voor een campagne. In 2009 werd ‘Beam me up’ door het merk Nike gebruikt voor een internationale internetreclamecampagne, onderdeel van de V For Victorycampagne van Nike, met onder meer Rafael Nadal en Didier Drogba. Inmiddels zijn de jongens dus toe aan een derde videoclip voor ‘Beam me up’ en wordt het nummer eindelijk een hit.

Mirco heeft wat te vertellen

Mirco: Allemaal even kut ... (82)

Bij het uitbrengen van een nummer als ‘Allemaal even kut …’, kun je er bijna vergif op innemen wat de reacties zullen zijn: ‘Een echte kutplaat’ enz. Toch valt het nummer nog wel mee. Muzikaal kabbelt het lekker door en de titel slaat voornamelijk op datgene wat er op tv is, en daar kunnen we de zanger niet helemaal ongelijk ingeven! ‘Allemaal even kut …’ stamt al uit 2009, maar werd nu voorzien van een cartoonachtige clip, gemengd met beelden van het optreden in ‘Nachte-GIEL’ uit september 2009.

Afghanistan

Toch is het jammer dat Mirco door dit nummer bekendheid krijgt, nu het nummer binnenkomt op #83. Waarom, dat zullen we je uitleggen. Mirco is namelijk niet de zoveelste feestzanger die in deze (Carnaval) tijd een graantje mee wil pikken. Mirco staat voor de 43-jarige Amsterdammer Mirco Haarmans, die in 2008 het nummer ‘Zaterdagmiddag voetbal’ schreef. Het nummer ging in eerste instantie over Cor Strik, de eerste Nederlandse militair die op 20 april 2007 sneuvelde in Afghanistan. Inmiddels zijn we vier jaar verder, en helaas ook meerdere gesneuvelde militairen. Daarom staat ‘Zaterdagmiddag voetbal’ nu symbool voor de inzet van alle, veelal, jonge soldaten.

Mirco begon al op zijn twaalfde met het spelen van piano en gitaar. Hij formeerde de band Eindeloos, met wie hij in 1995 een album opnam. Na Eindeloos belandde Marco in de horeca en werd bedrijfsleider van het Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Naast een studie management begon hij de platenzaak Forever changes, maar hij had niet de rust om op klanten te wachten, hij wilde zelf aan de slag. En dus ging hij liedjes schrijven, die verder gingen dan het standaard poprepertoire.

Edsilia kiest voor de oerkracht

Edsilia Rombley: Geef je over (84)

“Zingen is gewoon het leukste wat er is, en ik doe dat het liefst met zoveel mogelijk mensen om me heen. Ik hou ervan om mensen te entertainen en ze blij te maken, of om ze even stil te laten staan bij wat er om ons heen gebeurt.” Aldus Edsilia Rombley, die sinds kort in het theater staat met haar muziekprogramma ‘Edsilia zingt verder’, waarin ze samen met haar band, pop en soulnummers brengt.

Als rode draad voor haar theatertournee koos Edsilia voor ‘de oerkracht’. Het idee daarvoor komt uit haar eigen leven. “Ik heb me in de afgelopen periode regelmatig afgevraagd hoe dingen nu verder moesten, op heel verschillende momenten. Hoe moet je verder als een dierbare vriend opeens wegvalt? Hoe gaat het als ik straks een kind heb? Hoe werkt zo’n bevalling en kan mijn lijf dat wel aan? Gelukkig is het allemaal goed gekomen.” ‘Geef je over’ is afkomstig uit de show.

Aanstaande dinsdag, 8 februari, kan je Edsilia Rombley nogmaals zien in Sesamstraat, waarin ze een duet doet met Pino!

Grad Damen brengt geen singles (meer) uit

Grad Damen: Santa Maria (88)

Voor het eerst, in zijn elfjarige hitcarrière, die 27 hits beslaat, brengt Grad Damen geen fysieke cd-single uit. Van ‘Santa Maria’ is alleen een download beschikbaar. En om deze zo hoog mogelijk te krijgen liep er tot afgelopen vrijdag een downloadactie, waarbij je kans maakte op één van de tien speciale cd-singles, inclusief een handtekening van Grad. Daarvoor werd het toegestaan om meerdere keren te downloaden ‘om je winkans te vergroten’. Toegestaan door Grad waarschijnlijk, want zulke acties zijn niet toegestaan voor de Single Top 100. Grad loopt dan ook kans om zijn hitnotering kwijt te raken, tenzij hij die extra downloads er uit filtert.

Diggy Dex werkt aan klassiek project

Diggy Dex ft. Jenny Lane: Dezelfde spijt (91)

Als je het album ‘Lange nachten, korte dagen’ van Diggy Dex in huis hebt, dan ken je het nummer ‘Dezelfde spijt’ ft. Jenny Lane al. Het nummer is inmiddels de vijfde single van het album; de meest succesvolle was ‘Slaap lekker (fantastig toch)’ feat. Eva de Roovere (#2 in 2009).

De samenwerking tussen Diggy Dex en Jenny Lane ontstond nadat Jenny het concert van Diggy had gehoord in Paradiso. Ze vond de track ‘Dezelfde spijt’ direct al keigoed, is gek van hiphop en Franse nummers. In het nummer zingt Jenny het Franse gedeelte: ‘Non, je ne regrette rien’. Dat nummer stamt uit 1956, en werd in 1960 beroemd door de uitvoering van Edith Piaf. Aangezien mixer/producer Skiggy Rapz (= Marcel Tegelaar) met zowel Koen als Jenny werkt, was de link snel gelegd.

Diggy Dex ( = Koen Jansen) is al bezig met een nieuw album. Daarnaast start hij over ander half jaar een project met een klassiek orkest zonder percussie, alleen gefocust op de teksten. Jenny Lane (= Jenny Willemstijn) is weer gevraagd om achtergrondzang te doen bij Anouk en komt in september met haar tweede album, de opvolger van ‘Monsters’.

Het is de tweede keer dat ‘Non, je ne regrette rien’ als cover een notering krijgt. In 1978 bracht Conny Vandenbos een medley uit van Piaf nummers getiteld ‘Hommage aan Edith Piaf’, waarvan ‘Non, je ne regrette rien’ deel van uitmaakte.

Lola kite stelde zelf album uit

Lola kite: Everything’s better (92)

Eindelijk, bijna twintig jaar na zijn eerste tv-optreden in ‘De Schreeuw van de Leeuw’, waarin hij een valse vertolking van het nummer ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Gordon gaf, kan Keez (Keesje) Groenteman laten horen dat hij echt kan zingen, als zanger van de band Lola kite. Het betreffende optreden in 1992, waarbij hij naderhand in de hoek werd gezet, was in scène gezet door Paul, die daar veel kritiek op kreeg omdat iedereen geloofde wat hij zag. Keez bleek echter het neefje te zijn van programmamaakster Hanneke Groenteman. Tijdens het programma liet Keez al weten dat hij zanger wilde worden en dat is uitgekomen.

Behalve Keez, bestaat Lola kite (dat een verbastering is van Cola light), uit Jasper Verhulst en Bram Vervaet. Voor Lola kite timmerde Keez aan de weg met de band High the moon en speelde met Bettie serveert. Jasper is ook nog bassist bij Moss en kent Keez al sinds zijn zesde, toen de twee in de sixties coverband De biet speelden. Daarnaast kennen Keez en Bram elkaar van Ghost trucker.

Everything’s better’ is afkomstig van ‘Lights’ het eerste album van Lola kite dat de drie opnamen in een verlaten campingkantine op Vlieland. Het album stond al gepland voor 2010, maar ze wilden eerst meer ervaring opdoen met live optredens. ‘Lights’ verschijnt deze maand, maar ondertussen zijn de heren al bezig aan het volgende album.

Lucy Iris verruilde Amerika voor Nederland

Lucy Iris: Dear diary (97)

Ze treedt al op sinds juni 1998, toen ze nog maar amper zeventien jaar was. Ze verzorgde de voorprogramma’s van onder anderen Shania Twain en Vince Gill. Ze heeft de kunstacademie gevolgd, deed mee aan diverse talentenjachten en won er verscheidene. We hebben het over Jennifer Horne, geboren in 1982 in de Amerikaanse staat Florida. Zo’n vijf jaar geleden kwam ze in contact met het Amsterdamse producersduo Lost orchestra, bekend van 16 Bit Lolitas.

eigen geluid

Vervolgens verruilde Jennifer Horne, Florida voor Amsterdam, omdat ze hier toch meer haar eigen geluid kon laten horen. Ze nam de naam Lucy Iris aan en werkte de afgelopen tijd samen met Peter Kriek en Ariaan Olieroock van Lost orchestra aan het album ‘Silver lining’, dat deze maand verschijnt. Aan dat album, waarvan ‘Dear diary’ de eerste single is, heeft ook Dennis van Leeuwen van Kane meegewerkt.