zondag 8 mei 2016

Franse dj helpt Australisch trio aan zomerhit

#93 Kungs vs Cookin’ On 3 Burners: This Girl

Zo’n vijf weken geleden riep NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom dit nummer al uit tot zijn 5-sterren track. Sindsdien is het nummer ook door andere dj’s en stations opgepakt. ‘This Girl’ is al zo’n zes jaar oud, maar slaat nu pas aan dankzij de remix  die de Franse Kungs er van maakte. In de Franse hitparade stond de remix al twee weken op de eerste plaats en ook de Duitsers zijn al verknocht aan deze zomerhit, waar het ook al in de top 10 staat. Nu de rest van Europa nog!

In 2009 nam het Australische funk, soul, boogaloo en jazz trio Cookin’ On 3 Burners het nummer ‘This Girl’ op. Voor de zang vroegen ze hun landgenote, Kylie Auldist van de soul & funkband the Bamboos. Ze kenden haar via gitarist Lance Ferguson, tevens oprichter van the Bamboos, die een tijdje deel uitmaakte van Cookin' On 3 Burners en één van de drie componisten is van ‘This Girl’.

De andere schrijvers en tevens leden van Cookin’ On 3 Burners, zijn: drummer Ivan Khatchoyan, geboren in Montreal, Canada. In 1990 verhuisde hij naar Melbourne in Australië. Het andere lid is saxofonist en keyboardspeler Jake Mason. Anno 2016 speelt Dan West gitaar in Cookin’ On 3 Burners.

Achter Kungs, gaat Brunel Valentin (Aix-en-Provence, Zuid- Frankrijk, 30 november 1997)  schuil. Op zijn vijfde kreeg hij van zijn ouders een djembé, waarna hij niet meer gestopt is met spelen. Valentin groeide op met muziek uit zijn vaders collectie, van the Who tot the Kooks. Als tiener kreeg hij belangstelling voor elektronische muziek en dat is nooit meer weggegaan. Hij maakte diverse remixen onder andere voor OMI en Lost Frequencies. Zijn eerste eigen nummer was ‘To Describe You’ feat. Molly. Met de remix van ‘This Girl’ boekt hij zijn eerste echte internationale succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten