vrijdag 27 maart 2009

Hitflits: Playmates moeten GeenStijl aan voldoende leden helpen

Met behulp van de drie Playmates Dorien Rose, Carlijn Carter en Marcella Nihof, probeert omroep in spé POWNED (Publieke Omroep Weldenkend Nederland En Dergelijke) van Geen Stijl, alsnog het Publieke bestel te bereiken. De dames spraken als P3 het nummer ‘P.o.w.n.e.d.’ in, dat de afgelopen week gigantisch is gedownload. Met als resultaat een #1-plaats in zowel de Download Top 50 als Single Top 100. Maar of we er blij mee moeten zijn …

Hierdoor loopt Lady Gaga (voorlopig) haar eerste #1-hit mis met ‘Poker face’ dat naar de tweede plaats stijgt. Ook Bløf komt er met ‘Vandaag’ niet aan te pas: het nummer knalt binnen op de derde plaats. O ja, de vorige #1, ‘Je naam in de sterren’ van Jan Smit gaat als een baksteen onderuit: van #1 naar #22. Zo diep is Jan nog nooit gezonken.

Tien weken had Kelly Clarkson nodig om met ‘My life would suck without you’ de top 10 te bereiken; het nummer stijgt van 22 naar #7. Ook een grote winst boekt ‘Play that beat’ van Dj Jean, dat in de vierde week van 53 naar #9 stijgt. Maar de verrassing deze week komt toch wel van Maria Mena. Haar single ‘All this time (pick-me-up-song)’ verdween twee maanden geleden uit de Single Top 100. Maar door haar optreden afgelopen zaterdag tijdens X-factor, waar de Noorse zangeres meerdere nummers deed, gaat het nummer op herhaling … op #10! Hoogste notering was op 11 oktober 2008 een zevende plek. Tevens komt haar nieuwe single ‘Nevermind me’ binnen op #76.

In de Album Top 100 behoudt Marco Borsato de eerste plaats met ‘Wit licht live’. De voorsprong op ‘No line on the horizon’ van U2 is geslonken van 50 naar 28%. In de Amerikaanse albumlijst blijft ‘All I ever wanted’ de #1, bij ons moet Kelly Clarkson genoegen nemen met een zesde plaats. Ook Pearl jam doet goede zaken: de speciale editie van ‘Ten (deluxe edititon)’ komt binnen op … #10. In 1993 kwam de originele versie niet verder dan een veertiende plaats.

Verderop zien we albums van onder meer Delain met ‘April rain’ (op #14), Royksopp met ‘Junior’ (op #43), the Fray met ‘Fray’ (op #54), Stuurbaard Bakkebaard met ‘l’Amour’ (op #76), Belle Perez met ‘Diez’ (op #80), Pete Doherty met ‘Grace/Wastelands’ (op #83) binnen komen. En op #34, ‘Yes!’, het nieuwste album the Pet shop boys, dat aanstaande zondag hoge ogen gooit om in de Britse albumlijst op #1 binnen te komen. Het zou de terugkomst betekenen sinds 1993, toen hun album ‘Very’ daar #1 kwam.

P3 op #1. Dat moeten we even op ons in laten werken. Maar na het weekend zijn we er hopelijk weer met een nieuwe Megaman.