zondag 9 juni 2013

De oude garde

Onder de oude garde vallen die acts die al eerder een hit scoorden in de Single Top 100. Dit keer krijgen ze een minder uitgebreide behandeling als de andere eerste weeks. Met deze week de oudgedienden van:

Frans Duijts: Blijf vannacht bij mij (23)

‘Blijf vannacht bij mij’ is het eerste wapenfeit van Frans Duijts sinds ‘Ga maar vast slapen’ (#20 in december 2012). Het is Frans zijn veertiende notering en voorloper van het gelijknamige album.

Sharon Doorson: Killer (57)

‘Killer’  van Sharon Doorson is geschreven door internationaal vermaarde songschrijvers als de Amerikaan Charlie Mason (Miley Cyrus, Monrose), de Zweed Jonas Thander en de Australiër Adrian Newman (Monrose, the Veronicas). De productie was in Nederlandse handen van Addy van der Zwan (IttyBitty), Mark Simmons (Beatfreakz) en Maurice Oude Booyink (toetsenist Beethoven). Dit weekend verscheen haar debuutalbum ‘Killer’.

Monique Smit & Tim Douwsma: Even niet hier (76)

Het album ‘Grenzeloos’ zakt in de tweede week van 7 naar #10. Aan alle 12 nummers op het album heeft Jan Smit een bijdrage geleverd.. Zo ook de single ‘Even niet hier’, waarvan hij de muziek en de tekst schreef.

Lana Del Rey: Summertime sadness (88)

Summertime sadness’, binnen op #88, is geen nummer uit de film ‘The great Gatsby’, zoals ‘Young and beautiful’ (gezakt naar #99). Het nummer is afkomstig van haar album ‘Born to die’ uit begin 2012, waarop ook ‘Video games’ (#3 in 2011) staat. De notering van ‘Summertime sadness’, dankt Lana vooral aan de remix de Franse house dj en producer Cédric Gervais maakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten