zondag 2 juni 2013

Joey Ferre kiest voor zijn eigen carrière

Joey Ferre: All my love (74)

Vorige week zondag was de laatste aflevering van Life 4 you, het wekelijkse tv-programma van Caro Boszhard & Irene Moors. In het nieuwe seizoen komt dit programma dat vol zit met reclame, terug, maar dan zal één persoon er niet meer bijzitten: Joey Ferre. Niet omdat hij het zat is als manusje van alles te worden ingezet, maar omdat hij het te druk krijgt met zijn eigen carrière, want eigenlijk is hij acteur. Vanaf oktober zal Ferre te zien zijn in het toneelstuk ‘Waarom mannen sex willen en vrouwen liefde’, samen met Alfred van den Heuvel en Dorien Haan. Het werk bij Life 4 you zag hij als een wekelijks verjaardagsfeestje.

Joey Antonio Ferre (Purmerend, 24 januari 1990) is opgevoed door zijn Spaanse vader en Nederlandse moeder. Vanaf zijn tiende zat hij bij het Nederlands Kindertheater in Purmerend en vanaf zijn veertiende volgde hij danslessen bij Lucia Marthas. Aan de Frank Sanders Academie in Amsterdam volgde hij musicallessen, waar hij in 2011 afstudeerde.

Saturday Night Fever

Op 1 januari 2012 won hij de finale van het tv-programma Sunday Night Fever’, een zoektocht naar de nieuwe ‘Tony Manero’ voor de musical Saturday Night Fever. In de originele film speelde John Travolta die rol. De musical ging in februari 2012 in première en eindigde voor Joey op 17 mei toen hij door zijn rug ging. Op 29 juli was de laatste voorstelling van de musical, waar hij niet bij kon zijn wegens stemproblemen.

musicalzangeressen

Die stem heeft Ferre gelukkig niet nodig voor zijn eerste single ‘All my love’, want die wordt gezongen door Britt Teeling, ook afgestudeerd aan de Frank Sanders Academy. Daarnaast is ze met Patricia van Haastrecht, achtergrondzangeres in de Billy Maluw & Band. Maar voordat Britt het nummer opnam, had Laurie Reijs uit X factor het ingezongen. Ook zij komt uit de musicalwereld, ze speelde de rol van Annette, de vaste danspartner van Tony Manero in … Saturday Night Fever!

dj/producer

All my love’ laat een andere kant van Joey Ferre zien, want hij is ook nog dj en producer. Het nummer is niet van hemzelf, maar een bewerking van ‘Never too much’ van Luther Vandross uit 1981. Vandross zingt daarin ‘Oh my love’, Ferre maakte daarvan ‘All my love’. Bij ons flopte het origineel, maar in de Amerikaanse hitlijsten reikte het tot de eerste (soul singles) en drieëndertigste (Hot 100) plaats. Dat floppen geldt ook voor alle eerdere coverversies die er van ‘Never too much’ zijn verschenen, door onder andere Thelma Houston en Mary J. Blige.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten