zondag 1 april 2012

D4domino wil nu zelf schitteren

D4domino: Revolution (86)

Hij woont al zo’n negen jaar in Nederland, maar is geboren in Coventry, in het Verenigd Koninkrijk. Op zijn dertiende werd hij door zijn muziekdocenten aangemoedigd bezig te gaan met muziek. Hij nam drum, trompet, en chello lessen en begon met het schrijven van nummers. We hebben het over Jason Weastell, die nu als D4domino debuteert met ‘Revolution’.

Net als Quintino (zie onder #90), heeft Weastell ook al eerder een hit gescoord, maar kreeg daar geen credit voor. Weastell was zanger op ‘Your smile’, een #11-hit voor Charly Lownoise & Mental Theo in 1996. Daarnaast schreef hij mee aan zo’n vijf andere nummers van het duo. Ook werkte hij vijftien jaar samen met Ruud van Rijen, de man achter Twenty 4 seven. Onlangs schreef hij nog samen met van Rijen het nummer ‘The reason’. Tenslotte is Weastell verantwoordelijk voor ‘All I need’ van SIR (#13 in 2003), dat een compositie van hem is. Als leadzanger van Stepahead scoorde Westell diverse hits in Duitsland.

Weastell tourde over de hele wereld en begon zijn eigen label Kingcow Music. Hij is nu vooral gericht op dj-en en zijn alter ego D4domino. Daarmee wil hij een groot publiek bereiken. Binnenkort verschijnt het nummer ‘1 2 3 (in the club)’, dat hij opnam met een nieuwe zangeres, M’lissa. Buiten de muziek is een andere passie van hem: computergames. Hij is daar een echte nerd in en verzamelt oude systemen als SNES en N64.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten