vrijdag 7 juni 2013

Hitflits: Nederlandse vrouwen blijven de toon bepalen

Zowel de single als albumlijst wordt aangevoerd door een Nederlandse zangeres. De albumlijst door Anouk met ‘Sad singalong songs’, voor de derde week. De singlelijst door het DBSSW-talent, Maaike Ouboter met ‘Dat ik je mis’, voor de tweede week. De gehele week wist Maaike de #2, ‘Mijn liefde’ van Gerard Joling & Jandino, ver voor te blijven, uiteindelijk verkoopt ze ruim 12% meer. Joling ziet daarmee voor de tweede week zijn elfde #1-hit aan zich voorbij gaan. Inmiddels staat Maaike ook #1 in Vlaanderen.

TOP 3

1  (1)   Maaike Ouboter: Dat ik je mis (tweede week)
2  (2)   Gerard Joling & Jandino: Mijn liefde
3  (3)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred lines. Met 190.572 exemplaren (meer dan al zijn vorige hits in totaal!), was het afgelopen zondag de snelst verkopende #1 van 2013 in de Britse hitparade. Aanstaande zondag blijft ‘Blurred lines’ daar de bovenste beste.

Behalve de single van Maaike, weet ook Michael Prins, haar DBSSW-collega, met ‘Close to you’ zich te handhaven te midden van het hitgeweld. Zijn single levert in de tweede week slechts 7 plaatsen in en zakt van 7 naar #14. Hieruit blijkt maar weer dat deze hits geen hype zijn.

Vanavond is de finale van een andere talentenjacht, ‘Bloed, Zweet & Tranen’, een zoektocht naar de nieuwe Nederlandse volkszanger(es). Vorige week bleven er 4 finalisten over en die hebben de afgelopen week promotie gedaan voor hun singletje. De volgorde van hun notering in de Single Top 100 is tevens de startplek vanavond en die staat tussen haakjes:
#8   Rein Mercha: Hou van mij (#1)
#11 Samantha Steenwijk: Zonder jou (#2)
#28 Jason Bouman: Het laatste huis (#3)
#70 Daantje: Jij (#4)

Over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#15 Mainstreet: Despicable me, Nederlandse titelsong van de animatiefilm ‘Despicable me 2’
#18 Naughty boy feat. Sam Smith: La la la
#23 Frans Duijts: Blijf vannacht bij mij
#54 Miley Cyrus: We can’t stop
#57 Sharon Doorzon: Killer
#67 Vangrail: Ik mis je
#76 Monique Smit & Tim Douwsma: Even niet hier
#84 Volbeat: Lola Montez
#87 Krewella: Alive
#88 Lana Del Rey: Summertime madness
#88 Krewella: Alive
#90 Michelle: Waarom huilt u mama?
#91 Jolanda Zoomer & Frank Verkooyen: Jij en ik

ALBUMS

TOP 3

1  (1)   Anouk: Sad singalong songs (derde week)
2  (2)   Caro Emerald: The shocking Miss Emerald
3 E.W. Queens of the Stone age: Like clockwork

Alvorens we overgaan op de resterende nieuwe albums, even aandacht voor een bijzondere notering. Op #6 gaat het album ‘The essential’ van Barbra Streisand op herhaling. Twee weken geleden ging het ook al even op herhaling, toen voor één week op #100.

De notering deze week valt voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de optredens die de 71-jarige zangeres geeft in het Ziggo Dome in Amsterdam. De eerste was woensdag (tevens haar allereerste optreden in ons land), de tweede is aanstaande maandag.
Het dubbelalbum ‘The essential’ stamt uit 2002, maar kreeg pas in 2005 een notering: 5 weken, hoogste plaats #42. In totaal staat ‘The essential’ nu voor de zevende week genoteerd. De voorlaatste keer dat een album van Barbra Streisand zo hoog stond, was in oktober 2009:  ‘Love is the answer’ dat de vierde plaats bereikte. Één keer haalde de zangeres de eerste plaats in Nederland, in 1980, met het album ‘Guilty’, #2 in het jaaroverzicht.

Het restant eerste weeks noteringen deze week volgt nu:
#8  Henk Bernard: Mijn gevoel
#15 Wimmie Bouma: De ring die jij draagt, zanger uit Zwolle
#21 FIT: Glen faria, debuutalbum van Glen Walter Faria, alias MC Fit van Flinke namen
#24 Lavalu: Fighting wilkdfires, tweede album van de Amerikaans Nederlandse zangeres Marielle Woltring
#25 Disclosure: Settle, Britse duo dat gevormd wordt door de broers Guy en Howard Lawrence. Aanstaande zondag nieuwe #1 in de Britse albumlijst.
#36 Megadeth: Super collider, veertiende studioalbum van de thrash metalband uit Los Angeles
#66 Miles Kane: Don’t forget who you are, debuutalbum van Britse zanger, één helft van the Last shadow puppets

Voor meer achtergronden bij de albumnoteringen verwijzen we je naar de nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. Na het weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten