vrijdag 10 juli 2020

Hitflits: Numidia scoort eerste #1-hit en helpt Boef aan zijn dertiende; postuum #1-album voor Pop Smoke

Vorige week donderdag verscheen ‘Tout Est Bon’ van Boef feat. Numidia op de diverse digitale kanalen, maar kwam nog zo’n 150.000 streams tekort voor een notering in de Single Top 100. Op vrijdag waren dat er 679.000 en na drie dagen stond de teller op bijna 2 miljoen. Meer dan genoeg voor een eerste plaats in voorlopige singlelijst. Uiteindelijk is het nummer in de eerste week meer dan 3,5  miljoen keer gestreamd en loopt daarmee bijna 1,5 miljoen voor op ‘Tigres’ van Bilal Wahib, vorige week nog #1.

dagrecord

679.000 streams voor ‘Tout Est Bon’ van Boef feat. Numidia levert een nieuw dagrecord op. Het vorige record was 670.000 voor ‘Verleden Tijd’ van Lil’ Kleine en Frenna in 2018. Een goede derde is ‘Tigres’ van Bilal Wahib met 652.000 streams, drie weken geleden.

‘Tout Est Bon’ feat. Numidia is de dertiende #1-notering voor Boef, waarmee hij Gerard Joling die er twaalf scoorde, voorbij gaat. Maar voor de 20-jarige Numidia El Morabet, kortweg Numidia, is het haar eerste. In 2015 strandde ze in de finale van de ‘Voice Kids’. Drie jaar later scoorde ze haar eerste hits, waaronder een zesde plaats voor ‘Meli Meli’ met Ali B feat. Ronnie Flex.

Met dank aan Numudia

Die dertiende #1-hit dankt Boef aan … Numida. Zij schreef ‘Tout Est Bon’ vorig jaar tijdens een schrijverskamp en wist dat het keihard zou worden. Numidia op FunX: “Het was gewoon een vibe. Ik hou van lekkere dansnummers en toen ik dit had geschreven, zei ik meteen van: dit wordt 'm, laat dat schrijverskamp maar zitten!”
Vervolgens stuurde haar manager het nummer naar Boef, die er op stond op de track te komen. Voor Numidia was het een verrassing omdat Boef nog niet eerder een nummer had opgenomen met een vrouw. “Ik zag het niet aankomen en ik vond het zo nice.” Numidia kwam niet alleen met het liedje, ze bedacht ook de danspasjes in de videoclip van ‘Tout Est Bon’.

#1-hits aan de lopende band

De #1-hits van Boef volgen elkaar snel op. Een maand geleden stond hij op de eerste plaats met ‘Treinstation’ en twee weken later met ‘Niemand Thuis’ feat. Ashafar. ‘Tout Est Bon’ feat. Numidia is dus al de derde #1-hit voor Boef binnen zes weken. Dat is geen record, want Sandra van Nieuwland scoorde er in 2012 vier in vijf weken, waarvan drie achter elkaar!

‘Tout Est Bon’ is zeker niet de laatste #1-notering voor Boef dit jaar. Vandaag, vrijdag 10 juli 2020, is zijn album Allemaal Een Droom uitgekomen, waarvan nog zeker een aantal singles zullen worden getrokken.

SINGLE TOP 5

1. EW  Boef feat. Numida: Tout Est Bon (eerste week op #1)
2. (1)   Bilal Wahib: Tigers (op 40,26%)
3. (2)   Jawsh 685 & Jason Derulo: Savage Love (Laxed – Siren Beat)
4. (3)   Dababy feat. Roddy Ricch: Rockstar
5. (4)   Conkarah feat. Shaggy: Banana

Zo dadelijk kun je lezen dat Shoot For The Stars Aim For The Moon van Pop Smoke de nieuwe #1 is in de Album Top 100. Volgens de regels kunnen maximaal drie tracks van het album, dat niet minder dan negentien nummers telt, een notering krijgen in de Single Top 100 en dat zijn de volgende:
#28 For The Night feat. Lil Baby & Dababy
#29 The Woo feat. 50 Cent & Roddy Ricch
#48 Got It On Me

Over naar andere nieuwe noteringen van deze week. Dat zijn:
#45 Bizzey, Yung Felix, Josylvio & Tellem: Becky
Tellem = de 27-jarige Tarik Mazian uit Amersfoort. Met zijn broer Elias vormde hij het duo TM & One-Stone. Tellem maakte samen met Big2 (Twan van the Opposites), SpaceKees en Yung Felix, deel uit van de hiphopgroep Mario Kartel, dat met het gelijknamige album in 2016 tot de 36e plaats kwam. Daarnaast vormde hij met Yung Felix het duo Fountain of Youth. Als Tellem bracht hij een aantal EP’s uit.

#62 Jason Derulo. Puri & Jhorrmountain: Coño
#79 Ismo feat. Nass: Snap
#89 Chris Brown & Young Thug: Go Crazy
#94 Brent: Balenciaga (Nederlandse rapper met een beetje teveel geld, getuige zijn videoclip)

ALBUMS

Over 10 dagen, op 20 juli, zou hij 21 jaar worden. Ware het niet dat Bashar Barakan Jackson, ofwel rapper Pop Smoke, op 19 februari van dit jaar werd doodgeschoten tijdens een overval in zijn huurhuis in Los Angeles. Gisteren zijn vijf mannen aangehouden die mogelijk iets te maken hebben met de overval.

Voor zijn dood bracht Pop Smoke twee mixtapes uit, Meet The Woo en Meet The Woo 2, die beide hun hoogste notering haalden vlak na zijn dood, #52 respectievelijk #14 op 29 februari.

Na de dood van Pop Smoke nam rapper 50 Cent het initiatief om het album waaraan Pop Smoke werkte, verder af te maken. Aanvankelijk zou het album op 12 juni uitkomen, maar werd vanwege de moord op George Floyd, uitgesteld tot 3 juli.

Al direct na de release vorige week, knalde het album in de voorlopige albumlijst binnen op de eerste plaats. Daar is het niet meer vanaf gekomen en dus is het de nieuwe #1 in de Album Top 100. Mocht het album in Amerika de platinastatus bereiken, dan komt er op 20 juli, zijn geboortedag, een deluxe edition van uit.

Postuum #1

Shoot For The Stars Aim For The Moon is vernoemd naar de gelijknamige stichting die Pop Smoke voor zijn dood had opgericht. Na Avicii met Tim (in juni 2019), is Pop Smoke de tweede act in korte tijd die postuum een #1-album scoort. Daarvoor waren het onder andere André Hazes en Michael Jackson.

ALBUM TOP 5

1. EW  Pop Smoke: Shoot For The Stars Aim For The Moon (eerste week op #1)
2. (2)   the Weeknd: After Hours (op 72,21%)
3. (4)   Harry Styles: Fine Line
4. (3)   Dua Lipa: Future Nostalgia
5. (6)   Dababy: Blame It On Baby

Rough And Rowdy Ways van Bob Dylan, zakt na twee weken op de eerste plaats gestaan te hebben naar de zesde plek.

Resteren nog de overige nieuwe noteringen van deze week:
#30 Paul Weller: On Sunset
#33 Musical: Hamilton – Original Broadway Cast Recording (alle nummer zijn geschreven door de 40-jarige Lin-Manuel Miranda uit New York City
#50 Willie Nelson: First Rose of Spring
#58 Steen & EZG: Infected 19
#88 Sparks: A Steady Drip, Drip, Drip

Madvillain van Madvillain is de nieuwe #1 in de Vinyl 33. Het album stamt uit 2004 en is nu op vinyl verschenen. Madvillain is een Amerikaans hip hop duo bestaande uit MF Doom (= Danilel Dumile) en Madlib (= Otis Jackson Jr.).

Tot zover deze Hitflits. We wijzen je nog even op de Halfjaarflits met de overzichten van singles en albums in binnen en buitenland