zondag 2 juni 2013

2 Chainz paste naam aan na kritiek

2 Chainz & Wiz Khalifa: We own it (Fast and furious 6) (48)

Wiz Khalifa, het alter ego van de Amerikaanse rapper Cameron Jibril Thomaz, stond al drie keer eerder in de Single Top 100. Zijn grootste succes tot nu toe was ‘Young, wild & free’ van Snoop dogg feat. Bruno Mars (#11 in 2011). Zo hoog zal ‘We own it (Fast & Furious 6)’ niet komen, want dit soort muziek doet het niet echt goed in Nederland.

De andere act op ‘We own it (Fast & Furious 6)’ is 2 Chainz, geboren als Tauheed Epps in College park, Georgia, op 12 september 1977. Hij zat op dezelfde school als zangeres Monica (‘The boy is mine’, met Brandy). Op één persoon na was hij de beste van zijn klas. Met rapper Earl ‘Dolla Boy’ Conyers vormde hij van 1997 – 2010, als Tity boi, het hip hop duo Playaz circle.
 
In 2011 ging Epps solo en sloot hij een platencontract met Def Jam Records. Aangezien de  naam Tity boi door velen werd gezien als vrouwonvriendelijk (hoewel hij daar zelf anders over dacht), veranderde hij deze in 2 Chainz. In 2012 verscheen zijn debuutalbum ‘Based on T.R.U. story’, dat de eerste plaats bereikte van de albumlijst daar.

‘We own it (Fast & Furious 6)’ is het titelnummer van de film ‘Fast & Furious 6’, die sinds 23 mei in de bioscopen draait. Het is de zesde deel uit de reeks The fast and the furious, die begon in 2001 en sindsdien wereldwijd al meer dan $1,6 biljoen heeft opgeleverd.

De basis voor The fast and the furious cyclus, ligt in het artikel ‘Racer X’ uit 1998 in het Amerikaanse magazine Vibe van Ken Li. De film vertelt het verhaal van een jonge agent die infiltreert in een bende die aan straatraces doet. Vervolgens wordt hij verliefd op de zus van de leider van de bende. ‘Fast and furious 6’ ging vorig weekend in première en is door meer dan 200.000 mensen bekeken, het hoogste aantal dit jaar voor een eerste weekend. Fast & furious 7 staat gepland voor juli 2014.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten