13 is duidelijk geen ongeluksgetal voor Sieneke, want haar plaatje ‘Sha-la-lie (Ik ben verliefd)’ stijgt in de tweede week van de dertiende naar de eerste plaats van de Single Top 100. Op 1 april wordt Sieneke 18 jaar. Daarmee is ze niet alleen de jongste zangeres die voor Nederland aan het Eurovisie Songfestival meedoet, maar tevens de eerste Nederlandse deelnemer die een #1-hit scoort! De Toppers kwamen vorig jaar met ‘Shine’ tot de tweede plaats.
Het overwicht van ‘Sha-la-lie (Ik ben verliefd)’ op de #2, ‘You raise me up’ van Wesley is slechts 3,1%, maar daarmee is de Popstars-winnaar wel na twee weken zijn eerste plaats kwijt! Nikki, de vorige winnaar van Popstars wist het in 2008 met ‘Hello world’ nog drie weken vol te houden bovenaan. Op ruime afstand van de #2, ruim 40%, staat ‘A night like this’, de voormalige #1-hit van Caro Emerald, dat opnieuw stijgt vanaf de vijfde plaats.
Nog even een correctie met betrekking tot de Megaman van de afgelopen week. Daarin meldden we dat Wesley afgelopen zondag in Leiden is gehuldigd door de burgemeester. De fans weten beter, want de huldiging was niet afgelopen zondag, maar is aanstaande zondag! Dus allemaal op naar Leiden, want Wesley heeft het nog allemaal tegoed. Jammer alleen dat zijn single nu (even) niet meer #1 staat.
In zowel 2008 als 2009 scoorden ze drie hits. Het jaar is nog jong, dus wellicht zit dat er dit jaar weer voor ze in of wellicht wel vier. Met de binnenkomst van ‘Loop met me mee over zee’ op #10, is de eerste hit dit jaar een feit voor de 3js. Het is hun elfde notering en vijfde top 10-notering. En zoals het met de vorige hits verging, is die tiende plaats waarschijnlijk ook direct de hoogste notering voor ‘Loop met me mee over zee’. Of zouden ze nog wat troeven achter de hand hebben?
Na Lisa, Jeff Buckley, Leonard Cohen en Frank van Etten, is K.D. Lang de vijfde artiest die een hit scoort met ‘Halleluja’. De compositie van Leonard Cohen komt binnen op #24 en is haar eerste hit in Nederland. Dit keer is de aanleiding haar optreden tijdens de opening van de Olympische winterspelen in Vancouver, in haar thuisland Canada. In 2004 nam ze het nummer al op voor haar album ‘Hymns of the 49th parallel’. Daarna heeft ze ‘Halleluja’ tijdens diverse gelegenheden gezongen. De versie van Lisa zakt in de 41ste week van 48 naar #60.
Op #67 komt een liedje binnen dat ook een link heeft met de winterspelen in Canada. ‘Mijn hart is oranje’ van Sef Thissen, is ‘Het officiële Nationale Sport Volkslied’. Het nummer is onder andere te horen tijdens de inhuldiging van de Nederlandse sporters in het Holland Heineken House. Maar het lied zal de komende tijd ook gebruikt worden bij het lobbyen, om de Olympische spelen naar Nederland te halen.
En dan het restant eersteweeks noteringen:
#33 Anouk: ‘For bitter or worse’, tevens de titelsong van de film ‘De gelukkige huisvrouw’
#50 Timbaland feat. Katy Perry: ‘If we ever meet again’
#64 Christiaan Hof: ‘Dit lichaam luistert niet’
#66 Jay-Z feat. Mr. Hudson: ‘Young forever’
#94 Moss: ‘I apologize (dear Simon)’
#98 Robbie Williams: ‘Morning sun’
Vorig weekend viel Caro Emerald van haar paard en brak daarbij een ruggenwervel. Ter bescherming moet ze zes weken lang een gipskorset aan. En dat is net op tijd, voor haar clubtour die dan begint. Dat was het slechte nieuws, nu het goede nieuws. Want haar album ‘Deleted scenes from the cutting room floor’ staat voor de derde week bovenaan de Album Top 100, met een verschil van bijna 50% op de #2, waarover zodadelijk meer. Bovendien, en dat is nog beter nieuws, er zijn inmiddels meer dan 25.000 exemplaren van verkocht, en dat betekent een gouden plak. Dat er maar meer mogen volgen!
Na tien jaar komt de Nigeriaanse zangeres Sade (= Helen Folasade Adu, Ibadan, Oyo State, Nigeria, 16 januari 1959) weer met een nieuw album. In 1984 maakte ze haar debuut met het album ‘Diamond life’ waar wereldwijd meer dan zes miljoen van zijn verkocht, waarvan meer dan 60.000 in Nederland. Een jaar later kwam ze met ‘Promise’, die wereldwijd dezelfde verkopen haalde. ‘Stronger than pride’ uit 1988 en ‘Love deluxe’ uit 1992 deden ‘slechts’ vier miljoen, twee miljoen minder dus. Met ‘Love rock’ kwam ze in 2000 weer terug op het ‘oude’ niveau van zes miljoen stuks. De teller voor ‘Soldiers of love’, haar zesde studioalbum, bij ons binnen op #2, staat in de V.S. na één week al op meer dan een half miljoen. Daar is het na ‘Promise’ uit 1984, haar tweede #1-album. Op al die albums is Stuart Matthewman haar vaste gitarist.
‘Scratch my back’ op #10, is niet gewoon het achtste studioalbum van de 50-jarige Britse zanger-componist Peter Gabriel. Het is een coveralbum, waarop Gabriel twaalf nummers onderhanden neemt, met een orkest als begeleiding in plaats van instrumenten als een gitaar, drums etc. Gabriel nam ondermeer ‘The boy in the bubble’ van Paul Simon, ‘Heroes’ van David Bowie en ‘Street spirit (fade out)’ van Radiohead op. ‘Scratch my back’ is het eerste deel uit een tweeluik. Op het tweede deel ‘I’ll scratch yours’ zullen artiesten nummers van Gabriel coveren. Radiohead heeft al toegezegd het nummer ‘Wallflower’ voor de rekening nemen.
Op #29 komt Blaudzun binnen met ‘Seadrift soundmachine’, Blaudzun = Johannes Sigmund uit Amersfoort. Hij is een wielerfanaat, hoorde de naam Blaudzun van de Deense wielrenner Michael Blaudzun op de televisie en was meteen getriggerd. ‘Het klinkt romantisch en vaag. Iedereen kan zijn eigen invulling geven aan deze naam. Dat vind ik mooi’. ‘Seadrift soundmachine’ is na ‘Blaudzun’ in 2008, zijn tweede album.
‘Dreammaps’ op #55, is het tweede album van de Nederlandse groep the Heigths. De naam komt van zangeres/gitarist Naomi van der Ven, die graag een bandnaam wilde met ‘the’, naar het voorbeeld van Kim Deal die na the Pixies in the Breeders speelde. Vervolgens vond ze het nummer Heights op een album van singer/songwriter John Darnielle. ‘Dreammaps’ is een zogenaamd echtscheidingsalbum. De relatie van Naomi met zanger/basgitaar/drummer Mark van Rijnberk is ten einde. Vorig jaar zomer begon de groep, die verder bestaat uit Davy van der Putten op keyboards en Andries Hannaart op drums, met het tweede album. Aanvankelijk zonder Marc, maar al snel keerde hij weer terug en werden de nummers opgenomen. Tijdens de promotietournee zal Marc er niet (meer) bijzijn en worden vervangen door Andries Hannaart.
En dan het restant:
#32 Christiaan Hof: ‘Ze vangt me’
#44 Him: ‘Screamworks: love in theory and practice, chapters 1-3’, Him is de Finse band van zanger Ville Valo. In 2000 scoorde de band een hit (#33) met ‘Join me’. Hun beste album tot nu toe is ‘Dark light’ dat in 2005 de 25ste plaats bereikte. De titel van het nieuwste album ‘Screamworks: love in theory and practice, chapters 1-3’ verwijst naar de relaties die zanger Ville heeft gehad
#47 Gerard van Maasakkers & de Vaste mannen: ‘Deze jongen’
#77 Cheryl Cole: ‘3 words’
#97 K.D. Lang: ‘Recollection’
#98 Shearwater: ‘Golden archipelago’, Australische band rond zanger, songschrijver en ornitholoog Jonathan Meiburg
Het Carnaval is officieel voorbij, maar met 21 gerelateerde nummers (vorige week 25), ebt het nog flink door in de Single Top 100. Volgende week verwachten we de grote schoonmaak. Maar eerst volgt er na het weekend een nieuwe Megaman, met daarin alles over Nederlandse Eurovisiehits.
Elke week verse informatie over alle nieuwe tracks in de Single Top 100 en Album Top 100 van Nederland. Met nieuwtjes, foto's, geluidsfragmenten en links.
vrijdag 19 februari 2010
maandag 15 februari 2010
Megaman bij week 7 – 13 februari 2010
In deze Megaman wordt Wesley gered door de cd-single, zet Jos van Oss zijn pruik af, wilde Sieneke geen Nederlands zingen, fiengeren Carlo & Irene er op los (als Marco Forno & Kim Holland), zet Amy MacDonald hoog in, houdt Jamie Cullum van Rihanna, heeft Pim Feather nog genoeg dromen en gaan de vernieuwde Sjonnies ‘Helemaal los!’. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.
Wesley gered door cd-single
Wesley: You raise me up (1) *** tweede week op #1 ***
In de Download Top 50 is ‘You raise me up’ al na één week van de eerste plaats verdreven door ‘No surrender’ van Kane & Carice van Houten. Wesley zakt naar de derde plaats. Dat ‘You raise me up’ nog wel bovenaan de Single Top 100 staat, is dan ook te danken aan de fysieke cd-single die inmiddels te koop is. Het zal echter de komende weken moeilijker worden, omdat de faam van een winnaar van een talentenjacht maak kort is. Nikki, de vorige winnaar van Popstars hield het met ‘Hello world’ drie weken vol. Bovendien wordt de concurrentie er de komende weken, met nieuwe singles van 3j’s en Jan Smit, er niet minder op. En wat te denken van de speciale versies van ‘We are the world’ van Artists for Haïti en ‘Everybody hurts’ van Helping Haïti, beide benefietsingles voor Haïti?
huldiging
Afgelopen zondagmiddag heeft drs. H.J.J. (Henri) Lenferink, de burgemeester van Leiden, de 21-jarige zanger gehuldigd op het 5 meiplein in Leiden zijn woonplaats. Beelden daarvan zijn komende zaterdag te zien in ‘Op weg naar de top’, de reallife soap rond Wesley bij SBS6.
correctie: de huldiging was niet afgelopen zondag, maar is aanstaande zondag!
In de Download Top 50 is ‘You raise me up’ al na één week van de eerste plaats verdreven door ‘No surrender’ van Kane & Carice van Houten. Wesley zakt naar de derde plaats. Dat ‘You raise me up’ nog wel bovenaan de Single Top 100 staat, is dan ook te danken aan de fysieke cd-single die inmiddels te koop is. Het zal echter de komende weken moeilijker worden, omdat de faam van een winnaar van een talentenjacht maak kort is. Nikki, de vorige winnaar van Popstars hield het met ‘Hello world’ drie weken vol. Bovendien wordt de concurrentie er de komende weken, met nieuwe singles van 3j’s en Jan Smit, er niet minder op. En wat te denken van de speciale versies van ‘We are the world’ van Artists for Haïti en ‘Everybody hurts’ van Helping Haïti, beide benefietsingles voor Haïti?
huldiging
Afgelopen zondagmiddag heeft drs. H.J.J. (Henri) Lenferink, de burgemeester van Leiden, de 21-jarige zanger gehuldigd op het 5 meiplein in Leiden zijn woonplaats. Beelden daarvan zijn komende zaterdag te zien in ‘Op weg naar de top’, de reallife soap rond Wesley bij SBS6.
correctie: de huldiging was niet afgelopen zondag, maar is aanstaande zondag!
Jos van Oss kon de druk niet langer aan
Jos van Oss: Zachte G, harde L (3)
Als je de Megaman vorige week goed hebt gelezen, dan weet je wie de man in de videoclip is en dat het niet dezelfde persoon is die het nummer zingt. Beide personen hebben we namelijk al genoemd en beide heren hebben zich de afgelopen week officieel bekend gemaakt.
Het begon afgelopen donderdag met Jos van Oss, althans de jongen die in de videoclip is te zien. In Shownieuws van SBS6 deed acteur Sjaak-Pieter van Es uit Amsterdam (geboren in Lith) zijn pruik af, omdat hij de druk niet langer aankon. Vooral het feit dat zijn ouders plat gebeld werden, zou de doorslag hebben gegeven een einde aan de hype te maken. Sjaak-Pieter is naast acteur (onder andere in GTST), ook nog werkzaam in de barlounge van een restaurant. Sjaak-Pieter kende copywriter Johan Eleveld van het reclamebureau Kumpany uit Amsterdam, die het nummer heeft geschreven met de zanger, waarover zodadelijk meer. Het nummer is dan ook ontstaan als een grap, die een ‘beetje’ uit de hand is gelopen.
Zingen doet Sjaak-Pieter niet. “ Ik kan niet zingen”, laat hij zelfs weten. Dus wie is dan de zanger van ‘Zachte G, harde L’? Kort nadat Sjaak-Pieter zijn coming out maakte in Shownieuws, maakte Jeroen Habraken uit Schijndel zich bekend als de zanger van het nummer. Jeroen: “We hebben dat zolang mogelijk onduidelijk gelaten, het mysterie voedde de hype. Het ging vaak meer om de verhalen er omheen dan om het nummer zelf.” Maar Jeroen is er niet rouwig om dat de hype voorbij is. “Dan kleeft het niet zo aan mij.”
Afgelopen weekend is het Carnaval van start gegaan. Onder de grote rivieren zullen voornamelijk liedjes te horen zijn, in het plaatselijke dialect en over zaken die daar spelen. Volgens kenners zitten daar weinig nummers onder à la ‘Zachte G, harde L’, dubbelzinnig en platvoers dus. Maar of we het willen of niet, ‘Zachte G, harde L’ is in dit genre het populairste Carnavalliedje van 2010, want het nummer staat het hoogst genoteerd, op #3. Eigenlijk moet het liedje zijn plek delen met ‘Geef mij de sleutel van jouw voordeur’ van de Gebroeders Ko, want dat stond twee weken geleden ook op #3. Deze week zakt dat nummer van de vijfde naar de elfde plaats.
Jos van Oss en de Gebroeders Ko zijn slechts twee acts die met een Carnavalplaatje in de Single Top 100 staan. Tijdens Carnaval winnen, zelfs onder de grote rivieren, de zogenaamde après-ski liedjes aan populariteit. Als we beide genres onder de noemer feesthits plaatsen, blijkt zelfs dat niet minder dan 25% (= 25 nummers!) van de Single Top 100, feesthit te zijn. Dat zijn er evenveel als vorig jaar, toen de #1 een echte feestplaat was: ‘De balletjes van de Koningin’, de zesde #1-hit van André van Duin.
Op de valreep is er ook een vrouwelijke versie van ‘Zachte G, harde L’: Gooische R en ook nog dubbel D, gemaakt door het programma ‘Coen & Sander show’.
Als je de Megaman vorige week goed hebt gelezen, dan weet je wie de man in de videoclip is en dat het niet dezelfde persoon is die het nummer zingt. Beide personen hebben we namelijk al genoemd en beide heren hebben zich de afgelopen week officieel bekend gemaakt.
Het begon afgelopen donderdag met Jos van Oss, althans de jongen die in de videoclip is te zien. In Shownieuws van SBS6 deed acteur Sjaak-Pieter van Es uit Amsterdam (geboren in Lith) zijn pruik af, omdat hij de druk niet langer aankon. Vooral het feit dat zijn ouders plat gebeld werden, zou de doorslag hebben gegeven een einde aan de hype te maken. Sjaak-Pieter is naast acteur (onder andere in GTST), ook nog werkzaam in de barlounge van een restaurant. Sjaak-Pieter kende copywriter Johan Eleveld van het reclamebureau Kumpany uit Amsterdam, die het nummer heeft geschreven met de zanger, waarover zodadelijk meer. Het nummer is dan ook ontstaan als een grap, die een ‘beetje’ uit de hand is gelopen.
Zingen doet Sjaak-Pieter niet. “ Ik kan niet zingen”, laat hij zelfs weten. Dus wie is dan de zanger van ‘Zachte G, harde L’? Kort nadat Sjaak-Pieter zijn coming out maakte in Shownieuws, maakte Jeroen Habraken uit Schijndel zich bekend als de zanger van het nummer. Jeroen: “We hebben dat zolang mogelijk onduidelijk gelaten, het mysterie voedde de hype. Het ging vaak meer om de verhalen er omheen dan om het nummer zelf.” Maar Jeroen is er niet rouwig om dat de hype voorbij is. “Dan kleeft het niet zo aan mij.”
Afgelopen weekend is het Carnaval van start gegaan. Onder de grote rivieren zullen voornamelijk liedjes te horen zijn, in het plaatselijke dialect en over zaken die daar spelen. Volgens kenners zitten daar weinig nummers onder à la ‘Zachte G, harde L’, dubbelzinnig en platvoers dus. Maar of we het willen of niet, ‘Zachte G, harde L’ is in dit genre het populairste Carnavalliedje van 2010, want het nummer staat het hoogst genoteerd, op #3. Eigenlijk moet het liedje zijn plek delen met ‘Geef mij de sleutel van jouw voordeur’ van de Gebroeders Ko, want dat stond twee weken geleden ook op #3. Deze week zakt dat nummer van de vijfde naar de elfde plaats.
Jos van Oss en de Gebroeders Ko zijn slechts twee acts die met een Carnavalplaatje in de Single Top 100 staan. Tijdens Carnaval winnen, zelfs onder de grote rivieren, de zogenaamde après-ski liedjes aan populariteit. Als we beide genres onder de noemer feesthits plaatsen, blijkt zelfs dat niet minder dan 25% (= 25 nummers!) van de Single Top 100, feesthit te zijn. Dat zijn er evenveel als vorig jaar, toen de #1 een echte feestplaat was: ‘De balletjes van de Koningin’, de zesde #1-hit van André van Duin.
Op de valreep is er ook een vrouwelijke versie van ‘Zachte G, harde L’: Gooische R en ook nog dubbel D, gemaakt door het programma ‘Coen & Sander show’.
Sieneke wilde geen Nederlands zingen
Sieneke: (sha-la-lie) Ik ben verliefd (13) *** hoogste eersteweeks ***
Alles is inmiddels gezegd over het liedje ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’, de componist Pierre Kartner en de zangeres Sieneke. Op 27 mei 2010 zal zij ons land vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Nu moeten we er maar gewoon het beste van hopen, toch? Dan maar even de zaken op een rijtje.
Vorig jaar mei maakte de NOS bekend dat het af wilde van het Eurovisie Songfestival, omdat de NOS vond dat het festival niet meer bij haar taak paste als zendgemachtigde. De TROS die er al een aantal jaren opaasde, nam het hele gebeuren voor twee jaar over. De eerste stap was komen met een liedje dat meer bij de TROS zou passen dan voorheen. Meer van het volk en ieder geval in het Nederlands. Wie anders dan Pierre Kartner zou zo’n liedje kunnen schrijven?
Vorig jaar maakte de NOS bekend dat het af wilde van het Eurovisie Songfestival, omdat de NOS vond dat het festival niet meer bij haar taak paste als zendgemachtigde. De TROS die er al een aantal jaren opaasde, nam het hele gebeuren voor twee jaar over. De eerste stap was komen met een liedje dat meer bij de TROS zou passen dan voorheen. Meer van het volk en ieder geval in het Nederlands.
geen interesse uit Volendam
Het liedje zou door een zestal artiesten moeten worden uitgevoerd, waaruit dan het beste liedje gekozen zou worden. De TROS hoopte en rekende er op dat er zeker vanuit Volendam iemand naar voren zou worden geschoven. Maar toen Pierre op vrijdag 18 december 2009 het liedje ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ presenteerde, waar anders dan in de Gouden Uren van de TROS, lieten Jan Smit, Nick & Simon en ook de 3j’s weten daar niet aan mee te willen werken. ‘Er is voor ons geen eer aan te behalen, wij gaan onze reputatie niet op het spel zetten’, was de reden. Ook Gordon die zanger Bouke naar voren had geschoven, trok zich terug. ‘Er viel voor ons niets van te maken’.
coach
En dus bleef er niets over dan maar in zee te gaan met een groep onbekende artiesten, want wat zouden zij hebben te verliezen? Dat werden Vinzzent, Marlous, Peggy Mays, Loekz en Sieneke. Afgesproken was dat ze alle een coach zouden krijgen die hen zou begeleiden. Grad Damen (Vinzzent), Corry Konings (Marlous), Albert West (Peggy Mays), Frans Bauer (Loekz) en Marianne Weber (Sieneke) werden daarvoor bereid gevonden. Grad Damen, de begeleider van Vinzzent, was tweede keuze. Edsilia Rombley die eerst benaderd was, bedankte na het horen van het liedje voor de eer, omdat ze zich niet kon verenigen met de opzet door de TROS: één liedje uitgevoerd door vijf acts. Haar man Tjeerd Oosterhuis had maar wat graag zelf een liedje geschreven!
Nationale finale
Na nog een relletje over het bijna terugtrekken van Marlous en haar coach Corry Konings, was er op zondag 7 februari eindelijk het moment dat allen hun uitvoering ten gehore konden brengen. De jury bestond uit Tatjana Simic, radio-dj Daniël Dekker, George Baker en meervoudig winnaar Johnny Logan. Na het festival liet Logan weten de liedjes een aanfluiting te vinden. Ook de andere juryleden lieten al tijdens de jurering blijken de kwaliteit van de uitvoeringen onder de maat te vinden. Maar ja, je moet wat. En dus werd er gestemd. Zowel Loekz (van Frans Bauer) als Sieneke (van Marianne Weber) kreeg 2 punten. Het publiek in de zaal kon de doorslag geven, maar koos voor Vinzzent (van Grad Damen), de grote favoriet van Pierre Kartner, omdat Vinzzent hem deed herinneren aan Tom Jones.
knoop doorhakken
Voor de uitzending had de TROS Kartner al verteld dat als de stemmen zouden staken, hij de knoop moest doorhakken. Hoewel dit Pierre wel heel goed zou uitkomen, zag hij het meer als een theoretische mogelijkheid en hield daar dus geen rekening mee. Op het moment suprème deed Pierre echter voorkomen dat hij voor een voldongen feit werd gesteld. Nadat de druk door presentatrice Yolanthe Kabau van Kasbergen nog wat was opgevoerd, kwam het hoge woord eruit: ‘nou Sieneke’, riep hij, waarbij zijn hand ‘gevoelsmatig voor Sieneke omhoog ging’, zoals hij achteraf verklaarde. Maar laten we wel wezen, dit komt Pierre allemaal heel goed uit. Hij heeft het liedje geschreven en heeft nu ook nog bepaald wie het mag gaan zingen in Oslo. Bovendien ligt de versie door Sieneke het dichtst bij zijn eigen uitvoering. En als het liedje nu ook nog de finale haalt, is het helemaal feest in huize Kartner! Volgens Pierrre ‘komen we hier echt ver mee, en dan zal mijn wraak zoet zijn!’ En mocht het toch niets worden, dan heeft Kartner beloofd te gaan emigreren … over 25 jaar! Over ruim drie maanden (!) weten we hoever ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ is gekomen.
regionale steun
Arme Sieneke Peeters (Nijmegen, 1 april 1992), die alle bagger over haar heen krijgt, terwijl zij de laatste is die daar schuldig aan is. Sieneke: “Al die kritiek doet echt wat met me. Maar ik probeer me te concentreren op de positieve reacties.” En die zijn er ook, want alle dertien regionale omroepen hebben de handen ineen geslagen: aanstaande donderdag, 18 februari, zal ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ om 11.15 uur op alle dertien stations te horen zijn. RTV Oost en Omroep Gelderland hebben zelfs al plannen een speciale site voor Sieneke in het leven te roepen. Voorlopig kan een ieder zijn steun betuigen op de website van de Sterrenparade.
niet Nederlandstalig
Sieneke vond dansen altijd leuk, maar zingen, nee ze wist niet dat ze het in zich had. Dat gebeurde pas in 2005, nadat ze in the Matrixx gedeeld eerste werd met het liedje ‘White flag’ van Dido. Haar moeder Marie ziet dat ook in en laat weinig aan het toeval over. Sieneke krijgt zangles van Alice de Vries van Maywood, dat in 1990 meedeed aan het Eurovisie Songfestival met ‘Ik wil alles met je delen’ en vijftiende kwam. Op 1 april 2007, op Sieneke haar vijftiende verjaardag, overhandigt Thomas Berg haar de eerste cd, met zes nieuwe liedjes en zes covers uit de jaren ’80. Volgens haar moeder vindt ze alles mooi, ‘behalve Nederlandstalig’, vult Sieneke zelf aan!
zo kan het dus ook!
Giel Beelen, dj op 3FM heeft regelmatig muzikale gasten in zijn ochtendprogramma. Sinds de nationale finale, vraagt hij aan zijn gast of deze ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ wil zingen, zoals het zou moeten. Dat heeft de afgelopen week al een paar zeer verrassende uitvoeringen opgeleverd, waaronder Pam Feather, Fabrizio, Lange Frans en met als voorlopig hoogtepunt, een ‘kinky’ versie door Ellen ten Damme!
Alles is inmiddels gezegd over het liedje ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’, de componist Pierre Kartner en de zangeres Sieneke. Op 27 mei 2010 zal zij ons land vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Nu moeten we er maar gewoon het beste van hopen, toch? Dan maar even de zaken op een rijtje.
Vorig jaar mei maakte de NOS bekend dat het af wilde van het Eurovisie Songfestival, omdat de NOS vond dat het festival niet meer bij haar taak paste als zendgemachtigde. De TROS die er al een aantal jaren opaasde, nam het hele gebeuren voor twee jaar over. De eerste stap was komen met een liedje dat meer bij de TROS zou passen dan voorheen. Meer van het volk en ieder geval in het Nederlands. Wie anders dan Pierre Kartner zou zo’n liedje kunnen schrijven?
Vorig jaar maakte de NOS bekend dat het af wilde van het Eurovisie Songfestival, omdat de NOS vond dat het festival niet meer bij haar taak paste als zendgemachtigde. De TROS die er al een aantal jaren opaasde, nam het hele gebeuren voor twee jaar over. De eerste stap was komen met een liedje dat meer bij de TROS zou passen dan voorheen. Meer van het volk en ieder geval in het Nederlands.
geen interesse uit Volendam
Het liedje zou door een zestal artiesten moeten worden uitgevoerd, waaruit dan het beste liedje gekozen zou worden. De TROS hoopte en rekende er op dat er zeker vanuit Volendam iemand naar voren zou worden geschoven. Maar toen Pierre op vrijdag 18 december 2009 het liedje ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ presenteerde, waar anders dan in de Gouden Uren van de TROS, lieten Jan Smit, Nick & Simon en ook de 3j’s weten daar niet aan mee te willen werken. ‘Er is voor ons geen eer aan te behalen, wij gaan onze reputatie niet op het spel zetten’, was de reden. Ook Gordon die zanger Bouke naar voren had geschoven, trok zich terug. ‘Er viel voor ons niets van te maken’.
coach
En dus bleef er niets over dan maar in zee te gaan met een groep onbekende artiesten, want wat zouden zij hebben te verliezen? Dat werden Vinzzent, Marlous, Peggy Mays, Loekz en Sieneke. Afgesproken was dat ze alle een coach zouden krijgen die hen zou begeleiden. Grad Damen (Vinzzent), Corry Konings (Marlous), Albert West (Peggy Mays), Frans Bauer (Loekz) en Marianne Weber (Sieneke) werden daarvoor bereid gevonden. Grad Damen, de begeleider van Vinzzent, was tweede keuze. Edsilia Rombley die eerst benaderd was, bedankte na het horen van het liedje voor de eer, omdat ze zich niet kon verenigen met de opzet door de TROS: één liedje uitgevoerd door vijf acts. Haar man Tjeerd Oosterhuis had maar wat graag zelf een liedje geschreven!
Nationale finale
Na nog een relletje over het bijna terugtrekken van Marlous en haar coach Corry Konings, was er op zondag 7 februari eindelijk het moment dat allen hun uitvoering ten gehore konden brengen. De jury bestond uit Tatjana Simic, radio-dj Daniël Dekker, George Baker en meervoudig winnaar Johnny Logan. Na het festival liet Logan weten de liedjes een aanfluiting te vinden. Ook de andere juryleden lieten al tijdens de jurering blijken de kwaliteit van de uitvoeringen onder de maat te vinden. Maar ja, je moet wat. En dus werd er gestemd. Zowel Loekz (van Frans Bauer) als Sieneke (van Marianne Weber) kreeg 2 punten. Het publiek in de zaal kon de doorslag geven, maar koos voor Vinzzent (van Grad Damen), de grote favoriet van Pierre Kartner, omdat Vinzzent hem deed herinneren aan Tom Jones.
knoop doorhakken
Voor de uitzending had de TROS Kartner al verteld dat als de stemmen zouden staken, hij de knoop moest doorhakken. Hoewel dit Pierre wel heel goed zou uitkomen, zag hij het meer als een theoretische mogelijkheid en hield daar dus geen rekening mee. Op het moment suprème deed Pierre echter voorkomen dat hij voor een voldongen feit werd gesteld. Nadat de druk door presentatrice Yolanthe Kabau van Kasbergen nog wat was opgevoerd, kwam het hoge woord eruit: ‘nou Sieneke’, riep hij, waarbij zijn hand ‘gevoelsmatig voor Sieneke omhoog ging’, zoals hij achteraf verklaarde. Maar laten we wel wezen, dit komt Pierre allemaal heel goed uit. Hij heeft het liedje geschreven en heeft nu ook nog bepaald wie het mag gaan zingen in Oslo. Bovendien ligt de versie door Sieneke het dichtst bij zijn eigen uitvoering. En als het liedje nu ook nog de finale haalt, is het helemaal feest in huize Kartner! Volgens Pierrre ‘komen we hier echt ver mee, en dan zal mijn wraak zoet zijn!’ En mocht het toch niets worden, dan heeft Kartner beloofd te gaan emigreren … over 25 jaar! Over ruim drie maanden (!) weten we hoever ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ is gekomen.
regionale steun
Arme Sieneke Peeters (Nijmegen, 1 april 1992), die alle bagger over haar heen krijgt, terwijl zij de laatste is die daar schuldig aan is. Sieneke: “Al die kritiek doet echt wat met me. Maar ik probeer me te concentreren op de positieve reacties.” En die zijn er ook, want alle dertien regionale omroepen hebben de handen ineen geslagen: aanstaande donderdag, 18 februari, zal ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ om 11.15 uur op alle dertien stations te horen zijn. RTV Oost en Omroep Gelderland hebben zelfs al plannen een speciale site voor Sieneke in het leven te roepen. Voorlopig kan een ieder zijn steun betuigen op de website van de Sterrenparade.
niet Nederlandstalig
Sieneke vond dansen altijd leuk, maar zingen, nee ze wist niet dat ze het in zich had. Dat gebeurde pas in 2005, nadat ze in the Matrixx gedeeld eerste werd met het liedje ‘White flag’ van Dido. Haar moeder Marie ziet dat ook in en laat weinig aan het toeval over. Sieneke krijgt zangles van Alice de Vries van Maywood, dat in 1990 meedeed aan het Eurovisie Songfestival met ‘Ik wil alles met je delen’ en vijftiende kwam. Op 1 april 2007, op Sieneke haar vijftiende verjaardag, overhandigt Thomas Berg haar de eerste cd, met zes nieuwe liedjes en zes covers uit de jaren ’80. Volgens haar moeder vindt ze alles mooi, ‘behalve Nederlandstalig’, vult Sieneke zelf aan!
zo kan het dus ook!
Giel Beelen, dj op 3FM heeft regelmatig muzikale gasten in zijn ochtendprogramma. Sinds de nationale finale, vraagt hij aan zijn gast of deze ‘(sha-la-lie) Ik ben verliefd’ wil zingen, zoals het zou moeten. Dat heeft de afgelopen week al een paar zeer verrassende uitvoeringen opgeleverd, waaronder Pam Feather, Fabrizio, Lange Frans en met als voorlopig hoogtepunt, een ‘kinky’ versie door Ellen ten Damme!
Fabrizio houdt van foute jaren ’80 muziek
Fabrizio: Sjiek is miech dat (22)
Fabrizio is het typetje van de 33-jarige Maastrichtenaar Kevin Cramer, die aanvankelijk een duo formde met Fabio (=Mark Voorst). Vorig jaar Carnaval zijn de twee doorgebroken met het nummer ‘Bel lando’, de Maastrichtse variant op ‘Bailando’. Doordat Mark het te druk kreeg met zijn vaderschap, is hij afgehaakt en gaat Fabrizio alleen verder. Wel is Fabio te horen op acht nummers op het album ‘Ein bitsje amore’, dat eind juli 2009 verscheen. Daarop stond ook ‘Sjiek is miech dat’, een Maastrichtse cover van ‘Felicità’, #18-hit van Al Bano e Romina Power uit 1982.
Fabrizio/Kevin houdt enorm van de foute hits uit de jaren tachtig en de bekende Italo disco. ‘Foute jaren tachtig muziek uit de Italiaanse synthesizerkeuken’, noemt hij ze. ‘Die zijn zo fout dat het gewoon weer heel leuk wordt.’ Zijn oudere broer, die veel van die singletjes kocht, heeft hem daarmee aangestoken. De liedjes in het Maastrichtse dialect op het album ‘Ein bitsje amore’ hebben hun basis dan ook in de jaren ’80. Voor ‘Sjiek is miech dat’ maakte Kevin zelf de muziekband, waarbij het tempo net iets sneller is dan het origineel, iets wat de hedendaagse jeugd waardeert. De tekst is van Patrick Jaspers, broer van Dieter, ook wel bekend als Dieter Koblenz.
Fabrizio is het typetje van de 33-jarige Maastrichtenaar Kevin Cramer, die aanvankelijk een duo formde met Fabio (=Mark Voorst). Vorig jaar Carnaval zijn de twee doorgebroken met het nummer ‘Bel lando’, de Maastrichtse variant op ‘Bailando’. Doordat Mark het te druk kreeg met zijn vaderschap, is hij afgehaakt en gaat Fabrizio alleen verder. Wel is Fabio te horen op acht nummers op het album ‘Ein bitsje amore’, dat eind juli 2009 verscheen. Daarop stond ook ‘Sjiek is miech dat’, een Maastrichtse cover van ‘Felicità’, #18-hit van Al Bano e Romina Power uit 1982.
Fabrizio/Kevin houdt enorm van de foute hits uit de jaren tachtig en de bekende Italo disco. ‘Foute jaren tachtig muziek uit de Italiaanse synthesizerkeuken’, noemt hij ze. ‘Die zijn zo fout dat het gewoon weer heel leuk wordt.’ Zijn oudere broer, die veel van die singletjes kocht, heeft hem daarmee aangestoken. De liedjes in het Maastrichtse dialect op het album ‘Ein bitsje amore’ hebben hun basis dan ook in de jaren ’80. Voor ‘Sjiek is miech dat’ maakte Kevin zelf de muziekband, waarbij het tempo net iets sneller is dan het origineel, iets wat de hedendaagse jeugd waardeert. De tekst is van Patrick Jaspers, broer van Dieter, ook wel bekend als Dieter Koblenz.
zondag 14 februari 2010
B-yentl brengt ode aan haar moeder
B-yentl: Payday (49)
Haar eerste hit, ‘No one but you’ zakt vijf plaatsen en komt op #29 terecht. Niets bijzonders zou je zeggen, toch? Ware het niet dat het nummer in twee sessies nu 64 weken genoteerd staat. Als we twee kerstweken niet meetellen (in 2000 en 2001), is dat evenveel als ‘Kabouterdans’ van Kabouter Plop. En anders moet ze nog twee weken geduld hebben om dat record te evenaren. In ieder geval is ‘No one but you’ qua punten het populairst in de afgelopen 41 jaar.
Ook ‘Miracle’ de vorige single van B-yentl staat nog steeds genoteerd. In de 15de week maakt het nummer een enorme duikeling, van 55 naar #95. Maar haar hits volgen elkaar snel op, want op #49 komt ‘Payday’ binnen, dat tevens de titel is van haar tweede album dat binnenkort verschijnt. Al in maart 2009 werd aan het nieuwe album begonnen, waarop ze in het nummer ‘For all the joy’ een ode brengt aan haar moeder. Een andere ode brengt ze in ‘Cry’ aan zangeres Etta James.
Haar eerste hit, ‘No one but you’ zakt vijf plaatsen en komt op #29 terecht. Niets bijzonders zou je zeggen, toch? Ware het niet dat het nummer in twee sessies nu 64 weken genoteerd staat. Als we twee kerstweken niet meetellen (in 2000 en 2001), is dat evenveel als ‘Kabouterdans’ van Kabouter Plop. En anders moet ze nog twee weken geduld hebben om dat record te evenaren. In ieder geval is ‘No one but you’ qua punten het populairst in de afgelopen 41 jaar.
Ook ‘Miracle’ de vorige single van B-yentl staat nog steeds genoteerd. In de 15de week maakt het nummer een enorme duikeling, van 55 naar #95. Maar haar hits volgen elkaar snel op, want op #49 komt ‘Payday’ binnen, dat tevens de titel is van haar tweede album dat binnenkort verschijnt. Al in maart 2009 werd aan het nieuwe album begonnen, waarop ze in het nummer ‘For all the joy’ een ode brengt aan haar moeder. Een andere ode brengt ze in ‘Cry’ aan zangeres Etta James.
Carlo & Irene fiengeren er op los
Marc Forno feat. Kim Holland: Fienger, fienger, fienger (50)
We dachten, kan het nog platvoerser dan ‘Zachte G, harde l’ van Jos van Oss? Ja dat blijkt uit ‘Fienger, fienger, fienger’ van Marc Forno feat. Kim Holland, een persiflage dat wel.
Marc Forno en Kim Holland zijn typetjes van Carlo Boszhard (Amsterdam, 26 juni 1969) en Irene Lucia Moors (Alkmaar, 18 juni 1967). Samen maken ze de TV-kantine, waarin diverse bekende personen worden gepersifleerd, en waarvan het tweede seizoen op 9 april begint. Persifleren zitten de twee in het bloed. Dat begon al in 1996 toen ze een persiflage opnamen van de soap Goede Tijden Slechte Tijden, die ze ‘Pittige tijden’ noemden en dat een onderdeel was van ‘Telekids’. Tussen 2000 – 2009 maakten de twee ‘Life & Cooking’ en ook daarin persifleerden ze er op los. Volgens Irene Moors, die in 1995 twee hits en twee top 10-albums scoorde met de Smurfen, is het idee voor ‘Fienger, fienger, fienger’ al ontstaan in de eerste TV-kantine. Daarin doet Marc Forno, ter voorbereiding op Sterrenslag, ontspanning- en bewegingoefeningen met het vingerdansje, en dat neemt hij erg serieus. De dans is enorm nagedaan op braderieën en scholen, het bleek een hilarisch fragment om te kopiëren. Voor het Carnaval hebben de twee een volledige versie gemaakt, kompleet met videoclip.
We dachten, kan het nog platvoerser dan ‘Zachte G, harde l’ van Jos van Oss? Ja dat blijkt uit ‘Fienger, fienger, fienger’ van Marc Forno feat. Kim Holland, een persiflage dat wel.
Marc Forno en Kim Holland zijn typetjes van Carlo Boszhard (Amsterdam, 26 juni 1969) en Irene Lucia Moors (Alkmaar, 18 juni 1967). Samen maken ze de TV-kantine, waarin diverse bekende personen worden gepersifleerd, en waarvan het tweede seizoen op 9 april begint. Persifleren zitten de twee in het bloed. Dat begon al in 1996 toen ze een persiflage opnamen van de soap Goede Tijden Slechte Tijden, die ze ‘Pittige tijden’ noemden en dat een onderdeel was van ‘Telekids’. Tussen 2000 – 2009 maakten de twee ‘Life & Cooking’ en ook daarin persifleerden ze er op los. Volgens Irene Moors, die in 1995 twee hits en twee top 10-albums scoorde met de Smurfen, is het idee voor ‘Fienger, fienger, fienger’ al ontstaan in de eerste TV-kantine. Daarin doet Marc Forno, ter voorbereiding op Sterrenslag, ontspanning- en bewegingoefeningen met het vingerdansje, en dat neemt hij erg serieus. De dans is enorm nagedaan op braderieën en scholen, het bleek een hilarisch fragment om te kopiëren. Voor het Carnaval hebben de twee een volledige versie gemaakt, kompleet met videoclip.
Labels:
Carlo Boszhard,
Irene Moors,
Kim Holland,
Marc Forno
Noorse zanger helpt Train aan hit
Train: Hey, soul sister (54)
Na ‘Drops of Jupiter (tell me)’ (#5 in 2001), scoorde de Amerikaanse band Train nog twee hitjes: ‘Something more’ (#70 in 2001) en ‘She’s on fire’ (#88 in 2002), maar die vielen in het niet bij hun eerste knaller. Hoewel de band daarna nog twee albums uitbracht, ‘My private nation’ in 2003 en ‘For me, it’s you’ in 2006, leek het er op dat de groep een One hit wonder zou blijven. Totdat we eind vorig jaar het nummer ‘Hey, soul sister’ hoorden langskomen. In januari bereikte het al de eerste plaats van de Amerikaanse downloadlijsten en zijn er daar al bijna 1,5 miljoen downloads van verkocht. Daar kan het dus wel!
INXS
Train is afkomstig uit San Francisco en heeft sinds 1994 diverse samenstellingen gekend. Anno 2010 bestaat de band uit Patrick Monahan (zang), Scott Underwood (drums) en Jimmy Stafford (gitaar). Patrick schrijft ook liedjes met anderen, waaronder het Noorse productieduo Espionage, dat bestaat uit Espen Lind en Amund Bjorklund. Nadat de drie het nummer ‘Brick by brick’ hadden geschreven, wilde Patrick nog een ander nummer met de twee opnemen. Hij wilde dat het een INXS-achtig liedje zou worden, waarop de twee de toon zetten en Patrick aan het schrijven sloeg.
Maar toen hij het nummer wilde zingen, vond hij dat de gitaar helemaal niet bij het nummer paste. Daarop pakte Espen Lind (die wij nog kennen van zijn #10-hit ‘When Suzannah cries’ uit 1997) de ukelele en begon daarop te spelen. Voor Patrick maakte dat het verschil: “It made my words dance. It made sense. These words were meant to dance with ukulele and not guitar.”
Na ‘Drops of Jupiter (tell me)’ (#5 in 2001), scoorde de Amerikaanse band Train nog twee hitjes: ‘Something more’ (#70 in 2001) en ‘She’s on fire’ (#88 in 2002), maar die vielen in het niet bij hun eerste knaller. Hoewel de band daarna nog twee albums uitbracht, ‘My private nation’ in 2003 en ‘For me, it’s you’ in 2006, leek het er op dat de groep een One hit wonder zou blijven. Totdat we eind vorig jaar het nummer ‘Hey, soul sister’ hoorden langskomen. In januari bereikte het al de eerste plaats van de Amerikaanse downloadlijsten en zijn er daar al bijna 1,5 miljoen downloads van verkocht. Daar kan het dus wel!
INXS
Train is afkomstig uit San Francisco en heeft sinds 1994 diverse samenstellingen gekend. Anno 2010 bestaat de band uit Patrick Monahan (zang), Scott Underwood (drums) en Jimmy Stafford (gitaar). Patrick schrijft ook liedjes met anderen, waaronder het Noorse productieduo Espionage, dat bestaat uit Espen Lind en Amund Bjorklund. Nadat de drie het nummer ‘Brick by brick’ hadden geschreven, wilde Patrick nog een ander nummer met de twee opnemen. Hij wilde dat het een INXS-achtig liedje zou worden, waarop de twee de toon zetten en Patrick aan het schrijven sloeg.
Maar toen hij het nummer wilde zingen, vond hij dat de gitaar helemaal niet bij het nummer paste. Daarop pakte Espen Lind (die wij nog kennen van zijn #10-hit ‘When Suzannah cries’ uit 1997) de ukelele en begon daarop te spelen. Voor Patrick maakte dat het verschil: “It made my words dance. It made sense. These words were meant to dance with ukulele and not guitar.”
Amy MacDonald zet hoog in
Amy MacDonald: Don’t tell me that it’s over (60)
Als je van je debuutalbum (‘This is the life’) wereldwijd zo’n 2,5 miljoen stuks verkoopt, je gelijknamige single in vier landen #1 komt, waaronder voor het eerst in Nederland, dan is de druk hoog voor het tweede album. ‘A curious thing’ heet het tweede album van de Schotse Amy MacDonald, wat over een kleine maand in de winkels moet liggen.
Twee jaar geleden scoorde Amy in Vlaanderen en Nederland de hit van het jaar met ‘This is the life’, waarvan in ons land meer dan 40.000 werden verkocht, genoeg voor goud, te weinig voor platina. In de decenniumlijst kwam het nummer slechts tot de 99ste plaats, wat aangeeft dat er in ons land nog maar weinig singles worden verkocht, want 40.000 is wel erg weinig voor dé hit van het jaar.
Op het nieuwe album ‘A curious thing’ staan dertien nummers waaronder haar versie van ‘Dancing in the dark’ van Bruce Springsteen. Daarnaast heeft Amy drie nummers geschreven over overleden mensen. ‘Spark’ is een nummer over de tweejarige Jamie Bulger, die in 1993 door twee jongens van tien werd doodgestoken. Ze schreef het nummer vorig jaar na het zien van een documentaire over de tragedie van zeventien jaar geleden. De andere nummers gaan over Michael Jackson en haar grootouders. Het nieuwe album is anders dan ‘This is the life’ en dat komt voor een groot deel doordat ze bijna twee jaar lang op tournee is geweest. Wat ook anders is haar doel: namelijk 5 miljoen stuks verkopen, het dubbele van ‘This is the life’!
Als je van je debuutalbum (‘This is the life’) wereldwijd zo’n 2,5 miljoen stuks verkoopt, je gelijknamige single in vier landen #1 komt, waaronder voor het eerst in Nederland, dan is de druk hoog voor het tweede album. ‘A curious thing’ heet het tweede album van de Schotse Amy MacDonald, wat over een kleine maand in de winkels moet liggen.
Twee jaar geleden scoorde Amy in Vlaanderen en Nederland de hit van het jaar met ‘This is the life’, waarvan in ons land meer dan 40.000 werden verkocht, genoeg voor goud, te weinig voor platina. In de decenniumlijst kwam het nummer slechts tot de 99ste plaats, wat aangeeft dat er in ons land nog maar weinig singles worden verkocht, want 40.000 is wel erg weinig voor dé hit van het jaar.
Op het nieuwe album ‘A curious thing’ staan dertien nummers waaronder haar versie van ‘Dancing in the dark’ van Bruce Springsteen. Daarnaast heeft Amy drie nummers geschreven over overleden mensen. ‘Spark’ is een nummer over de tweejarige Jamie Bulger, die in 1993 door twee jongens van tien werd doodgestoken. Ze schreef het nummer vorig jaar na het zien van een documentaire over de tragedie van zeventien jaar geleden. De andere nummers gaan over Michael Jackson en haar grootouders. Het nieuwe album is anders dan ‘This is the life’ en dat komt voor een groot deel doordat ze bijna twee jaar lang op tournee is geweest. Wat ook anders is haar doel: namelijk 5 miljoen stuks verkopen, het dubbele van ‘This is the life’!
Ferry Corsten nodigt je uit voor een remix
System F: Out of the blue 2010 (72)
In 1999 was ‘Out of the blue’ de eerste hit voor Ferry Corsten onder zijn alias System F. Daarna werkte hij onder andere samen met Tiësto (als Gouryella en Vimana) en Vincent de Moor (als Veracoccha). Maar Ferry bracht ook nummers uit onder zijn eigen naam, Ferry Corsten dus. Omdat ‘Out of the blue’ destijds zijn eerste succes was en een grote inspiratiebron is gebleken voor diverse dj’s, is het nummer opnieuw uitgebracht. Een groot aantal dj’s en remixers, waaronder Tiësto, Hi_tack, Laidback Luke en Koen Groeneveld, hebben de originele versie uit 1999 onderhanden genomen. Op de cd-maxi staan dan ook niet minder dan negen versies.
remix-wedstrijd
Maar daar blijft het niet bij, want ook jij kan je eigen remix maken van ‘Out of the blue’. Tot 23 februari kun je op Ferry zijn site de originele delen van het nummer downloaden en deze remixen. Vervolgens kunnen de bezoekers uit de door Ferry gekozen inzendingen de beste kiezen. De beste komen op het album ‘Champions’ van System F en iedere winnaar krijgt daar € 250,-- voor. Geïnteresseerd? Surf dan snel naar zijn site! Succes.
En succes is er misschien ook voor Ferry zelf, want hij is twee keer genomineerd voor een Dance Award. In de categorie ‘beste Europese dj’ en ‘beste radio mix show’. Op 25 maart worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de 25ste editie van de Winter Music Conference in Miami. Stemmen kan nog!
In 1999 was ‘Out of the blue’ de eerste hit voor Ferry Corsten onder zijn alias System F. Daarna werkte hij onder andere samen met Tiësto (als Gouryella en Vimana) en Vincent de Moor (als Veracoccha). Maar Ferry bracht ook nummers uit onder zijn eigen naam, Ferry Corsten dus. Omdat ‘Out of the blue’ destijds zijn eerste succes was en een grote inspiratiebron is gebleken voor diverse dj’s, is het nummer opnieuw uitgebracht. Een groot aantal dj’s en remixers, waaronder Tiësto, Hi_tack, Laidback Luke en Koen Groeneveld, hebben de originele versie uit 1999 onderhanden genomen. Op de cd-maxi staan dan ook niet minder dan negen versies.
remix-wedstrijd
Maar daar blijft het niet bij, want ook jij kan je eigen remix maken van ‘Out of the blue’. Tot 23 februari kun je op Ferry zijn site de originele delen van het nummer downloaden en deze remixen. Vervolgens kunnen de bezoekers uit de door Ferry gekozen inzendingen de beste kiezen. De beste komen op het album ‘Champions’ van System F en iedere winnaar krijgt daar € 250,-- voor. Geïnteresseerd? Surf dan snel naar zijn site! Succes.
En succes is er misschien ook voor Ferry zelf, want hij is twee keer genomineerd voor een Dance Award. In de categorie ‘beste Europese dj’ en ‘beste radio mix show’. Op 25 maart worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de 25ste editie van de Winter Music Conference in Miami. Stemmen kan nog!
Eric Dikeb houdt rekening met de buren
Eric Dikeb: Zeg buur (74)
Eic Dikeb (Den Haag, 16 november 1970) is van vele markten thuis en eigenaar van vier bedrijfjes. Ej Music brengt zijn (eigen) nummers uit en zorgt voor de boekingen (zo’n 100 per jaar), Ej TV maakt commercials en tv-programma’s voor onder andere regionale zenders (Clip & Klaar), Incredible records brengt wereldwijd clubmuziek uit en High Tea & Co Nederland verzorgt een high tea, thuis of waar dan ook.
Wij houden het op de activiteiten dat Ej Music uitvoert, want dat levert de hits op. ‘Zeg buur’ is inmiddels zijn negende notering. Zowel zijn kleinste als grootste hit scoorde hij in hetzelfde jaar, 2004. De kleinste was ‘Moeder (Mutter)’ dat een weekje op #100 stond, de grootste ‘Lekker aan ’t werk’ vs 4Joy, dat tot #30 kwam. In de Britse hitparade bereikte zijn compositie ‘Pizzahut’ in 2003 de tweede plaats als ‘Fast food song’, in de uitvoering van de Fastfood rockers. Wereldwijd gingen er zelfs zo’n zeven miljoen exemplaren van over de toonbank. Ej staat overigens voor zijn zoontje, met wie hij meedeed aan het tv-programma ‘Mijn vader is de beste’, dat op zaterdagavond wordt uitgezonden.
Eic Dikeb (Den Haag, 16 november 1970) is van vele markten thuis en eigenaar van vier bedrijfjes. Ej Music brengt zijn (eigen) nummers uit en zorgt voor de boekingen (zo’n 100 per jaar), Ej TV maakt commercials en tv-programma’s voor onder andere regionale zenders (Clip & Klaar), Incredible records brengt wereldwijd clubmuziek uit en High Tea & Co Nederland verzorgt een high tea, thuis of waar dan ook.
Wij houden het op de activiteiten dat Ej Music uitvoert, want dat levert de hits op. ‘Zeg buur’ is inmiddels zijn negende notering. Zowel zijn kleinste als grootste hit scoorde hij in hetzelfde jaar, 2004. De kleinste was ‘Moeder (Mutter)’ dat een weekje op #100 stond, de grootste ‘Lekker aan ’t werk’ vs 4Joy, dat tot #30 kwam. In de Britse hitparade bereikte zijn compositie ‘Pizzahut’ in 2003 de tweede plaats als ‘Fast food song’, in de uitvoering van de Fastfood rockers. Wereldwijd gingen er zelfs zo’n zeven miljoen exemplaren van over de toonbank. Ej staat overigens voor zijn zoontje, met wie hij meedeed aan het tv-programma ‘Mijn vader is de beste’, dat op zaterdagavond wordt uitgezonden.
Dennie Christian komt met nieuw album
Dennie Christian: Besame mucho (2010 versie) (75)
Net op de valreep probeert Dennie Christian (= Bernhard Althoff, Bergisch Gladbach, 22 mei 1956) nog een graantje mee te pikken van het Carnavalseizoen. Daarvoor heeft hij samen met producer Manfred Jongenelis, zijn #10-hit ‘Besame mucho’ uit 1976, van een 2010 geluid voorzien. Eerder deden de twee dat ook al met ‘Zaterdagavond’, een duet van Dennie met Mieke (#24 in 1985), dat alleen in België is uitgebracht. Daar is het nummer het officiële jubileumlied van het ‘Schlagerfestival’ dat op 3 en 4 april 2010 wordt gehouden in de Ethias Arena in Hasselt, en gepresenteerd zal worden door Dennie. Maar het blijft niet bij remakes van oude hits. In mei kun je een heel nieuw album van Dennie verwachten, getiteld ‘Typisch Dennie Christian’. Daarop komen ook een aantal nieuwe nummers, geschreven door Dennie en Manfred.
Net op de valreep probeert Dennie Christian (= Bernhard Althoff, Bergisch Gladbach, 22 mei 1956) nog een graantje mee te pikken van het Carnavalseizoen. Daarvoor heeft hij samen met producer Manfred Jongenelis, zijn #10-hit ‘Besame mucho’ uit 1976, van een 2010 geluid voorzien. Eerder deden de twee dat ook al met ‘Zaterdagavond’, een duet van Dennie met Mieke (#24 in 1985), dat alleen in België is uitgebracht. Daar is het nummer het officiële jubileumlied van het ‘Schlagerfestival’ dat op 3 en 4 april 2010 wordt gehouden in de Ethias Arena in Hasselt, en gepresenteerd zal worden door Dennie. Maar het blijft niet bij remakes van oude hits. In mei kun je een heel nieuw album van Dennie verwachten, getiteld ‘Typisch Dennie Christian’. Daarop komen ook een aantal nieuwe nummers, geschreven door Dennie en Manfred.
One Republic herhaalt (zichzelf een beetje)
OneRepublic: All the right moves (76)
Als je denkt bij het horen van het nummer ‘All the right moves’ van OneRepublic, dat heb ik vaker gehoord, dan geven we je volmondig gelijk. Wij dachten eerst te maken te hebben met een nieuwe single van het Russische duo t.A.T.u., dat in 2002 een #2-hit scoorde met ‘All the things she said’. Maar het bleek toch de nieuwe single van OneRepublic te zijn, de band van Ryan Benjamin Tedder. Tedder schreef nummers voor diverse acts, waaronder Backstreet boys, Beyoncé, Esmée Denters, Jennifer Lopez, Kelly Clarkson, Leona Lewis en t.A.T.u.! Dus dat verklaart een hoop. ‘All the right moves’ is de eerste single van het album ‘Waking up’, dat eind september verscheen.
Als je denkt bij het horen van het nummer ‘All the right moves’ van OneRepublic, dat heb ik vaker gehoord, dan geven we je volmondig gelijk. Wij dachten eerst te maken te hebben met een nieuwe single van het Russische duo t.A.T.u., dat in 2002 een #2-hit scoorde met ‘All the things she said’. Maar het bleek toch de nieuwe single van OneRepublic te zijn, de band van Ryan Benjamin Tedder. Tedder schreef nummers voor diverse acts, waaronder Backstreet boys, Beyoncé, Esmée Denters, Jennifer Lopez, Kelly Clarkson, Leona Lewis en t.A.T.u.! Dus dat verklaart een hoop. ‘All the right moves’ is de eerste single van het album ‘Waking up’, dat eind september verscheen.
Jamie Cullum houdt van Rihanna
Jamie Cullum: Don’t stop the music (79)
Eerlijk gezegd hadden we toch een hogere notering verwacht van ‘I’m all over it’, de vorige hitsingle van Jamie Cullum. Het nummer kwam in zes weken niet verder dan de 63ste plaats, terwijl het nummer door de meeste rtv-stations was omarmd. Wellicht dat de echte liefhebbers het album ‘The pursuit’ al in huis hebben. Daar staat ook ‘Don’t stop the music’ op, dat binnenkomt op #79 en zijn zevende notering is. In juli 2009 trad Jamie op North Sea Jazz.
Jamie is een groot fan van de muziek van Rihanna en nam daarom ‘Don’t stop the music’ op, die daarmee eind 2007, begin 2008 zes weken op #1 stond. Maar ook Rihanna had het niet helemaal van zichzelf. In het nummer zit een sample van ‘Wanna be startin' something’ van Michael Jackson (#3 in 1983). En ook Michael Jackson speelde leentjebuur. Het gedeelte ‘Mama-se, mama-sa, ma-ma-coo-sa’ komt van ‘Soul makossa’ van Manu Dibango. Die spande begin jaren 90 een rechtszaak aan tegen Jackson wegens plagiaat en won deze. Dibango schreef ‘Soul makossa’ in 1971, speciaal op verzoek van de President van Kameroen, die een lied wilde voor de eindronde van de Afrika Cup die daar toen plaatsvond.
Jamie is inmiddels de vierde act die ‘Wanna be startin’ something’ samplet. In 1997 gebruikte Jay-z feat. Sauce Money hetzelfde fragment in het nummer ‘Face off’ op zijn album ‘In my lifetime, vol. 1’. En nog voor ‘Don't stop the music’ van Rihanna scoorde de Caramel club in 2007 een #54-hit met ‘Mama say mama sa’.
Eerlijk gezegd hadden we toch een hogere notering verwacht van ‘I’m all over it’, de vorige hitsingle van Jamie Cullum. Het nummer kwam in zes weken niet verder dan de 63ste plaats, terwijl het nummer door de meeste rtv-stations was omarmd. Wellicht dat de echte liefhebbers het album ‘The pursuit’ al in huis hebben. Daar staat ook ‘Don’t stop the music’ op, dat binnenkomt op #79 en zijn zevende notering is. In juli 2009 trad Jamie op North Sea Jazz.
Jamie is een groot fan van de muziek van Rihanna en nam daarom ‘Don’t stop the music’ op, die daarmee eind 2007, begin 2008 zes weken op #1 stond. Maar ook Rihanna had het niet helemaal van zichzelf. In het nummer zit een sample van ‘Wanna be startin' something’ van Michael Jackson (#3 in 1983). En ook Michael Jackson speelde leentjebuur. Het gedeelte ‘Mama-se, mama-sa, ma-ma-coo-sa’ komt van ‘Soul makossa’ van Manu Dibango. Die spande begin jaren 90 een rechtszaak aan tegen Jackson wegens plagiaat en won deze. Dibango schreef ‘Soul makossa’ in 1971, speciaal op verzoek van de President van Kameroen, die een lied wilde voor de eindronde van de Afrika Cup die daar toen plaatsvond.
Jamie is inmiddels de vierde act die ‘Wanna be startin’ something’ samplet. In 1997 gebruikte Jay-z feat. Sauce Money hetzelfde fragment in het nummer ‘Face off’ op zijn album ‘In my lifetime, vol. 1’. En nog voor ‘Don't stop the music’ van Rihanna scoorde de Caramel club in 2007 een #54-hit met ‘Mama say mama sa’.
Pam Feather heeft nog genoeg dromen
Pam Feather: Cannot change the weather (80)
Nederland stikt van het talent. En dan bedoelen we niet de deelnemers aan talentenjachten als Idols, Popstars en X-factor. Natuurlijk daar zit ook wel talent tussen, maar het meeste talent valt daar buiten. Denk maar aan Sabrina Starke, Giovanca, Jenny Lane, stuk voor stuk zangeressen die je niet zult aantreffen bij de grote tv-talentenshows. Deze week kunnen we daar weer eentje aantoevoegen: Pam Feather.
Pamela Feather (Rotterdam, 18 januari 1986) trad als klein meisje op voor familie en vrienden. Ze is geïnspireerd door grote soulartiesten als Aretha Franklin en Marvin Gaye. Op haar vijftiende doet ze auditie voor een hiphop musical, krijgt de rol en treedt door het hele land op. Problemen thuis zorgen er voor dat ze bij haar oma gaat wonen. Daar bloeit ze weer helemaal op. Naast het zingen leert ze zichzelf gitaar spelen, en schrijft ze haar eerste liedje. Ze doet mee aan talentenjachten en staat op diverse podia in het land.
Eind 2006 komt Pamela in contact met management, music en artist development team Artistik. Met dit trio werkt ze aan nieuw materiaal. Het jaar daarop neemt ze een demo op van ‘Cannot change the weather’, dat op 100% NL uitgeroepen wordt tot ‘demo van de week’. Vorig jaar werd ‘Phone call’ op single uitgebracht. Vanwege alle drukte (veel reizen) stopte ze in 2009 met haar studie aan het conservatorium. Gelukkig vond ze in Rotterdam een meer passende opleiding en kon ze beginnen aan haar debuutalbum. De sound van het album is het best te omschrijven als een mix tussen Soul en Pop (of zoals Pam zegt SOP) met hier en daar wat Jazz invloeden. Giel Beelen noemde haar al de Rotterdamse Beyoncé.
dromen genoeg
Voorlopig kan Pam nog niet leven van de muziek. Ze doet er van alles naast, zoals het inventariseren van voorraden in een magazijn. Maar ze droomt inmiddels van optredens op Pinkpop of North sea jazz. Een optreden in ‘De Wereld Draait Door’ zou ze ook te gek vinden. Wel nu, we hebben het goed nieuws, dat zit er aan te komen! Op 2 april presenteert Pam haar album ‘Feather tales’ in Paradiso in Amsterdam en daarvoor zal ze zeker in DWDD te zien en te horen zijn. Een andere droom van Pam is, nummers schrijven voor anderen en iets met theater of film. Ja ja, Pam heeft nog genoeg pijlen op haar boog!
Nederland stikt van het talent. En dan bedoelen we niet de deelnemers aan talentenjachten als Idols, Popstars en X-factor. Natuurlijk daar zit ook wel talent tussen, maar het meeste talent valt daar buiten. Denk maar aan Sabrina Starke, Giovanca, Jenny Lane, stuk voor stuk zangeressen die je niet zult aantreffen bij de grote tv-talentenshows. Deze week kunnen we daar weer eentje aantoevoegen: Pam Feather.
Pamela Feather (Rotterdam, 18 januari 1986) trad als klein meisje op voor familie en vrienden. Ze is geïnspireerd door grote soulartiesten als Aretha Franklin en Marvin Gaye. Op haar vijftiende doet ze auditie voor een hiphop musical, krijgt de rol en treedt door het hele land op. Problemen thuis zorgen er voor dat ze bij haar oma gaat wonen. Daar bloeit ze weer helemaal op. Naast het zingen leert ze zichzelf gitaar spelen, en schrijft ze haar eerste liedje. Ze doet mee aan talentenjachten en staat op diverse podia in het land.
Eind 2006 komt Pamela in contact met management, music en artist development team Artistik. Met dit trio werkt ze aan nieuw materiaal. Het jaar daarop neemt ze een demo op van ‘Cannot change the weather’, dat op 100% NL uitgeroepen wordt tot ‘demo van de week’. Vorig jaar werd ‘Phone call’ op single uitgebracht. Vanwege alle drukte (veel reizen) stopte ze in 2009 met haar studie aan het conservatorium. Gelukkig vond ze in Rotterdam een meer passende opleiding en kon ze beginnen aan haar debuutalbum. De sound van het album is het best te omschrijven als een mix tussen Soul en Pop (of zoals Pam zegt SOP) met hier en daar wat Jazz invloeden. Giel Beelen noemde haar al de Rotterdamse Beyoncé.
dromen genoeg
Voorlopig kan Pam nog niet leven van de muziek. Ze doet er van alles naast, zoals het inventariseren van voorraden in een magazijn. Maar ze droomt inmiddels van optredens op Pinkpop of North sea jazz. Een optreden in ‘De Wereld Draait Door’ zou ze ook te gek vinden. Wel nu, we hebben het goed nieuws, dat zit er aan te komen! Op 2 april presenteert Pam haar album ‘Feather tales’ in Paradiso in Amsterdam en daarvoor zal ze zeker in DWDD te zien en te horen zijn. Een andere droom van Pam is, nummers schrijven voor anderen en iets met theater of film. Ja ja, Pam heeft nog genoeg pijlen op haar boog!
Vernieuwde Sjonnies gaan 'Helemaal los!'
de Sjonnies: Helemaal los! (86)
Vorige week steeg ‘Nooit meer’ van Ronnie Ruysdael van 83 naar #73. Maar dat blijkt nu de laatste stuiptrekking te zijn geweest, want het nummer is deze week, na een verblijf van acht weken, uit de Single Top 100 verdwenen. Jammer, want deze week gaan zijn maatjes van de Sjonnies ‘Helemaal los’. Dus een reünie tussen de twee acts kunnen we (voorlopig) wel vergeten!
Twaalf hits scoorden de oude Sjonnies met Ronnie nog in de gelederen. Maar doordat Constantijn, die de meeste teksten schreef, had aangegeven een andere weg in te willen slaan, had Ronnie er ook geen meer in en ging solo. Sowiesoe wilde Ronnie al langer muzikaal een andere weg in, minder feestnummers, meer serieuzere liedjes zoals ‘Nooit meer’. Twee leden weg, dus einde Sjonnies?
doorstart
Vergeet het maar! Friso (= Guus Peters), het enige overgebleven lid, weet twee anderen te interesseren voor een plekje bij de Sjonnies. Het zijn Harm (Jacobs, ex-Idols) en gitarist Paddo (= Sander Thuss, voorheen bij een metal band). ‘Simpel lied’ was in november al het eerste resultaat van de nieuwe samenwerking, maar haalde het niet. De titel ‘Helemaal los!’ en het Carnaval zorgen er echter voor dat de Sjonnies nog steeds hits maken.
songfestival
‘Helemaal los!’ is een Nederlandstalige cover van ‘Help’ van Tony Ronald (#4 in 1971), echte naam Anthony den Boer uit Arnhem. Ronald won in 1971 het songfestival ‘Del Atlántico’ in Santa Cruz op Tenerife. Het leverde hem een grote carrière op in Spanje, zeker nadat hij een Spaanstalige versie had opgenomen, getiteld ‘Help (ayudame)’. Tevens was hij producer, onder andere van de groep los Diablos. Van ‘Help’ zijn diverse uitvoeringen, waaronder van Ottawan, Will Tura (als ‘Mooi, ’t leven is mooi’) en the Blitz. Maar de bekendste cover is die van Charlie Lownoise & Mental Theo: ‘Wonderful days’ (#2 in 1995) en ‘Wonderful days 2.08’ (#23 in 2007).
Vorige week steeg ‘Nooit meer’ van Ronnie Ruysdael van 83 naar #73. Maar dat blijkt nu de laatste stuiptrekking te zijn geweest, want het nummer is deze week, na een verblijf van acht weken, uit de Single Top 100 verdwenen. Jammer, want deze week gaan zijn maatjes van de Sjonnies ‘Helemaal los’. Dus een reünie tussen de twee acts kunnen we (voorlopig) wel vergeten!
Twaalf hits scoorden de oude Sjonnies met Ronnie nog in de gelederen. Maar doordat Constantijn, die de meeste teksten schreef, had aangegeven een andere weg in te willen slaan, had Ronnie er ook geen meer in en ging solo. Sowiesoe wilde Ronnie al langer muzikaal een andere weg in, minder feestnummers, meer serieuzere liedjes zoals ‘Nooit meer’. Twee leden weg, dus einde Sjonnies?
doorstart
Vergeet het maar! Friso (= Guus Peters), het enige overgebleven lid, weet twee anderen te interesseren voor een plekje bij de Sjonnies. Het zijn Harm (Jacobs, ex-Idols) en gitarist Paddo (= Sander Thuss, voorheen bij een metal band). ‘Simpel lied’ was in november al het eerste resultaat van de nieuwe samenwerking, maar haalde het niet. De titel ‘Helemaal los!’ en het Carnaval zorgen er echter voor dat de Sjonnies nog steeds hits maken.
songfestival
‘Helemaal los!’ is een Nederlandstalige cover van ‘Help’ van Tony Ronald (#4 in 1971), echte naam Anthony den Boer uit Arnhem. Ronald won in 1971 het songfestival ‘Del Atlántico’ in Santa Cruz op Tenerife. Het leverde hem een grote carrière op in Spanje, zeker nadat hij een Spaanstalige versie had opgenomen, getiteld ‘Help (ayudame)’. Tevens was hij producer, onder andere van de groep los Diablos. Van ‘Help’ zijn diverse uitvoeringen, waaronder van Ottawan, Will Tura (als ‘Mooi, ’t leven is mooi’) en the Blitz. Maar de bekendste cover is die van Charlie Lownoise & Mental Theo: ‘Wonderful days’ (#2 in 1995) en ‘Wonderful days 2.08’ (#23 in 2007).
Southside spinners vieren nogmaals hun eerste hit
Southside spinners: Luvstruck 2010 (94)
Na ‘Out of the blue 2010’ van System F (zie onder #72), komen ook de Southside spinners met een opgepoetste versie van hun hit uit 1999: ‘Luvstruck’. Het origineel bereikte in 1999 de zestiende plaats. Southside spinners was een samenwerkingsverband tussen Marco Verkuylen (alias Marco V), Benjamin Kuyten (alias Benjamin Bates), Jesse en Thomas Hagenbeek. Na de hitversie zijn er diverse remixen van ‘Luvstruck’ verschenen, waaronder ‘Luvstruck 2000’, ‘Luvstruck (2005 remixes door the Klubbheads)’ en ‘Luvstruck (dirty house collective remix)’, die alleen in Groot-Brittannië in 2008 werd uitgebracht als promo. Voor ‘Luvstruck 2010’ gingen zes remixers er eens goed voor zitten, waaronder Marco V zelf.
Na ‘Out of the blue 2010’ van System F (zie onder #72), komen ook de Southside spinners met een opgepoetste versie van hun hit uit 1999: ‘Luvstruck’. Het origineel bereikte in 1999 de zestiende plaats. Southside spinners was een samenwerkingsverband tussen Marco Verkuylen (alias Marco V), Benjamin Kuyten (alias Benjamin Bates), Jesse en Thomas Hagenbeek. Na de hitversie zijn er diverse remixen van ‘Luvstruck’ verschenen, waaronder ‘Luvstruck 2000’, ‘Luvstruck (2005 remixes door the Klubbheads)’ en ‘Luvstruck (dirty house collective remix)’, die alleen in Groot-Brittannië in 2008 werd uitgebracht als promo. Voor ‘Luvstruck 2010’ gingen zes remixers er eens goed voor zitten, waaronder Marco V zelf.
Ke$ha neemt het op voor vrouwen
Ke$ha feat. 3OH!3: Blah blah blah (97)
Zowel Ke$ha als 3OH!3 kennen we inmiddels. Kesha Sebert, zoals ze volledig heet, scoorde hits met ‘Right round’ met Flo rida (#4) en ‘Tik tok’ (#60), beide in 2009. ‘Tik tok’ staat na zeventien weken op #31. 3OH!3 is na zes weken notering, hoogste stand #65, de hekkensluiter deze week met ‘Starstrukk’ feat. Katy Perry. Wellicht dat die samenwerking voor Ke$ha de reden was om ook met Sean Matthew Foreman en Nathaniel Warren Seth Motte van 3OH!3 in zee te gaan, die momenteel druk doende zijn met hun derde studioalbum.
‘Blah blah blah’ schreef Kesha samen met Benjamin Levin, Neon Hitch en Sean Foreman (zanger van 3OH!3). Het liedje ontstond na een discussie in de studio die er over ging dat (sommige) vrouwen heel veel praten. Met Neon was Kesha de mening toegedaan, dat mannen (ook) veel kletsen. Vervolgens kwamen de vier met ‘Blah blah blah’. Kesha praat in het liedje tegen een man zoals rappers praten over vrouwen.
‘Blah blah blah’ is een favoriet onderwerp om te bezingen. Iggy Pop, Jean Michel Jarre en the Cardigans gaven al hun opvatting daarover. Maar de Nederlandse groep Busted wist er ook een notering mee te behalen: #71 in 2003, maar dan met ‘Blah blah blah!’, met een !, een uitroepteken dus.
Aanvulling:
Naast Busted scoorden nog twee acts hits met hetzelfde thema. Het zijn: Bob Barbeque & Willy Would-be plus Agaath: ‘Bla bla bla (da da da, I don't love you)’ (#30 in 1982) en Gigi d’Agostino met ‘Bla bla bla’ (#43 in 2001). Met dank aan de reactie van Rogueactuary.
Zowel Ke$ha als 3OH!3 kennen we inmiddels. Kesha Sebert, zoals ze volledig heet, scoorde hits met ‘Right round’ met Flo rida (#4) en ‘Tik tok’ (#60), beide in 2009. ‘Tik tok’ staat na zeventien weken op #31. 3OH!3 is na zes weken notering, hoogste stand #65, de hekkensluiter deze week met ‘Starstrukk’ feat. Katy Perry. Wellicht dat die samenwerking voor Ke$ha de reden was om ook met Sean Matthew Foreman en Nathaniel Warren Seth Motte van 3OH!3 in zee te gaan, die momenteel druk doende zijn met hun derde studioalbum.
‘Blah blah blah’ schreef Kesha samen met Benjamin Levin, Neon Hitch en Sean Foreman (zanger van 3OH!3). Het liedje ontstond na een discussie in de studio die er over ging dat (sommige) vrouwen heel veel praten. Met Neon was Kesha de mening toegedaan, dat mannen (ook) veel kletsen. Vervolgens kwamen de vier met ‘Blah blah blah’. Kesha praat in het liedje tegen een man zoals rappers praten over vrouwen.
‘Blah blah blah’ is een favoriet onderwerp om te bezingen. Iggy Pop, Jean Michel Jarre en the Cardigans gaven al hun opvatting daarover. Maar de Nederlandse groep Busted wist er ook een notering mee te behalen: #71 in 2003, maar dan met ‘Blah blah blah!’, met een !, een uitroepteken dus.
Aanvulling:
Naast Busted scoorden nog twee acts hits met hetzelfde thema. Het zijn: Bob Barbeque & Willy Would-be plus Agaath: ‘Bla bla bla (da da da, I don't love you)’ (#30 in 1982) en Gigi d’Agostino met ‘Bla bla bla’ (#43 in 2001). Met dank aan de reactie van Rogueactuary.
Robbie Rivera brengt Fast Eddie weer voor het voetlicht
Robbie Rivera feat. Fast Eddie: Let me sip my drink (98)
‘Sex’ feat. Billy Paul W (#47 in 2003) en ‘Back to zero’ (#58 in 2008) zijn de hitfeiten die Riberto Louis Rivera (San Juan, Puerto Rico, 1973) op zijn naam heeft staan. Voor de hit van Fast Eddie (= Edwin A. Smith, Chicago) moeten we terug naar 1990, toen hij samen met Sundance een #12-notering scoorde met ‘Git on up’. Op ‘Let me sip my drink’ werken Robbie (remixer van diverse albums) en Eddie (producer) voor het eerst samen.
‘Sex’ feat. Billy Paul W (#47 in 2003) en ‘Back to zero’ (#58 in 2008) zijn de hitfeiten die Riberto Louis Rivera (San Juan, Puerto Rico, 1973) op zijn naam heeft staan. Voor de hit van Fast Eddie (= Edwin A. Smith, Chicago) moeten we terug naar 1990, toen hij samen met Sundance een #12-notering scoorde met ‘Git on up’. Op ‘Let me sip my drink’ werken Robbie (remixer van diverse albums) en Eddie (producer) voor het eerst samen.
Abonneren op:
Posts (Atom)