zondag 1 april 2012

Triggerfinger maakt eerste kwartaal vol

Triggerfinger: I follow rivers (live @ Giel! – VARA 3FM’) (1) *** vierde week op #1 ***

Twee weken hebben we ons niet met de Megaman bemoeid, maar overgelaten aan de Megameester, waarvoor dank! En wat blijkt, de #1 is nog steeds dezelfde: ‘I follow rivers’ in de fraGiele versie door de Belgische groep Triggerfinger. Het nummer staat voor de vierde week bovenaan de Single Top 100 en voorlopig blijft dat nog wel even zo. Want het ziet er (nog) niet naar uit dat ‘Call me maybe’ van Carly Rae Jepsen de eerste plaats gaat overnemen, ondanks een sprint van 19 naar #3. Een nieuwe bedreiging dient zich pas over drie weken aan, met ‘Vrij’, de nieuwe single van Nick & Simon.

Deze hitweek is de dertiende en laatste van het eerste kwartaal van 2012. Triggerfinger is pas de vierde act dit jaar die een #1-hit scoort. De andere drie waren ‘Ai se eu te pego!’ van Michel Teló (7x), ‘Time after time’ van Chris Hordijk (1x) en ‘You and me’ van Joan Franka (1x). Vier acts is vier minder dan in 2011, toen maar liefst acht verschillende acts in het eerste kwartaal een #1-hit scoorden, evenveel als in 1980.

In 2010 en 2009 waren het er zeven en de drie jaren daarvoor vijf. In 2005 voerden ook slechts vier acts de lijst in het eerste kwartaal aan. Het minste aantal #1-hits staat op drie stuks, de eerste keer in 1971, de voorlaatste keer in 2002.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten