zondag 18 oktober 2009

‘MaMaSé! #1, maar niet dankzij Josje

K3: MaMaSé! (1) *** eerste week op #1 ***

Met een weekje vertraging staat ‘MaMaSé!’ van het vernieuwde K3 alsnog op de eerste plaats van de Single Top 100. Het is voor K3 als act, de derde #1-hit na ‘Toveren’ (in 2002) en ‘Kuma hé’ (in 2005). ‘Toveren’ had daar destijds nog zes weken voor nodig, ‘Kuma hé’ deed het slechts in twee weken, evenveel als ‘MaMaSé!’ nu. Zowel ‘Kuma hé’ als ‘MaMaSé!’, maakte de sprong vanaf de vijfde plaats. Vorige week was ‘MaMaSé!’ nog alleen verkrijgbaar als download en dan ook alleen bij Itunes. De afgelopen week is ook de fysieke cd-single uitgebracht. Met een bon uit het AD is deze tot half november te koop voor € 2,--. Maar ook zonder die bon betaal je er € 2,-- voor bij onder andere de Music Store. Aangezien de jongste fans van K3, Josje Huismans, het nieuwste lid, in hun armen hebben gesloten, is er een ware run op ‘MaMaSé!’ ontstaan. Het nummer heeft dan ook een voorsprong van 64% op ‘Kon ik maar even bij je zijn’ van Thomas Berge.

keten onderbroken

Doordat Thomas gezakt is, is de keten van Nederlandse #1-hits onderbroken, die begon op 16 mei met ‘Halleluja’ van Lisa. Na tien weken gaf zij het stokje op 25 juli over aan G-lontra & Rockz feat. Chelc-d met ‘Give (Extrema outdoor theme 2009)’, die het slechts één week volhielden. Damaru & Jan Smit pakten met ‘Mi rowsu (tuintje in mijn hart)’ de #1 en zouden die in drie sessies, zeven weken vasthouden. Daar tussendoor stonden Nick & Simon met ‘Lippen op de mijne’ en Anouk met ‘Three days in a row’, een weekje bovenaan. Vóór Thomas Berge pakte Gerard Joling met ‘Engel van mijn hart’ nog even de eerste plaats. In totaal stond er gedurende 31 weken een Nederlands product bovenaan de Single Top 100. Geen record, want dat staat op 44 weken, van 7 april tot en met 24 november 2007.

#1, maar niet dankzij Josje

Niet alleen in Nederland is ‘MaMaSé!’ de nieuwe #1, Ook in de Vlaamse Ultratop 50 bereikt het nummer, evenals bij ons in de tweede week, de eerste plaats. Bij ons is ‘MaMaSé!’ de derde #1-notering voor K3, in Vlaanderen is het hun tweede na ‘Tele-Romeo / Blub, ik ben een vis!’ in 2001.

Dat ‘MaMaSé!’ in beide landen aanslaat, is volgens Miguel Wiels, producer en één van de drie componisten, niet te danken aan het nieuwe groepslid Josje, maar vooral aan de strafheid van het nieuwe nummer die het hem doet. Miguel: “De eerste single van de nieuwe K3 moest een klapper zijn. Gert Verhulst (de baas van Studio 100) had ons enkele maanden geleden met aandrang gevraagd om met een zeer straf nummer voor de dag te komen om K3 te herlanceren. Druk op de ketel dus. De eerste worpen waren niet helemaal overtuigend, maar bij ‘MaMaSé!’ hadden we meteen het wow-gevoel”. Aanstaande vrijdag, 23 oktober, ligt het album ‘MaMaSé!’ in de winkels, met nog meer ‘straffe nummers’.

verloren en toch bij K3?

Vorig weekend vond de aftrap van de K3-tournee voor Kristel, Karen en Josje plaats in de Elisabethzaal in Antwerpen. Afgelopen zaterdag was de beurt voor de Nederlandse fans, en ook daar werd Josje enthousiast verwelkomd. Aangezien de roodharige Karen Damen zwanger is van haar eerste, zal zij niet alle 80 voorstellingen in Vlaanderen en Nederland kunnen doen. Maar voor vervanging is gezorgd, want alsnog zullen de Vlaamse Noa Tamara Opdebeeck, en de Nederlandse Madelon van der Poel, de andere finalisten aan de zoektocht van ‘K2 naar K3’, deel uitmaken van K3!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten