dinsdag 27 oktober 2009

Kim-Lian naar Amerika

Kim-Lian & Linda Bengtzing: Not that kinda girl (45)

De laatste tijd was Kim-Lian van der Meij (Beverwijk, 1 oktober 1980) voornamelijk in het nieuws door de musicals (onder andere Doe maar, Fame en Footloose), waarin ze speelde. Je zou dan ook bijna vergeten dat ze er al een hitcarrière van zeven noteringen, waarvan drie top 10-hits, heeft opzitten. Dus vond ze het zelf ook wel weer tijd voor een muzikale carrière, alvorens ze vanaf oktober 2010 speelt in ‘Legally blonde’. Toen ze samen met Jörgen Ringqvist, haar Zweedse producer bezig was met de single ‘Not that kinda girl’, vonden beiden dat het nummer ook geschikt zou zijn voor een duet.

Dat werd de Zweedse zangeres Linda Bengtzing (Gullspång, Zweden, 13 maart 1974), die in 2004 doorbrak na haar deelname aan het talentenprogramma ‘Fame factory’. Ze bracht drie albums uit en scoorde vijf top 10-hits. Nadat Linda ‘Not that kinda girl’ had gehoord, was ook zij enthousiast en namen de twee het nummer op.


Amerika

De afgelopen week werd bekend dat het nummer niet alleen in Nederland en Scandinavië is uitgebracht, maar het ook in Amerika uitkomt. Kim-Lian: “Ik zit nog helemaal na te shaken, maar het is echt waar. Het Amerikaanse label dat onze platenmaatschappij hier spontaan heeft gebeld, is een invloedrijk dancelabel. Ze hebben onze clip op YouTube gezien en waren helemaal enthousiast. Ze brengen de plaat uit, gaan de promotie doen én denken dat we wereldwijd met de plaat kunnen doorbreken. Ik blijf met mijn voeten op de grond, maar ik heb wel een kwartiertje gejuicht.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten