vrijdag 23 oktober 2009

Hitflits: Rammstein eerste Duitse act met een Duitstalig #1-album

Het belangrijkste hitnieuws komt deze week niet uit de Single Top 100, maar de Album Top 100. Vijf jaar geleden kwam ‘Reise, reise’ van Rammstein binnen op een tweede plaats en dat bleef tot deze week hun best genoteerde album. Want deze week komt ‘Liebe ist für alle da’ van de Duitse metalband binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. In de eerste week gingen er zo’n 5.000 stuk van over de toonbank. Vijf nummers die het album niet haalden, zijn te vinden op de special edition. Er is zelfs een aparte box verkrijgbaar, waarbij je onder andere een stel handboeien cadeau krijgt! Rammstein is een groep die volledig bestaat uit leden die in Duitsland zijn geboren. Zij zijn echter niet de eerste Duitse act met een #1-album. Dat was in 1975 Reinhard Mey met het album ‘Als de dag van toen’. Een Duitstalig album, maar met drie Nederlandstalige nummers. Het eerste volledige Duitstalige album dat op #1 kwam, was ‘Weil ich Dich liebe’. Niet van een Duitse act maar van onze eigen Frans Bauer! Zijn album steeg op 11 oktober 1997 van 93 naar #1, en dat is nog altijd de grootste sprong ooit naar de eerste plaats. Dus we hebben een Duitse artiest die Nederlands zingt (Reinhard Mey) en een Nederlandse artiest die Duits zingt (Frans Bauer). En vanaf deze week hebben we ook een Duitse act die Duits zingt, en dat is Rammstein met het album ‘Liebe ist für alle da’.

Terug naar de nieuwe Album Top 100, waarin nog meer hoge binnenkomers zijn. Wat hem twee jaar geleden nog wel lukte met ‘Call me irresponsible’, binnenkomen op #1, lukt hem dit keer niet. Michael Bublé moet dit keer genoegen nemen met een tweede plaats voor ‘Crazy love’, dat op een achterstand van ruim 11% staat ten opzichte van het album van Rammstein. Het is de zevende notering van Michael en zijn vierde top 10-notering. Dankzij de aandacht voor het album, boekt ook de single ‘Haven’t met you yet’ van Michael Bublé winst, want het nummer stijgt in de zesde week van 41 naar #17. En ook zijn oudere albums profiteren, want drie daarvan gaan op herhaling in de Back Catalog Top 50, de lijst met oudere albums. Het zijn: ‘Call me irresponsible’ (op #26), ‘It’s time’ (op #20) en ‘Michael Bublé’ (op #50).

Bij Rammstein viel zijn naam al, Frans Bauer. Zijn 33ste album ‘Voor elke dag’, komt binnen op een derde plaats, ruim 20% achter ‘Crazy love’ van Michael Bublé. Van die 33 albums, bereikten er inclusief ‘Voor elke dag’, 23 de top 10 en 11 de eerste plaats.

En de laatste hoge binnenkomer in de top 10, is op #8 ‘Design your universe’ van Epica. Het album staat daarmee één plaats hoger dan ‘The divine conspiracy’ uit 2007.

Ze zitten dit jaar 35 jaar in het vak en nog steeds zijn ze actief. The Nits. Tot het eind van het jaar tourt de band van Henk Hofstede, Robert Jan Stips en Rob Kloet, door Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Finland en België. ‘Strawberry wood’ is hun 27ste album en bevat nummers van de sessies rond hun vorige album ‘Doing the dishes’ (#8 in 2008) en een aantal nieuwe nummers, opgenomen in hun eigen studio ‘ De Werf’ in Amsterdam Sloterdijk. ‘Strawberry wood’ ademt niet alleen de invloed van John Lennon uit. Ook de titel heeft met John Lennon te maken, want het is een samenvoeging van twee Beatles nummers: ‘Strawberry fields forever’ en ‘Norwegian wood’.

Veertien weken geleden kwam ‘Complete collection’ van Diana Ross binnen op #53. Twee weken later stond het op #10, waarna het zakte en een maand geleden de 82ste plaats bereikte. Daarna ging het nog wat heen en weer en vorige week steeg het naar #58. Vorig weekend waren de twee concerten van Symphonica in Rosso, met als gevolg dat het verzamelalbum een sprong maakt naar de vijfde plek.

Resten nog de volgende binnenkomers in de Album Top 100:
#35 Clouseau: Zij aan zij
#43 Coparck: A dog and pony show
#56 Leonard Cohen: Leonard Cohen live at the Isle
#66 Original soundtrack: The twilight saga: new moon (met nummers van onder andere Thom Yorke, the Killers en Grizzly bear)
#80 Brainpower: Mijn manier
#82 Dead by sunrise: Out of ashes

Na Esmée Denters, Alain Clarke en Waylon, is er weer een Nederlander die een contract krijgt bij een buitenlandse maatschappij. Dit keer is het Wouter Hamel die een contract tekende met de Engelse afdeling van Universal. Begin volgend jaar zal zijn cd ‘Nobody’s tune’ daar worden uitgebracht, waarna Duitsland, Frankrijk en de rest van Europa zullen volgen. Mede door deze publiciteit en een optreden in De Wereld Draait Door, gaan twee albums van hem op herhaling: ‘Nobody’s tune’ (op #30) en ‘Hamel’ (op #62).

En dan de nieuwe Single Top 100. Daarin gaat ‘MaMaSé!’ van K3 onbedreigd aan kop. De top 3 bevat verder nog de voormalige #1-hits van Thomas Berge met ‘Kon ik maar even bij je zijn’ (op #2, met een verschil van ruim 70%) en Damaru & Jan Smit met ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ (op #3).

Begin september stond ‘Sexy bitch’ van David Guetta feat. Akon al een weekje op #7. Daarna is het nummer gaan zakken tot vorige week een tiende plaats. Maar deze week komt het keihard terug en stijgt naar een vierde plaats, waarmee het voor David Guetta zijn grootste hit is geworden. ‘When love takes over’ van hem met Kelly Rowland kwam eerder dit jaar tot #5. Voor Akon is het zijn vijfde top 10-notering, zijn grootste was ‘Lonely’, #1 in 2005.

Vijf weken lang kruipt ‘Stereo love’ van Edward Maya & Vika Jigulina naar boven tot vorige week de elfde plaats. Deze week maakt het nummer dan eindelijk de overstap naar de top 10, en stijgt naar de vijfde plaats. En ook Jannes bereikt met ‘Zwevend naar ’t geluk’ de top 10, het nummer, zijn zesde top 10 notering, stijgt van 12 naar #10.

Na ‘Wat heb ik nou’ dat het tien weken volhield met als hoogste notering #15, komen Alice, Ayal en Floor, alias Hit!, nu met ‘Wat nou?!’, dat op #30 de hoogste eersteweeks is. Evenals ‘Wat heb ik nou’ (een vertaling van Katy Perry’s ‘Hot ’n cold’), is ‘Wat nou?!’ ook een Nederlandstalige versie van een bekende hit, dit keer ‘So what!’ van P!nk. Nog meer (kinder)pop is er op #36 van de achttienjarige Nikki Wennekes, alias Abby, met ‘Boys’.


Toen het album ‘Bells’ van Laura Jansen verscheen, bleek haar versie van ‘Use somebody’ van Kings of Leon, al één van de favorieten te zijn. Nu de single ‘Single girls’ is uitgewerkt, ligt ‘Use somebody’ in de winkels en komt binnen op #37. Het nummer scoort nu al hoger dan ‘Single girls’, dat slechts tot #70 kwam.

Na jarenlang voor anderen hits te hebben geschreven en geproduceerd, waaronder EliZe, Miss Montreal en Justin Timberlake, treden de Future presidents (= Willem Laseroms, Maarten ten Hove en Joachim Vermeulen Windsant) uit de schaduw. Twee van de drie heren, Willem en Maarten, bundelden de krachten en komen met het nummer ‘The world keeps changing’ op #47.

En dan de andere binnenkomers:
#38 John Mayer: Who says (afkomstig van het album Battle studies)
#45 Kim-Lian & Linda Bengtzin: Not that kinda girl
#60 Ke$ha: Tik tok
#62 Albert ‘Casanova’ van Benthem: Beter dan ooit
#74 Leona Lewis: Happy
#78 Wim Leys & Fundum: Leve de liefde
#82 Stef Ekkel en Johnny Hoes: Hij was een smokkelaar
#83 the Veronicas: 4ever (re-release van #92-hit uit 2006)
#91 Zanger Rinus: Met Marlous onder de douche (dankzij Internet en Herman Roggeveen van Blog.nl)
#95 T-spoon: No time to waste 2009

Dit weekend hebben we een uurtje extra. En dat mag ook wel met zoveel binnenkomers! Aanstaande maandag lees je hiervan het resultaat in een nieuwe Megaman.

zondag 18 oktober 2009

Megaman bij week 42 – 17 oktober 2009

Welkom bij de Megaman, waarin K3 de #1 niet dankt aan Josje, je met Robbie Williams naar de bioscoop kunt, het nu echt gaat beginnen voor Jodie Kean en rapper Farid ontvoerd werd door zijn vader. Dit en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

‘MaMaSé! #1, maar niet dankzij Josje

K3: MaMaSé! (1) *** eerste week op #1 ***

Met een weekje vertraging staat ‘MaMaSé!’ van het vernieuwde K3 alsnog op de eerste plaats van de Single Top 100. Het is voor K3 als act, de derde #1-hit na ‘Toveren’ (in 2002) en ‘Kuma hé’ (in 2005). ‘Toveren’ had daar destijds nog zes weken voor nodig, ‘Kuma hé’ deed het slechts in twee weken, evenveel als ‘MaMaSé!’ nu. Zowel ‘Kuma hé’ als ‘MaMaSé!’, maakte de sprong vanaf de vijfde plaats. Vorige week was ‘MaMaSé!’ nog alleen verkrijgbaar als download en dan ook alleen bij Itunes. De afgelopen week is ook de fysieke cd-single uitgebracht. Met een bon uit het AD is deze tot half november te koop voor € 2,--. Maar ook zonder die bon betaal je er € 2,-- voor bij onder andere de Music Store. Aangezien de jongste fans van K3, Josje Huismans, het nieuwste lid, in hun armen hebben gesloten, is er een ware run op ‘MaMaSé!’ ontstaan. Het nummer heeft dan ook een voorsprong van 64% op ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Thomas Berge.

keten onderbroken

Doordat Thomas gezakt is, is de keten van Nederlandse #1-hits onderbroken, die begon op 16 mei met ‘Halleluja’ van Lisa. Na tien weken gaf zij het stokje op 25 juli over aan G-lontra & Rockz feat. Chelc-d met ‘Give (Extrema outdoor theme 2009)’, die het slechts één week volhielden. Damaru & Jan Smit pakten met ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ de #1 en zouden die in drie sessies, zeven weken vasthouden. Daar tussendoor stonden Nick & Simon met ‘Lippen op de mijne’ en Anouk met ‘Three days in a row’, een weekje bovenaan. Vóór Thomas Berge pakte Gerard Joling met ‘Engel van mijn hart’ nog even de eerste plaats. In totaal stond er gedurende 31 weken een Nederlands product bovenaan de Single Top 100. Geen record, want dat staat op 44 weken, van 7 april tot en met 24 november 2007.

#1, maar niet dankzij Josje

Niet alleen in Nederland is ‘MaMaSé!’ de nieuwe #1, Ook in de Vlaamse Ultratop 50 bereikt het nummer, evenals bij ons in de tweede week, de eerste plaats. Bij ons is ‘MaMaSé!’ de derde #1-notering voor K3, in Vlaanderen is het hun tweede na ‘Tele-Romeo / Blub, ik ben een vis!’ in 2001.

Dat ‘MaMaSé!’ in beide landen aanslaat, is volgens Miguel Wiels, producer en één van de drie componisten, niet te danken aan het nieuwe groepslid Josje, maar vooral aan de strafheid van het nieuwe nummer die het hem doet. Miguel: “De eerste single van de nieuwe K3 moest een klapper zijn. Gert Verhulst (de baas van Studio 100) had ons enkele maanden geleden met aandrang gevraagd om met een zeer straf nummer voor de dag te komen om K3 te herlanceren. Druk op de ketel dus. De eerste worpen waren niet helemaal overtuigend, maar bij ‘MaMaSé!’ hadden we meteen het wow-gevoel”. Aanstaande vrijdag, 23 oktober, ligt het album ‘MaMaSé!’ in de winkels, met nog meer ‘straffe nummers’.

verloren en toch bij K3?

Vorig weekend vond de aftrap van de K3-tournee voor Kristel, Karen en Josje plaats in de Elisabethzaal in Antwerpen. Afgelopen zaterdag was de beurt voor de Nederlandse fans, en ook daar werd Josje enthousiast verwelkomd. Aangezien de roodharige Karen Damen zwanger is van haar eerste, zal zij niet alle 80 voorstellingen in Vlaanderen en Nederland kunnen doen. Maar voor vervanging is gezorgd, want alsnog zullen de Vlaamse Noa Tamara Opdebeeck, en de Nederlandse Madelon van der Poel, de andere finalisten aan de zoektocht van ‘K2 naar K3’, deel uitmaken van K3!

Met Robbie Williams naar de bioscoop

Robbie Williams: Bodies (3) *** hoogste eersteweeks ***

Een echte Robbie Williams fan zit aanstaande dinsdag, 20 oktober, in één van de 200 bioscopen van Pathé. Daar is dan het muziekfestival de BBC Electric Proms in the roundhouse in Londen, rechtstreeks te zien, met een optreden van Robbie. Mocht je daar nog geen kaarten voor hebben, dan kun je ook nog voor een exclusief concert gaan in Nederland, dat georganiseerd wordt door The Phone House en KPN. De kaarten daarvoor krijg je als je een KPN-abonnement neemt in combinatie met een exclusief toestel van The Phone House. En als dat ook niet lukt, dan moet je maar wachten totdat Robbie een gewoon concert geeft in Nederland, want dat zal er vast wel van komen. Sowieso wordt hij binnenkort verwacht in ‘Lieve Paul’. Want Robbie werkt aan zijn comeback!

Begin maart is Robert Peter Williams (Stoke-on-trend, 13 februari 1974), de studio ingedoken in Londen, voor de opnames van zijn achtste soloalbum ‘Reality killed the video star’, dat begin november in de winkels moet liggen. Daarop werkt hij samen met onder andere Chas Jankel, Mark Ronson, Guy Chambers en Trevor Horn. Op het album staat ook een eerbetoon aan Michael Jackson. De werktitel van het album luidde ‘Il protagonista’, maar dat vond de platenmaatschappij niet zo’n goed idee. Volgens Robbie is het een album geworden, dat groeit na het een aantal keren te hebben beluisterd. En dat geldt volgens vele critici ook voor de single ‘Bodies’, zijn 31ste hit en negende top 10-notering.

Voor Jodie Kean begint het nu echt

Jodie Kean: Mad world (23)

Jodie Kean heeft de liefde voor muziek niet van een vreemde. Haar beide Schotse ouders waren zelf muzikant. Op jonge leeftijd verhuisde de familie van Engeland naar Nederland, waar haar moeder muziek ging schrijven voor theatervoorstellingen. Jodie groeide op in de coulissen en werd zodoende ‘besmet’ met diverse muzikale stromingen. Op haar achttiende zong ze dan ook al in een band, die artiesten begeleidde van Rob de Nijs tot Boney M. en Paul Young. Gelukkig stopte ze daarmee, zodat ze zich meer kon ontwikkelen als zangeres. Met eigen nummers en optredens met de coverband Boston tea party. Ook werd ze veel gevraagd als studiomuzikant. ‘Mad world’ is geen eigen nummer, maar geschreven door het producersduo Jules Reivers en Roel Gommans. Jodie was regelmatig in hun studio aan het werk en vervolgens lieten zij het nummer aan haar horen. Ze voelde zich er direct door aangesproken en vond dat het nummer helemaal bij haar paste. De videoclip werd opgenomen in Lissabon en Cascais. Na jaren bij en voor anderen te hebben gezongen, heeft Jodie Kean eindelijk haar draai gevonden. Jodie: “Muziek heeft altijd al de centrale rol in mijn leven gespeeld en ik wil de liedjes waar we aan werken graag met de wereld delen. Ik weet wat ik kan, weet wie ik ben en hoe ik wil klinken. Mad World is pas het begin...”

Lady Gaga: in één jaar een handvol hits

Lady Gaga: Eh, eh (nothing else I can say) (34)

Precies een jaar geleden stond ‘Just dance’ van Lady Gaga feat. Colby o’Donis voor het laatst genoteerd in de Single Top 100. Het nummer had er tien weken opzitten met als hoogste notering #31. Op 17 januari 2009 ging het nummer op herhaling en bereikte uiteindelijk de vierde plaats. Geen slecht begin dus voor de Amerikaanse Stefani Joanne Angelina Germanotta, alias Lady Gaga. Maar daar bleef het niet bij, want de opvolger, ‘Poker face’, stond even later drie weken bovenaan. ‘Love game’ kwam niet verder dan #27, maar met ‘Paparazzi’ liep het beter af: #17. Om van ‘Eh, eh (nothing else I can say)’ ook een succes te maken, zijn van het nummer, afkomstig van haar album ‘The fame’, diverse remixen gemaakt, waaronder twee door the Pet shop boys. Het afgelopen jaar verkocht Lady Gaga wereldwijd zo’n 20 miljoen singles en 3 miljoen albums. Wil ze dit succes voortzetten, dan zal ze in 2010 wel met een nieuw album komen!

idool

Lady Gaga heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze een fan is van Madonna. Leuk dan ook dat Maddie de afgelopen week liet weten een groot fan van haar te zijn. Volgens Madonna heeft zij de X-factor die nodig is om een wereldster te worden. “Ik herken veel in haar. Toen ik begon was ik net als Lady Gaga nu. Het is geweldig dat ze mij als voorbeeld heeft en ik ben er van overtuigd dat ze ook net zo ver komt als ik.” Lady Gaga op haar beurt was zeer verrast door deze uitlatingen van haar idool, die ook nog eens onaangekondigd een concert van haar in New York bezocht.

Niet alleen Madonna ziet de grootheid van Lady Gaga in. Ook Beyoncé valt daaronder, want ze heeft haar gevraagd om mee te spelen in de videoclip van ‘Video phone’, haar nieuwste single. Het schijnt zelfs dat het nummer, de achtste track van het album ‘I am … Sasha Fierce’, nog wordt uitgebreid met een extra couplet, gezongen door Lady Gaga.

Farid werd ontvoerd door zijn vader

Farid: Breek de tent (52)

Uit Lelystad komt de 33-jarige Farid Asry. Hij heeft een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader, die hem ontvoerde en mee naar Marokko nam. Via de Nederlandse ambassade keerde Farid op zijn achttiende terug naar Nederland. Vanwege de ontvoering mag zijn vader niet meer naar Nederland komen. Zijn droom was profvoetballer worden, maar door een beenbreuk ging dat niet door. Sinds 1988 was hij al bezig met muziek, en nu ging hij zich volledig toeleggen op rappen. ‘Breek de tent’ maakte hij al in 2008. Doordat hij alles zelf in de hand houdt, heeft de videoclip en de release zolang op zich laten wachten. Een album is in de maak, met acht nummers, waaronder het nummer ‘Bob’ over zijn broertje die omkwam bij een auto-ongeluk. Over de ontvoering van zijn vader schreef Farid het nummer ‘Bestolen toekomst’. Hij ziet zichzelf meer als rapper-MC dan alleen rapper. Farid: ‘Ik wil het publiek ook entertainen en dat hoor je terug.”

Frank Verkooyen komt met album

Frank Verkooyen: In de wolken (63)

In 2008 hoorden we voor het eerst van Frank Verkooyen uit Breda met de hits ‘Vrij met mij’ (#63) en ‘Voel de Sirtaki’ (#36). En ook dit jaar is zeer succesvol, want ‘In de wolken’ is na ‘Kom, wie wil er met mij dansen’ (#43) en ‘Ineens gaat het leven!’ (#55), al de derde hit voor hem. En nog dit jaar verschijnt er een album getiteld ‘In de wolken’.

Rinus Ponsen schrijft niet alleen voor anderen

Rinus Ponsen: Verloren tijd (68)

Van 1982 tot 2000 zat (Ma)Rinus Ponsen in de band Magic. Sinds 2000 werkt hij aan een solocarrière. Daarnaast schrijft hij nummers voor anderen, waaronder Koos Alberts, Charlène, Frans Bauer en Pierre de Haan. In zijn eigen opnamestudio produceert Rinus diverse Nederlandse producties. ‘Verloren tijd’ stamt uit 2007, en kent al een opvolger in het nummer ‘Dit is echte liefde’ uit 2008. Samen met DJ Goldfinger (Waylon van de Heijden) werkt Rinus aan een heel album. Vorig jaar verscheen van hem de DVD ‘Ik ga leven’.

Yanou krijgt hulp van Amerikaanse zangeres

Yanou: Brighter day (73)

Als je het hitrapport bekijkt van Yann Peifer alias Yanou, dan scoort hij er slechts drie: ‘Heaven’ door DJ Sammy feat. Do (#4 in 2002), ‘King of my castle’ (#46 in 2007) en nu ‘Brighter day’. Maar naast zijn eigen nummers is Yann samen met DJ Manian het team achter Cascada, dat een vette hit heeft met ‘Evacuate the dancefloor’ (#13). Yann begon zijn muziekcarrière met de act Beam & Yanou, dat echter geen hits opleverde.

Zo nu en dan neemt hij als Yanou ook zelf een nummer op. Niet dat je hem zult horen, want de zang op ‘Brighter day’ is van de Amerikaanse Anita Davis. Anita studeerde zang en dans in New York. Daarna stond ze op Broadway in diverse producties en deed ze achtergrondzang bij diverse acts. Sinds 1997 is ze één van de zangeressen van de Duitse act Magic affair. Daarnaast treedt ze op als de Anita Davis & Oldtimer Big Band. Ook zong ze mee op een nummer van de Finse band Waltari en maakte deel uit van de Duitse eurodance act the Centory project.

Alicia Keys terug met nieuwe single + album

Alicia Keys: Doesn’t mean anything (81)

Als je debuutsingle (Fallin’ in 2001) gelijk een #1-hit wordt, ligt de lat wel erg hoog voor de opvolgers. Dat overkwam Alicia keys, geboren als Alicia Augello Cook in New York City op 25 januari 1981. De hits die daarna volgden werden kleiner en kleiner, totdat ze in 2002 opnieuw een top 10-hit scoorde met ‘Gangsta lovin’’, samen met Eve. Daarna wisselden kleine en grotere hits zich weer af. Twee keer haalde ze nog de top 10: in 2004 met ‘My boo’, samen met Usher (#6) en in 2007 met ‘No one’ (#4). Haar samenwerking met Jack White in ‘Another day to die’, het thema van de gelijknamige James Bond film, pakte minder succesvol uit dan verwacht: #48. Maar het ziet er uit dat Alicia weer terug is.

Allereerst met ‘Empire state of mind’ met Jay-Z, deze week gestegen naar #28 en Megahit op 3FM. Maar ook met echt nieuw eigen werk, want ‘Doesn’t mean anything’ is de voorloper van haar vierde studio album ‘The element of freedom’, dat begin december uitkomt. Het nummer is haar zestiende hit bij ons en haar tiende Amerikaanse top 10-notering. ‘Doesn’t mean anything’ schreef en produceerde Alicia samen met Kerry Brothers Jr., waarmee ze ook het productiebedrijf KrucialKeys Enterprises heeft. Daarnaast zijn ze eigenaar van de platenstudio ‘The oven studios’.

Crookers komen met eigen nummer

Crookers featuring Kardinal Offishall and Carla-Marie: Put your hands on me (85)

Begin dit jaar zorgden de Italiaanse Crookers met hun remix van Day ’n nite er voor dat Kid Cudi een #4-hit scoorde. De Crookers, Andrea Fratangelo (Phra) en Francesco Barbaglia (Bot), hebben dit keer zelf een nummer gemaakt: ‘Put your hands on me’, en krijgen daarbij hulp van Kardinal Offishall & Carla-Marie. Het nummer is de voorloper van het album ‘Tons of friends’ van Crookers, dat in januari 2010 verschijnt en waaraan onder andere ook Kelis, Soulwax, Pitbull en Róisín Murphy meewerken.

Kardinal Offishall is geen onbekende, want eerder dit jaar had hij een hit met ‘Beautiful’ van Akon (#24). Kardinal is geboren als Jason D. Harrow in Scarborough, Ontario, Canada en opgevoed door een Jamaicaans immigranten echtpaar. Op zijn achtste begon hij met rappen en op zijn twaalfde stond hij voor het eerst op het podium tijdens een bezoek dat Nelson Mandela bracht aan Toronto. In 1993 veranderde Jason zijn naam in Kardinal Offishall, vernoemd naar de gelijknamige monnik, geïnspireerd door de Franse politicus, kardinaal Richelieu, die bekend staat als dé hervormer van de Franse staat in de zeventiende eeuw.

Alleen Carla-Marie is een nieuwe ster op ‘Put your hands on me’. Hoewel nieuw. Carla Marie Williams maakt deel uit van het schrijverscollectief Xenomania, dat hits schrijft voor onder anderen Kylie Minogue, Gabriella Cilmi, Sugababes en Girls aloud. Zelf werkte ze mee aan ‘Tangled up’ en ‘Out of control’, twee albums van Girls aloud en ‘The boy does nothing’ van Alesha Dixon. Daarnaast is Carla-Marie te horen op ‘The way I used to be’ van the Pet shop boys.

Weinig nieuw werk van Milow

Milow: One of it (94)

Na ‘Ayo technology’ (#1 in 2008), wilde Milow graag een nieuwe single uitbrengen. Zijn platenmaatschappij kwam echter met ‘You don’t know’, dat al voor ‘Ayo technology’ was uitgebracht, maar niet verder was gekomen kwam dan #69. Toch niet zo’n gek idee, want het nummer bereikte, mede dankzij een optreden op Pinkpop, de achtste plaats. Om het succes van de hitsingles nog meer te benutten, werd het album ‘Milow’ uitgebracht, dat een weergave was van zijn twee voorgaande albums. Het album werd bij ons gewaardeerd met een zeventiende plek. In Duitsland ging het beter, daar gingen er meer dan 200.000 van over de toonbank, waarvoor Milow afgelopen week een platina exemplaar ontving. Dan denk je dat het nu eindelijk tijd is voor nieuw werk. Maar nee, Jonathan Vandenbroeck, zoals Milow echt heet, komt deze week met een live album: ‘Live - maybe next year’, dat binnenkomt op #21 van de Album Top 100. Daarop staat ook de live uitvoering van ‘One of it’, dat samen met de studio-versie deze week alleen in Nederland is uitgebracht en binnenkomt op #94. Op de cd staan nog meer nieuwe nummers in de live uitvoering: ‘Brussels is on my side’ en ‘The end’. Het album wordt geleverd met een DVD, opgenomen op 23 januari 2009 in Paradiso in Amsterdam.