vrijdag 6 april 2012

Hitflits: album Kyteman nu wel #1, grootste hit voor Jason Mraz

In de 104 weken (van februari 2009 tot en met februari 2011) dat ‘The hermit sessions’ van Kyteman stond genoteerd, kwam het album nooit verder dan de derde plaats. Die notering werd op 30 januari 2010, pas in de 49e week, bereikt. Kort na het album nam Colin Benders samen met Eric Vloeimans het album ‘Kytecrash’ op, dat in maart 2011 tot de vijfde plaats kwam.

Drie jaar na de start van ‘The hermit sessions’, komt Benders met de echte opvolger onder de naam The Kyteman orchestra. In tegenstelling tot het eerste album dat volledig een idee was van hem zelf, is het nieuwe album een product van de volledige groep. Twee jaar lang is er aan het album gewerkt in Kytopia aan de Zeedijk in Utrecht, waar de muzikanten met elkaar wonen en werken.
Afgelopen donderdag, 5 april, was de live première van het orkest + koor (totaal zestig personen) in Tivoli in Utrecht. Direct na release vorige week vrijdag, sprintte het album naar de eerste plaats van de voorlopige albumlijst en komt dan ook binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het album verkoopt twee keer zoveel als ’t Heerst’ van Acda en de Munnik, dat op #2 blijft staan.

‘MDNA’ van Madonna, vorige week binnen op #1, zakt naar de 5e plaats en verkoopt nog geen derde van de nieuwe #1. ‘MDNA’ is één van de zes voorgaande #1-albums die in de top 10 staan. De andere vijf zijn:
#3 Birdy: Birdy
#4 Adele: 21
#6 Bruce Springsteen: Wrecking ball
#7 Adele: 21
#8 Frans Duijts: Alles met je delen

Een jaar geleden won Rochelle Perts ‘The X factor’. Meestal verschijnt er dan kort daarna een heel album, maar daar is gelukkig van afgezien. Afgezien van een enkele hitsingle, was het nagenoeg stil rond haar, die ze ten volle benutte voor haar studie aan de Rockacademy in Eindhoven én om samen met haar coach Eric van Tijn te werken aan haar debuutalbum ‘You vs. Me’, dat afgelopen vrijdag verscheen.

De titel slaat op de twee kanten van Rochelle: het verlegen meisje uit The X factor, maar ze kan ook een ‘bitch’ zijn. Alle nummers heeft ze zelf geselecteerd, waarbij de tekst voor haar erg belangrijk is. Er staan geen eigen nummers op het album, want ze vindt haar Engelse woordenschat nog niet goed groot genoeg om zelf nummers te schrijven. ‘Strong’ (#6 in 2011) is wel door haar zelf geschreven, maar staat niet op het album omdat het qua geluid daar niet op past.

Sowieso verwacht Rochelle dat ze een deel van de fans die op haar stemden gaat verliezen, omdat het geen r&b/hiphop album is geworden, iets wat wel de verwachting was na haar optreden in The X factor. Aan de andere kant verwacht ze door het andere geluid, wel nieuwe fans bij te krijgen.
En om het goede voorbeeld te geven aan haar fans, schafte ze vorige week vrijdag in de Free record shop in Eindhoven zelf een exemplaar van het album aan, dat binnenkomt op de 11e plaats. Een dag later mocht ze het voorprogramma verzorgen van de Britse zangeres Emeli Sandé. Niet vreemd dus, dat ‘Untouchable’ de nieuwe single wordt, want dat is een productie van diezelfde Sandé!

Het restant eersteweeks noteringen deze week:
#16 Dr. John: Locked down
#20 Quincy: Loop naar het licht [NL]
#22 Greg Holden: I don’t believe you
#23 Roxeanne & André Hazes Jr.: Samen solo [NL]
#24 Bonnie Raitt: Slipstream
#42 Destine: Illuminate [NL]
#61 Nicki Minaj: Pink Friday – Roman reloaded
#66 Alter bridge: Live at Wembley – European tour 2011, de gelijknamige DVD komt binnen op de 9e plaats van de DVD Music Top 30
#67 Pink floyd: The dark side of the moon – experience edition – (naar aanleiding van de uitzending ‘Classical albums’, afgelopen zaterdag op Nl. 3)
#76 Jethro Tull’s Ian Anderson: Thick as a brick 2
#86 Tim Christensen & Damn crystals: Tim Christensen & Damn crystals
#94 Johnny Cash: Bootleg IV – The soul of truth

In de Back Catalog Top 50, de lijst met oudere albums, is Adele met ‘19’ weer haar eerste plaats kwijt. De nieuwe #1 is ‘For bitter or worse’ van Anouk dat na ‘Hotel New York’ (2x #1 in 2007), haar tweede #1-album is in deze lijst.

De Single Top 100 is de enige lijst deze week die geen nieuwe #1 kent. En dus blijft ‘I follow rivers’ van Triggerfinger voor de vijfde week de bovenste beste. En dan te bedenken dat niemand verwacht had dat het nummer de eerste plaats zou halen!

Carly Rae Jepsen, vorige week nog gestegen van de 19e naar de 3e plaats, schuift een plekje op naar #2, maar is relatief nog ver verwijderd van de eerste plaats, die ze aanstaande zondag al wel in de Britse hitparade zal scoren. Bij ons verkoopt haar ‘Call me maybe’ minder dan de helft van ‘I follow rivers’. Daaronder, op zo’n 7%, volgt ‘Ai se tu pego!’ van Michel Teló, waarvan nu in Nederland meer dan 60.000 stuks zijn verkocht. Dat wordt nog een hele klus om dat aantal dit jaar te overtreffen!

grootste hit voor Jason Mraz

Volgende week verschijnt ‘Love is a four letter word’, het nieuwe album van Jason Mraz, waarvoor hij de afgelopen week in het land was. ‘I won’t give up’, de eerste single, steeg vorige week terug de top 10 in, van 13 naar #10, en stijgt deze week door naar de 7e plaats. Daarmee scoort Mraz zijn grootste hit in ons land. Tot deze week was dat ‘I’m lucky’ met Colbie Caillat (in 2009) en ‘I won’t give up’ zelf, die beiden de 9e plaats bereikten. In november komt Mraz terug voor een concert in het Ziggo Dome in Amsterdam.

Na Chris Hordijk, twee week geleden met ‘Won’t you say’, is het deze week de beurt aan een andere deelnemer van The voice of Holland. Charly Luske, destijds zijn grote concurrent, komt deze week met ‘Nobody’s guy’, zijn eerst eigen single, binnen op #6. Nou ja, niet helemaal eigen, want het is een bewerking van ‘Nobody’s wife’ van Anouk. En daarover gesproken, zij is verantwoordelijk voor de metamorfose die Trijntje Oosterhuis ondergaat op de single ‘Happiness’, dat binnenkomt op #23. Meer daarover in de nieuwe Megaman.

Emeli Sandé verovert Nederland

Tot voor drie weken ging het niet zo hard met ‘Next to me’ van Emeli Sandé; het nummer was in vijf weken nog niet hoger gekomen dan de 28e plaats. Vervolgens steeg het nummer naar de 15e plaats, zakte vorige week twee plaatsen, maar maakt deze week de sprong naar de top 10 en komt uit op de 10e plaats. Die stijging zal ze zeker te danken hebben aan het spetterende optreden afgelopen zaterdag in Paradiso in Amsterdam, dat ze met ‘Next to me’ afsloot. Ook haar album ‘Our version of events’ spint daar garen bij, want nadat het vorige week van 16 naar #24 was gezakt, stijgt het deze week terug de top 20 in, naar #17.

Twee nieuwe noteringen in de top 10, dus zijn er ook twee uitgevallen. Fabiënne Bergmans, winnares van The voice kids valt het diepst: ‘What you’ re made of’ zakt van 5 naar #76, ‘Boyfriend’ van Justin Bieber, vorige week binnen op #8, doet het wat ‘kalmer’ aan, en zakt naar #44. Schrale troost voor Fabiënne, want finalisten Dave Dekker (met ‘Toen ik je zag’, op #24 en ‘Geef mij je angst’, op #95) en Vajèn van den Bosch (met ‘Show me heaven’, op #26) zijn geheel uit de lijst verdwenen. Ook runner up, Melissa Meeuwisse (met ‘A moment like this’, op #75) is niet meer aangetroffen.

Dan nu de resterende eersteweeks noteringen:
#48 Matthijs Koning: Deze avond
#58 Dean Saunders: Je verblindt me
#63 Waylon: Loose it
#73 Lange Frans feat. DJ Mass & Jah6: Nergens goed voor
#79 One direction: One thing
#82 Wesley Bronkhorst: Kom allemaal maar in mijn armen
#88 Danny van der Kracht: Dat benne
#97 Antonio: Kom terug
#99 Jessie Ware: Running

En tot zover deze Hitflits. Ergens dit (koude) Paasweekend staat er weer een nieuwe Megaman voor je klaar. Eerste nog eieren verstoppen …

zondag 1 april 2012

Megaman bij week 13 – 31 maart 2012

Welkom bij de Megaman, waarin Triggerfinger het eerste kwartaal vol maakt, winnares Fabiënne alsnog grootst hit van The voice kids scoort en Justin Bieber zelfs zijn allergrootste, Rigby de zaken in eigen hand neemt en Nelly Furtado 2 jaar op tournee wil. Dat en meer over de hits in de Single Top 100 van deze week.

Triggerfinger maakt eerste kwartaal vol

Triggerfinger: I follow rivers (live @ Giel! – VARA 3FM’) (1) *** vierde week op #1 ***

Twee weken hebben we ons niet met de Megaman bemoeid, maar overgelaten aan de Megameester, waarvoor dank! En wat blijkt, de #1 is nog steeds dezelfde: ‘I follow rivers’ in de fraGiele versie door de Belgische groep Triggerfinger. Het nummer staat voor de vierde week bovenaan de Single Top 100 en voorlopig blijft dat nog wel even zo. Want het ziet er (nog) niet naar uit dat ‘Call me maybe’ van Carly Rae Jepsen de eerste plaats gaat overnemen, ondanks een sprint van 19 naar #3. Een nieuwe bedreiging dient zich pas over drie weken aan, met ‘Vrij’, de nieuwe single van Nick & Simon.

Deze hitweek is de dertiende en laatste van het eerste kwartaal van 2012. Triggerfinger is pas de vierde act dit jaar die een #1-hit scoort. De andere drie waren ‘Ai se eu te pego!’ van Michel Teló (7x), ‘Time after time’ van Chris Hordijk (1x) en ‘You and me’ van Joan Franka (1x). Vier acts is vier minder dan in 2011, toen maar liefst acht verschillende acts in het eerste kwartaal een #1-hit scoorden, evenveel als in 1980.

In 2010 en 2009 waren het er zeven en de drie jaren daarvoor vijf. In 2005 voerden ook slechts vier acts de lijst in het eerste kwartaal aan. Het minste aantal #1-hits staat op drie stuks, de eerste keer in 1971, de voorlaatste keer in 2002.

winnares Fabiënne scoort alsnog grootste hit van The voice kids

Fabiënne Bergmans: What you’re made of (5) *** hoogste eersteweeks ***
A team (13)
Vajèn van den Bosch: Show me heaven (26)
The climb (30)
Dave Dekker: Toen ik je zag (24)
Geef me je angst (95)
Melissa Meeuwisse: A moment like this (75)
Jar of hearts (81)


Een week na de finale van ‘The voice kids’ is het aantal noteringen dankzij deze talentenjacht in de Single Top 100 opgelopen naar acht stuks. En het hadden er nog drie meer kunnen zijn als de nummers van Channah van Wingerden (‘Warwick avenue’ en ‘Mercy’) en
Lieke van ’t Veer (‘Don’t speak’) ook de lijst hadden gehaald. Zij moeten het echter doen met een positie in de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100, op #105, #150, respectievelijk #134. Andere deelnemers ging het nog slechter af.
Twee weken voor de finale kwamen de singles van de favorieten, Fabiënne Bergmans en Vajèn van den Bosch, al binnen en boekten vorige week verlies (‘A team’ van 20 naar #24) en winst (‘The climb’ van 78 naar #10). Deze week, nadat Fabiënne de finale won, is het net andersom: ‘A team’ stijgt van 24 naar #13, ‘The climb’ zakt van 10 naar #30. Melissa Meeuwisse, die in de finale werd geëlimineerd, zakt met ‘Jar of hearts’ van 48 naar #81.

Alle drie de meiden revancheren zich echter ook, want het liedje dat ze tijdens de finale zongen, komt deze week binnen. Fabiënne met ‘What you’re made of’ op #5 (origineel van Lucie Silvas kwam in 2005 niet verder dan #25), ‘Vajèn met ‘Show me heaven’ (#1 voor Maria McKee in 1990) op #26 en Melissa met ‘A moment like this’ (origineel van Kelly Clarkson uit 2002 werd bij ons geen hit) op #75.

inhaalslag

Geheel nieuw in het rijtje deelnemers aan ‘The voice kids’, is Dave Dekker, die de schade inhaalt door gelijk met twee nummers binnen te komen: ‘Toen ik je zag’ op #24 en ‘Geef me je angst’ op #95, dat hij zong tijdens de blind auditions op 27 januari. Beide nummers bereikten eerder de eerste plaats, maar niet in de originele versie. ‘Toen ik je zag’ door Hero (in 1997 en 2010) en ‘Geef mij je angst’ door Guus Meewis (in 2003). In tegenstelling tot de dames, heeft Dekker al eerder hits gescoord. Eind 2009 met ‘Er staat een hele grote kerstboom’ (#61) en een jaar daarvoor met ‘Laat ons niet alleen’, in duet met Danny de Munk (#10). Dekker werd bekend door zijn rol van de jonge Ciske de Rat in de musical ‘Ciske’.

grootste hit voor Justin Bieber

Justin Bieber: Boyfriend (8)

Afgelopen dinsdag, 27 maart 2012, kwam
‘Boyfriend’ van Justin Bieber in zeker 25 landen binnen op de eerste plaats … van de dagelijkse iTuneslijst. Dat zegt echter niets over de uiteindelijke stand, want daarvoor moet je het een (kleine) week zien vol te houden. En dat zat er niet in voor ‘Boyfriend’, dat overigens bij ons wel binnenkomt op de achtste plaats en daarmee de grootste hit voor Bieber is. ‘Mistletoe’ kwam in oktober 2011 niet hoger dan de 21e plaats. Nederland scoort zelfs het hoogste met ‘Boyfriend’ in de muziekwereld, vlak daaronder gevolgd door Ierland, waar het binnenkwam op #11. ‘Boyfriend’ is de voorloper van het derde album ‘Believe’ dat tegen de zomer verschijnt. Aan het album werken Kanye West, Drake en Timabaland mee.

Wesley Klein geswitcht voor ander team

Wesley Klein: Angel (25)

Een week nadat de hits dankzij ‘The voice kids’ binnenstromen, is er altijd wel iemand die roept ‘wat horen we daar over een jaar nog van, kijk naar eerdere winnaars?!’. Daar kunnen we dan direct op aansluiten, want op #25 komt zo’n winnaar binnen: Wesley Klein. Twee jaar geleden won Wesley de finale van Popstars en heeft sindsdien zeven hits gescoord.

Die jaren heeft label NRGY veel in de zanger geïnvesteerd en nu is het de beurt aan Berk Music met wie hij een nieuw contract heeft gesloten. Adrie van den Berk, zijn nieuwe baas over de samenwerking: “Ik volg hem al een aantal jaren en ik geloof in hem als zanger. Het is een gedreven jongen, die hard werkt voor zijn muziek”.
Ook Wesley Klein is blij met de overstap naar Berk: “Het is goed om een sterk team om je heen te hebben”. Nu maar hopen dat de volgende serie hits het beter doen dan de laatste drie van de eerste zeven, want die kwamen niet meer boven de 30 uit.

voor Of monsters and men begon de zegetocht op de Amerikaanse radio

Of monsters and men: Little talks (34)

De eerste keer dat we ‘Little talks’ hoorden, dachten we de stem van zangeres Kate Nash te herkennen. Inmiddels weten we dat de stem van Nash verward werd met die van zangeres/gitarist Nanna Bryndís Hilmarsdóttir van de IJslandse band Of monsters and men. Een band die bestaat sinds 2010, ontstaan uit diverse projecten. Nanne maakte in 2009 deel uit van de groep Songbird en besloot zich aan te sluiten bij Ragnar Þórhallsson, Brynjar Leifsson en Arnar Rósenkranz Hilmarsson. Later voegden Kristján Páll Kristjánsson en Árni Guðjónsson zich bij het kwartet en Of monsters and men was een feit.
De band werd uitgenodigd op te treden op het jaarlijkse Iceland Airwaves muziekfestvial, dat plaatsvindt in de derde week van oktober in de hoofdstad Reykjavik. Tijdens het optreden maakte radiostation KEXP uit Seattle in Washington, opnames van het nummer ‘Little talks’. Toen de band in februari 2011 een contract tekenende met Record records, en werkte aan het album ‘My head is an animal’, begon het nummer ‘Little talks’ potten te breken op de Amerikaanse radio. Zowel de single als het album bereikten de eerste plaats in eigen land en met de aandacht op de Amerikaanse radio, leidde het tot een wereldwijd contract bij Universal. Wij zullen er niet vreemd van opkijken als Of monsters and men dit jaar op één van de festivals staat!

Madonna verslaat Elvis Presley

Madonna: Girl, gone wild (66)

Haar twaalfde studioalbum ‘MDNA’ komt in veel landen binnen op de eerste plaats van de albumlijsten. Bij ons is het haar negende #1-album (zie de Hitflits), bij de Britten haar twaalfde. Daarmee verslaat ze, als soloact, Elvis Presley die elf #1-albums op zijn naam wist te brengen. Het meeste aantal #1-albums is vijftien en staat op naam van the Beatles. Madonna heeft dus nog even te gaan om ook dat record te breken.

Na ‘Give me all your luvin’’ feat. Nicki Minaj & M.i.a. (#2 in februari), is het nu de beurt aan single #2, ‘Girl, gone wild’, haar 62e notering. Hoewel het niet één van haar sterkste nummers is (weer niet!), krijgt het nummer toch veel aandacht. De reden is een verbod door YouTube van de clip, omdat die teveel mannelijke naakt zou bevatten. Madonna heeft inmiddels gereageerd: “De beelden passen gewoon bij het nummer, hoe kan je nu wild zijn zonder potten te breken?”. En wij maar denken dat de hoes van de single niet door de beugel kon …

Tegen de tijd dat Madonna twee concerten (op 7 en 8 juli) geeft in de Ziggo Dome in Amsterdam, is ‘Girl, gone wild’ allang uit de Single Top 100 verdwenen. Dus dan hebben we al weer te maken met single #3. Deze week werd bekend dat Martin Solveig (één van de producers van het album), te gast zal zijn tijdens de concerten.

D4domino wil nu zelf schitteren

D4domino: Revolution (86)

Hij woont al zo’n negen jaar in Nederland, maar is geboren in Coventry, in het Verenigd Koninkrijk. Op zijn dertiende werd hij door zijn muziekdocenten aangemoedigd bezig te gaan met muziek. Hij nam drum, trompet, en chello lessen en begon met het schrijven van nummers. We hebben het over Jason Weastell, die nu als D4domino debuteert met ‘Revolution’.

Net als Quintino (zie onder #90), heeft Weastell ook al eerder een hit gescoord, maar kreeg daar geen credit voor. Weastell was zanger op ‘Your smile’, een #11-hit voor Charly Lownoise & Mental Theo in 1996. Daarnaast schreef hij mee aan zo’n vijf andere nummers van het duo. Ook werkte hij vijftien jaar samen met Ruud van Rijen, de man achter Twenty 4 seven. Onlangs schreef hij nog samen met van Rijen het nummer ‘The reason’. Tenslotte is Weastell verantwoordelijk voor ‘All I need’ van SIR (#13 in 2003), dat een compositie van hem is. Als leadzanger van Stepahead scoorde Westell diverse hits in Duitsland.

Weastell tourde over de hele wereld en begon zijn eigen label Kingcow Music. Hij is nu vooral gericht op dj-en en zijn alter ego D4domino. Daarmee wil hij een groot publiek bereiken. Binnenkort verschijnt het nummer ‘1 2 3 (in the club)’, dat hij opnam met een nieuwe zangeres, M’lissa. Buiten de muziek is een andere passie van hem: computergames. Hij is daar een echte nerd in en verzamelt oude systemen als SNES en N64.

Quintino doet het in zijn eentje

Quintino: We gonna rock (90)

Twee #1-hits heeft DJ Quintino er al opzitten: ‘Epic’ met Sandro Silva (in 2011) en ‘Rap das armas’ van Cidinho e Doca (in 2009). Voor die laatste kreeg hij echter nooit een credit, omdat hij één van de remixen van het nummer had gemaakt, maar wel net de remix die er voor zorgde dat het nummer de eerste plaats bereikte! Quinten van den Berg, zoals Quintino heet en afkomstig uit Den Helder, scoorde tot nu toe uitsluitend met hits met anderen. ‘We gonna rock’ doet hij voor het eerst helemaal alleen. Kijken hoever hij er mee komt.

Nicky Romero werkt samen met David Guetta

Nicky Romero: Toulouse (92)

Een tijdje terug ging het dak er af in huize Rotteveel: Nick Rotteveel (Amerongen, 6 januari 1989), Nicky Romero, heeft een contract gesloten met één van de populairste dj’s van het moment, de Fransman David Guetta. Nadat hij een remix had gemaakt van diens ‘Titanium’ feat. Sia, dat door de grote dj’s was opgepikt en hij al een flinke staat van dienst had opgebouwd in binnen en buitenland, benaderde Guetta hem met het verzoek voor de remix.

Twaalf jaar drummen en een jaar lang het draaien van diverse muziekstijlen in de clubs gingen daaraan vooraf. In juni 2008 bracht hij ‘Funktion one’, zijn eerste nummer uit. Kort daarna benaderde DJ Jean hem, met de vraag om een remix te maken van ‘Play that beat’. Binnenkort verschijnt het eerste nummer op het label van Guetta, ‘Wild one two’ met Sia, een nummer van Flo rida.

Rigby komt met ander geluid en neemt zaken in eigen hand

Rigby: One life to the next (94)

Aanstaande zaterdag is Rigby te gast in het TROS Muziekcafé, waar ook Rochelle en the Nits (een uur lang) hun opwachting zullen maken. Uitzending is ’s middags van 4 – 6 uur op Radio 2.

Na zes hitsingles en twee albums, heeft Rigby de afgelopen tijd onder leiding van producer Robert Goudswaard gewerkt aan een andere geluid. Het eerste resultaat daarvan is de single ‘One life to the next’, binnen op #94, en opgenomen in Studio Lobbes in Groningen en in de Hamrock studios van Holger Schwedt in Baarn. Het nummer is de voorloper van hun derde album, dat na de zomer uitkomt. De band komt niet alleen met een ander geluid, maar brengt de nummers vanaf nu uit op het eigen label FAM records.

Elz Bakker wil naar Ahoy

Elz Bakker: Met jou alleen (96)

2012 moet hét jaar van Elz Bakker worden. Drie jaar geleden werd de zangeres uit Doetinchem ‘ingelijfd’ bij het platenlabel YNOS Music van Rini Schreienberg. Hij stelde zich tot doel Elz als een merk neer te zetten en streefde er naar dat zij binnen drie jaar in Ahoy staat. Dat is dus dit jaar! Alleen denken wij dat Elz beter nog een paar jaar kan wachten, zodat ze een hele avond kan vullen met haar liedjes. Want sinds haar samenwerking met Schreienberg, scoorde ze nog maar drie noteringen. Dat is wel een beetje weinig als je Ahoy wilt vullen. Dus Elz nog even geduld!

Mike & Colin zijn geniaal en een beetje gek

Mike & Colin: Gek of geniaal (97)

Twee noteringen in 2009, eentje in 2010 en twee in 2011, dat is de hitoogst van Mike & Colin tot deze week. De grootste hit scoorde het tweetal gelijk met hun eerste, ‘Zo moet het blijven’, dat in 2009 de 20e plaats bereikte. ‘Gek of geniaal’, waarvan de tekst is geschreven door Colin Helkens, komt binnen op #97, nog ver af van de 20e plek voor ‘Zo moet het blijven’. De videoclip is wederom door de jongens zelf bedacht en uitgevoerd. Is dat gek of geniaal?

Nelly Furtado wil 2 jaar op tournee

K’naan feat. Nelly Furtado: Is anybody out there? (99)

De uit Somalië afkomstige Keidan Abdi Warsame, beter bekend als K’naan’, scoorde twee keer eerder een hit: ‘Stop for a minute’, samen met Keane (#35) en ‘Wavin’flag’, het officiële Coca Cola nummer tijdens het WK voetbal van 2010 (#3). Begin dit jaar bracht K’naan de EP ‘More beautiful than silence’ uit, met vijf nummers, waaronder ‘Nothing to lose’ met rapper NAS en ‘Is anybody out there?’, het duet met de Canadese zangeres Nelly Furtado. De EP is de voorloper van zijn derde album ‘Country, God or the girl’, dat in mei verschijnt.
Nelly Furtado komt binnenkort met een eigen single ‘Big hoops (bigger the better)’, voorloper van haar album ‘T.S.I.’, waarmee ze twee jaar lang op tournee wil gaan. Daarnaast werkte ze ook mee aan tracks van onder anderen the Game en Dolly Parton (voor een film) en is ze bezig met een Portugees album, opvolger van ‘Mi plan’ uit 2009.