vrijdag 30 oktober 2009

Hitflits: This is it platina uitgeleverd

De afgelopen week leek de strijd om de eerste plaats in de Album Top 100 te gaan tussen Frans Bauer met ‘Voor elke dag’ en Michael Bublé met ‘Crazy love’. Op maandag ging Frans aan kop en op dinsdag was de beurt aan Michael Bublé. Maar vanaf woensdag kwamen beide heren er niet meer aan te pas, want toen nam ‘This is it’ van Michael Jackson de leiding over. De eerste dag had het album een overwicht van 35%, de tweede dag 53% en in de uiteindelijke Album Top 100 zelfs 58%. In slechts drie dagen tijd zijn er al zo’n 10.000 stuks van verkocht! Platenmaatschappij SONY BMG heeft 50.000 stuks (= platina), haar volledige voorraad, uitgeleverd en zegt pas over twee weken weer te kunnen leveren. Sinds donderdag draait de gelijknamige film in 99 bioscopen, dat een weergave is van de voorbereidingen van de ‘This is it’ tour. Later deze maand verschijnt de dubbel DVD.

Nog geen vier maanden geleden, op 11 juli, bereikte Michael Jackson ook al de eerste plaats van de Album Top 100. Naar aanleiding van zijn dood kwam het album ‘King of Pop – the Dutch collection’ uit 2008, opnieuw de lijst binnen en stond in twee weken tijd op #1, waar het zes weken bleef. Deze week stijgt het album van 16 naar #12. ‘This is it’ is geen nieuw album van Michael, maar een verzameling van zijn grootste hits (op disc 1) en drie demo-versies plus het gedicht ‘Planet earth’, dat al in het boekje bij het album ‘Dangerous’ stond (op disc 2). Waar het de fans omgaat is dan vooral het nummer ‘This is it’ dat in twee versies staat op disc 1. Aanvankelijk kondigde platenmaatschappij SONY aan dat het de nieuwe single zou worden. Maar al snel moesten ze toegeven dat het slechts om een promotiesingle ging, dus niet beschikbaar als download. Daarmee zouden ze zichzelf ook flink in de vingers hebben gesneden, want het is het enige ‘nieuwe nummer’ dat op ‘This is it’ staat, in 1983 geschreven door Paul Anka als duet voor zijn album ‘Walk a fine line’ en origineel getiteld ‘I never heard’.

‘This is it’ is het achtste #1-album van Michael Jackson. Hier volgen ze alle acht:
- ‘Thriller’ (15x in 1983/1984)
- ‘Bad’ (6x in 1987)
- ‘Dangerous’ (3x in 1991)
- ‘History – past, present and future – book 1’ (3x in 1995)
- ‘Blood on the dancefloor – history in de mix’ (1x in 1997)
- ‘Invincible’ (2x in 2001)
- ‘King of Pop – the Dutch collection’ (6x in 2009)
- ‘This is it’ (2009)
Met uitzondering van ‘Thriller’ (op #32) en ‘Blood on the dancefloor’ (op #10), kwamen al zijn #1-albums vanuit niets op #1. ‘This is it’ is zijn negende top 10-album; ‘Off the wall’ bereikte in 1979 de achtste plaats.

In de Back Catalog Top 50, de lijst met oudere albums, staan nog acht albums van hem genoteerd, waaronder op #1 ‘Number ones’, nu voor de zeventiende week!

We zouden bijna vergeten dat er ook nog andere albums in de Album Top 100 binnenkomen. Buiten Michael Jackson zijn dat 17 stuks. De een na hoogste is Wende met ‘No. 9’ op #5. Het is haar vierde album en na drie Franstalige albums, gaat Wende Snijders volledig op de Engelse tour. Het levert haar nu al haar bestgenoteerde album op. Alleen ‘La fille noyée’ uit 2006 kwam in de buurt: #9.

En net binnen in de top 10, op #10, komt Sting binnen met het album ‘If on a winter’s night …’ De titel is gebaseerd op de roman ‘Se una notte d'inverno un viaggiatore’ uit 1979 van de Italiaanse journalist en schrijver Italo Calvino. In 1981 werd het in het Engels vertaald. Het boek gaat over een lezer die het boek ‘If on a winter’s night a traveler’ te lezen. Het album ‘If on a winter’s night …’ is Sting zijn hoogst genoteerde album sinds ‘Sacred love’ dat in 2003 de derde plaats bereikte.

Vlak onder Sting, op #14, komt de Australische band Wolfmother binnen met hun tweede studioalbum ‘Cosmic egg’. Volgens zanger/gitarist Andrew Stockdale is de titel een verwijzing naar een yoga pose, de foeteshouding.

34 jaar is Jack Hody Johnson en op die plaats komt ook zijn live album ‘En concert’ binnen. Na vier albums, waarvan drie bij ons de top 10 bereikten, vond Jack het tijd voor een live album. ‘En concert’, verkrijgbaar in diverse configuraties, op cd, elpee (vinyl!) en natuurlijk DVD, is opgenomen tijdens het Europese gedeelte van zijn recente wereldtournee ‘Sleep through the static’, met opnames in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland (in Amsterdam).

En dan het restant:
#20 U2: The unforgettable fire – 25th anniversary super deluxe edition
#40 Transatlantic: Whirlwind
#49 Ramses Shaffy: Laat me
#50 C-mon & Kypski: We are square
#54 P!nk: Funhouse tour – live in Australia
#59 R.E.M.: Live at the Olympia in Dublin 39 songs (inclusief de DVD ‘This is not a show’, met opnamen gemaakt van 30 juni t/m 5 juli 2007)
#60 Wia Buze: Mien wad, mien stilte
#63 Fedde le Grand: Output
#64 the Scene: Liefde op doorreis
#65 Amika: Amika (Vlaamse jeugdserie uitgezonden door de TROS met onder andere Moora Vander Veken en Niels Destadsbader)
#86 Katzenjammer: Le pop (vier zangeressen/danseressen, Soleig Heila, Anne Marit Bergheim, Turid Jorgensen en Marianne Sveen, uit Oslo, Noorwegen)
#94 Spandau ballet: Once more
#95 Rod Stewart: The great American soulbook
#98 Voice male: At the movies (de zes Vlamingen Jo Annemans, Jean-Pierre Bodson, Jan Coesemans, Tijl Corremans, Harald Van Beeck en Jan Vannot, die geheel à capella zingen)

Zoals je hebt gezien, komt ook deze week het belangrijkste hitnieuws uit de Album Top 100. Maar genoeg daarover, over naar de nieuwe Single Top 100. Voor de derde achtereenvolgende week is de top-3 onveranderd. Dus ‘MaMaSé!’ van K3 staat nu voor de derde week op de eerste plaats met een overwicht van 64% op de #2. Daar staat ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Thomas Berge en op #3 ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit.

Vanuit het niets op #4 komt ‘No good for me’ van Lisa Lois binnen. We kennen haar beter als Lisa, de zangeres van ‘Halleluja’, dat tien weken op de eerste plaats stond, en nog steeds de bestverkochte single van dit jaar is. ‘No good for me’ komt uitsluitend binnen op basis van de download, dat #3 staat in de Download Top 50. De fysieke cd-single verschijnt pas op 13 november, twee weken voor ‘Smoke’, haar debuutalbum.

Nog een hoge binnenkomer in de top 10 is ‘Just say yes’ van Snow patrol. Het nummer knalt binnen op de negende plaats en is daarmee direct hun grootste hit. ‘Shut your eyes’, dat 35 weken genoteerd stond, kwam niet verder dan de zeventiende plaats.

Op de avond dat RTL 4 de allerlaatste aflevering van ‘Gooische vrouwen’ uitzond, won deze serie de Gouden Televizier-Ring. Reden genoeg om het themanummer nog een keer uit te brengen. In 2005 bereikte ‘Echte liefde’ van Martin Morero (=Peter Paul Muller) de 29ste plaats. Maar dankzij alle publiciteit gaat het nummer deze week op herhaling op #21.

Flinke winst boeken John Mayer met ‘Who says’ (gestegen van 38 naar #13 en de komende week Megahit op 3FM), Hit!: ‘Wat nou?!’ (van 30 naar #19), Abby: ‘Boys’ (van 36 naar #20), Ke$ha met ‘Tik tok’ (van 60 naar #22) en Albert ‘Casanova’ van Benthum: ‘Beter dan ooit’ (van 62 naar #33).

En dan hebben we nog de volgende binnenkomers:
#36 Miss Montreal: Addicted to crying
#38 die Twa: Fugels
#46 Mooi wark: Warkende helden
#48 Henk en Gier: Tuintje in mijn huis
#58 Henk Damen: Laat mij alleen
#59 Fake blood: I like it
#63 Within temptation: Utopia
#73 Bon jovi: We weren’t born to follow
#85 Wouter Hamel: In between (dankzij publiciteit rond buitenlands contract, gaat het nummer op herhaling, na in februari 1 weekje op #99 te hebben gestaan)
#88 Timati feat. Snoop Dogg; Groove on
#92 One two trio: Sjoe sjoe wa
#99 Armin van Buuren feat. VanVelzen: Broken tonight
#100 Paloma Faith: Stone cold sober

In beide lijsten is dus de boel flink opgeschut. Na het weekend melden we ons weer met een nieuwe Megaman, met alle achtergronden van de nieuwe hits in de Single Top 100.

dinsdag 27 oktober 2009

Megaman bij week 43 – 24 oktober 2009

Welkom bij deze Megaman, waarin K3 platina krijgt, Abby haar droom volgt, Future presidents het ook zelf kunnen, Ke$ha op eigen benen staat en Stef Ekkel de opvolger van Johnny Hoes is. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

‘MaMaSé! nu al platina

K3: MaMaSé! (1) *** tweede week op #1 ***

‘MaMaSé!’ van het vernieuwde K3 staat voor de tweede week op de eerste plaats van de Single Top 100. De voorsprong op, nog steeds ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Thomas Berge, is toegenomen van 64 naar 71%. Afgelopen zaterdag stonden Karen, Kristel en Josje in de Rotterdamse Ahoy en kregen daar een platina single uitgereikt van ‘MaMaSé!’. In nog geen twee weken zijn er meer dan 20.000 fysieke (!) cd-singles van verkocht. Het is daarmee de vierde platinasingle dit jaar. De eerste was ‘Halleluja’ van Lisa (afgelopen zondag zelfs dubbelplatina, met meer dan 50.000 exemplaren), de tweede ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ van Damaru & Jan Smit en de derde ‘No one but you’ van B-yentl. Als er geen spelbrekers komen (Lisa?), blijft ‘MaMaSé!’ nog wel een tijdje op #1 staan. Een heel album, getiteld ‘MaMaSé!’, waarvoor ze tussen de optredens door druk mee bezig zijn, verschijnt pas op 23 november. Dat wordt dan een dubbelalbum met op de ene cd twaalf oude K3-hits die in een nieuw jasje worden gestoken en op de andere twaalf nieuwe liedjes. Voor de fans is er al vanaf zaterdag 7 november een exclusief ‘MaMaSé!’ fanboek, gratis te verkrijgen bij het Algemeen Dagblad met alle nieuwe songteksten en twee K3-verhaaltjes.

Hit! geen One hitwonder meer

Hit!: Wat nou?! (30) *** hoogste eersteweeks ***

Met ‘Want ik heb wat ik wou’ scoorde het drietal van Hit! in mei hun eerste hit. Het nummer kwam tot de vijftiende plaats. Met de binnenkomst van ‘Wat nou?!’ op #30, zijn Alice Hoes, Aäron Junior Benjamin Ayal en Floor Eizema verder gekomen dan het gros van alle acts, die niet verder kwamen dan één hit en daarmee een One hit wonder blijven. Dat stadium is Hit! nu al voorbij. Het album dat op 12 juni zou verschijnen, zal nu op 30 oktober uitkomen. Op dat album komen allemaal Nederlandse bewerkingen van Megahits te staan. De vorige single ‘Want ik heb wat ik wou’, was gebaseerd op ‘Hot ’n cold’ van Katy Perry. Voor ‘Wat nou?! werd ‘So what!’ van P!nk van een ‘kunstige tekst’ voorzien.

Abby volgde haar droom

Abby: Boys (36)

Nikki Wennekes (Amsterdam, 16 maart 1991) komt uit een muzikaal gezin. Haar vader speelt toetsen en gitaar en één van haar broers kan goed drummen. Op elfjarige leeftijd doet ze mee aan een talentenjacht met het nummer ‘Fallin’’ van Alicia Keys. Als het publiek dan massaal voor haar stem valt, besluit ze haar droom, zangeres worden, achterna te gaan. Ze volgt zanglessen en twee jaar later neemt ze, als verjaardagscadeau van haar ouders, een demo-cd op. Deze belandt bij Phil Wilde, producer van onder andere 2 Unlimited en Kate Ryan, die haar uitnodigt om naar België te komen. Dat lijkt Nikki, inmiddels vijftien lentes jong, wel wat. Ze zingt enkele nummers en gaat met een contract in de achterzak, weer naar huis. De afgelopen drie jaar is ze naast haar opleiding Havo in Doetinchem, samen met haar producers druk op zoek gegaan naar materiaal. De eerste single ‘Boys’ is een feit. Langzaam aan komt de droom van Nikki Wennekes uit. Een heel album wordt nog dit jaar verwacht.

John Mayer komt met nieuw album

John Mayer: Who says (38)

De Amerikaanse singer-songwriter John Mayer heeft ook hier sinds 2002 een grote schare fans opgebouwd. Die beloonden hem al met zeven hitsingles en vier hitalbums. ‘Daughters’ was in 2005 zijn grootste hit: #29. Maar het ziet er nu al naar uit dat ‘Who says’ dat zal gaan overtreffen. Het nummer, zijn dertiende single, werd direct na release veelvuldig gedownload, dat hem een 41ste plaats oplevert in de Download Top 50, hetgeen resulteert in een 38ste plaats in de Single Top 100. Het nummer is de voorloper van ‘Battle studies’, zijn vierde studioalbum dat 17 november in de winkels moet liggen. De opvolger van ‘Who says’ ligt ook al klaar, dat wordt ‘Heartbreak warfare’.

Kim-Lian naar Amerika

Kim-Lian & Linda Bengtzing: Not that kinda girl (45)

De laatste tijd was Kim-Lian van der Meij (Beverwijk, 1 oktober 1980) voornamelijk in het nieuws door de musicals (onder andere Doe maar, Fame en Footloose), waarin ze speelde. Je zou dan ook bijna vergeten dat ze er al een hitcarrière van zeven noteringen, waarvan drie top 10-hits, heeft opzitten. Dus vond ze het zelf ook wel weer tijd voor een muzikale carrière, alvorens ze vanaf oktober 2010 speelt in ‘Legally blonde’. Toen ze samen met Jörgen Ringqvist, haar Zweedse producer bezig was met de single ‘Not that kinda girl’, vonden beiden dat het nummer ook geschikt zou zijn voor een duet.

Dat werd de Zweedse zangeres Linda Bengtzing (Gullspång, Zweden, 13 maart 1974), die in 2004 doorbrak na haar deelname aan het talentenprogramma ‘Fame factory’. Ze bracht drie albums uit en scoorde vijf top 10-hits. Nadat Linda ‘Not that kinda girl’ had gehoord, was ook zij enthousiast en namen de twee het nummer op.


Amerika

De afgelopen week werd bekend dat het nummer niet alleen in Nederland en Scandinavië is uitgebracht, maar het ook in Amerika uitkomt. Kim-Lian: “Ik zit nog helemaal na te shaken, maar het is echt waar. Het Amerikaanse label dat onze platenmaatschappij hier spontaan heeft gebeld, is een invloedrijk dancelabel. Ze hebben onze clip op YouTube gezien en waren helemaal enthousiast. Ze brengen de plaat uit, gaan de promotie doen én denken dat we wereldwijd met de plaat kunnen doorbreken. Ik blijf met mijn voeten op de grond, maar ik heb wel een kwartiertje gejuicht.”

Future presidents kunnen het ook zelf

Future presidents: The world keeps changing (47)

Jaren produceerden en remixten Will-M, Marty Lee en Joa-G, nummers van en voor Kus, Edsilia Rombley, Y-es-R, EliZe en Miss Montreal. Maar twee van de Future presidents, Will-M (= Willem Laseroms) en Marty Lee (= Maarten ten Hove), hebben meer ambities in de muziek. Toen ze merkten dat hun stijl erg overeen kwam, besloten ze samen verder te gaan en komen nu met ‘The world keeps changing’.

Willem heeft de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn vader is componist en dirigeerde de fanfare FCO in Bosschenhoofd en harmonie Sint Cecilia in Zegge. De door hem gecomponeerde marsen gaan nog steeds de hele wereld over. Zijn moeder zong in diverse koren en zowel zij als zijn broer spelen piano en gitaar. Zelf leerde Willem drums, piano en keyboard spelen. Op zijn vijftiende maakte hij zijn eigen demo’s, zowel in het Nederlands als in het Engels, die terecht kwamen bij Tjeerd Oosterhuis. Die liet weten onder de indruk te zijn en bracht hem enige tijd later in contact met Maarten en Joachim Vermeulen Windsant, de andere heren van Future presidents. ‘The world keeps changing’ is een liedje dat een pakkend refrein heeft. Willem: “Het moet na twee keer horen in je hoofd blijven hangen. Het nummer is poppy met een Beatles-feel. Het refreintje stond er in tien minuten op. Het maken van een hit hoeft niet lang te duren. Al blijft het natuurlijk altijd afwachten of het een echte hit wordt. We hebben in ieder geval een band om live op te treden en genoeg andere nummers achter de hand voor een heel album. We willen graag een carrière opbouwen en bewijzen dat het hier geen toevalstreffer betreft.” Maar de heren gaan niet over één nacht ijs, want voordat ze met een heel album komen, verschijnt er eerst nog een single.

Ke$ha op eigen benen

Ke$ha: Tik tok (60)

In maart was Kesha Sebert (Los Angeles, 1 maart 1987) nog het zangeresje op ‘Right round’ van Flo rida en bereikte daarmee de vierde plaats. Met ‘Tik tok’ moet Ke$ha laten horen dat ze ook in staat is om op eigen kracht succes te boeken. In Nieuw Zeeland is haar dat al gelukt, want daar bereikte het nummer al de eerste plaats. Haar samenwerking met Flo rida heeft er voor gezorgd dat nu alle deuren voor haar open gaan, die anders (nog wel even) gesloten zouden blijven. Ze heeft een contract gesloten met RCA records en werkt samen met Dr. Luke, componist/producer van onder meer Kelly Clarkson, Katy Perry en Leona Lewis, ‘Tik tok’ schreef ze samen met hem en Benny Blanco en beschrijft de leefstijl van haar en haar leeftijdgenoten. Begin 2010 komt haar debuutalbum uit.

Albert van Benthum blijft nog (even) Casanova

Albert ‘Casanova’ van Benthem: Beter dan ooit (62)

Dankzij de KPN-spotjes met Fons in de hoofdrol, maakten we in 2009 kennis met Albert van Benthum. Twee keer leverde hij zijn typetje hits op: ‘Viva, viva Casanova’ (#13) en ‘Viva Casablanca’ (#89). Vervolgens vergreep ook Albert zich aan ‘De reiger’, samen met Roy Ramonds (#80). Smeed het ijzer als het heet is, heet het spreekwoord. Want het jaar is bijna voorbij en dus komt Albert op de valreep met zijn vierde hit, de eerste onder zijn eigen naam. Alleen heeft hij op ‘Beter dan ooit’ (dat zeker niet op het nummer slaat), nog wel de toevoeging ‘Casanova’ meegegeven.

Leona Lewis wil mensen ‘Happy’ maken

Leona Lewis: Happy (74)

Na het #1-succes ‘Bleeding love’ begin vorig jaar, werden de hits van Leona Lewis kleiner. ‘Better in time’ kwam in datzelfde jaar nog tot #21, maar ‘Run’ kwam begin dit jaar niet verder dan #77. ‘Happy’ start op #74, dus wellicht zit er voor Leona weer een stijgende lijn in.

‘Happy’ is de voorloper van haar tweede album ‘Echo’, dat half november wordt uitgebracht. Het nummer schreef ze samen met Evan Bogart en Ryan Tedder. Ryan was ook mede verantwoordelijk voor ‘haar wereldhit ‘Bleeding love. Voor Ryan is ‘Happy’ het mooiste liedje waar hij ooit aan meewerkte. Leona liet weten dat het nummer ‘Happy’ eigenlijk helemaal niet zo’n vrolijk liedje is. Het is een beetje een donker nummer, een beetje verdrietig, somber. Toch wil ze met haar liedjes mensen op een reis meenemen en vrolijkheid bezorgen. Maar dat kan alleen als je door een (diep) dal heen bent gegaan. Nadat het nummer af was, is het direct opgenomen in Los Angeles. In zo’n negen maanden nam ze de nummers op voor het album ‘Echo’.

Belg breekt door in Nederland

Wim Leys & @Fundum: Leve de liefde (78)

In Vlaanderen is Wim Leys (3 juni 1976) al jaren een bekendheid. In 2001 maakte hij zijn debuut met de single ‘Raak’, dat echter niet verder kwam dan de Vlaamse tiplijst. Beter ging het toen Wim zijn eigen gang ging met ‘Elk z’n eigen gang’ dat daar de 41ste plaats haalde. Wim deed veel voor de Vlaamse tv (onder andere ‘De zondagsclub’) en werd in 2002 gevraagd mee te doen aan ‘Eurosong’, de Belgische wedstrijd voor het Eurovisieliedje. Wim zingt ‘Nooit een dag te laat’, een liedje geschreven door een Nederlander, maar haalt het Eurovisie Songfestival niet. Sinds 2006 toert Wim door België en Nederland met zijn band @Fundum, dat verder bestaat uit Steven Hellemans (basgitaar), Steven Jacobs (keyboards), Patrick Peeters (gitaar) en Steven Dielkens (drums).

@Fundum is niet de eerste act die gebruik maakt van het apenstaartje (@). Er gingen er drie voor:
2002: Jenny met ‘Look @ me now’ (#50)
2003: Mary J. Blige feat. Method mann: ‘Love @ 1st sight’ van (#56)
2003: DD-r@m: ‘Fantasie brengt je overal’ (#61)

Stef Ekkel is de opvolger van Johnny Hoes

Stef Ekkel & Johnny Hoes: De smokkelaar (82)

Vier jaar geleden ging de 88-jarige Johnny Hoes een samenwerking aan met Thomas Berge en scoorden ze beide een hit met ‘Jantje’s gitaar’ (#68). Op 19 april werd Johnny 92 en nog steeds zingt hij en bemoeit hij zich met het platenlabel Telstar, dat hij begon in 1963 en dat nu wordt gerund door zijn zoon Adrian. Maar hij ziet wel in dat de jaren tellen, en dus ging hij op zoek naar een zanger die hem kon opvolgen. Volgens hem is Stef Ekkel (Kampen, 9 augustus 1980) de ware opvolger als vertolker van het Nederlandse lied. En dus nam Johnny met hem ‘De smokkelaar’ op, een nummer dat hij al in 1956 had opgenomen met Jan Hendriks als de Twee Jantjes. Johnny Hoes haalde en haalt zijn inspiratie uit de zeemansliedjes en straatliedjes van Katendrecht, de wijk in Rotterdam waar hij opgroeide. Zijn ‘Och was ik maar (bij moeder thuis gebleven)’ is met 450.000 exemplaren één van de meest verkochte nummers aller tijden. Zijn motto luidt: “Wees kinderlijk, maar nooit kinderachtig. Ik bezit nog steeds de nieuwsgierigheid van een kleuter. Die houdt mij op de been”.

Overigens nam Normaal, die de eerste successen boekte bij Johnny Hoes, al in 2003 een eigen versie op van ‘De Smokkelaar’, dat tot #74 kwam.

Internethype leidt tot hit

Zanger Rinus: Met Marlous onder de douche (91)

Rinus Dijkstra (Drachten, 19 oktober 1969) werkt (nog) bij het bedrijf Caparis in Drachten. Zonder deel te nemen aan een talentenjacht (want daar zou hij toch afgezeken worden), nam hij het nummer ‘Met Marlous onder de douche’ op, een cover van ‘Schöne Maid’ van Tony Marshall (#1 in 1972). Hij liet zelf op het Duitse nummer een Nederlandse tekst schrijven. Marlous zou zangeres Marlous Oosting uit Assen zijn, die in juli een hitje scoorde met ‘Jij alleen jij’ (#67).


De clip bij ‘Met Marlous onder de douche’ werd opgenomen op de Tilburgse kermis. Sinds deze op YouTube staat, is de clip al zo’n 500.000 keer is bekeken. Niet omdat Rinus zo goed zingt, maar omdat hij het toch maar durft. En dat waarderen velen, die zelfs zover gaan dat ze zijn nummer hebben gedownload, genoeg voor een notering. Rinus heeft een halfjaar contract gesloten met het artiestenbureau van Jan Vis. Het volgende nummer ligt al klaar: ‘Ik ben verliefd op de meid van de oliebollenkraan’. Maar denk nou niet dat Rinus vreemd gaat, want hij woont al dertien jaar samen met Deborah, zijn vriendin.

T-spoon terug naar de basis

T-spoon: No time 2 waste 2009 (95)

In 1994 was ‘No time 2 waste’ de eerste hit voor T-spoon, dat de tiende plaats bereikte. Daarna volgden nog zeventien hits, waarvan ‘Sex on the beach’ in 1997 de grootste was: #5. In de Britse hitparade kwam het nummer zelfs tot de tweede plaats. Al in 1994 verschenen er remixen van ‘No time 2 waste’. Maar het zou tot dit jaar duren, dat het nummer opnieuw in de hitparade zou komen. Dat is te danken aan Etienne Overdijk, Spic ’n Span en Dirtyrockers & Rob Boskamp, die ieder één of meerdere remixen maakten. Ze baseerden zich daarbij op de eerste versie uit 1994, met rapper Shamrock (Shalamon Baskin) en zangeres Ingrid Simons, de moeder van Eva Simons, die zelf een hit scoort met ‘Silly girl’, deze week op #32. En daarmee staan zowel moeder als dochter gelijktijdig in de hitparade!

Anno 2009 is het echter Linda Estelle (die vanaf 1995 de nummers inzingt), die samen met Shamrock op de bühne staat als T-spoon reloaded. Er zijn zelfs plannen voor nieuw materiaal. Verantwoordelijk daarvoor zal ondermeer componist Remy de Groot zijn, de man die in 1991 samen met Shamrock de act T-spoon begon.