zondag 14 februari 2010

Vernieuwde Sjonnies gaan 'Helemaal los!'

de Sjonnies: Helemaal los! (86)

Vorige week steeg ‘Nooit meer’ van Ronnie Ruysdael van 83 naar #73. Maar dat blijkt nu de laatste stuiptrekking te zijn geweest, want het nummer is deze week, na een verblijf van acht weken, uit de Single Top 100 verdwenen. Jammer, want deze week gaan zijn maatjes van de Sjonnies ‘Helemaal los’. Dus een reünie tussen de twee acts kunnen we (voorlopig) wel vergeten!

Twaalf hits scoorden de oude Sjonnies met Ronnie nog in de gelederen. Maar doordat Constantijn, die de meeste teksten schreef, had aangegeven een andere weg in te willen slaan, had Ronnie er ook geen meer in en ging solo. Sowiesoe wilde Ronnie al langer muzikaal een andere weg in, minder feestnummers, meer serieuzere liedjes zoals ‘Nooit meer’. Twee leden weg, dus einde Sjonnies?

doorstart

Vergeet het maar! Friso (= Guus Peters), het enige overgebleven lid, weet twee anderen te interesseren voor een plekje bij de Sjonnies. Het zijn Harm (Jacobs, ex-Idols) en gitarist Paddo (= Sander Thuss, voorheen bij een metal band). ‘Simpel lied’ was in november al het eerste resultaat van de nieuwe samenwerking, maar haalde het niet. De titel ‘Helemaal los!’ en het Carnaval zorgen er echter voor dat de Sjonnies nog steeds hits maken.

songfestival

Helemaal los!’ is een Nederlandstalige cover van ‘Help’ van Tony Ronald (#4 in 1971), echte naam Anthony den Boer uit Arnhem. Ronald won in 1971 het songfestival ‘Del Atlántico’ in Santa Cruz op Tenerife. Het leverde hem een grote carrière op in Spanje, zeker nadat hij een Spaanstalige versie had opgenomen, getiteld ‘Help (ayudame)’. Tevens was hij producer, onder andere van de groep los Diablos. Van ‘Help’ zijn diverse uitvoeringen, waaronder van Ottawan, Will Tura (als ‘Mooi, ’t leven is mooi’) en the Blitz. Maar de bekendste cover is die van Charlie Lownoise & Mental Theo: ‘Wonderful days’ (#2 in 1995) en ‘Wonderful days 2.08’ (#23 in 2007).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten