vrijdag 29 mei 2020

Hitflits: Met ‘Gordelweg’ op #1 bewijst Kevin dat hij het ook in zijn eentje kan

Na vier weken bovenaan gestaan te hebben, is het echt voorbij voor ‘Roses (Imanbek Remix)’ van SAINt JHN. En dus heeft de Single Top 100 een nieuwe #1 en dat is een oude bekende: Kevin de Gier. Ruim twee jaar geleden voerde de Rotterdamse hiphopper ook al de singlelijst aan met ‘Beetje Moe’, maar toen nog met Lil’ Kleine en Chivv, dat vier weken nodig had om de eerste plaats te bereiken.
Anno 2020 bewijst Kevin dat hij het ook alleen kan, want ‘Gordelweg’ nam hij in zijn eentje op. Het nummer is de voorloper van de opvolger van het #1-album Vrij uit 2019. Dat nieuwe album zal uitkomen op zijn eigen label Animal Stories. ‘Gordelweg’ verwijst naar de gelijknamige straat in de Bergpolder, Rotterdam Noord, waar Kevin is opgegroeid.

SINGLE TOP 6

1. EW  Kevin: Gordelweg (eerste week op #1)
2. (2)   Dababy feat. Roddy Ricch: Rockstar (op 10,82%)
3. (1)   SAINt JHN: Roses (Imanbek Remix)
4. (3)   the Weeknd: Blinding Lights
5. (7)   Topic feat. A7S: Breaking Me

Op de negende plaats komt  ‘Rain On Me’ van Lady Gaga & Ariana Grande binnen. Het nummer is de voorloper van het album Chromatica van Lady Gaga, dat vandaag, vrijdag 29 mei, is uitgebracht.
Ariana Grande staat nu met twee nummers in de top 10. ‘Stuck With U’, haar duet met Justin Bieber staat twee plaatsen hoger, gezakt vanaf #4.

In de Album Top 100 pakt Chivv de eerste plaats met Un4gettable Nights (zie ook daar). Van de vijftien tracks, krijgen drie, het maximum, een notering in de Single Top 100. Dat zijn:
#44 Afrika feat. Boef
#57 Chocolata Boy feat. Jonna Fraser
#74 (HH) Give Me feat. King Promise (stond op 16 mei een weekje op #94)

In november 2019, drie weken voordat het album Fine Line van Harry Styles verscheen, werd het nummer ‘Watermelon Sugar’ als promotiesingle uitgebracht. Het nummer kreeg een notering in de Single Top 100 en bleef – met uitzondering van één week – tot 18 januari in de lijst met als hoogste notering #48.

zomerse videoclip

Twaalf dagen later, op 30 januari, werd in Malibu, California de videoclip opgenomen. Deze ging op 18 mei in première en is sindsdien zo’n 30 miljoen keer bekeken. Vorige week verkoos 3FM (‘laat je horen’) ‘Watermelon Sugar’ tot Megahit.
Deze week gaat het nummer dan ook op herhaling op #39 en staat dus nu al negen plaatsen hoger dan in november. Het album Fine Line, #1 in december, stijgt in de 24e week terug de top 10 in.

Resten nog drie nieuwe noteringen van deze week
#75 Yxng Le feat. Delany: Oeh Jij
#81 StaySolidRocky: Party Girl (= de 19-jarige Darak Figueroa uit Texas)
#100 Duncan Laurence: Someone Else

ALBUMS

Voor Chivv, die in 2018 nog meedeed op ‘Beetje Moe’, de #1-notering van Kevin, is het ook feest, want zijn album Un4gettable Nights komt binnen op de eerste plaats van de Album Top 100.
Nog maar acht maanden geleden stond hij daar ook al, toen met 2 Borden 1 Tafel. En in juni 2018 met Metro 53 van SBMG, het collectief waar Chyvon Pala (Chivv) tot vorig jaar deel van uitmaakte.

ALBUM TOP 5

1. EW  Chivv: Un4gettable Nights (eerste week op #1)
2. (2)   the Weeknd: After Hours (op 23,67%)
3. (3)   Dua Lipa: Future Nostalgia
4. (5)   Lil Kleine: Jongen Van De Straat
5. (6)   DaBaby: Blame It On Baby

Na tien top 10-noteringen scoorde 3js vorige week alleen een #1-notering met het album De Aard Van Het Beest. Lang hebben ze daar niet van kunnen genieten, want het album is al weer van de eerste plaats af. En niet zuinig, want het album duikelt naar de 30e plaats.

Op drie albums na is het de grootste val dat een album vanaf de eerste plaats maakt in de tweede week. De grootste val werd vorige maand nog gemaakt door Ayreon met Electric Castle Live and Other Tales dat in de tweede week zakte naar plek 54!

Hebben we tot slot nog de andere nieuwe albums voor je
#8 Gunna: Wunna (derde album van Sergio Giavanni Kitchens, de Amerikaanse rapper Gunna, die over veertien dagen 27 jaar wordt)

#14 KSI: Dissimulation
Eerste soloalbum van Olajide Olayinka Williams "JJ" Olatunji, ofwel de Britse YouTube-ster en rapper KSI. In 2019 bereikte het album New Age dat hij maakte met rapper een 75e plaats.

Zijn eerste mixtape, Agust D, miste in 2016 de albumlijst. Maar sinds de doorbraak van BTS in 2018, de Zuid-Koreaanse boyband waar hij onder de naam Suga deel van uitmaakt, gaat het Agust D voor de wind. Mixtape D-2 krijgt een notering op de zestiende plaats. Agust D is ook een pseudoniem van de 27-jarige Min Yoon-Gi. Ja als je zo heet, kies je vanzelfsprekend voor een kortere klinkende naam.

#36 the 1975: Notes On A Conditional Form
Het album start op dezelfde plek waar A Broef Inquiry Into Online Relationships ook op binnenkwam op 8 december 2018. Toch is dat niet de hoogste plaats voor een album van the 1975.
Dat blijft I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It., waarmee de Britse band op 5 maart 2016 debuteerde op een negentiende plaats.