vrijdag 7 juni 2013

Hitflits: Nederlandse vrouwen blijven de toon bepalen

Zowel de single als albumlijst wordt aangevoerd door een Nederlandse zangeres. De albumlijst door Anouk met ‘Sad singalong songs’, voor de derde week. De singlelijst door het DBSSW-talent, Maaike Ouboter met ‘Dat ik je mis’, voor de tweede week. De gehele week wist Maaike de #2, ‘Mijn liefde’ van Gerard Joling & Jandino, ver voor te blijven, uiteindelijk verkoopt ze ruim 12% meer. Joling ziet daarmee voor de tweede week zijn elfde #1-hit aan zich voorbij gaan. Inmiddels staat Maaike ook #1 in Vlaanderen.

TOP 3

1  (1)   Maaike Ouboter: Dat ik je mis (tweede week)
2  (2)   Gerard Joling & Jandino: Mijn liefde
3  (3)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred lines. Met 190.572 exemplaren (meer dan al zijn vorige hits in totaal!), was het afgelopen zondag de snelst verkopende #1 van 2013 in de Britse hitparade. Aanstaande zondag blijft ‘Blurred lines’ daar de bovenste beste.

Behalve de single van Maaike, weet ook Michael Prins, haar DBSSW-collega, met ‘Close to you’ zich te handhaven te midden van het hitgeweld. Zijn single levert in de tweede week slechts 7 plaatsen in en zakt van 7 naar #14. Hieruit blijkt maar weer dat deze hits geen hype zijn.

Vanavond is de finale van een andere talentenjacht, ‘Bloed, Zweet & Tranen’, een zoektocht naar de nieuwe Nederlandse volkszanger(es). Vorige week bleven er 4 finalisten over en die hebben de afgelopen week promotie gedaan voor hun singletje. De volgorde van hun notering in de Single Top 100 is tevens de startplek vanavond en die staat tussen haakjes:
#8   Rein Mercha: Hou van mij (#1)
#11 Samantha Steenwijk: Zonder jou (#2)
#28 Jason Bouman: Het laatste huis (#3)
#70 Daantje: Jij (#4)

Over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#15 Mainstreet: Despicable me, Nederlandse titelsong van de animatiefilm ‘Despicable me 2’
#18 Naughty boy feat. Sam Smith: La la la
#23 Frans Duijts: Blijf vannacht bij mij
#54 Miley Cyrus: We can’t stop
#57 Sharon Doorzon: Killer
#67 Vangrail: Ik mis je
#76 Monique Smit & Tim Douwsma: Even niet hier
#84 Volbeat: Lola Montez
#87 Krewella: Alive
#88 Lana Del Rey: Summertime madness
#88 Krewella: Alive
#90 Michelle: Waarom huilt u mama?
#91 Jolanda Zoomer & Frank Verkooyen: Jij en ik

ALBUMS

TOP 3

1  (1)   Anouk: Sad singalong songs (derde week)
2  (2)   Caro Emerald: The shocking Miss Emerald
3 E.W. Queens of the Stone age: Like clockwork

Alvorens we overgaan op de resterende nieuwe albums, even aandacht voor een bijzondere notering. Op #6 gaat het album ‘The essential’ van Barbra Streisand op herhaling. Twee weken geleden ging het ook al even op herhaling, toen voor één week op #100.

De notering deze week valt voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de optredens die de 71-jarige zangeres geeft in het Ziggo Dome in Amsterdam. De eerste was woensdag (tevens haar allereerste optreden in ons land), de tweede is aanstaande maandag.
Het dubbelalbum ‘The essential’ stamt uit 2002, maar kreeg pas in 2005 een notering: 5 weken, hoogste plaats #42. In totaal staat ‘The essential’ nu voor de zevende week genoteerd. De voorlaatste keer dat een album van Barbra Streisand zo hoog stond, was in oktober 2009:  ‘Love is the answer’ dat de vierde plaats bereikte. Één keer haalde de zangeres de eerste plaats in Nederland, in 1980, met het album ‘Guilty’, #2 in het jaaroverzicht.

Het restant eerste weeks noteringen deze week volgt nu:
#8  Henk Bernard: Mijn gevoel
#15 Wimmie Bouma: De ring die jij draagt, zanger uit Zwolle
#21 FIT: Glen faria, debuutalbum van Glen Walter Faria, alias MC Fit van Flinke namen
#24 Lavalu: Fighting wilkdfires, tweede album van de Amerikaans Nederlandse zangeres Marielle Woltring
#25 Disclosure: Settle, Britse duo dat gevormd wordt door de broers Guy en Howard Lawrence. Aanstaande zondag nieuwe #1 in de Britse albumlijst.
#36 Megadeth: Super collider, veertiende studioalbum van de thrash metalband uit Los Angeles
#66 Miles Kane: Don’t forget who you are, debuutalbum van Britse zanger, één helft van the Last shadow puppets

Voor meer achtergronden bij de albumnoteringen verwijzen we je naar de nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. Na het weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman.

zondag 2 juni 2013

Megaman bij week 22 – 1 juni 2013

Maaike Ouboter bezorgt DBSSW eerste #1-hit.

En verder in deze Megaman: Gerard Joling loopt elfde #1-hit mis, nog twee hits dankzij DBSSW, Mr. Polska mag dit jaar langs de heetste badplaatsen, Glennis Grace blijft in het Nederlands zingen en Joey Ferre kiest voor zijn eigen carrière. Daarnaast aandacht voor de oude garde en nog meer over eerste weeks en/of bijzondere noteringen in de Single Top 100 van deze week.

Achtergronden bij de albumnoteringen vind je op de nieuwssite van 3FM. De volledige lijsten staan op Dutch Charts. Aanstaande vrijdag zijn we er weer met de Hitflits, met als eerste de nieuwste standen. Volg ons op Twitter en je mist niets meer.

Maaike Ouboter raakt bij velen een gevoelige snaar

Maaike Ouboter: Dat ik je mis (1)  *** hoogste eerste weeks ***

“Het is heel mooi als je zelf iets maakt dat vanuit je hart komt dat dat iemand anders zo raakt. Dan kom je op één lijn met iemand. Ja dat is heel prachtig”. Dat zei Maaike Ouboter na haar optreden afgelopen maandag in De Beste Singer-Songwriter van Nederland (DBSSW), dat een tranendal had los gemaakt bij Eric Corton, Sanne Hans en Giel Beelen. Het was nog maar de tweede aflevering van het tweede seizoen, maar is nu al de meest besprokene.
‘Dat ik je mis’, een liedje dat Maaike opdroeg aan haar overleden moeder, bleek bij meer mensen een gevoelige snaar te raken, want in no-time was het niet alleen trending-topic, maar ook het meest gedownload. Want in navolging van The Voice of Holland, kunnen in dit seizoen alle liedjes van de kandidaten direct na de uitzending worden gedownload. Dat levert deze week nog twee andere hits op (zie onder DBSSW-hits).

goud

Het liedje bleef niet één dag het meest gedownload, maar is dat nog steeds (we schrijven zondag 2 juni), ook in Vlaanderen. Volkomen terecht dan ook dat het de nieuwe #1 is in de Single Top 100 en dat ook nog wel even zal blijven. We hebben het dan niet over een klein overwicht, maar 39%, oftewel ‘Dat ik je mis’ verkoopt een derde meer dan de #2, en dat in slechts 3 dagen! Inmiddels is het nummer meer dan 10.000 keer gedownload, goed voor goud dus.

Met de #1-positie is het de grootste hit die DBSSW heeft opgeleverd. Vorig jaar was de oogst twee hits:
#3: Nielson: Beauty & de brains (platina)
#4: Douwe Bob: Multicoloured angels, tevens de winnaar vorig jaar.
Mattanja Joy Bradley, die vorig jaar ook meedeed, valt hier niet onder met haar hit ‘Beautiful imperfections’, omdat dat nummer al genoteerd stond voor de talentenjacht van start ging en daar ook niet uit komt.

talentenjachten

Doordat nummers direct na een uitzending kunnen worden gedownload, kunnen ze al scoren nog voordat de betreffende talentenjacht ten einde is gekomen. Maaike is dan ook zeker niet de eerste die in een vroeg stadium een #1-hit scoort. De volgende artiesten gingen haar voor:
2009: Thomas Berge: Kon ik maar even bij je zijn
2010: Ben Saunders: If you don’t know me by now en When a man loves a woman
2011: Glennis Grace: Afscheid
2011: Do: Hij gelooft in mij
2011: Chris Hordijk: Time after time
2012: Sandra van Nieuwland: More, Keep your head up, Beggin’ en New age
Thomas, Glennis en Do deden mee met De beste zangers van Nederland, Ben, Chris en Sandra komen uit The Voice of Holland. Van deze talenten won alleen Ben Saunders uiteindelijk ook daadwerkelijk de talentenjacht. Kijken hoe ver Maaike komt.

airplay

De eerste vier afleveringen van DBSSW voor dit seizoen, zeg maar de audities, zijn al van te voren opgenomen. Dat betekent dat Maaike, die momenteel in Venetië geniet van een vakantie, voorlopig niet te zien zal zijn. Dat is geen bezwaar, want het nummer is vrij snel doorgedrongen tot de radio en dat zorgt er voor dat het breed gedragen wordt.

ouders

Voordat Maaike Ouboter (21), in Amsterdam Media & Communicatie ging studeren, bracht ze een jaar door in Sydney, Australië. Muziek kreeg ze met de paplepel ingegoten. Maaike: “Mijn ouders hebben altijd veel muziek gemaakt. Vroeger zaten we altijd samen achter de piano en dan zong ik. Mijn vader en moeder zijn helaas overleden toen ik op de middelbare school zat. Ik ben toch altijd doorgegaan met muziek maken en heb veel liedjes gemaakt die geïnspireerd zijn op mijn ouders.”

gevoelens

Tot voor kort schreef ze haar teksten vooral in het Engels, maar ze kwam tot de ontdekking dat ze haar gevoelens beter kan omschrijven in het Nederlands. De muziek gebruikt ze dan ook om dingen te kunnen uiten die ze op een andere manier niet goed kan zeggen of benoemen.

Ze had nooit serieus nagedacht over een carrière in de muziek. Tót ze werd uitgenodigd voor de opnames in de Wisseloord Studio's voor DBSSW; vrienden hadden haar daarvoor opgegeven. Samen met Michael Prins en Jasper Mook is ze door naar de workshops, die beginnen na de vier voorronden. De finale is op 29 juli in ’t Paard van Troje in Den Haag.

Gerard Joling loopt elfde #1-hit mis

Gerard Joling & Jandino: Mijn liefde (2)

Hij had het nog zo mooi uitgedacht, Gerard Joling. ‘Mijn liefde’, zijn nieuwe single opgenomen met Jandino, zou zijn elfde #1-hit worden. En daar moest een bijzondere downloadactie aan meehelpen. Dit keer eentje waarbij de fans kans maken op een picknick en een boottocht met hun idool op de Westeinderplassen. Hij had er zelfs een aparte promotieclip voor gemaakt. De fans hoefden alleen maar zijn single ‘Mijn liefde’ met Jandino te downloaden, niet vaker dan twee keer per dag (!), want anders tellen de verkopen niet mee voor de Single Top 100.

voorsprong

En ja hoor, het leek hem weer te lukken. ‘Mijn liefde’ stond afgelopen maandag bovenaan de voorlopige Single Top 100 en dinsdag was de voorsprong op de #2, toen nog ‘Get lucky’ van Daft punk feat. Pharrell Williams, zelfs vergroot tot 8%. Niets zou zijn elfde #1-hit meer in de weg kunnen staan. Niets? Ook Joling had niet kunnen vermoeden dat er zo maar vanuit het niets een nummer zou zijn, dat zijn plannetje zou dwarsbomen. Dat nummer is natuurlijk ‘Dat ik je mis’ van Maaike Ouboter, dat die notering in slechts twee dagen tijd bereikte, zonder instores en downloadacties …

vrienden

Toch nog goed nieuws voor Gerard, want samen met Jandino mag hij op reis met Jan Smit, die hem heeft uitgenodigd voor ‘De zomer voorbij’, zijn jaarlijkse vakantie met vrienden. In 2011 was Joling ook al van de partij. Daarnaast zal hij optreden in Seoul. Overigens is het Jan Smit zijn enige vakantie dit jaar, want begin september is zijn vrouw Liza uitgerekend.

DBSSW-hits (1)

Sinds dit jaar kunnen de nummers van de talenten in De Beste Singer-Songwriter van Nederland (DBSSW) direct worden gedownload. Nu de tweede aflevering twee top 10-hits oplevert, waaronder een #1-hit voor Maaike Ouboter (zie onder #1), kunnen we de komende weken nog meer hits verwachten. En dus starten we deze week met de DBSSW-hits.

Michael Prins stopte op 15 jaar met school

Michael Prins: Close to you (7)

De tweede aflevering van DBSSW was nog maar net aan de gang of de emoties waren goed af te lezen van het gezicht bij Eric Corton. Dat kwam door ‘Close to you’ van Michael Prins, een nummer dat Eric bij de keel greep. Michael: “Dat vond ik heel mooi om te zien.” Niet alleen Eric, zoals we inmiddels weten, want anders komt het nummer niet binnen op de 7e plaats.

Voor Michael Prins, geboren op 14 december 1985, stond het altijd al vast: hij wilde de muziek in. De voorliefde voor muziek heeft hij dan ook niet van een vreemde, maar van zijn beide muzikale en creatieve ouders. Zijn vader was kunstenaar. Op zijn zesde begon Michael met pianospelen, van klassiek tot blues en jazz. Ook leerde hij zichzelf gitaar spelen en begon liedjes te schrijven.


School was niets voor hem en op zijn 15e stopt hij er dan ook mee. Michael gaat werken in het atelier van zijn vader en verdient geld met optredens. De resterende tijd besteed hij aan het schrijven van nummers. In februari van dit jaar verschijnt van hem het nummer ‘Morningsun’, als voorbode van het album ‘Rivertown tales’, waaraan hij werkt in de Rocktown Studios in Rotterdam. Zijn grote droom: spelen op het Glastonbury Festival.

Démira: Muziek is voor mij geen hobby, maar een passie!

Démira: Bull's eye (98)

Démira Jansen was één van de acht talenten uit de eerste uitzending van dit seizoen. Haar liedje ‘Bull’s eye’ wist echter niet de Single Top 100 te bereiken, maar bleef vorige week  steken in de wachtkamer, de Bubbling Under, op #150. Mede dankzij de aandacht die de tweede uitzending genereerde, staan ook de andere liedjes weer in de belangstelling en daar profiteert Démira van, want haar ‘Bulls’ eye’ verlaat de wachtkamer en treedt bescheiden binnen in het walhalla, de Single Top 100, op #98. Wie volgt?

Démira Jansen (’s-Heerenberg, 30 december 1996) speelt al gitaar vanaf haar zevende. Ze zingt in het Spaans, Engels, Nederlands en in het dialect. In 2007 drong ze met het eigen nummer ‘Ik wil rocken’ door tot de halve finale van het Junior Songfestival. Het jaar daarop speelde ze twee keer op  De Zwarte Cross, waarvan eentje met de band Jovink. Na een tijdje in een coverband te hebben gespeeld en gezongen, werkt ze nu aan een eigen stijl.
Démira: “Vooral poëtische teksten met diepgang. In een volwassen sfeer, dus geen algemene songs. Ik probeer er mijn eigen weg in te vinden, met veel afwisseling in de sounds. Ik wil anders zijn, vernieuwend en probeer mijn grenzen te verleggen. Mijn muziekgenre is heel veelzijdig, alles tussen de kerk en De Zwarte Cross, van klassiek tot aan funk. Muziek is voor mij niet zomaar een hobby, maar een passie”! Haar grote idool is Markus Mumford van Mumford & sons.

Die aanpak heeft vruchten afgeworpen want in april 2012 won ze de eerste prijs en de pop en poëzieprijs van de laatste editie van de landelijke High School Music Competition. In november bracht ze de EP ‘Pay attention’ uit. En dankzij DBSSW maakt ook de rest van Nederland kennis met haar muziek.

Henk Bernard gaat weer helemaal voor een Duitse Schlager

Henk Bernard: Met heel mijn hart (31)

Met ‘Dit gaat nooit voorbij’ (#21 in maart) scoorde de 46-jarige Henk Bernard zijn grootste hit. ‘Met heel mijn hart’, binnen op #31 is nu al zijn op één na grootste hit, want voorheen kwam hij nooit hoger dan #48. Het nummer is de voorloper van zijn derde album ‘Met gevoel’, dat afgelopen weekend is uitgekomen. Henk doet dit weekend een flink aantal instores, dus een hoge notering in de Album Top 100 zit er zeker voor hem in. Misschien wel hoger dan ‘Gewoon echt’ dat in 2011 de twaalfde plaats bereikte.

hofleveranciers

‘Met heel mijn hart’ is een vertaling van een Duitstalig liedje geschreven door Bernd Meinunger (links op de foto) en Alfons Weindorf. Zij waren al twee keer eerder hofleverancier van hits voor Henk Bernard: 'Dit gaat nooit voorbij' (#21 in maart) en 'Een ster zal schijnen over jou' (#53 in 2012). Dit keer werd hun compositie 'Hand aufs Herz' van het gelijknamige album van de Kastelruther Spatzen uit 2011 letterlijk vertaald in ‘Met heel mijn hart’.

Mr. Polska mag dit jaar langs de heetste badplaatsen

Mr. Polska: Vlammen (totally summer anthem) (33)

Dominik Włodzimierz Groot alias Mr. Polska, is mede verantwoordelijk voor de top 10-hit  van een andere act. Zijn liedje ‘Berghuis’ uit 2010 was de basis voor ‘Alle moeders heten mama’ van het Goede doel, dat deze week naar de achtste plaats stijgt. Dat nummer ontstond tijdens een aflevering van Ali B. op volle toeren.

Zelf heef Mr. Polska ook al een top 10-notering op zijn naam staan: ‘Krokobil’ van Yellow claw feat. Sjaak (#5 in 2012). ‘Vlammen’ is zijn vierde notering en na ‘Hausa wausa’ (#42 in 2012), de tweede notering die hij in zijn eentje maakt.

de heetste badplaatsen

‘Vlammen’ is geschreven in opdracht van jongeren reisorganisatie GOGO-tours, dat jaarlijks langs ‘de grootste beachclubs in de heetste badplaatsen’ van Spanje, Griekenland, Portugal, Bulgarije en Italië  toert. 
Niet alleen Mr. Polska zal daar optreden, maar ook The Flexican & MC Sef, Opposites, Partysquad, FeestdjRuud en La Fuente. Twee jaar geleden verzorgde Billy the klit feat. Minnie met ‘Don’t be shy’ het ‘totally summer anthem’ en reikte tot de 23e plaats.

Glennis Grace blijft in het Nederlands zingen

Glennis Grace: Ondanks alles (35)

“We twijfelen tussen een ballad en een up-tempo-lied. Ik wil eigenlijk een lekkere zomerhit, dus hierbij een oproep aan alle songwriters van Nederland”. Aldus Glennis Grace in maart in Life 4 you. Schijnbaar hebben de songwriters het af laten weten, want er is gekozen voor  ‘Ondanks alles’, een ballad. Het kan natuurlijk ook zijn, dat Glennis die zomerhit nog even achter de hand houd, voor als het echt zomer wordt …
 “Wel frappant trouwens dat mijn single ‘Ondanks alles’, die is geschreven door Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzle kid) zó goed aansluit op deze fase in mijn leven. Want het gaat erover hoe je ondanks alles wat er in je leven gebeurt, van iemand kan blijven houden. En zo voelt het met mijn verbroken liefde ook”, aldus Glennis Grace in de Telegraaf.

Smoorverliefd
Dat vond het productieteam van de romantische komedie ‘Smoorverliefd’ blijkbaar ook, want zij verkozen het nummer tot de titelsong. De film ‘Smoorverliefd’, een remake van de gelijknamige Vlaamse film uit 2010, gaat op 12 september in première.
De film draait om de romantische verwikkelingen in de turbulente levens van vier vrouwen in Den Haag: de actrices Susan Visser, Anna Drijver, Beatrice Hillen en Anna Raadsveld. Glennis: “Ik heb echt ontzettend genoten van de film en herken heel veel van hoe vrouwen nu in het leven staan. Het is een enorme eer dat mijn nieuwe single gekozen is als titelsong van de film”.

alleen nog Nederlandstalig

‘Ondanks alles’ is geproduceerd door Edwin Evers, waarmee ze in 2011 de #3-hit ‘Wil je niet nog 1 nacht’ scoorde. Bomhof, Evers, namen die er niet omliegen, dus dat belooft nog wat voor haar nieuwe album dat deze zomer verschijnt. Daarop komen geen covers, maar uitsluitend nieuwe nummers, speciaal voor haar geschreven en alle in het Nederlands. Glennis: “Toen ik vorig jaar het album ‘This is my voice’ uitbracht, kreeg ik voornamelijk positieve reacties op de Nederlandstalige nummers op het album. De keuze om mijn nieuwe album in het Nederlands te zingen, was dan ook snel gemaakt”.

het theater in

Na het grote succes vorig jaar, doet Glennis dit jaar, op 14 september, opnieuw de Heineken Music Hall in Amsterdam aan. Begin 2014 start ze haar allereerste theatertournee, waarbij ze de bezoekers meeneemt op een muzikale reis door haar leven.

2 Chainz paste naam aan na kritiek

2 Chainz & Wiz Khalifa: We own it (Fast and furious 6) (48)

Wiz Khalifa, het alter ego van de Amerikaanse rapper Cameron Jibril Thomaz, stond al drie keer eerder in de Single Top 100. Zijn grootste succes tot nu toe was ‘Young, wild & free’ van Snoop dogg feat. Bruno Mars (#11 in 2011). Zo hoog zal ‘We own it (Fast & Furious 6)’ niet komen, want dit soort muziek doet het niet echt goed in Nederland.

De andere act op ‘We own it (Fast & Furious 6)’ is 2 Chainz, geboren als Tauheed Epps in College park, Georgia, op 12 september 1977. Hij zat op dezelfde school als zangeres Monica (‘The boy is mine’, met Brandy). Op één persoon na was hij de beste van zijn klas. Met rapper Earl ‘Dolla Boy’ Conyers vormde hij van 1997 – 2010, als Tity boi, het hip hop duo Playaz circle.
 
In 2011 ging Epps solo en sloot hij een platencontract met Def Jam Records. Aangezien de  naam Tity boi door velen werd gezien als vrouwonvriendelijk (hoewel hij daar zelf anders over dacht), veranderde hij deze in 2 Chainz. In 2012 verscheen zijn debuutalbum ‘Based on T.R.U. story’, dat de eerste plaats bereikte van de albumlijst daar.

‘We own it (Fast & Furious 6)’ is het titelnummer van de film ‘Fast & Furious 6’, die sinds 23 mei in de bioscopen draait. Het is de zesde deel uit de reeks The fast and the furious, die begon in 2001 en sindsdien wereldwijd al meer dan $1,6 biljoen heeft opgeleverd.

De basis voor The fast and the furious cyclus, ligt in het artikel ‘Racer X’ uit 1998 in het Amerikaanse magazine Vibe van Ken Li. De film vertelt het verhaal van een jonge agent die infiltreert in een bende die aan straatraces doet. Vervolgens wordt hij verliefd op de zus van de leider van de bende. ‘Fast and furious 6’ ging vorig weekend in première en is door meer dan 200.000 mensen bekeken, het hoogste aantal dit jaar voor een eerste weekend. Fast & furious 7 staat gepland voor juli 2014.

Jessie J wilde persé twee rappers

Jessie J feat. Dizzee Rascal & Big Sean: Wild (63)

Nog steeds komt ‘Price tag’ van Jessie J feat. B.o.b. (#3 in 2011), waarmee de Britse zangeres  wereldwijd doorbrak, regelmatig langs op de radio. Dat nummer schreef ze samen met Claude Kelly. Never change a winning team en dus werd Kelly gevraagd voor ‘Wild’. Het is het eerste nummers van haar tweede album dat dit jaar uitkomt. Eigenlijk had het er al moeten zijn, maar de Britse versie van The voice slurpt zoveel tijd op (ze is één van de vier coaches), dat het is uitgesteld.
Toen Kelly & Jessie J bezig waren met ‘Wild’, had ze nog iets nodig voor een overgang van het ene naar het andere couplet. Daarop kwam ze op het idee van twee rappers, maar dan wel een Amerikaanse en een Britse. Vervolgens werd gekeken naar de mogelijkheden (labels, uitgeverijen, producers) en kwam ze uit bij Dizzee Rascal (Brit, midden op de foto) en Big Sean (Amerikaan).

Joey Ferre kiest voor zijn eigen carrière

Joey Ferre: All my love (74)

Vorige week zondag was de laatste aflevering van Life 4 you, het wekelijkse tv-programma van Caro Boszhard & Irene Moors. In het nieuwe seizoen komt dit programma dat vol zit met reclame, terug, maar dan zal één persoon er niet meer bijzitten: Joey Ferre. Niet omdat hij het zat is als manusje van alles te worden ingezet, maar omdat hij het te druk krijgt met zijn eigen carrière, want eigenlijk is hij acteur. Vanaf oktober zal Ferre te zien zijn in het toneelstuk ‘Waarom mannen sex willen en vrouwen liefde’, samen met Alfred van den Heuvel en Dorien Haan. Het werk bij Life 4 you zag hij als een wekelijks verjaardagsfeestje.

Joey Antonio Ferre (Purmerend, 24 januari 1990) is opgevoed door zijn Spaanse vader en Nederlandse moeder. Vanaf zijn tiende zat hij bij het Nederlands Kindertheater in Purmerend en vanaf zijn veertiende volgde hij danslessen bij Lucia Marthas. Aan de Frank Sanders Academie in Amsterdam volgde hij musicallessen, waar hij in 2011 afstudeerde.

Saturday Night Fever

Op 1 januari 2012 won hij de finale van het tv-programma Sunday Night Fever’, een zoektocht naar de nieuwe ‘Tony Manero’ voor de musical Saturday Night Fever. In de originele film speelde John Travolta die rol. De musical ging in februari 2012 in première en eindigde voor Joey op 17 mei toen hij door zijn rug ging. Op 29 juli was de laatste voorstelling van de musical, waar hij niet bij kon zijn wegens stemproblemen.

musicalzangeressen

Die stem heeft Ferre gelukkig niet nodig voor zijn eerste single ‘All my love’, want die wordt gezongen door Britt Teeling, ook afgestudeerd aan de Frank Sanders Academy. Daarnaast is ze met Patricia van Haastrecht, achtergrondzangeres in de Billy Maluw & Band. Maar voordat Britt het nummer opnam, had Laurie Reijs uit X factor het ingezongen. Ook zij komt uit de musicalwereld, ze speelde de rol van Annette, de vaste danspartner van Tony Manero in … Saturday Night Fever!

dj/producer

All my love’ laat een andere kant van Joey Ferre zien, want hij is ook nog dj en producer. Het nummer is niet van hemzelf, maar een bewerking van ‘Never too much’ van Luther Vandross uit 1981. Vandross zingt daarin ‘Oh my love’, Ferre maakte daarvan ‘All my love’. Bij ons flopte het origineel, maar in de Amerikaanse hitlijsten reikte het tot de eerste (soul singles) en drieëndertigste (Hot 100) plaats. Dat floppen geldt ook voor alle eerdere coverversies die er van ‘Never too much’ zijn verschenen, door onder andere Thelma Houston en Mary J. Blige.

Lytse Hille wil heel feestend Nederland aan het meezingen krijgen

Lytse Hille: De lach van mijn gezicht (90)

Twee jaar hoorden we niets van hem, maar anno 2013 is hij weer terug: Lytse Hille, geboren als Hille de Vries in de Friese plaats Kollum. Jaren woonde hij in het Groningse Leek, maar sinds kort in Drachten en daarmee is hij weer terug in Friesland. ‘De lach van mijn gezicht’ is zijn derde hitsingle, geschreven door Jeffrey Weber, zoon van Marianne Weber en geproduceerd door Frank Verkooyen.

Lytse: “Ik kreeg de tekst van het liedje onder ogen en het was voor mij meteen alsof het op m’n lijf geschreven is. Dit liedje is voor mij de afsluiting van een vervelende periode en het begin van een nieuw tijdperk waarin ik van Groningen tot Vlissingen, kortom heel feestend Nederland aan het meezingen wil krijgen.”

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Met deze week de oudgedienden van:

de Kraaien: Pechvogel (36)

De titel ‘Pechvogel’ van de Kraaien slaat vast niet op hun zelf. Maar we moeten nog zien of het nummer zo hoog komt als hun vorige single ‘Ik vind je lekker’ (#13 in januari). En anders zijn ze gewoon pechvogels. In de videoclip duiken bekende Nederlanders als Mr. Polska, Valerio Tess Milne en Dennis Weening op. De laatste is de manager van het stel.

P&P Project feat. Daniel Meijer: The silence (70)

Op ‘Perdido’ (#66 in mei) werkten P&E Project feat. Daniel Meijer samen met de in Rotterdam geboren zanger Javi Escalera. ‘The silence’, hun vierde notering, doet het P&E Project (= Edward Boellaard en Peter Buist) weer gewoon met saxofonist Daniel Meijer.

Robert den Brok: Lekker! (80)

‘Vind ik leuk!’ (#68) en ‘Super duper’ (#87), beide in 2012, waren de eerste wapenfeiten van Robert den Brok, geboren in Berghem onder de rook van Oss in Noord-Brabant. Naast het zingen, heeft hij zijn eigen drive-in show.


Henk Dissel: Dansen (82)

Drie hits scoorde Henk Dissel in 2012, maar dat aantal gaat hij dit jaar niet halen, want ‘Dansen’ is nog maar zijn eerste dit jaar.

Marco de Hollander: Gooi nog een keer de glazen vol (89)

‘Gooi nog een keer de glazen vol’ is de tweede hit voor de 31-jarige Marco de Hollander uit Ter aar. Het thema is gelijk aan zijn eerste hit: drank, want die heette ‘Laat ons proosten’ (#90 in 2011).