zondag 14 februari 2010

Amy MacDonald zet hoog in

Amy MacDonald: Don’t tell me that it’s over (60)

Als je van je debuutalbum (‘This is the life’) wereldwijd zo’n 2,5 miljoen stuks verkoopt, je gelijknamige single in vier landen #1 komt, waaronder voor het eerst in Nederland, dan is de druk hoog voor het tweede album. ‘A curious thing’ heet het tweede album van de Schotse Amy MacDonald, wat over een kleine maand in de winkels moet liggen.

Twee jaar geleden scoorde Amy in Vlaanderen en Nederland de hit van het jaar met ‘This is the life’, waarvan in ons land meer dan 40.000 werden verkocht, genoeg voor goud, te weinig voor platina. In de decenniumlijst kwam het nummer slechts tot de 99ste plaats, wat aangeeft dat er in ons land nog maar weinig singles worden verkocht, want 40.000 is wel erg weinig voor dé hit van het jaar.

Op het nieuwe album ‘A curious thing’ staan dertien nummers waaronder haar versie van ‘Dancing in the dark’ van Bruce Springsteen. Daarnaast heeft Amy drie nummers geschreven over overleden mensen. ‘Spark’ is een nummer over de tweejarige Jamie Bulger, die in 1993 door twee jongens van tien werd doodgestoken. Ze schreef het nummer vorig jaar na het zien van een documentaire over de tragedie van zeventien jaar geleden. De andere nummers gaan over Michael Jackson en haar grootouders. Het nieuwe album is anders dan ‘This is the life’ en dat komt voor een groot deel doordat ze bijna twee jaar lang op tournee is geweest. Wat ook anders is haar doel: namelijk 5 miljoen stuks verkopen, het dubbele van ‘This is the life’!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten