vrijdag 23 oktober 2015

Hitflits: Kinderen voor Kinderen alsnog naar de eerste plaats; Mooi slechts binnen op de zesde plaats

Drie weken geleden hielden the Common Linnets hen van de eerste plaats en vorige week was het Guus Meeuwis die hen tegenhield. Ze hielden echter stand en pakken deze week alsnog de eerste plaats in de Album Top 100, want Raar Maar Waar (deel 36) van Kinderen voor Kinderen is de nieuwe #1 in de Album Top 100!
Sinds 2012 is het Kinderen voor Kinderen album gekoppeld aan de Kinderboekenweek, en  scoort het weer als vanouds. Zowel Hallo wereld (deel 33) als Klaar voor de start (deel 34) haalden de eerste plaats. Feest (deel 35) deed vorig jaar vier keer een poging #1 te komen, maar de concurrentie (Julio Iglesias, De Dijk en twee weken Anouk) was te sterk. Dat was extra jammer want Kinderen voor Kinderen bestond 35 jaar. Wel bereikte het verzamelalbum De allergrootste hits van Kinderen Voor Kinderen - Waanzinnig gedroomd de eerste plaats.

Dit jaar maken ze dat dus alsnog goed door met Raar Maar Waar (deel 36) nu wel de eerste plaats te pakken. In totaal is het 49e keer dat Kinderen voor Kinderen de eerste plaats aantikt en dat met 14 #1-albums! Daarmee staat het koor op gelijke hoogte met the Rolling Stones en Frans Bauer, die elk ook 14 albums op #1 kregen. Het meeste aantal #1-albums staat, met 19 stuks, al jaren op naam van BZN.

ALBUM TOP 5

1. (2)   Kinderen voor Kinderen: Raar Maar Waar (deel 36)
2. (1)   Guus Meeuwis: Morgen
3. (3)   the Common Linnets: II
4. EW  Demi Lovato: Confident
5. EW  Jean Michel Jarre: Electronica – 1 The Time Machine

Snel over naar de andere eerste weeks:
#6 Ludovico Einaudi: Elements
#13 Bryan Adams: Get Up
#14 Pentatonix: Pentatonix
#19 Hillsong: Open Heaven / River Wild
#24 Willy Alberti: Mijn Leven Is Een Lied
#34 Joep Beving: Solipsism
#37 John Newman: Revolve
#47 Alex Roeka: Voort!
#50 Nothing But Thieves: Nothing But Thieves
#52 Black Bottle Riot: III: Indigo Blues
#54 Deerhunter: Fading Frontier
#60 Green Hornet: Never Enough
#75 Tori Kelly: Unbreakable Smile
#89 the Game: The Documentary 2.5

SINGLES

Precies een week geleden was hij ineens daar: ‘Mooi’, de eerste single in twee jaar van Marco Borsato. Het hele weekend werd het nummer veel gedownload (meer dan 1000 keer per dag), maar anno 2015 draait het om streams. En dan blijft ‘Mooi’ ver achter bij andere nummers, waardoor het nummer slechts binnenkomt op de zesde plaats.

‘Mooi’ is de eerste single van zijn album Evenwicht dat op 20 november verschijnt. Dat is op dezelfde dag als 25 van Adele, dus dat wordt nog een spannende strijd! Vanavond begint Marco aan de eerste van elf concerten in het Ziggo Dome in Amsterdam, in het kader van Symphonica in Rosso.

De kans dat ‘Mooi’ volgende week alsnog de eerste plaats pakt, is niet erg groot, want vandaag heeft Adele de single ‘Hello’ uitgebracht. Stand tot nu toe: meer dan 7000 downloads! De komende week is er weinig kans dat je ‘Hello’ niet krijgt te horen. Alle zenders zijn er opgestort, want het is Top Song (Radio 2), Megahit (3FM) en Alarmschijf (538) en dan hebben we het alleen nog maar over de landelijke zenders! Maar wie die #1 volgende week ook pakt, sowieso gaat ‘What Do You Mean?’ van Justin Bieber de laatste week in op de eerste plaats, nu voor de achtste week.

TOP 5

1. (1)   Justin Bieber: What Do You Mean? (achtste week)
2. (2)   Mr. Polska & Ronnie Flex: Niemand
3. (4)  Zara Larsson: Lush Life
4. (3)  Sigala: Easy Love
5. (5)   Calvin Harris & Disciples: How Deep Is Your Love
6. EW  Marco Borsato: Mooi

En dan hebben we naast 'Mooi' nog de volgende zes eerste weeks noteringen:
#28 One Direction: Perfect
#78 Hardwell & Jake Reese: Mad World
#82 Drake & Future: Jumpman
#90 Kensington: Done With It
#92 Dzeko & Torres feat. Delaney Jane: l’Amour Toujours)
#94 Diggy Dex feat. JW Roy: Treur Niet (Ode Aan Het Leven)

Tot zover deze Hitflits. Later deze middag vind je op de nieuwspagina van 3FM alle achtergronden bij de albums. En wij melden ons later dit weekend met een nieuwe Megaman.