vrijdag 13 mei 2016

Hitflits: Radiohead na 5 jaar terug, Beyoncé pakt eerstre plaats terug van Broederliefde

Begin 2015 kwam naar buiten dat de Britse rockband Radiohead al sinds september 2014 werkte aan hun negende studioalbum. Het laatste studioalbum The King Of Limbs (#3) stamt uit 2011. In maart van dit jaar kondigde de band een wereldtournee aan, die 20 mei start in de Heineken Music Hall in Amsterdam. 1 mei verscheen de digitale single ‘Burn The Witch’, op zes mei gevolgd door nog een nieuw nummer: Daydreaming’. Het wachten was nu nog op het nieuwe album, waarvan de werktitel LP9 was.
Dat album volgde vorige week zondag, 8 mei, om acht uur Nederlandse tijd en bleek A Moon Shaped Pool te heten. Slechts vier uur kon het worden gedownload, voordat de eerste voorlopige albumlijst werd opgemaakt. Daarin prijkte het album al op een vierde plaats, met een aandeel van zo’n 35%. Op woensdag was het album slechts een plekje opgeschoven, maar het aandeel was meer dan verdubbeld. Met nog twee dagen te gaan, lag een eerste plaats voor het grijpen, wat hun eerste #1-album zou betekenen.

alleen downloads

Helaas is het de Britse rockers niet gelukt, A Moon Shaped Pool komt binnen op de derde plaats, omdat er alleen een digitale versie van is. Dit in tegenstelling tot Lemonade van Beyoncé en Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde, waarvan ook een fysiek exemplaar te koop is. Daarnaast kan Hard Work Pays Off 2 ook nog worden gestreamd, waardoor het  vorige week de eerste plaats pakte, toen Lemonade nog maar net fysiek beschikbaar was.
Maar na een hele week blijkt haar fysieke album sterker te zijn dan de streams van Broederliefde, want Beyoncé de eerste plaats terug van de hiphoppers uit de Rotterdamse wijk Spangen. Daarmee gaat Lemonade een tweede week in bovenaan de Album Top 100. Haar vorige album Beyoncé hield het in 2013 maar één week bovenaan vol.

TOP 5

1 .(2)   Beyoncé: Lemonade
2. (1)   Broederliefde: Hard Work Pays Off 2
3. EW  Radiohead: A Moon Shaped Pool
4. EW  Douwe Bob: Fool Bar
5. EW  Gregory Porter: Take Me To The Alley

Natuurlijk was een eerste plaats mooier geweest voor Fool Bar, het derde album van Douwe Bob. Maar met zo’n zware concurrentie verdient een vierde plaats zeker een compliment. Zijn single ‘Slow Down’ zit na de behaalde finaleplaats afgelopen dinsdag, eindelijk weer in de lift.
Het nummer stijgt in de tiende week van de 95e naar de 34e plaats en staat daarmee vijftien plaatsen hoger dan 12 maart, toen het binnenkwam op de 49e plaats. Met de finale morgenavond (top 5?), zit er zeker meer in. En dat zal zeker ook gevolgen hebben voor het album.

Gaan we snel over naar de andere eerste weeks noteringen:
#20 James Blake: The Colour In Anything
#21 Anohni: Hopelessness
#31 Skepta: Konnichiwa
#39 Kaytranada: 99,9%
#57 Ry X: Dawn
#64 2 Brothers on the 4th Floor: The Very Best Of
#91 Rides: Pierced Arrow

Prince albums niet aan te slepen (3)

Ook deze week worden er nog veel albums van Prince verkocht. Hier volgen daarvan alle rangen en standen:

de Album Top 100:

#28 The Hits / The B-sides (stond twee weken geleden op de 23e plaats)
#33 (5) Hit’n Run – Phase Two

de Midprice Top 50:

#3 (1) The Very Best of Prince
#5 (2) Purple Rain
#6 (5) Sign ‘O’ The Times
#28 (11) The Hits 1
#29 (9) The Hits 2
#31 (6) 1999
#46 (25) Dirty Mind

SINGLE TOP 6

1. (1)   Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance (vierde week)
2. (2)   Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam: Sex
3. (4)   Sia feat. Sean Paul: Cheap Thrils
4. (3)   Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign: Work From Home
5. (5)   Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)
6. (25) Calvin Harris feat. Rihanna: This Is What You Came For

Na de ‘overval’ vorige week, dat Broederliefde vijftien extra noteringen opleverde, zijn daar deze week nog zestien van overgebleven. Geen daarvan weet echter winst te boeken. Alleen ‘Do Or Die’ boekt dertien plaatsen winst en komt uit op de 23e plaats, maar is een nummer van Jonna Fraser.

Vorige week binnen op #93 en nu al op #44: ‘This Girl’ van Kungs vs Cookin’ On 3 Burners. Als dat geen top 10-hit wordt deze zomer! Komende week is het de Top Song op NPO Radio 2. Ondanks een winst van 49 plaatsen, is ‘This Girl’  niet de topsprinter, want dat is ‘Slow Down’ van Douwe Bob, dat van 95 naar #34 gaat.

Ondanks een overvloed van Broederliefde hits, krijgen toch nog zes nieuwe nummers een notering deze week. De hoogste van deze hits, is op de 11e plaats, ‘Can’t Stop The Feeling’ van Justin Timberlake. Het nummer is geen voorloper van een nieuw album, maar afkomstig uit de soundtrack van de Dream Works animatiefilm ‘Trolls’. Het is de eerste hit sinds ‘Not A Bad Thing’ (#46 in 2014) en zijn 25e notering als soloartiest. Morgenavond treedt Timberlake op tijdens de finale van de 61e editie van het Eurovisie Songfestival. Volgende week de nieuwe #1?

Resten nog die vijf andere nieuwe noteringen van deze week. Hier komen ze:
#67 Faya & F1rstman feat. I Am Aisha: Squat
#70 Glowinthedark x SFB feat. Philly Moré: Dansen Op Labanta
#84 Mr. Polska & Teske: Samen
#89 P!nk: Just Like Fire
#94 Flume feat. Kai: Never Be Like You

Tot zover deze Hitflits. We hebben een lekker lang Pinksterweekend voor de boeg, zonder Pinkpop, want dat vind plaats in het weekend van 11 juni. Tot die tijd komen er dus nog zeker drie Megamannen, waaronder eentje dit weekend. Maar zaterdag eerst nog de finale van het Eurovisie Songfestival met Douwe Bob die als derde mag optreden.

zondag 8 mei 2016

Megaman bij week 19 – 7 mei 2016

Geen dubbelslag voor Drake

En verder in deze Megaman:
-          Broederliefde haalt Ronnie Flex en Lil Kleine in
-          Taylor Swift schreef in het geheim mee aan
        ‘This Is What You Came For’
-          Franse dj help Australisch trio aan zomerhit

Alle ogen waren op Drake gericht, die vorige week het album Views uitbracht. Maar na één dag was hij zijn topnotering al weer kwijt. Niet aan Beyoncé, want ondanks een fysieke release redde ze het niet. Het is een Nederlands hiphopgezelschap dat de hoofdprijs voor beiden wegkaapt. Wie dat zijn? Je leest er alles over in de Hitflits van afgelopen vrijdag, want deze week zijn er geen albumflitsen.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets te missen.

geen dubbelslag voor Drake

#1 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance                                               *** derde week op #1 ***

In ons land is het niet Drake niet gelukt om met zijn album Views de eerste plaats te pakken. Was dat wel gelukt, dan had hij een dubbelslag geslagen, want zijn single ‘One Dance’ feat. Wizkid & Kyla is nog steeds de bovenste beste in de Single Top 100, nu voor de derde week. En het einde is nog (lang) niet inzicht, want de afstand met ‘Sex’ van Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam is opgelopen tot bijna 50%.

Verderop in de top 10 zien we ook geen nummer dat ‘One Dance’ van de eerste plaats kan stoten. De bedreiging zal dus van buiten de top 10 of misschien wel van buiten de Single Top 100 moeten komen! Wellicht ‘Can’t Stop The Feeling!’ van Justin Timberlake, momenteel het meest gedownloade nummer?

Broederliefde haalt Ronnie Flex en Lil Kleine in

Broederliefde, het Rotterdamse hiphopgezelschap, scoort in één klap 15 (!) hits, waarmee hun totaal uitkomt op 22. Onder die 15 hits zitten 14 tracks van hun derde album Hard Work Pays Off 2, dat de eerste plaats pakt in de Album Top 100 (zie de Hitflits). In de afgelopen week zijn de 14 tracks samen meer dan vier miljoen keer gestreamd. Die vijftiende notering danken ze aan hun bijdrage aan ‘Do Or Die’ van Jonna Fraser op #36.
Naast deze 15 hits stond Broederliefde al met twee andere nummers genoteerd, zodat het totaal aantal noteringen deze week op 17 uitkomt. Dat is geen record, want dat staat met 19 hits nog steeds op naam van Justin Bieber. Op 21 november 2015 kregen alle 18 tracks van zijn album Purpose een notering. Wel komt Broederliefde met 17 tracks boven Ronnie Flex uit, die er ‘slechts’ 14 scoorde op 20 februari 2016. Op diezelfde datum stonden er 15 nummers, waar Lil Kleine een bijdrage aanleverde, in de Single Top 100.

Dan volgt nu een overzicht van alle eigen noteringen van Broederliefde. Zit er een act bij die zijn debuut maakt, dan volgt een korte beschrijving
#15 (25) Ik was al binnen, feat. Frenna
#21 Jungle
#26 Mi No Lob
#33 Qu’est Qu’il Ya
#41 Zeg me, feat. Jayh & Sevirio
Sevirio Walden maakt deel uit van FMG, Family Money Gang, dat hij vormt met zijn neven Mengalvio (Menga) en Revelinho (Revie)

#51 Miljonairs, feat. Frenna & Ronnie Flex
#52 Alles Voor Niets Geweest
#53 Insteigen
#54 Eigenlijk
#55 Oh Jij
#58 That’s My Boy, feat. HT
HT = Henkie T ofwel Henkie Taylor. Zijn echte naam luidt Henk Mando. Samen met Chyvon Pala (=Chivv, zie #72), vormt hij het duo SBMG, dat staat voor Sawtu Boys Money Gang

#59 Danswater
#65 (46) Alaka, feat. Kalibwoy & SBMG (afkomstig van Hard Work Pays Off)
#72 Jongvolwassen, feat. Chivv & Jonna Fraser
#84 (56) Nu Sta Je Hier, met SFB & Ronnie Flex

#89 Narcos, feat. Chivv, Jonna Fraser, Hef, Ronnie Flex & RMB
RMB = de manager van Broederliefde, maar ook workshopdocent rap, coach en projectontwikkelaar voor jeugd en volwassenen.

Met alle tracks van een album gelijktijdig in de Single Top 100, treedt Broederliefde in de voet sporen van the Common Linnets (The Common Linnets), Michael Jackson (Xscape), Justin Bieber (Purpose) en Lil Kleine (WOP!), die dat ook lukten. Wel verschillen de aantallen: 13 – 8 – 19 – 11, en 14 voor Broederliefde.

Taylor Swift schreef in het geheim mee aan ‘This Is What You Came For’

#25 Calvin Harris feat. Rihanna: This Is What You Came For

Slechts twee weken voor de release van ‘This Is What You Came For’, liet een nerveuze  Calvin Harris het nummer horen aan Rihanna. Na de opname van de twee eerder dit jaar, had hij nog veel aan het nummer verandert. Tot zijn opluchting was Rihanna blij verrast met het uiteindelijke resultaat, wat bleek uit haar reactie: ze kon niet meer stil blijven zitten!

In 2011 werkten de twee ook al samen op ‘We Found Love’, waarvan wereldwijd zo’n 14,5 miljoen stuks zijn verkocht. Alleen toen was Rihanna de leadartiest, Harris die het nummer had geschreven de gast.

Op ‘This Is What You Came For’ zijn de rollen omgedraaid. Harris, die het nummer schreef met Nils Sjöberg, is nu de leadartiest, Rihanna de gast. Nils Sjöberg is een groot fan van Rihanna én de huidige vriendin van Calvin Harris, Taylor Swift, die het als alias gebruikt!

Franse dj helpt Australisch trio aan zomerhit

#93 Kungs vs Cookin’ On 3 Burners: This Girl

Zo’n vijf weken geleden riep NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom dit nummer al uit tot zijn 5-sterren track. Sindsdien is het nummer ook door andere dj’s en stations opgepakt. ‘This Girl’ is al zo’n zes jaar oud, maar slaat nu pas aan dankzij de remix  die de Franse Kungs er van maakte. In de Franse hitparade stond de remix al twee weken op de eerste plaats en ook de Duitsers zijn al verknocht aan deze zomerhit, waar het ook al in de top 10 staat. Nu de rest van Europa nog!

In 2009 nam het Australische funk, soul, boogaloo en jazz trio Cookin’ On 3 Burners het nummer ‘This Girl’ op. Voor de zang vroegen ze hun landgenote, Kylie Auldist van de soul & funkband the Bamboos. Ze kenden haar via gitarist Lance Ferguson, tevens oprichter van the Bamboos, die een tijdje deel uitmaakte van Cookin' On 3 Burners en één van de drie componisten is van ‘This Girl’.

De andere schrijvers en tevens leden van Cookin’ On 3 Burners, zijn: drummer Ivan Khatchoyan, geboren in Montreal, Canada. In 1990 verhuisde hij naar Melbourne in Australië. Het andere lid is saxofonist en keyboardspeler Jake Mason. Anno 2016 speelt Dan West gitaar in Cookin’ On 3 Burners.

Achter Kungs, gaat Brunel Valentin (Aix-en-Provence, Zuid- Frankrijk, 30 november 1997)  schuil. Op zijn vijfde kreeg hij van zijn ouders een djembé, waarna hij niet meer gestopt is met spelen. Valentin groeide op met muziek uit zijn vaders collectie, van the Who tot the Kooks. Als tiener kreeg hij belangstelling voor elektronische muziek en dat is nooit meer weggegaan. Hij maakte diverse remixen onder andere voor OMI en Lost Frequencies. Zijn eerste eigen nummer was ‘To Describe You’ feat. Molly. Met de remix van ‘This Girl’ boekt hij zijn eerste echte internationale succes.