zondag 2 juni 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Met deze week de oudgedienden van:

de Kraaien: Pechvogel (36)

De titel ‘Pechvogel’ van de Kraaien slaat vast niet op hun zelf. Maar we moeten nog zien of het nummer zo hoog komt als hun vorige single ‘Ik vind je lekker’ (#13 in januari). En anders zijn ze gewoon pechvogels. In de videoclip duiken bekende Nederlanders als Mr. Polska, Valerio Tess Milne en Dennis Weening op. De laatste is de manager van het stel.

P&P Project feat. Daniel Meijer: The silence (70)

Op ‘Perdido’ (#66 in mei) werkten P&E Project feat. Daniel Meijer samen met de in Rotterdam geboren zanger Javi Escalera. ‘The silence’, hun vierde notering, doet het P&E Project (= Edward Boellaard en Peter Buist) weer gewoon met saxofonist Daniel Meijer.

Robert den Brok: Lekker! (80)

‘Vind ik leuk!’ (#68) en ‘Super duper’ (#87), beide in 2012, waren de eerste wapenfeiten van Robert den Brok, geboren in Berghem onder de rook van Oss in Noord-Brabant. Naast het zingen, heeft hij zijn eigen drive-in show.


Henk Dissel: Dansen (82)

Drie hits scoorde Henk Dissel in 2012, maar dat aantal gaat hij dit jaar niet halen, want ‘Dansen’ is nog maar zijn eerste dit jaar.

Marco de Hollander: Gooi nog een keer de glazen vol (89)

‘Gooi nog een keer de glazen vol’ is de tweede hit voor de 31-jarige Marco de Hollander uit Ter aar. Het thema is gelijk aan zijn eerste hit: drank, want die heette ‘Laat ons proosten’ (#90 in 2011).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten