vrijdag 25 september 2020

Hitflits: Thuis derde #1-album voor André Hazes Jr. bij ons en zijn eerste in Vlaanderen

WAT?! Dat woord krijg je als je de eerste letter van alle #1-albums van André Hazes Jr. achter elkaar zet. Het begon in 2017 met Wijzer, het jaar daarop gevolgd door Anders en nu door Thuis. Daarmee is André aardig op weg naar de vijf #1-albums die zijn vader scoorde, waaronder twee postume noteringen.

Vlaamse ‘Beste Zangers’

Thuis
bevat een bonus-cd, met vijf nummers die André Hazes Jr. zong tijdens zijn deelname aan het VTM-programma ‘Liefde Voor Muziek’, zeg maar de Vlaamse ‘Beste Zangers’. Zijn Vlaamse fans hebben Thuis ook massaal aangeschaft, want ook daar komt het album binnen op de eerste plaats, zijn eerste #1-album daar. Proficiat!

ALBUM TOP 6

1. EW  André Hazes Jr.: Thuis (eerste week op #1)
2. (1)   Kevin: Animal Stories (op 20,73%)
3. (2)   Pop Smoke: Shoot For The Stars Aim For The Moon
4. EW  Ashafar: Mocro Sh*t
5. (4)   Boef: Allemaal Een Droom
6. EW  Ava Max: Heaven & Hell

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week:
#10 Alicia Keys: Alicia
#16 Flying Colors: Third Stage: Live In London
#39 Lil Tecca: Virgio World
#40 Bears Den and Paul Frith: Fragments
#44 Nick Mason’s Saucerful of Secrets: Live At The Roundhouse
#57 Soundtrack: Julie and the Phantoms – Season 1


De nieuwe #1 in de Vinyl 33 is RTJ4 van Run to the Jewels. Het album stond in juni een weekje op #52. Als gevolg van de vinylnotering, gaat het album deze week op herhaling op #23. RTJ4 is een hiphopduo bestaande uit producer El-P (= Jaime Meline) en rapper Killer Mike (= Michael Santiago Render). American Head van the Flaming Lips, de #1 vorige week, zakt in de Vinyl 33 naar de zevende plek.

SINGLES

Vorige week leverde het dertiende seizoen van het tv-programma 'Beste Zangers' de eerste hit op, met ‘Straks Is Het Te Laat’ van Suzan & Freek. Ook Tabitha scoorde dankzij het programma met ‘Verloren’ op #62. In tegenstelling tot het nummer van Suzan & Freek dat deze week is verdwenen, weet Tabitha zich wel te handhaven, ‘Verloren’ staat op #63.

Daarnaast scoort Tabitha deze week opnieuw dankzij ‘Beste Zangers’, want ook ‘Ik Hou Van Mij’ krijgt een notering, op #43. Ze zong het nummer voor Sanne Hans, die vorige week donderdag centraal stond. Tabitha zei daarin veel bewondering te hebben voor Sanne, ze is een echte powervrouw. Over het liedje zei ze: “het past heel goed in wat ik doe en waar ik voor sta, zelf liefde.”
Na afloop verklaarde Sanne wat het liedje voor haar betekent. Een tijd geleden, toen Sanne niet lekker in haar vel zat, had een vriendin tegen haar gezegd ‘je zit nog met wat dingen, ga eens met iemand praten’. Dat deed ze en aan het eind van de sessie moest ze dat liedje beluisteren. Als ze nu het liedje weer hoort, geeft haar weer het gevoel van toen ‘dat ik er mag zijn, iets heel tofs.’

Ik Hou Van Mij’ is een liedje van Harry Jekkers uit zijn show ‘De Lachende Piccolo’ uit 1995.

SINGLE TOP 5

1. (1)   24Kgoldn feat. Iann Dior: Mood (derde week op #1)
2. (3)   Rolf Sanchez: Más Más Más (op 24,97%)
3. (2)   Kevin feat. Yade Lauren: Als Ik Je Niet Zie
4. (4)   Joel Corry feat. MNEK: Head & Heart
5. (5)   Master KG feat. Burna Boy & Nomcebo Zikode: Jerusalema

‘Ik Kom Je Halen’ van Kevin feat. Idaly & Josylvio stijgt terug de top 10 in, van 11 naar #6 en dat is een plaatsje hoger dan twee weken geleden, toen het nummer binnenkwam op #7.

Geen echte nieuwe noteringen bij de bovenste tien, dus we gaan snel over naar de eerste weeks noteringen:
#8 Justin Bieber feat. Chance the Rapper: Holy
#44 Ashafar & SRNO feat. Lijpe: Bye Bye Bye

#74 Ritt Momney: Put Your Records On

Nadat zijn groep Ritt Momney uit elkaar viel, is zanger Jack Rutter uit Salt Lake City solo gegaan. De inmiddels 20-jarige muzikant bracht vorig jaar het album Her and All of My Friends uit. Daarop staat niet het nummer ‘Put Your Records On’ (origineel: Corinne Baileyu Rae, #24 in 2006), dat dankzij TickTock een hit wordt.




#81 Pop Smoke: What You Know Bout Love
#86 Chivv, Chardy & Ocs: Cashito
#88 David Guetta & Sia: Let’s Love