zondag 1 april 2012

Madonna verslaat Elvis Presley

Madonna: Girl, gone wild (66)

Haar twaalfde studioalbum ‘MDNA’ komt in veel landen binnen op de eerste plaats van de albumlijsten. Bij ons is het haar negende #1-album (zie de Hitflits), bij de Britten haar twaalfde. Daarmee verslaat ze, als soloact, Elvis Presley die elf #1-albums op zijn naam wist te brengen. Het meeste aantal #1-albums is vijftien en staat op naam van the Beatles. Madonna heeft dus nog even te gaan om ook dat record te breken.

Na ‘Give me all your luvin’’ feat. Nicki Minaj & M.i.a. (#2 in februari), is het nu de beurt aan single #2, ‘Girl, gone wild’, haar 62e notering. Hoewel het niet één van haar sterkste nummers is (weer niet!), krijgt het nummer toch veel aandacht. De reden is een verbod door YouTube van de clip, omdat die teveel mannelijke naakt zou bevatten. Madonna heeft inmiddels gereageerd: “De beelden passen gewoon bij het nummer, hoe kan je nu wild zijn zonder potten te breken?”. En wij maar denken dat de hoes van de single niet door de beugel kon …

Tegen de tijd dat Madonna twee concerten (op 7 en 8 juli) geeft in de Ziggo Dome in Amsterdam, is ‘Girl, gone wild’ allang uit de Single Top 100 verdwenen. Dus dan hebben we al weer te maken met single #3. Deze week werd bekend dat Martin Solveig (één van de producers van het album), te gast zal zijn tijdens de concerten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten