zondag 9 juni 2013

Krewella kreeg een prijs van Armin van Buuren

Krewella: Alive (87)

Krewella is een trio muzikanten afkomstig uit Chicago, Illinois, bestaande uit de zusters
Jahan (23) en Yasmine Yousaf (20) en producer Kristopher Trindl (25), die zich Rain Man noemt. De zusjes hebben een Pakistaanse vader en een Amerikaanse (met een Duits, Pools, Litouwse achtergrond) moeder. Zij kwam uit een familie van operazangers en muzikanten uit orkesten.

Kristopher heeft een Griekse achtergrond. Zijn naam Rain Man kreeg hij van een jurylid tijdens een hip hop wedstrijd. Op de vraag van de man ‘wat is je naam’, noemde hij zijn eigen naam. Daarop zei de man: “Jouw naam is Rain Man, omdat je ooit geld als regen zal gaan verdienen”.

feestjes

Jahan (links) en Kris kennen elkaar van de middelbare school. Kris gaf regelmatig feestjes en op zo’n feestje ontstond zo’n vijf jaar geleden, de muzikale samenwerking. Niet in de ruimte waar iedereen stond te dansen, maar in zijn slaapkamer. Kris was daar bezig met nummers, en daar bedacht Jahan teksten bij. Vervolgens hebben ze nog zangeressen voor hun nummers  gevraagd, maar dat werkte niet. Uiteindelijk bleek zus Yasmine (rechts), die toen in het schoolbandje Sunset & Camden zong, het beste bij hen te passen.

De naam Krewella, bedacht Jahan al op haar zestiende, toen ze met Kris werkte aan een nummer. Jahan had toen al het idee om een trio te vormen, en daar zou deze naam, die vrouwelijk, donker en uitdagend klinkt, goed bij passen.

prijs

‘Alive’ staat op de EP ‘Play hard’, waarvoor Krewella in maart, tijdens de Internationale Dance Music Awards in Miami, een award kreeg voor ‘beste nieuwe groep’, die uitgereikt werd door Armin van Buuren. Yasmine: “Dat was een hele eer, want het eerste optreden van een danceartiest dat ik ooit heb bezocht, was van hem”!

Die award opende voor Krewella deuren, van ondermeer onze eigen Nicky Romero, die met het trio het nummer ‘Legacy (save my life)’ opnam, dat 24 juni uitkomt. In september komt Krewella met een heel album, waarvoor de zusje de muziek en teksten schrijven en Kristopher de beats verzorgt. Één van de nummers wordt geproduceerd door de Italiaan Benny Benassi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten