zondag 18 oktober 2009

Lady Gaga: in één jaar een handvol hits

Lady Gaga: Eh, eh (nothing else I can say) (34)

Precies een jaar geleden stond ‘Just dance’ van Lady Gaga feat. Colby o’Donis voor het laatst genoteerd in de Single Top 100. Het nummer had er tien weken opzitten met als hoogste notering #31. Op 17 januari 2009 ging het nummer op herhaling en bereikte uiteindelijk de vierde plaats. Geen slecht begin dus voor de Amerikaanse Stefani Joanne Angelina Germanotta, alias Lady Gaga. Maar daar bleef het niet bij, want de opvolger, ‘Poker face’, stond even later drie weken bovenaan. ‘Love game’ kwam niet verder dan #27, maar met ‘Paparazzi’ liep het beter af: #17. Om van ‘Eh, eh (nothing else I can say)’ ook een succes te maken, zijn van het nummer, afkomstig van haar album ‘The fame’, diverse remixen gemaakt, waaronder twee door the Pet shop boys. Het afgelopen jaar verkocht Lady Gaga wereldwijd zo’n 20 miljoen singles en 3 miljoen albums. Wil ze dit succes voortzetten, dan zal ze in 2010 wel met een nieuw album komen!

idool

Lady Gaga heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze een fan is van Madonna. Leuk dan ook dat Maddie de afgelopen week liet weten een groot fan van haar te zijn. Volgens Madonna heeft zij de X-factor die nodig is om een wereldster te worden. “Ik herken veel in haar. Toen ik begon was ik net als Lady Gaga nu. Het is geweldig dat ze mij als voorbeeld heeft en ik ben er van overtuigd dat ze ook net zo ver komt als ik.” Lady Gaga op haar beurt was zeer verrast door deze uitlatingen van haar idool, die ook nog eens onaangekondigd een concert van haar in New York bezocht.

Niet alleen Madonna ziet de grootheid van Lady Gaga in. Ook Beyoncé valt daaronder, want ze heeft haar gevraagd om mee te spelen in de videoclip van ‘Video phone’, haar nieuwste single. Het schijnt zelfs dat het nummer, de achtste track van het album ‘I am … Sasha Fierce’, nog wordt uitgebreid met een extra couplet, gezongen door Lady Gaga.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten